Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (665. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.437
Cevap
72
Favori
443.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
38. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 663664665666667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    İngiliz sömürgesi ve İngiltere'ye bağlı olan Jamaika ile İngiltere vekaleten kabul etmiştir. Zaten bu illeti başımıza getiren İngiltere olunca şaşırmamak lazım.


    Kökleri olmayan aslen Arap olanları Filistin ve Filistinli demek te klişe İngiliz Oyunlarındandır. İngilizlerin İslam üzerine kurduğu her oyunda zararlı çıkılır ve Filistinliler diye tabir edilen aslen Arap olanlar da bin pişman olacaktır ve İngiltere de kendi planlarını tıkırında devam ettirecektir...

    Eger bugün Filistinde Israil diye bir Devlet var ise bunun sebebi Ingilteredir. Ingilterenin onaylari ve kabul ettigi deklarasyonlar sayesinde uzun yillar icinde Musevilere Filistinde bir Devlet kurma olanagi taninmistir. Bu acidan bakildiginda, Siyonizme destek veren görüslerin Ingiltereyi bu aicdan kritize etmesi bana göre ironiktir. 2. Dünya savasindan sonra Dünya Jandarmaligi görevini Ingiltereden ABD almistir ve birzamanlar Israile verilen destek ABD uzerinden sürmektedir.


    Araplarin yasadiklari cografya bellidir, Filsitinde bulunmalarida sasirtici degildir. Asil sasirtici olan 5000 yil önce yazilan hikayeler üzerinden, birkacbin yil sonra Filistine gidip buralar eskiden bizimdi, ya terkedin yada öldürülecekseniz dusuncesiyle insanlari evinden yurdundan edenlerin yaptigidir, bu tam bir cilginliktir. Dogada hicbir canli uydurdugu hikayeler uzerinden diger canlilari katletmez, yapsalardi bilim adamlari bu canlilarin psikolojik sagligi üzerinde calisma yapip bunu bir tür ruh hastaligi olarak adlandirirdi,.


    Ingilizlerin sadece müslümanlar degil her toplum üzerinde kurdugu oyunlar yüzyillar sürecek catisma cikarma odaklidir. Kriz demek firsattir ve bu sebeple o bölgede hep bir eli olsun diye kurgulamistir. Ingiltere günümüzde dahi dünyadaki en büyük Imparatorluktur. Araplar Ingilterenin oyunlarindan zararli cikali uzun yiklar oldu ve herzamanda psiman olacaktir. Ingilizler Arap cografyasinda yönetimleri kendi destekledikleri Aille ve kabileler üzerinden hakim kurmayi basarmistir. O Topraklardan cikan petrol sayesindede onlarin tahti bugüne dek sürmüstür.


    Jamaika corap sökügünün baslangicidir, yakin dönemde bnirkac kücük devletten sonra bazi Avrupa ülkeleride Filistini Devlet olarak taniyacaktir. Bunun baska bir yolu kalmadi, Israil Filistini ne kendi icinde nede kendi disinda barindirdi. Artik bir cözüm sart.





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Beysim Tibük hep söylüyo, WW2 esnasında Churchill'e gidip defalarca kere söylemişler: "Alman demir yollarını bombala kim kamplara öldürmek için insan taşınamasın" diye. bombalamamış. umursamamış. bu nedenle WW2 sonraso İngiltere de Almanya gibi yahudilere yancı olmak zorunda kaldı diyodu.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Ingilterenin Israil meselesi 3 yillik bir konu degil. Israil var olmasini Ingiliz Kraliyetine borclu. 100 yillar icinde adim adim islenerek ve Ingikterenin verdigi desteklerle kurulmustur. Bu bakima tarihsel yonden Israilin Ingiltereyi elestirmesi belki garipsenebilir ama diger taraftan Israil kurulduktan kisa sure sonra Ingilizlerin ustlerindeki hakimiyetine baskaldirmistir. Ingilizler diger taraftan Musevileri Filistine toplayip adim adim bu plani islesede ote yandan Araplari fazla kizdirmamasi gerekiyordu ve bu acidanda Filistinliler icin kendini borclu goruyordu. Filistinin o donem sunulan tum onerileri reddedisleri ki biranda ustlerine konan yerlesen disardan gelenlerin topraklarini ellerinden almasini kabullenememislerdi. Sonrasinda patlak veren savaslar ve Araplarin kendi iclerinde olan birbiriyle catismalari yuzunden organize sekilde Israile karsi savasamamalarini Israil lehine kullanarak bu savaslari kazanmasi bolgede kendini yavasca sirayla tum Arap devletlerine kabul ettirmistir. Derken bugunlere geldik, cozulmemis sorun halen surmekte. Filistin ne var ne yok, BM de temsil edilemiyor Devlet olarak taninmiyor, bu yuzdende katledilmelerine karsi fazla birsey yapilamiyor. Diger taraftan Cenevre sozlesmelerine dayanan topraklarini isgalcilere karsi savunma hakkina sahipler.

    100 Yillar once 2. Dunya savasindan sonra kurulan duzen aleyhlerine isliyor. 5 Daimi uyeden tek bir devletin vetosu herseyi engellemeye yetiyor. Insanlik olarak henuz, insanlik adina pek ilerde sayilmayiz. Duzen guclu haklidir duzeni ve buyuk balik kucuk baligi yutar gercegine dayali. Esasen orman kanunlariyla yasiyoruz. Oysa hepimiz ayni tencerenin icindeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 25 Nisan 2024; 21:4:34 >




  • SONDAKİKA

    Husiler, Yemen’de ABD’ye ait bir uçağı düşürdüklerini iddia ediyorlar.
  • ABD de Israil vahsetine dur dedigi icin ABD Polisinin Bilime yaptigi bu saldiriyi kiniyoruz.

    https://twitter.com/yunuspaksoy/status/1783820467918307608?s=46
  • iran aktif olarak savaşta değil bu yüzden başlık güncellendi eğer aktif savaşa katılırsa ve savaş uzarsa başlık tekrar güncellenir

  • Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell:

    Pek çok AB ülkesinin mayıs ayı sonuna kadar Filistin devletini tanıması bekleniyor.
  • - Beyaz Saray:


    "Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Netanyahu’yu soruşturmasını desteklemiyoruz. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin bu konuda yargılama yetkisi olduğunu düşünmüyoruz."

  • Hamas bir vurdu İsrail karşılığında on vurdu.


    Hamas'ın zaten zamanında İsrail tarafından böl ve yönet politikası gereği fonlandığı bir gerçek. Muhtemelen Hamas destekçisi ak koyunlar bunu bilmiyorlardır. Hamas öyle masum bir yapı değil.


    Bence Hamas'ı İsrail'e İran saldırttı. Arap ülkeleri ile İsrail'in ilişkileri son zamanda hayli gelişmişti ve hatta İran'a karşı Arap-İsrail ittifakı oluşmuştu. İran'ın saldırısında Ürdün İsrail'e giden dronları indirdi. İran İsrail Arap ilişkilerini bozmak istedi.


    Ancak İsrail'in karşı saldırısı sivil ölümlerini önlemede oldukça başarısız. Öldürelenlerin sadece 3'te 1'i Hamas militanı ve bu böyle devam ederse daha fazla tepki toplayacaklar. ABD'de artık destekleyemiyor ve İsrail'in artık durmasını istiyor.


    https://www.democracynow.org/2023/10/20/divide_and_rule_how_israel_helped





  • bu arkadaş tanıdık mı? şakacı'dan uzun zamandır haber alamıyorduk... endişelenmeye başlıyorum

    DarkWeb Haber (@Darkwebhaber) on Xtwitter
    #SONDAKİKA | Kudüs'e giden bir Türk vatandaşı, İsrail polisini bıçakladı. Olay sonrası polis tarafından vurulan vatandaş, hayatını kaybetti. (Reuters)
    https://twitter.com/Darkwebhaber/status/1785260081145147758
  • ABD de insanlarin onune secmek icin Biden ve Trump gibi iki berbat secenek koyuluyor. ABD Umiversitelerinde ayaklanma basladi ilerde bu ayaklanma halka inecektir. ABD yi zor gunler bekliyor.
  • Filistin devletini mi tanıyacaklarmış? Elektriği, suyu israilden gelen israil parası kullanan devleti mi? Tanısalar ne olacak? İsrail gazzeyi ilhak eder.

  • Yav şu olay yüzünden sabah akşam filistin denen Türk ile alakası olmayan yerin olayını görüp duruyoruz. Birisi az daha kahvemi dökecekti starbucksta, içemezmişim.


    Zorla insanı katil edecekler. İnanmıyorum ya senin davana ben. Yaşanan hiçbir şey de umurumda değil.

  • - ABD Temsilciler meclisi "Antisemitizm" yasasını onayladı. Buna göre ABD içinde İsrail karşıtı hiçbir gösteriye izin verilmeyecek. Son günlerde patlak veren üniversitelerdeki Filistin'e destek yürüyüşleride Antisemitik görülerek resmi olarak yasaklı gösteri konumuna girecek. Ayrıca onaylanan yasa içeriğinde Hz. İsa’nın İsrailoğulları tarafından çarmıha gerilişini okumakda yasaklandı.


    Yasanın yürürlüğe girmesi için Başkan Biden'ın yasayı imzalaması gerekiyor. ABD medyasına görede Biden bu yasayı bekletmeden imzalayacak ve ABD genelinde yaşanan Filistin'e destek gösterileri "Yasaklı eylem" olarak görülerek gösteri yapanlar direkt olarak tutuklanacak.


    Yasanın kabulünden sonra İsrail'in Gazze işgalini başından beri destekleyen ve ABD'deki üniversite gösterilerine karşı çıkan ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü olan yahudi kökenli Mike Johnson ise Başkan Biden için sert sözlerle eleştirdi:


    "Antisemitizm, Biden yönetiminin ve uyanık üniversite rektörlerinin yayılmasına izin verdiği bir virüstür."



    Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU]




  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Boyle yaparak hicbir sonuc alamayacaklari gibi, Antisemitizm kavraminin icinide bosaltmis olurlar. Bu tur yasalarin Universitelerdeki eylemleri kontrol alacagini sananlar yaniliyorlar. Gercekleri yasalarla manipule edemezsiniz.
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt

    bizim solcu insan hakları savunucusu,hümanist,ünilerde tık yok,seloya kavalaya özgürlük ,yıkılsın yansın akp rte gösterisi yapıcaz deseler tam kadro katılırlarHamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Mayıs 2024; 18:52:9 >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

    İmamoglu cigerlerini söktü onların. 2-3 kişi hariç hepsi kaçtılar forumdan.

  • X-1 kullanıcısına yanıt

    Burada hiç darlayamadılar. Keşke denk gelse de burun estetigi yapsam.

  • - Türkiye aldığı son kararla İsrail'in Gazze'deki insani yardımları kısıtlamasından ötürü İsrail'e ihracat ve ithalattaki tüm ürünleri kapsayacak şekilde ticareti durdurdu..




    T.C. Ticaret Bakanlığı (@ticaret) on Xtwitter
    Ülkemizin İsrail ile Ticaret Konusunda Almış Olduğu Kararlara İlişkin Basın Açıklaması (02.05.2024)
    https://twitter.com/ticaret/status/1786126879763599797



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 2 Mayıs 2024; 23:19:24 >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Abd forumlarında yabancılar abd türkiyeyi deprem silahıyla vurcak diyorlar :)


    Yaklaşık %70+ gibi bizi haklı görmeside şaşıttı tabi türk düşmanlarıda var ayrıda, çoğu artık israilden bibiden bıkmış miktir çekiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Mayıs 2024; 23:39:36 >
  • 
Sayfa: önceki 663664665666667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.