Şimdi Ara

ZORUNLU TRAFİK SİGORTA PRİMLERİNİN ÇOK YÜKSEK OLUŞU VE CİMER ŞİKAYETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb arkadaşlar, zorunlu trafik sigorta primlerinin fahiş bir şekilde yükseltilmesi sebebiyle aşağıdaki şekilde cimer şikayet oluşturdum. sigorta şirketleri daha yüksek prim almak için maddi hasarlarda 120 bin tl, ölümlü kazalarda 1 milyon 6 milyon gibi abartılı rakamlar göstermektedir. oysa trafik kazalarının %98 i maddi hasarlı kazalardan meydana gelmektedir. Bu durumda şehir içinde en ufak bir kazada bile 120 bin sınırı aşılmaktadır. Malum araçlar artık milyon tl sınırını aşmış durumdadır. Bu düşünceme katılan arkadaşlar cimer şikayet oluşturmak isterlerse aşağıdaki metni kopyalayıp şikayet oluşturabilirler:

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Zorunlu Trafik Sigortası primlerinin çok yüksek belirlenmesinden şikayetçiyim. Günümüzde trafik kazalarının %98 i maddi hasarlı kazalar olmasına rağmen, trafik sigortası poliçelerinde maddi hasarlı kazalarda 120.000 tl ye kadar teminat verilirken, can kayıplarında 1.000.000 tl, 6.000.000 tl gibi yüksek bedeller tespit edilerek prim tutarları artırılmaktadır. Oysa ki bugün en ufak bir trafik kazasında bir far, bir ayna ve tampon hasarında bile 120.000 tl lik teminat yetersiz kalmaktadır. Sigorta şirketlerinin kârlılıklarını artırmak amacıyla bilinç olarak can kayıplarında tazminat bedelini yüksek, maddi hasarlarda ise tazminat tutarlarını düşük tutmaktadırlar. Günümüzde zorunlu trafik sigorta poliçeleri kasko poliçesi prim bedellerini aşmış durumdadır. 2024 yılında da yine aynı şekilde maddi tazminatı düşük, ölüm tazminatlarını çok daha fazla yükselterek primlerde yüksek oranda artış yapılacaktır. Sigorta şirketlerinin bu uyanıklını kimse farkedip bu oyuna kimse dur demeyecek mi?

    Dediğim gibi yapılan istatistiklere göre her 100 kazanın 98 tanesi maddi hasarlı gerçekleşirken, sadece 2 tanesi ölümlü olarak gerçekleşmektedir. Bu durumda maddi hasarlı kazalarda teminat oranları en az 3 kat artırılmalıdır. 120.000 TL den 360.000 TL ye çıkarılırken, ölümlü kaza teminatları yarı yarıya düşürülebilir. Ülkemiz bir Hukuk Devleti olduğuna göre bu sigorta şirketlerinin keyfiyetine acilen bir son verilmesi gerektiğini düşünmekteyim. Bu gidişle trafik sigortası bile yaptırmadan trafikte dolaşan araç sayısı her geçen gün artacaktır.








  • 7. basamaktayım. En düşük 3.600 çıktı. Çook fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınırsız imm 1500 tl civarıyken , 120.000 tl teminatlı trafik sigortası ile sağlam soyuluyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.