Şimdi Ara

HONDA CİVİC MOTOR YAĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
22.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2014 honda civic fb7 otomatik vites aracım var yeni aldım aracı (Şubat sonında ) 154 binde kaç numara motor yağı koymalıyım? Öncesinde kaç numara motor yağı olduğunu bilmiyorum en son 2019 yılında 119 bin km,de yetkili servise girmiş o zamana kadar bakımlarda hep 0.20 motor yağı kullanılmış garanti bitiminden sonra aracın yağ bakımları dışarıda yapılmış (2 yada 3 bakım) bu bakımlarda kaç numara motor yağı kullanıldı bilmiyorum şimdi ben kaç numara motor yağı kullanmalıyım.? motor yağı ve şanzıman yağını internetten getirtsem olurmu.? tavsiyeniz nedir? Tekirdağ çerkezköydeyim.

    (Not aracı ilk sahibinfen aldım fabrikadyon lpg,li) Bu yağ konusu yüzünden kafayı sıyırma aşamasına geldim




  • Kitapçıkta ne yazıyorsa onu koyun,honda servisleri 0w20 kullanıyorlar ama km artmışsa daha yüksek viskozite isteyebilir.Deneme yanılma yaparak anlayabilirsiniz,motorda eksiltme yoksa ve sakin bir sürücüyseniz servisin koyduğu yağ ile devam edebilirsiniz.Yağ yakımı varsa,5w30 ,5w40 ta denenebilir,kitapçıkta bu viskozitelereait olumsuz bir uyarı yoksa.Koyacağınız yağın mutlaka kaliteli ve tam sentetik olduğundan emin olun.İnternette satılan yağlar sahte olabiliyor bu yüzden mutlaka üreticinin sitesinden temin edin ya da yetkili bayiisinden satın alın.
  • Motor yağı için bu kadar kafayı takacak bir durum yok. Kitapçıkta zaten hangi yağın kullanılması gerektiği yazıyor.

    Serviste Honda marka 0W-20 yağ kullanılıyor. Dışarıda bulabilirseniz orijinal olmak kaydıyla Honda, Eneos vb. kaliteli markaların 0W-20 yağını alıp kullanabilirsiniz.
  • Kitapçık hayranı arkadaşlar sanırım bilmiyor, 0w20 motor yağı YAKIT TASARRUFU ve KARBON SALINIMI AZALTMAK amaçlı konuluyor ve bu amaçla öneriliyor. Türkiye gibi bir motorun 20-30 yıl kullanıldığı ülkelerde 0w20 saçmalık, motorun ömründen yiyor, özellikle kmsi yüksek araçlarda motul x-clean 5w30 konulup geçilmeli.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

    Kitapçık hayranı arkadaşlar sanırım bilmiyor, 0w20 motor yağı YAKIT TASARRUFU ve KARBON SALINIMI AZALTMAK amaçlı konuluyor ve bu amaçla öneriliyor. Türkiye gibi bir motorun 20-30 yıl kullanıldığı ülkelerde 0w20 saçmalık, motorun ömründen yiyor, özellikle kmsi yüksek araçlarda motul x-clean 5w30 konulup geçilmeli.

    Katiliyorum 150.000 km.deki motora; 0w-20 yag degil, ancak yag buhari gibi gelir
  • Servisler araç 150 bin km'de de olsa 0W-20 yağ kullanıyor. Kitapçıkta da hangi yağ kullanılması gerektiğini yazmışlar. Aracı üreten firmadaki mühendisler herhalde nasıl yağ konulması gerektiğini bizden daha iyi biliyordur.

    Honda ve Toyota motorlarının üretim toleransları çok düşük. Metalurji olarak da iyi durumdalar. Ezbere şekilde Avrupa markaları ile kıyaslamamak lazım. İnternette bulabilirsiniz bir video vardı farklı marka araçları yağsız çalıştırıp motorları ne kadar dayanacak diye bakıyorlardı. Diğer motorlar 3-5 saniyede patlarken Honda motorunu öldürmek için epey çaba sarf etmek zorunda kaldı. Testte Toyota motoru yoktu ancak olsa o da benzer sonuç alırdı.

    Diyeceğim o ki kitapçıkta yazan yağı kullandınız diye bu motorları bozamazsınız.

    Araç yağ yakmadıkça firma tarafından önerilen yağdan şaşmamak lazım.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt

    Daha detaylı yazmak durumunda bıraktınız:

    Amerika'da yüksek karbon salınımı olan araç satmak için belirli sayıda düşük karbon salınımlı araç satmak zorunda bırakan bir düzenleme getirildikten sonra 0w20 aşırı derecede yaygınlaştı. Bu sayede motora büyük değişiklikler yapmadan, yakıt tasarrufu yaparak karbon salınımı düşürülmek hedeflendi.

  • Buyurunuz aracınızın kitapçığı. Zaten önceki bakımlarda aşırı kalın yağ koymadılarsa bu yağları koymanızda sorun olmaz. İşlemi de yetkili serviste yaptıracaksanız ustaya önceki konulan yağı bilmediğinizi söylersiniz, onlar da ona göre aksiyon alırlar.

    HONDA CİVİC MOTOR YAĞI
  • Konuda yetkili abileri bulmuşken bende sorayım 1.33 tce için hangi yağ konulmalı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ussuz

    Konuda yetkili abileri bulmuşken bende sorayım 1.33 tce için hangi yağ konulmalı?

    5w30 iyi olacaktır. Kaliteli ve orijinal bir yağ koyun yeter. Filtrelerde purflux vs. yerine mann veya bütçeniz yok ise filtron (yağ filtresi yine mann alın 15-20 lira oynar) alın filtre-yağ kaynaklı problem çıkarmaz bu kombolar ile.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.