Şimdi Ara

# ZyXEL VMG8924-B10A AC1600 MODEM/ROUTER - ZyXEL NWD6605 Wi-Fi ADAPTÖR İNCELEME (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
4
Favori
20.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FatalERROR! İlgine çok teşekkür ederim.

    Zannedersem benim internet explorer da sıkıntı var cep telefonumdan girdiğim zaman hata vermedi yaptım.
  • Merhaba
    Ürünün tivibu ayarları için desteğiniz rica ederim
    Genişbant seçenekleri altında IPTV seçeneği buşunmuyor
  • gokhanpwr G kullanıcısına yanıt
    IPTV ile ilgili bilgim yok. ZyXEL'e mail atarsanız yardımcı olurlar.
  • Males Zyxel yardımcı olmadı telefonda TTNET arayın dediler
    TTNET aradım modem firmasını arayın dediler
    his bir yerde de bulamadım bu ayarlar nasıl yapılır
    Çoğu modemde iptv menusu mevcut , bu modemde yok ama Zyxel modeminin desteklediğini söylüyor , ayarları nasıl yapılır bilmiyor , garip bir durum olmuş
  • Slm arkadaşlar bu modemden arkadaşıma alacagiz ısınma kopma filan oluyormu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınma seviyesi çok makul. Bir buçuk seneye yakın kullanıyorum kopma problemi de yaşamadım.
  • Airties 5760 veya asus n17u göre tavsiye edermisiniz iz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi de üst seviye cihaz olduğunu biliyorum ama kullanmadığım için kıyaslamam doğru olmaz. ZyXEL VMG8924-B10A Temmuz 2014'den 7/24 açık şekilde kullanıyorum. Hiç bir sıkıntı yaşatmadı. Tavsiye ederim.
  • Herkese Merhaba,

    Arkadaşlar, kullandığımız ürün için AAKL13GO yeni bir firmware çıkmış. indirip deneyen yada fırsat bulan oldumu.

    Düzenli şekilde kontrol ettiğim için bugün çıktığını farkettim ve deneme şansım olmadı işte olduğum için. indirme linki aşağıda.

    ftp://ftp.zyxel.com.tr/ZyXEL_URUNLERI/MODEMLER/VDSL_MODEMLER/VMG8924-B10A/firmware/V100AAKL13G0.bin

    önemli notlar kısmından bir açıklama ekliyorum..

    quote:


    Önemli Not : V.100 (AAKL.13) G0 yazılımını yükledikten sonra V.100 (AAKL.7) G0 yazılımına downgrade yapmak istenilirse cihaz üerindeki konfigrasyon fabrika ayarlarına dönmektedir.




  • ZyXEL VMG8924-B10A modemi 4-5 gün önce alıp kullanmaya başladım.

    Biraz Airties 5760 la arasında kalmıştım. Asus un AC68U yu biraz fiyat sebebiyle eledim.

    İlk olarak çekim mesafesinden kesinlikle memnun kaldım. Evimde arka oda ve salonda duran modem arasında ciddi bir mesafe var fakat bağlantı kesintisiz olarak ulaşıyor. Fixnet in 32mbit lik bağlantısını kullanıyorum. DL hızı 31 Mbit seviyelerinde gözüküyor. Herhangi bir ısınma problemi de yok. Modem e burda direk geçer puan veriyorum. ZyXEL NWD6605 Wi-Fi Adaptörü de ilk denk getirdiğimde alacağım.

    -Fakat 5ghz kısmında ben de sıkıntı yaşıyorum. 5 ghz almaya çalıştığımda ben de "Kanal gürültü değeri "kesin değer" değildir fakat "yakın değer"dir. bu yüzden 100 ile kanal gürültüsü her zaman vardır" şeklinde bir hata aldım. Farklı browserlarla çözüm alamadım. Bu 5 ghz i açınca 2 ayrı Wifi sinyali mi göndereceğiz? Yani 2 tane ayrı şifreli yayın mı olacak? Modem üzerinde 5 ghz ışığı yanık durumda bu arada.

    -Bir de enteresandır, PS4 benim bu Wifi yi görmedi.Diğer notebook,telefon,TV falan her şey görüyor. Bir sıkıntı yok yani. Belki anlık bir şeydir bugün değişir ama olmaması gereken bir sorundu. Apartmandaki diğer wif sinyallerini görüyor sadece benimkisini görmedi. Cihazlar yanyana bu arada.

    -Web sitesinde son fw sürümü 1.00(AAKL.7)C0 gözüküyor, V100AAKL13G0 olan nedir tam olarak?

    edit:
    PS4 sorunu çözülmedi ve ethernet ten bağlayarak bağlanabiliyorum, çok saçma bir durum. Bütün cihazlar modeme kolaylıkla bağlanıyor. PS4 apartmandaki tüm modemleri görürken 30 cm mesafedeki modemin yaptığı yayını görmüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 10 Şubat 2016; 15:41:33 >




  • charnel kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Öncelikle modeminiz hayırlı olsun. güle güle kullanmanızı temenni ederim..

    Ben ürünü aldığımdan beri oldukça memnunum. gerek hat değerleri, gerek Kablosuz bağlantı hızı beni tatmin etti. Buna ek olarak hiç kapanmıyor olması mutluluk verici. Önceki kullandığım üründe beni en rahatsız eden ve modem değiştirmeme sebep olan şey ısındıkça kendini resetlemesi ve binbir uğraş sonucu açılabilmesiydi.

    Bu modem ile tüm dertlerim ortadan kalktı. AAKL.7C0 Firmware ile kullandım aldığımdan beri. bazı zamanlar arayüze girdiğimde kendini resetleme oluyordu. ayrıca biraz ağır olurdu arayüz..
    Son çıkan AAKL.13 sürümü ile modeme girişte, arayüzde dolaşmakta hızlanmış. çeşitli karakter hataları düzeltilmiş ve kesinlikle resetleme yaşatmadı hiç.
    Yükleyeli 4 gün oldu ve 4 gündür ne bağlantı koptu nede modem resetlendi. hala tıkır tıkır çalışıyor ( maşallah )

    Sizin kendi sorununuza ise birşey diyemiyorum. neden olduğu hakkında en ufak bir fikrim yok. dilerseniz kanal değiştirip deneyin.. Modemin kusuru olmasada 5 Ghz bandının yüksek veri hızı güzel lakin mesafenin daha kısa olmasından başka sorun yok diye düşünüyorum.




  • charnel kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yeni modeminizi güle güle kullanın. PS4'ü 5 GHz değil de 2.4 GHz bandından deneyip denediniz mi? İki kablosuz yayını da görmüyor mu? Ayrıca ben AAKL13G sürümünü daha deneme fırsatı bulamadım. dJ_bLoW arkadaşım denemiş memnun kalmış bence sizde denersen mevcut sorunları giderebilirsiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatalERROR! -- 11 Şubat 2016; 15:16:56 >
  • Teşekkürler yorumlarınız için. İlk olarak ben de yukarıdaki yazıdan esinlenerek modem ayarlarına cep telefonumdan girince 5ghz i açabildim.

    BU arada çok enteresan Chrome la modem ilk geldiğinde "Modem" in ayarlar sayfasına gidemiyordum. User-pass girdikten sonra ortada yükleme işareti kalıyor ve orda takılıyordu. Yandex browser ile bu sorunu aşıp gerekli ayarları yapabilmiştim.

    1.00(AAKL.7)C0 nolu FW yi kurunca her 2 browser da modem sayfasını açmaya başladı ama Chrome illaki reset attırıyordu. Bu arada her 2 browser la 5 ghz seçeneğini açmaya çalışınca "Kanal gürültü değeri "kesin değer" değildir fakat "yakın değer"dir. bu yüzden 100 ile kanal gürültüsü her zaman vardır." hatası çıkıyor ve 5ghz ağı açamıyordum. Sonra cep telefonumdaki Mozilla dan açınca 5ghz i açabildim ve aktif edebildim. Bu arada PS4 çok ilginç bi şekilde ne 2,4ghz ne de 5ghz yayınlarımı görüyor. Onlar harici her türlü wifi yayını görüyor. PS4 , modem mesafesi 1,5m. Şu anda ethernet kabloyla hallediyorum.


    Elim değmişken AAKL13G yi de kurdum. Henüz resetleme yaşamadım ama yaşayabilirim de. Chrome la uğraşmadım pek. Bu en FW ile hala ve hala PS4 üm Zyxel modemin 2,4ghz ve 5ghz yayınları kesinlikle görmüyor. Buna açıklama getirebilecek bir insan evladı yoktur sanırım.

    Bu garip browser sorunları böyle seviyedeki bir modem için düşündürücü fakat üstteki sorunlar bir yana benim asıl derdim burda.

    ZyXEL NWD6605 Wi-Fi Adaptörü de aldım bu arada bir hevesle, notebook a taktım. Notebook tan baktığımda anten açıkken 5ghz ağımın üzerine tıkladığımda 867mbps i ben de görebiliyorum.

    Mediaplayerım modeme ethernet ile bağlı. Fakat notebook ve mediaplayer arasında hız testi yaptığım zaman FatalError! un altta 5ghz wireless ta bulduğu Writing - 86mbps , Reading - 189Mbps değerlerini ben nedense Writing - 30, Reading - 40mbps seviyelerinde alabiliyorum. Download testlerimde sıkıntı yok, bağlantım 32mbps, speedtest te gördüğüm 31 seviyelerinde fakat bu ağ bağlantım niye bu kadar yavaş???? Bir yerde bir şeyi yanlış yapıyor olmalıyım ama ne???

    FatalError! un NWD 6605 ile 5GHz bandı kullanarak 20mb dosya aktarımı
    # ZyXEL VMG8924-B10A AC1600 MODEM/ROUTER - ZyXEL NWD6605 Wi-Fi ADAPTÖR İNCELEME



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charnel -- 12 Şubat 2016; 17:58:41 >




  • Inceleme için sagol

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detaylı ve güzel bir inceleme olmuş.Çoğu soruna da güzel ve açıklayıcı cevaplar vermişsiniz.Teşekkür ederim kafamda olan bir modemdi şimdi üst sıralara yerleşti.
  • @IcyTea Lemon
    Rica ederim

    @ozank34
    Teşekkür ederim. Cihazı her zaman tavsiye ediyorum

    @charnel
    Modem ilk elime ulaştığından beri chrome ile farklı işletim sistemleri ile denedim hiç bir sorun yaşamadım. Herhalde chrome eklentileri herkeste farklı olduğundan sorun çıkartabiliyor.

    NWD6605 USB girişlerine göre farkılık gösterebiliyor. USB 2.0 ve 3.0 üzerinde farklı sonuçlar elde etmiştim. Ayrıca USB portlarınız kaliteli değilse de hızlarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
  • Arkadaşlar bu modemin hem 5G hemde 2.4G sini tuşa basarak nasıl aktif ederiz ?
  • ferit34 kullanıcısına yanıt
    Üzerindeki Wi-fi düğmesi sırasıyla 5GHz ve 2.4GHz bandını aktif ediyor ve kapatıyor. Fakat düğmeye biraz basılı tutmak gerekiyor. Bu şekilde kullanmıyorum pek kullanışlı gelmedi.
  • FatalERROR! kullanıcısına yanıt
    Hocam yarın modem alacağım ama 2-3 model arasında kaldım. Asus sorunlu, tp-link sorunlu sırada zyxel ve 5760 var. Airties çekim gücü iyi olmadığı için onu da istemiyorum

    Velhasılkelam; torrent desteği var mı? Son fw güncellemesinde de Türkçe arayüz var mı? Tivibu desteği var mı? Son olarak voip desteği geldimi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GLOCK-19 -- 29 Mart 2016; 0:12:43 >
  • Türkçe arayüz ve Torrent desteği bulunmuyor. IPTV özelliğinden bahsediyorlar ama @gokhanpwr isimli arkadaşımız sorun yaşamış bende kullanmadığım için net olarak bilgim yok.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.