Şimdi Ara

Hamasın İsrail saldırısı - (İsrail savaş ilan etti)[ANA KONU] (672. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Mr.Blof , Mr.Blof Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.739
Cevap
74
Favori
453.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 670671672673674
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Periah kullanıcısına yanıt

    ABD, İngiliz'i coğrafyamızdan söküp atmadan huzur gelmez. Asıl düşmanız belli. Türk coğrafyasının birleşmesini senden çok arzu ederim, bunun için somut adımlar da atıldı . ( Türk devletleri Teşkilatı, Karabağ zaferi, ortak alfabe vs ) gibi ama Rusya ve İran oradaki en büyük engel. İşimiz hiç kolay değil.

  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    Biz Suriye'de yediğimiz haltları ABD isteği ile yaptık. Malesef Suriye karışınca Pkk ve İşid gbi terör örgütleri, ABD ve Rusya gibi emperyal güçler bölgeye yerleşti.


    Bugun Rusya Suriye sayesinde bizm boynumuzu sıkar konuma geldi. İstedikleri an İdlib'i vurup Türkiyeye milyonlar ek mülteci gelmesini sağlayabilir konumdslar.


    Dolayısıyla Türkiye'nin ne Ukrayna ve Orta Asya konusunda Rusya'ya karsı hareket edecek gücü kalmadı çünkü adamlar dibimize yerleştiler ve Esad'ı tamamen kukla haline getirip x üstümüze bir anda 5 - 6 milyon ek Arap mülteci salma kartı elde ettiler. Ayrıca Türkiye'nin gücü tamamen tükendi Suriye bizim kanımızı emip kuruttu.


    200 milyar dolar bizm gibi petrolü olmayan, düşük kar marjı ile üretim yapan birülkenün kaldıramayacağı kadar ağır bir mali kayıp dolayısıyla Türkiye artık kabuğuna çekiliyor Erdoğan'ın yeni politikasında tamamen bu çünkü başka çıkış yolu kalmadı.


    Suriyede iç Savas devam ettikçe Avrupa'da, Abd'de, Körfezdeki Araplar'da, Rusya'da bizim boynumuza tasmayı geçirdiler çünkü Türkiyenin enerjisi bitti ve bunu herkes görüyor.


    Avrupa mülteci geri kabul anlaşması ile Türkyeye modern kapitülasyon kabul ettirdi. Şuan doğu dınırlarımızdan mülteci ve göçmen girişi devam ederken batı sınırları o kadar iyi korunuyor ki Türkiye'den mülteci çıkışı 0a yaklaşmış durumda...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    Ben de bunu savunuyorum. Akıllı mantıklı olmak, ülke menfaatlerini ön planda tutmak lazım. Geçmişe takılıp kalmayalım ama bilelim. Kardeşliğin sınırını doğru belirleyelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    Hocam dikkat ederseniz Dincilik ve mezhepçilik tabanlı dış politika nasıl büyük başarısızlık ve felaketlere neden oluyorsa milliyetçi ve seküler dış politika ise tam tersi çok olumlu sonuçlar üretiyor.


    Dediğiniz Türk dünyasına yönelik politikalar başarılı hemde örneğin Azerbaycan sayesinde çok ucuz enerji kaynaklarına erişebiliyorız. Üstelik bu halklar bize karsı çok daha dostane davranıyor Araplardan. Bir gönül birliği var. Rusya ise bu ülkeleri sömürgeleştirmil kötücül güç olarak görülüyor bizse onları özgürleştirmek isteyen soydaşlarımız.


    Hemde bu politika sayesinde ABD ve Abd'nin de desteğini alabiliriz. Orta Asya üzer se etkimiz artarsa kuşak yol zerinden Çin ile ilişkilerde düzelebilir ve Uygur Türkleri konusunda bir yumuşak güç elde edebiliriz.


    Bakın eğer paradigma değişirse bir anda işler ne kadar kolaylaşıyor biz yeter ki değişen çağı doğru algılayıp buna uygun politika gidelim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Mayıs 2024; 13:47:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    Şu an rusyayla savaşa girsek ordaki türkler emperyalizmin abd nin uşakları diyip kafamıza ordan rus cephesinden bombalar yağıdırır ordaki türkler, onlar uç sol kafadadır oradaki türklere göre ırkların bir önemi yok fazla,türk birliği gene hepten hayal,bizim yakın coğrafyamızda türk kürt arap çerkez arnavut boşnak demeden birlik olmamız güç birliği yapmamız gerekiyor.

    Ordaki türkler rus,sscb etkisinde orda türklüğün muz kadar değeri yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 13:57:5 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Türk birliği dediğimiz şey tek birleşik Türk devleri vb gbi hayalperest şeyler değil.


    Orta Asya'da çok ciddi enerji kaynakları var. Avrupa ise gelişmiş ve enerjiye muhtaç bir coğrafya.


    Orta Asya'nın denize çıkışı yok dolayısıyla ticaret konusunda dışa bağımlı. Biz Azerbaycan ile zaten yakın dostuz, şimdi Zengivar koridorunda açıldı.


    Türkiye'nin denize dolayısıyla Okyanuslara, dolayısıyla dünya ticaretine erişimi var. Biz Rusya'ya karsı bşr alternatif oluşturarak Azerbaycan üzerinden Orta Asya ticaretini dünyaya açabiliriz. Ayrıca Orta Asya'daki zengin enerji kaynaklarını Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırabiliriz. Bu işten Orta Asya'daki Türk devletleri büyük fayda görür, Rusya'ya karsı elleri güçlenir. Zenginleşirler.


    Bizim ise Avrupa nezdinde elimiz çok güçlenir. Ayrıca bu ticaretten büyük fayda sağlarız. Yani burada bahsettiğim şey ekonomik kültürel açıdan birbirine fayda sağlayan eşitler arası bir ekonomik birlik. Üstelik bundan herkes yarar görür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Mayıs 2024; 14:4:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Adamlar komünist kafada ne türkü pürkü ,onlarda iki kutup var ya emperyalizimin abd -ingiltre uşağısındır yada kurtuluşun başka birşey yol yok.


    Youtubede git bak ordaki ropörtajlarında adamlar kendilerine türküm bile demiyor ki genetik biyolojik olarak bizden kat kat daha türk olmalarına rağmen umurları bile değil dertleri s.s.c.b




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 14:6:58 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Bu Türklük konusu biraz karışık nitekim bizim Türklüğü parsellememiz anlam kaymasına yol açmış durumda.


    Orta Asya'da adama Türk müsün deyince akıllarına Türkiye Türkleri geliyor çünkü biz kendimize Türk diyoruz. Nedense bütün Oğuzlarda böyle bir durum var.


    Şu an dünyada 3 tane bağımsız Oğuz Türklerine dayanan ülke var.


    Türkiye

    Azerbaycan

    Türkmenistan


    Nedense bizimkiler kendilerine Oğuz demek yerine Türk demişler halbuki Orta Asyadakişer bizim kendimize, Oğuz dememiz gerektiği gibi Kırgız, Özbek, Kazak adını almışlar Türklük bunun bir üst kümesi. Biz Orjinal inde Türk değil ilk olarak Oğuz oluyoruz ancak bilimsel açıdan hepimiz Türk kendilerine Kırgız vb demeleri bu gereği değiştirmiyor sonuçta konuşulan dillerin hepsi Türkçenin kolları.


    Not : Birde bizm Rusya gibi Orta Asya'yı ele geçirme vb gibi amaçlarımız yok. Biz çok daha güvenli bir seçeneğiz aslında bölge ülkeleri için nitekim Rusya'nın bu ülkeleri tekrar yutma riski her zaman var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 9 Mayıs 2024; 14:30:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Azeriler bile düne kadar sevmezdi nerede azeri türk tanısam bizi sattınız derdi ,geçmişte, laf arasında laf sokardı ,son yumuşamıyıda son karadağ savaşında rte akp sağladı onlarda rus güdümlü, onlarda falza güvenilir değil rusyayla bozuşsak rusları tutarlar bizi değil, mezhepsel olarak iranın yanındalar zaten.


    Onlara görede biz abd nin emperyalizmin emirkulu,işgal edilmiş uydu devletiyiz gerçekler bu ister beğenin ister beğenmeyin bizi ordaki türklerin sevmeme beğenmeme istememe nedenide bu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 15:47:18 >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Link görünmüyor ben de görünür yaptım :


    x (formerly twitter)
    ❦ Albear (@tly_Ungodly) on X
    https://twitter.com/tly_Ungodly/status/1787729791229038609



    BATIYI Dünyayı kandırıyorlar. BATI da iş işten geçtikten sonra gerekeni yapacaktır ama olan masumlara olacak.


    Bunlar nasıl Arap/ Filistinli ? Bunlar yoksa Hamas ın kendisi mi ?

  •  Bibi to Biden - We Will Fight With Our Nails If We Have To, But Fight We Will.


    Bunların niyeti belli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 19:5:5 >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    bunu abd forumlarındaki hristiyanlar yemedi saydı sövdü bizmi yiyelim.

    2-3 tane satılmış araba,makyaj yaptırdın diye yolda kesin gerçek yaşanmış bir hikaye,he he aynen ..

    israilde israil köpeği olmuş arap gazzelide dolu özellikle parayla ayrıca yerdekiler araba bile benzemiyor klasik yahudi suratlı saç şekilleri jöleleri gayet bakımlılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 18:54:57 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Hamas ın yaptığını terör saldırısı diyemeyen teknik olarak teröristtir ve destekçisidir bu net. Normalde Türkiye'dekiler dahil hepsi tutuklanması gerekiyor.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    ülkenden 300 kişi sivil öldü diye,milyonlarca kişiyi yerinden yurdundan hayatından koparma lüksü hiç bir devlette yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 18:59:3 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Teröristler hayatı zıt kutuplu görürler. Ya benim bizim gibi yoksa düşmansındır ! Oha OHA! Çüşünüz ! ....


    Göz ardı edilen detayları savunmak veya vurgulamak beni İsrail Vatandaşı yaptırmaz!


    Terörist Kafasındasın aman dikkatli ol! Aman aman ...



    Hamas festival ve diğer sivillere saldırarak amaçları mertçe hak aramak değil aksine terör olduğunu tüm dünya biliyor. Hamas sevdalıları elbette çekinir !



    Hamas terör örgütüdür.


    Hamas en başta Filistin denilen yerdeki Araplara her türlü zulmü yaşatıyorlar veya öldürüyorlar!


    Tünellerden Mısır a vs gidilmesini engellediler! Çok paran varsa geç diyorlar!


    Hastaneleri Çocuk Kreşlerini sivilleri canlı kalkan olarak kullanıyorlar! Kendileri sivil kıyafetleriyle ellerinde ağır teçhizatlılarla saldırıyorlar karşı saldırılarda etkisiz hale geldiğinde de bak siviller öldü deniliyor!


    Ayrıca operasyon başlamadan önce İsrail bizzat tek tek her evi Arapça olarak görüşülerek terk edin şuralara gidin güvenlidir diye süre veriyor! Yetmiyor yoldakilere vs herkese ayrıca uçaklarla vs bildiri tonlarca atıldı! Tüm bunlar süreçler dünyaya şeffaf olarak paylaşıldı ... Buna rağmen orada kalmayı tercih edenler ya akli melekeleri yerinde değildir ya da teröristtir terörist destekçisidir.


    Bir Filistinli Arap annesine babasına telefonda arıyor diyor ki öldürdüğü sivilleri ve yaşadığı iyi olduğunu söylüyor ailesi de sevinçten destekleyerek vs ... Bu ve niceleri burada da paylaşıldı tüm dünyaca da biliniyor aylar öncesi ilk günlerde yayınlandı ! ...


    Hamas tan illallah olmuş Filistinliler de çoktur. Çoğu korkar da. Yaşlı bir ayağı çukurda bir Filistinli Arap kadın anca itiraf ediyor medeni cesaretini artık ömürsüz hayatına değer açıklıyordu kameralar ve bunlar da burada paylaşıldı tıpkı cümle alemde de olduğu gibi ...



    Hamas vs belli ki İsrail in on yıllar boyu hiç girmediği Gazze özellikle belli ki saldırmak için on yıllar boyu plan yapmışlar!


    İsrail Ordusunun hastanelere bir mesafeye kadar yer altı tahliye vs insani amaçlı tünelleri terör amaçlı kendileri daha da geliştirmişler on yıllar boyunca Mısır vs her yere geniş bir tünel ağı kurmuşlardır! Yalancı propagandaları da yer altlarında çakma pencerelere perdelerle serip kameraya alıp kendi algılarını propagandalarını dünyaya vs yayınlamışlardır yayınlıyorlardır da ! ..


    Avrupa nın Politik Doğruculuk kisvesini de kınıyorum! Avrupa ve Amerika daki bir kesim bireysel Arap İran li hatta Türklerin kulisleri algıları ile Amerikan özgürlükçü damarını refleksini kendileri suistimal ettirmektedirler hatta yetmiyor İsrail li veya Yahudi inancındaki öğrencilere karşı Anti Semitist ifadeler Hitler vari duruşları da belgelendi Dekan vs tüm sorumlular anında gerekenler yapıldı. İşin aslı bu ...



    Hamas kimin kuklası önce ona bakılmalı . Bu durumdan kimler direk veya dolaylı faydalanıyor! Çin Rusya İran ...Derin İngiltere in kırıntıları da var. Bir kesim Derin Amerikancılar da var ki bunlar Derin İngiltere ile aynı tayfadalar! ... Pentagon bu Derincilere karşıdır ...





  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    türkiyede terörle mücadele ediyor yıllardır milyonlarca sivil kürdü yerinden yurdundan evindenmi ettik?

    şehirileri 80 yılda düzelmiycek harabeyemi çevirdik?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 20:51:2 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Ne anlatıyorsun ya ...

    Sana diyorki Hamas İsrail'e çalışıyor. Mümkün olduğunca fazla Filistinlinin ölmesini sağlamaya çalışıyorlar diyor hala PKK ya biz öyle mi yaptık bilmem ne. Buraya filistindeki gerçek yaşanan dramı atıyorum sizin gibi troller yönetime şikayet edip kaldırtıyor. İşiniz gücünüz şov ya gidin insanları kurtarın ya susup oturun millet sizin kuru gürültünüzü dinlemek zorunda değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt

    Yahu az önce eurovizyona bakıyordum yüzlerce kişi yuhaladı israili stadın %80+ sı avrupa ırkıdır bir boş yapmayın dünya tepkili artık soykırıma.

    İslam düşmanlarına müslümanları özellikle arap ırkını komple hidrojen bombasıyla silseler zil takıp oynarlar orası başka. 


    edit video düştü.



    ensonhaber
    Eurovision'a katılan İsrailli yarışmacı şarkısını söyleyemeden sahneden indi
    https://www.ensonhaber.com/dunya/eurovisiona-katilan-israilli-yarismaci-sarkisini-soylemeden-sahneden-indi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Mayıs 2024; 22:36:4 >




  • 
Sayfa: önceki 670671672673674
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.