Şimdi Ara

ZOTAC GTX260 AMP2 AŞIRI ISINMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR SİSTEMİMDE 2,80 CORE2 İŞLEMCİ,GİGABYTE GA-P31-ES3G ANAKART, ZOTAC GTX 260 AMP2 EKRAN KARTI, 700 WATT COOLERMASTER PSU, 500 VE 160 GB İKİ ADET WESTERNDİGİTAL HARDDİSK VAR. İŞLETİM SİSTEMİM WİNDOWS 7 ULTİMATE 32 BİT. SOĞUTMA SİSTEMİ İSE KASA YAN KAPAK ÜZERİNDE 15 CM.LİK FAN, HARDDİSKLER İÇİN BİRİ HAVA GİRİŞİ DİĞERİ HAVA ÇIKIŞI OLMAK ÜZERE 2 ADET FAN, KASANIN ARKASINDA DA HAVA ÇIKIŞI İÇİN STANDART FAN VAR. YAN KAPAKTAKİ 15 CM.LİK FAN HAVAYI TAM EKRAN KARTININ ÜZERİNE VERİYOR. ANCAK KART AŞIRI ISINIYOR. ANAKART VE İŞLEMCİNİN SICAKLIKLARI YÜK ALTINDA BİLE 50-55 DERECEYİ GEÇMEZKEN EKRAN KARTI WİNDOWS MASAÜSTÜ KONUMUNDAYKEN BİLE 55 DERECE SEVİYESİNDE. NFS SHİFT, CRYSİS GİBİ OYUNLARI AÇINCA 5 DK.YA KALMAZ KARTIN FANI TAM DEVİR DÖNMEYE BAŞLIYOR VE KARTIN SICAKLIĞI AŞIRI DERECEDE YÜKSELİYOR. BİRAZ ÖNCE NFS SHİFT AÇTIM FULL AYARLARDA, 10 DK. EKRAN KARTININ SONRA SICAKLIĞINA BİR BAKAYIM DEDİM O DA NE, TAM 102 DERECE, GÖZLERİME İNANAMADIM. NORMAL ÇALIŞMADA 55 VE YÜK ALTINDA 102 DERECE BANA AŞIRI YÜKSEK GÖRÜNÜYOR. HATTA BİRKAÇ DEFA YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ OYUN OYNARKEN KİLİTLENMELER OLDU RESET ATMAK ZORUNDA KALDIM. BU ISINMA SORUNU NEDEN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR? BU SICAKLIKLAR NORMAL MİDİR? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.







  • Kasanın yan kapağındaki fan Ekran kartının üzerine hava akımı sağlamaması gerekir tam tersine tekrardan montajlayın...
  • HOCAM AZ ÖNCE YAN KAPAĞI ÇIKARIP BATTLEFİEL BAD COMPANY 22Yİ AÇTIM EN SON AYARLARDA. 10 DK. SONRA AYNI ISINMA SORUNU OLDU VE OYUN KİLİTLENDİ RESET ATTIM. KART DİREKT 100 DERECEYİ GÖRÜYOR OYUNU AÇINCA. KİLİTLENENE KADAR HERHANGİ BİR FSP DÜŞÜŞÜ YOK. GÖRÜNTÜ GAYET AKICI. OYUNU AÇTIKTAN 1-2 DK. SONRA KARTIN FANI TAM DEVİR DÖNMEYE BAŞLIYOR VE 10 DK. SONRA OYUN KİLİTLENİYOR. DİLE KOLAY TEM 100 DERECE.
  • O zaman soğutma bloğunda bir problem mevcut olabilir veya fanda garantisi devam ediyorsa garantiye yollayın...
  • KARTI BİR DE BAŞKA SİSTEMDE DENEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM HOCAM TAM EMİN OLMAK İÇİN. KARTIN SOĞUTMASI STANDART DA OLSA 102 DERECEYİ GÖRMEMESİ LAZIM. ZATEN FORUMLARDA 90 DERECEYİ GEÇMEDİĞİ MÜDDETÇE KARTIN BİR PROBLEMİNİN OLMADIĞINI SÖYLÜYORLAR. BİRAZ ÖNCE KASAYA ŞÖYLE Bİ DOKUNDUM DIŞTAN, BUZ GİBİ, SOĞUTMA İYİ YANİ. AMA DEDİĞİM GİBİ KARTI BAŞKA Bİ SİSTEMDE DENİYECEM SORUN PSU VEYA BAŞKA BİR DONANIMDAN MI KAYNAKLANIYO YOKSA KART DA MI SORUN VAR EMİN OLMAK İÇİN.
  • Öncelikle küçük karakterlerle yazmaya dikkat ediniz,forumumuza yeni katıldığınız için bilmediğinizi varsayarak büyük harfle yazmak bağırmak anlamında olduğunu belirteyim.

    PSU'nuz oldukça güçlü ve yeterli bir PSU olduğu açık muhtemelen kartınızda problem var kartı servise gönderin.
  • uyardığınız için teşekkür ederim bilmiyordum. tavsiyenize uyup kartı yarın servise göndereceğim. başka sistemde deneme işinden vazgeçtim. en iyisi serviste kontrol edilmesi. kart zaten daha 1 aylık, garantisi devam ediyor. sağolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanki_15

    uyardığınız için teşekkür ederim bilmiyordum. tavsiyenize uyup kartı yarın servise göndereceğim. başka sistemde deneme işinden vazgeçtim. en iyisi serviste kontrol edilmesi. kart zaten daha 1 aylık, garantisi devam ediyor. sağolun.

    Özellikle sıcaklık değerinin boşta ike normal yükte iken anormal olduğundan söz edin çünkü bahsedilmeyen parçalar serviste adet yerini bulsun hesabı ''Bakıldı ,sorun gözlenmedi.'' denip geçiyor...
  • tamam hocam. 52 derece boşta iken normal o zaman. servise açıklamayı dediğin gibi yaparım. çok teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanki_15

    tamam hocam. 52 derece boşta iken normal o zaman. servise açıklamayı dediğin gibi yaparım. çok teşekkürler.

    Rica ederim,boşta iken gerçekten normal o sıcaklık değerleri,muhtemelen farklı bir sorun mevcut soğutma bloğu yerinden oynamış olabilir servis çaresine bakacaktır...Elinize ulaştığında yazarsınız.
  • makedonn hocam iyi akşamlar. kartı dediğiniz gibi servise gönderdim. bugün elime geçti. dediğiniz gibi açıklamaları yaptım. oyunlara girince yük altında aşırı ısınıyo, boşta iken sıkıntısı yok diye. ancak problem devam ediyor. yine aşırı ısınma sorunu var, 103 dereceleri görüyor. ayrıntılı şekilde açıklama yapmama rağmen gerekli testler yapıldı bi problem görülmedi diye rapor yazıp geri göndermişler. ancak kartın soğutma bloğunu söküp bakmışlar. tornavida izlerinden belli oluyor. bütün keyfim kaçtı. bu problem yüzünden nvidia kartlardan soğudum resmen. sizin tecrübelerinize güvenerek bu problemle ilgili nasıl bir yol izlemem gerektiğini sormak istiyorum size. yardımcı olursanız sevinirim. tekrar iyi akşamlar.
  • Kartı kasanızdan sökün, ve güvenebileceğiniz PSU'su iyi bir bilgisayara ( Arkadaşınızın olur, yakınınızın olabilir. ) montajlayın ve 1-2 oyun yükleyin sıcaklık değerlerini orada gözlemleyin eğer ki sıcaklık sorunu devam ederse özellikle tekrar verin, garantiye ve hatta sizin gitme ihtimaliniz var ise sizde gidersiniz, kartta sorun olduğu açık olacaktır. Ancak farklı bir sisteme taktığınızda sıcaklık değerleri normal düzeye dönerse belli ki diğer bileşenlerle bağlantılı bir sorun vardır. Diğer tüm kasa içi sıcaklık değerlerini ve mümkünse kasanızın içini ekran kartı montajlı iken çekip ekleyiniz, sıcaklık değerlerine Everest adlı programla bakabilirsiniz.

    Önce kartı bir sistemde test edip sıcaklık değerlerini belirtin, çünkü kart (?) şu durumda ona kesinlik getirmeliyiz...
  • teşekkür ederim hocam. ancak benim şöyle bir sorum var. bu kartın aynısından daha önce vardı bende. bu ikinci. önceki büyük şanssızlık eseri üzerine parça düştü ve dirençleri kırıldı, garanti dışı kaldı. ben de aynısından yeniden aldım. sistem yine aynı ancak önceki kartta hiçbir şekilde bu ısınma olayı yoktu. önceki mesajlarımda bahsettiğim sağlam grafikli oyunları rahat bi şekilde oynayabiliyordum ve kart gayet stabil ve sessiz çalışıyordu. problem aldığım bu yeni kartta başgösterdi.
  • Evet, bu kartın bozuk olma olasılığını iyice güçlendiriyor ancak her ihtimali göz önünde bulundurmamız gerekir, çünkü kartı tekrardan garantiye gönderceğiniz zaman en azından bu kart gerçekten bozuk değil , sistemimle ilgili bir sorum mu oluştu diye çelişki yaşamazsınız, o nedenle kartın sorunlu olduğuna iyice emin olalım ona göre garantiye gönderdiğinizde daha sert çıkışma hakkınızda bulunur ( Genelde garanti firmaları,maalesef böyle uğraştırır. ), çünkü kartda sorun olduğunu %100 olarak bilirsiniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 30 Haziran 2010; 22:13:20 >
  • hocam teşekkür ederim. ben şu anda antalyada ikamet ediyorum. kartı bilgisayar servis işi yapan güvendiğim bi arkadaşımdan aldım. yarın kendi psu'mu ve ekran kartını götürüp test etmesini söyleyeceğim. eğer sistemde bi problem varsa benim aklıma ilk gelen psu. hem kartı hem de psu'yu ayrı ayrı test ettireceğim. sorunun anakarttan olmadığını biliyorum çünkü ekran kartını aynı sistemde gigabyte marka sıfır bi anakart üzerinde denedik yine aynı ısınma sorunu oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.