Şimdi Ara

Zyxel NAS326 çözümsüz erişim sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Beni iki haftadır sinir hastası eden bir problemimi bir türlü çözemeyince sonunda buraya yazmak zorunda kaldım. Şimdi mevzu şu: Bir sene kadar önce bir adet Zyxel Nas 326 ve Xiaomi Mi 4A Giga router alarak film arşivimi ağ üzerine taşımıştım. İnternet bağlantısı için Superonline vardı. Salonda bulunan Xiaomi router ile Superonline'ın router cihazına kablosuz bağlanıp, NAS ve Himedia Q5 medya oynatıcımı kablo ile Xiaomi router'a bağlıyordum. Böylece medya oynatıcısı gigabit ağ bağlantısı ile filmlere erişebiliyordu ve internete de çıkıyordu. Aynı zamanda arka odadaki masaüstü bilgisayarımdan da gerektiğinde NAS cihazına bağlanıp dosyalara erişebiliyordum. Masaüstünü ise ağa Everest 301 router kullanarak kabloyla bağlamıştım. Elimdeki her iki router da bridge modda çalışıyor ve kablosuz ağı kabloluya dönüştürüyorlardı. Buraya kadar her şey sorunsuzdu.


    Geçen ay ev taşıdım ve Superonline'dan Uydunet'e geçtim. Tabi modem de kablo modeme (modem router) döndü. Aynı sistemi kurmak için Xiaomi router'ı resetleyip fabrika ayarlarına döndürdüm. Bilmeyenler için yazayım, Xiaomi cihazlarının ayarları telefon uygulaması üzerinden yapılabiliyor. İlk kurulumda bu uygulama ile router'ı 5 dakikada bridge mode'a ayarlayıp kurmuştum. Aynı şeyi tekrar yapmak istediğimde uygulamanın artık cihaza bağlanınca açılmadığını ve telefonun internet tarayıcısı ile (Iphone ve Safari) işleme devam etmeye çalıştığını gördüm. Neyse buraları geçiyorum, ne yapsam olmadı. Zaten uygulama yorumlarında milletin bolca 1 yıldız verip aynı konuyu eleştirdiğini gördüm. Sonrasında cihazı kablo ile bilgisayara bağlayıp bir şekilde arayüze zar zor ulaştım (ki o da web sayfası gibiydi) ve ayarlarda bridge mod'un olmadığını, sadece kablosuz dağıtıcı, access point veya repeater modlarının kaldığını gördüm. Sanırım uygulama çalışmadan router bridge mode'a geçemiyordu. Diğer modlar çalışıyor, sorun yok.


    Xiaomi'den ümidi kesince artık eskisinden farklı olarak, kablo modemin dibinde olan bilgisayarımı modeme kablo ile doğrudan bağladığımdan boşa çıkan everest 301 bu iş için kullanmaya karar verdim. Yalnız bu cihazda gigabit lan yoktu. Bunda bir sorun olmadığından bridge mode'a arayüz ile hemen geçip cihazı ağa bağladım, NAS ile medya oynatıcısını da kabloyla cihaza bağladım. Şu anda medya oynatıcısı filmlere erişebiliyor, internete de çıkabiliyor. Medya oynatıcısında bulunan Total Commander ağ üzerinden Nas içerisindeki dosyalara erişebiliyor. Bu noktada sıknıntı yok. Fakat nedense bilgisayarımdan ip numarası ile hiçbir şekilde NAS cihazına bağlanamıyorum. Ne dosya gezgini ile klasörlere girebiliyorum (cihazın ip no'su eskisi ile aynı) ne de arayüzüne erişebiliyorum. Uzaktan Nas'a ve medya oynatıcısına erişim imkansız hale geldi. Sadece arada kablo bağlantısı olduğu için olsa gerek, medya oynatıcısı sorunsuz erişebiliyor. Diğer yandan masaüstü bilgisayarımdan Zyxel'in https://findme.zyxel.com/discover_nas sayfasına girdikten sonra Nas üzerindeki senkronize etme butonuna basınca cihazın bulunduğunu söylüyor ama içine giremiyor. Bir şey uzaktan bağlantıya engel oluyor. Chrome Nas'ın adresi için "güvenli değil" diyor.


    Acaba neden bağlantı kuramıyorum ? Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan destek rica ediyorum.


    Not: Xiaomi firmasının uygulama mevzusu için Şikayetver'a konu açtım, cevap bile vermediler. Hem insanları uygulamaya mahkum edip hem de uygulamadaki sorunu görmezden gelen bir firma. Gözümdeki imajı şu anda sıfıra inmiş durumda. Bunlardan elektrikli scooter almayı düşünüyordum ama artık iğne bile almam. Yazılımda sorun olursa scooter'ı çöpe atarsınız.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.