Şimdi Ara

Zyxel DX3200-B0 Broadcom İşlemcili WiFi6 Premium Modem (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
6
Favori
15.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Achina A kullanıcısına yanıt

    "Sizce" dediğiniz için söylüyorum, bence DX3200 daha iyi; sebebi tabi ki Broadcom işlemcisi. Altyapıma ve saha dolabıma uygun olduğu için bağlantı kopması olmadan bilgisayarımda AX, telefonumda AC teknolojisini kullanabiliyorum. DX3301 işlemcisi VMG3625 ile aynı olduğu için onunla da Mediatek işlemcili diğer modemler gibi bağlantı kopması yaşayacağımı tahmin etmek güç değil. Ancak sizin tecrübeniz benimkinden çok farklı olabilir. Daha önce Mediatek işlemcili modem kullandınız mı, şu anda kullandığınız modem nedir, o modeller sorunsuz muydu gibi soruların cevaplarını bulmak gerek. Bir de tabi kullandığınız internet altyapısı ve saha dolabınız. 2 katlı dublex ev konusunda bir şey diyemiyorum. Evin tasarımına göre modemi tam ortaya konumlandırdığınızda bütün odalardan çekebileceği gibi, bütün odalardan erişilebilir olmayacağı için mesh sistemi kurmak zorunda da kalabilirsiniz. Benim söyleyebileceğim, kablosuz çekim menzili açısından DX3200 kullandığım en iyisi değil, ama bana yetiyor.





  • Halacoglu kullanıcısına yanıt

    Zyxel EX3301-T0 AX1800 Dual Band Fiber Modem 2.el satan bir arkadaş var.Alsammı diyorum artısı olurmu?DX 3301 ile farkı varmıdır?Zyxel DX 3301 için arkadaş.... VMG8623 ve VMG3625 modeli ile Wifi 6 chipseti dışında "tamamen" aynı modem. 8623 modelinin incelemesini yapmıştım aratırsanız bulursunuz forumda. İşlemci aynı, dsl chipset aynı. Kasa aynı. Yazılım aynı.... diyor.


    Daha önce h300s,keenetic extra dsl ve zyxell 3625 kullandım.3625 in wifi çekiminden memnundum.Bugüne kadar kullandığım en iyi wifi çekimi olan modemdi.Sattım.Daha sonra wifi 6 yı görmek için broadcom işlemcili dx3200 aldım.Arkadaş wifi çipine soğutucu blok takmıştı.Wifi çekimi daha iyi ve uzak odalarda stabildi.Soğutucu bloğun bu kadar etkisi olurmu bilemedim. Sanki daha da az ısınıyordu.Onu sattım.Şimdi elimde 2 tane dx3200 var.Onlarda soğutucu yok epey ısınıyor.2,4 ve 5 ghz ayrı iken 5 ghz nin çekmediği yerde telefonda wifi takılı kalıyordu.2,4 ghz ye geçmiyordu.Telefonda 2,4 ghz bağlı iken modemin yanına gelince 5 ghz ye geçmiyordu. Son ayardan sonra wifi çekimi arttı ve geçişler daha stabil oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 27 Ağustos 2023; 19:23:50 >




  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    EX3301 ile DX3301 temel olarak aynı cihazlar hocam. DX modelinde ek olarak DSL girişi var, ADSL/VDSL ile kullanılabiliyor. EX modelinde sadece WAN girişi var, sadece fiber internet ile kullanılabiliyor. Bunun haricinde iki cihazın daha önce kullandığınız 3625 modelinden tek farkı WiFi6 desteği. Şöyle bir tablo yaptım Excel ile, modellerden kafası karışanlar için işe yarayacaktır. Zyxel DX3200-B0 Broadcom İşlemcili WiFi6 Premium Modem 



    Zyxel DX3200-B0 Broadcom İşlemcili WiFi6 Premium Modem


    Tabloyu hazırlarken fark ettim de, Broadcom işlemcili tek modelin kod uzantısı B ile, MediaTek modellerin kod uzantısı T ile başlıyor. Buradan yola çıkarsak, hakkında bilgi olmayan DX3300-T1 modeli de muhtemelen MediaTek işlemciye sahip. Bu durumda DX3300-T0 ile ne farkı var dersek; T0=Zyxel, T1=TürkTelekom markalı cihazlar. Yine de bu bilgi kesinleşene kadar tabloyu değiştirmeyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halacoglu -- 27 Ağustos 2023; 20:38:47 >




  • Evde çok eski airties 5444 modem var ve kopmalar oluyor. O yüzden değiştirmek istiyorum. Türk Telekom dan 12 taksit alacağım yarın bu modemi. Teşekkür ederim yorumlarınız için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Achina -- 27 Ağustos 2023; 20:58:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halacoglu kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler güzel tablo olmuş.Bende ilana tekrar baktım.Dsl girişi yokmuş,sadece wan girişi var.Fritbox alana kadar mevcut modemlerle idare edeceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt

    DX3300-TO ÖZELLİKLERİ (dsl modem/router)

    dsl port

    usb port

    eth port x 4

    wan port x 1


    DX3301-TO ÖZELLİKLERİ (router)

    dsl port - yok

    ilave olarak

    phone ports x 2


    EX3300-TO (router)

    dsl port - yok

    phone ports - yok




    merak edilecek bir şey yok. neden böyle üç model çıkarırlar ki? wan portunu, aynı zamanda dsl port olarak kullanılabilir yapsalar Zyxel DX3200-B0 Broadcom İşlemcili WiFi6 Premium Modem en azından 2 modele düşerdi. yani iki tane telefon portu ilave etmek ne bileyim ben anlamıyorum bu zyxel'i Zyxel DX3200-B0 Broadcom İşlemcili WiFi6 Premium Modem 



    https://vectorsolutions.net/wp-content/uploads/2021/06/terminal_abonencki_ethernet_zyxel_ex3300-t0_d-karta-produktu.pdf




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 28 Ağustos 2023; 1:30:1 >




  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt
    DX3301-T0 modelinde DSL girişi var hocam. Model kodu D ile başlayanlar modem. Model kodunun 6. hanesinde 1 varsa telefon girişi oluyor. DX3300-T0 ile farkı telefon girişi bu modelin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • haykoatmaca kullanıcısına yanıt

    Benim hattımda zyxellin mediatek ve broadcom işlemcili 3625 -dx3200 modelleri sorunsuz çalışıyor.Wifide de büyük sorun yaşamıyorum.Ağ ayrı olunca uzak odada 5 ghz den 2.4 ghz geçişte kopma sonrası bağlanma oluyordu.Aynı yapınca oda düzeldi gibiydi ama bazen yine oluyor.5 ghz nin çekmediği yerde hemen 2.4 ghz ye geçsin istiyorum. Telefonun wifisi 5 ghz wifi zayıf gösteriyor internet bağlantısı yok gibi ama halen 5 ghz ye bağlı duruyor.Telefonun wifisini kapatıp açınva 2.4 ghz ye bağlanıyor.Ağ aynı ayrı deniyorum hangisinden memnun kalırsa. onu kullanacağım Merağım antenleri biraz daha güçlü ve 2,4/5 ghz wifi çekim mesafeleri daha iyi çekiyorsa onu bulmaya çalışıyorum.Tek modem tercihim. Modem ve router 2 cihaz kalabalık ediyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 28 Ağustos 2023; 13:41:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek bir wifi ismi ile ağa bağlıyken, 2.4'den 5'e veya 5'ten 2.4'e kopma olmadan geçiş yapabilse güzel olurdu. ama bence böyle bir özelliği yok henüz. varlığını tespit edemedim. muhtemelen nasıl yapılabileceğini onlar da keşfedememiş olmalılar diye düşünüyorum. Zyxel DX3200-B0 Broadcom İşlemcili WiFi6 Premium Modem 


    kopma ve sonrasında yeniden bağlantı sağlandığında, ip ve mac değişimi oluyor. ip ve mac'i değiştirmeden hz değişimini sağlarlar ise hz arasındaki geçişleri kontrol edebilrler. bunu yapmadıkları sürece de bağlantı kopsam mı kopmasam mı, koptuktan sonra bağlansam mı acaba kopan bağlantı geri gelir mi, bağlansam mı bağlanmasam mı, nereye gitti bu 5ghz görünmez oldu.. Zyxel DX3200-B0 Broadcom İşlemcili WiFi6 Premium Modem  vay efendim lan hızım düştü felan..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 28 Ağustos 2023; 17:26:24 >




  • Arkadaşlar bende TT'nin verdiği DX3200-B0 modeli var. Ben evden çalıştığım için elektrik kesintileri durumunda bu cihazı powerbankten kullanmak istiyorum.


    Biraz araştırdığımda şöyle bir ürün buldum fakat bu modemin adaptör girişine küçük geldi girmedi.


    Ben buna uygun bir kablo nereden bulabilirim? İnternette hep 5.5 mme 2.1 mm girişler var sanırım bunun girişi biraz daha büyük fakat ben hiç daha büyüğüne denk gelmedim.





  • RapX kullanıcısına yanıt

    Yakınınızda elektronik malzeme satan yer varsa modemi de yanınızda götürerek sorarak alın.Ben cihaza zarar vermemek ve uygun aparatı bulmak için öyle yapıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RapX kullanıcısına yanıt
    5.5x2.5 mm alacaksınız. Kulak temizleme çubuğunu ortadan kesin, iki tane 2.5 mm lik mastarınız oldu. Jackın ortasına rahat girip çıkmalı. Yanınıza alıp elektronikçiye gidin, ona göre bir jack alın, kendiniz lehimleyin. Ya da aparatınızı götürün orada lehimletim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu modemden bende aldım 70 hatta 60 lara düşen ulaşılabilir hız şu an 84 e çıktı. Turk Telekom a göre hattım 50 mbps i kaldırmıyor ama ben memnun kaldım. İşlemcisi zaten çok iyi.asus DSL-AX82U ve FritzBox 7530 de kullanılan işlemci

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun düzeldi ıss sunucularından kaynaklı sanırım.


    Modeme bağlı 2 telefon,2 android cihaz ve 1 pc var.Dns si sadece reklam önlemek için kullanıyorum.Modeme elle dns noları girince bütün cihazlarda reklam çıkmıyor.Diğer türlü tek tek cihazlara girmem gerekiyor.Pc de ve telefonda hallediyorum. Ama elle girince özellikle android cihazlarda adguard ve next dns çalışmıyor.Reklam çıkmaya devam ediyor.Comnett vdsl de zyxell dx3200 modemime adguard dns noları elle giriyorum, bazen çalışıyor bütün cihazlar internete sorunsuz bağlanıyor ama bazende girili olduğu halde çalışmıyor, reklam çıkıyor.Modeme nextdns elle girince pc de,bağlı android cihazlarda reklam çıkmıyor.Ama xiamio mi 8 lite telefonum internete bağlanamıyor.Sebebi ve çözümü ne olabilir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 21 Ekim 2023; 22:30:25 >
  • 3301 de dsl portu yokmu?? Ben vdsl kullanıyorum telefon jakı ile giriş yapamazmıyım?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • no_Antijen kullanıcısına yanıt

    DX3301 modem, DSL girişi var. EX3301 router, DSL girişi yok. Bkz: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156707599

  • Nasıl alınır mı bu modem...Hattım vdsl 2 aile kullanıyoruz suanki tplink beyaz tt nin verdiği modem artık kopma ve tepkime vermemeye başladı anlık olarak.

    Tecrübeli arkadaşlar yeni bir modem olarak ne önerirsiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ByÇINAR kullanıcısına yanıt

    DX 3200 tavsiye ederim. Boardcom işlemcili bir modem. Saha dolabı uyumsuzluğu yaşamazsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DX3200'ın yazılımı konusundaki kısıtlama olayı devam ediyor mu ? Broadcom işlemcili olduğu için Türknet Gigafiber hattımda denemek istiyorum. Fakat yazılım güncelleme ve ayarlar konusundaki kısıtlama hala mevcutsa pek sıcak bakmıyorum açıkçası.

  • jeffogu kullanıcısına yanıt

    Açıkçası DX3200 modemin en önemli özelliği Broadcom işlemcisinin çok güçlü olması ve DSL bağlantısını stabil tutması. Ama WiFi 6 olmasına rağmen menzili 5 üzerinden 3 diyebileceğim bir mesafeyi kapsıyor kullandığım diğer cihazlara kıyasla. Operatöre özel üretilen bir cihaz olduğu için yazılım kısıtlama hiçbir zaman kalkmayacak çünkü cihazın global yazılımı yok. Bunlara rağmen VDSL kullanan birisi için ikinci elde 600 civarına bulunabilirse rakipsiz bir cihaz. Ancak fiber kullanan birisi için, özellikle de GigaFiber için tavsiye edilecek bir cihaz mıdır, bilemedim. Şu anda kullandığınız cihaz nedir? Sizin yerinizde olsam ucuz bir operatör cihazı almam gerekiyorsa H3600 alırdım. Veya paraya kıyar GigaFiberin hakkını verecek ve yazılım kısıtlaması olmayan bir model tercih ederdim.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.