Şimdi Ara

Zotac NVIDIA Geforce Gtx 280 1gb 512bit gddr3 için power supply (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sonuçda üst seviye nvidia yada ati alınsa bile iyi bir güç kaynağı şart.Birde bunun üstüne OC yapılacaksa herşeyden önce ilk etap güç kaynağı alınmalıdır diye düşünüyorum ve arkadaşımızada 30-40$ arta verip 850w lık bir güç kaynağı öneriyorum bende.Ancak önceki iletimde dediğim gibi +80 sertifikalı olmasına özellikle dikkat gösterilmelidir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hökela

    Bizde bir söz vardır. "Herşeyin çoğu zarar, azı karar." diye.. Mesele yeterli bir seviyede güçlü, kaliteli bir güç kaynağı almak mı yoksa yeteceğinden çok daha fazlasını alıp parayı sokağa atmak mı? Kişisel olarak sizin görüşünüz en iyisini almaktır belki ama iş tavsiyeye gelince mantık da gerekir.

    En az 850W derseniz bu 850yi düşünmeyin bile demektir. Yani 850den sonraki ilk değer en düşük değeriniz olsun demektir.

    Sisteminizin dengesiz olduğundan bahsediyorsunuz ve bunu hemen güç kaynağına yüklüyorsunuz. Tek tek test ediyorsunuz ve gerçekten güç kaynağının yetmediği sonucuna mı ulaşıyorsunuz yani? Komik olmayın kaç kişi yapabiliyor ki bunu?

    Expander hızaştırılmış QX Intel, 2 adet 4870, 2 hdd, bellek fan vs ile toplam güç tüketiminin 500W ı geçmediğini yazdı. Yurtdışı, yurtiçi testlerde SLI, CF sistemlerin toplamda ne kadar güç çektiğini de biliyoruz. Bunca teste rağmen halen en az 850W önermenin mantığını da açıklarsanız bayağı bir ağırlık kalkacak üstümüzden.



    Ben nerdeyse herşeyi denedim en son güç kaynağı kaldı.

    Mevzumda şöle başladı 8800 gt yi satıp 280 gelene kadar herşey normaldi 280 i aldım taktım ve bilgisayar oc yapamadım kartmı sorunlu dedim acaba anakarttamı bişe var dedim gittim p5qdeluxe aldım yine oc yapamıyorujm ekran kartındamı sorun var dedim ekran kartını sagolsun burdan bi arkadaşımla değiştim yine aynı oc yapamıyorum ve acaip sorunlar yaşıyorum ve bakalım yarın güç kaynağını değiştircem nolcak bakıcaz. Heralde benim durumuma göre güç kaynağında sorun üstelik bazen ses falanda geliyor.

    Arkadaşda madem 280 alcak bence ii psu alsın bunu önermenin neresi yanlış ben onu anlamadım adam ilerde ekstra bişe takar psu değişiminden kurtulur ikinci bi masraf olmaz. Psu ya yatırım bence değerli bi yatırım olcak.

    Dostum Benden sana tavsiye alcaksanda TAgan marka alma sorun yaşadıgımdan beri araştırıyorum cızırtı olsun verimlilik olsun en cok sorun cıkaran bi marka taganmış öğrenmiş oldum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Ben olaya farklı bir pencereden bakmak isterim.Bu kadar güç kağnağı var ve artık yavaş yavaş standart olarak 500w değerlerine gelindi.Ekran kartlarının bu yıl çıkan modelleri ile fazla değil 2 yıl önceki modelleri arasındaki güç karşılaştırmalarını yapan oldumu hiç acaba?önce 4lü molekslerle başladılar şimdi allah versin 6lı 8li molekslerle ekran kartlarını ayakta tutmaya çalışıyorlar.Bunca firma neden acaba bu kadar yüksek wattlık güç kaynağı üretiyor onuda düşünmek gerek.Şayet sistemini OC ve oyun odaklı kullanacaksa makine sahibi mutlaka 850w ve +80 sertifikalı bir güç kağnağı alaması şart.Öyle nükleer şantiyeler atom labla kurmaya gerek yok çeşitli stelerin zaten güç kaynağı hesaplayıcı siteleri var oradan aklınızdaki yada elinizdeki sistemin güç çekimini öğrenebilirsiniz.Amerikayı keşfetmeye gerek yok,OC konusunda özelllikle sağlam güç kaynaklarının etkisi çok çok büyük.Voltaj artırımlarında sıkıntı yaşayan birisi elindeki güç kaynağını atıyorum 500w ise elindeki onun yerine 850w bir güç kaynağı ile değiştirirse aradaki farkı görmekle kalmaz OC konusundada çok verim görür heleki o güç kaynağı +80 sertifikalı ise yarı yolda kalmaz kimse.Tabi arada bu tecrübeleri görmeyen arkadaşlarımız olmayabilir,gördükleri ile yorum yapabilir ama kimse çıkıpda şuanki deli kartları yine o denli OC yapılan sistemleri "500wda yeter" demesin.
    Araştırın ,test edin sonuçları göreceksiniz.

    Ancak bu dediklerim tabiki ekstrem arkadaşlar için ama normal sade bir kullanıcı için 500w bile fazla gelebilir sonuça normal kullanıcının gtx 280 yada bu sekment kartlar ile işi olmaz.


    Dhye takılanlar belirliyorsa standartları evet standart 500W şu anda. Çünkü en basit sistemlere bile 500W öneriliyor.

    Her bir pc parçasında güç tüketimi gittikçe azalırken ileriye dönük güç kaynağını halen idrak edebilmiş değilim. Türkiyede doğru düzgün 400, 420,430, 450, 470, 480W civarı amper değerleri yüksek, verimliliği yüksek güç kaynağı bulmak kolay değil. nedeni ise gayet basit. İhtiyaç haricinde güç kaynağı ediniliyor oluşu. Yani daha fazlasını alabilecek bir kitle varken daha ucuzunu piyasaya sürmenin de anlamı yok. Bizdeki tavsiyeler standart hep500W. herşeye 500W al ki ileriye dönük olsun. Soran da yok ileride bu adam alabilir mi alamaz mı, ne alır ne almaz.. 500 den sonra 750, 850 ,1000 diye gidiyor. Ara değerler önemsiz, amperler önemsiz, verimlilik önemsiz, kalite önemsiz. Yeterki güçlü olsun.

    Üst seviye kullanıcıların daha fazla güce ihtiyacı olduğuna katılıyorum lakin ne derece üst seviye? Sıvı nitrojen ile, gaz ile rekor peşinde olanlar bu konularda pek gezinmiyorlar. Zaten onlar ne alacaklarını da gayet iyi biliyorlar. Burada hangi güç kaynağını alayım diye de sormazlar. Ancak tavsiyede bulunabilirler.

    Yani kişi üst seviye parçaları taktığında bir anda kendini üst seviye pc kullanıcısı görüyor.

    Malum sitelerden üst seviye bir sistem hazırlayalım kendimize madem. http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

    Üst seviye anakart koyalım.
    Q9550 yi 1.4v ile 4000 de çalıştıralım.
    4 adet DDR3 bellek koyalım
    2 adet GTX280 koyalım
    4 adet SATA hdd koyalım
    1 adet dvd yazıcı olsun.
    1 tv kartı olsun
    1 ses kartı olsun
    4 adet kullanılır durumda usb olsun
    2 adet soğuk katot koyalım
    Fan kontrolcüsü, lcd ekranı ve kart okuyucusu olsun.
    6 tane 120lik ledli fan koyalım.

    Hesabı yapınca 719W çıkıyor.

    İşlemciyi kasalım biraz daha.
    1.6v verip 5000 deneyelim(verilir mi verilmez mi bilmiyorum deniyoruz rakamları)

    816W çıkıyor.

    Gene 850yi göremedik ki size göre en az 850W olmalı. Yani 1000 den başlamalıyız...

    Daha mütevazi bir fantazi kuralım.

    Üst seviye bir anakart,
    1.5v ile 4300 de çalışan 8500,
    4gb ddr3 bellek,
    2 Sata hdd,
    1 GTX 280,
    1 dvd yazıcı,
    1 ses kartı,
    1 tv kartı,
    4 usb,
    1 fan kontrolcüsü,
    4 adet 120lik ledli fan.

    465W çıkıyor.

    Sağlama alalım işimizi de hadi 600W alalım. Su soğutma takarız belki. Hadi 650 olsun.

    Ya bu adamlar işi bilmiyor ya da sizin bir yerlerde hata yapma ihtimaliniz var. Size göre bu adamlar işi bilmiyor.

    Bu arada asusun sitesindeki verilere göre benim sistemimin çoktan yanmış olması lazım.




  • Sonuçda sizinde vermiş olduğunuz değerler hep kağıt üzerinde,uygulama şansınız olmamış ki elinşizdeki asusun yanma olayınıda kendiniz söylemişsiniz.Ben 850w en az demiyorum ama 500w da olsa yada daha düşük değerli bir güç kaynağıda olsa +80 sertifikalı olması şart.Sonuçda bazı markaların 500w-850w ürünlerinin arasında 40-50$ lık bir fark bulunurken 850w almak yanlışdır diyemeyiz.Özellikle OC yapan kullanıcıların EPU gibi güç tasarrufu modunda çalışmadıklarını zaten forumdanda görüyoruz dolayısı ile üreticiler yaptıkları az güç tüketimli ürünleri normal kullanıcılar için ürettiği bir gerçektir.Bu durumlardan ötürü sadece işlemci ile yetinmeyenlerde ekran kartlarınıda OC yaparak daha fazla güç tüketimine neden oluyorlar.Her adımda da "ileriyi" düşünmek değimini bilgisayar toplaycak adamın düşünmesini yine hatırlatırım.Ben bile yeni bir makina toplaycağım ve üzerinde halen çeşitli araştırmalar yapıyorum.Bunun az yada çok olaması önemli değil kullanım amacının ne olduğu önemlidir.




  • quad core+gtx280/hd 4870x2+o.c=min 750 watt + aşşası sana sıkıntı yaratır emin olabilirsin
  • 750W LC Power yeni gelmiş bi bak derim,

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3827
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DARTH_BLACK

    Sonuçda sizinde vermiş olduğunuz değerler hep kağıt üzerinde,uygulama şansınız olmamış ki elinşizdeki asusun yanma olayınıda kendiniz söylemişsiniz.Ben 850w en az demiyorum ama 500w da olsa yada daha düşük değerli bir güç kaynağıda olsa +80 sertifikalı olması şart.Sonuçda bazı markaların 500w-850w ürünlerinin arasında 40-50$ lık bir fark bulunurken 850w almak yanlışdır diyemeyiz.Özellikle OC yapan kullanıcıların EPU gibi güç tasarrufu modunda çalışmadıklarını zaten forumdanda görüyoruz dolayısı ile üreticiler yaptıkları az güç tüketimli ürünleri normal kullanıcılar için ürettiği bir gerçektir.Bu durumlardan ötürü sadece işlemci ile yetinmeyenlerde ekran kartlarınıda OC yaparak daha fazla güç tüketimine neden oluyorlar.Her adımda da "ileriyi" düşünmek değimini bilgisayar toplaycak adamın düşünmesini yine hatırlatırım.Ben bile yeni bir makina toplaycağım ve üzerinde halen çeşitli araştırmalar yapıyorum.Bunun az yada çok olaması önemli değil kullanım amacının ne olduğu önemlidir.


    Hocam halen yanlış yoldasın.ız Halen standardın 500W olduğunu düşünüyorsunuz ki zaten bu düşünceniz külliyen yanlış.

    Standartı 500w düşündüğün için de aradaki 50 dolar farka 850W alınmasının yanlış olmayacağını düşünüyorsunuz. Aslında bunu düşünürken de çoğu sisteme 400W güç kaynağının dolayısıyla 35,40 bilemedik 50 dolarlık bir maliyetin yeteceği gerçeğini de göremiyorsun maalesef.

    Benim vermiş olduğum bilgiler kağıt üzerinde olsa bile google da araştırabileceğiniz yüzlerce sitede hızaştırılmış, ileri seviye sistemlerin ne kadar güç çektiğini görebilme şansına sahibiz. Ama siz standartı belirlemişsiniz ne desem boş.




  • çok teşekkürler ilgili arkadaşlara 850 aldım ilerde de sorun olmasın diye peki bu SAPPHIRE ATI HD 4870X2 2GB 2x256BIT GDDR5 ekran kartı kaç yıl böyle gta 4 kalitesinde ki oyunları oynatır kasmadan max.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.