Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (259. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.698
Cevap
58
Favori
190.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Vallahi ararun 155i

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Çantamı hazırlayayım o zaman...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • O iş bende

    arkadaşımız içeri düşecek bir temiz iç çamaşırı götürmeyecez o kadar da düşmedik

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu andan itibaren kimse risk almaz ama ekonomi nispeten iyiyken, neden Arsey'den sonra Zidoo'yu resmi olarak getiren kimse olmadı?

    Daha önce sebebini açıklamıştız, haklı da sebepleri vardı ama şunun için tekrar soruyorum; Arcam, Rotel, Bowers&Wilkins vb... gibi hatta Can HIFI'da gördüğüm çok çok daha uçuk markalar satılıyor ve alıcıları da var, Zidoo'yu satmak, bu markaları satmaktan daha mı zor, daha mı riskli?

    İnanın durumum olsaydı, şu Signature modelini almak için bir saniye bile tereddüt etmezdim.

    Edit: John Wick: Chapter 4 Blu-Ray düştü bu arada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 6 Haziran 2023; 14:53:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle düşünün alıcı kitlesi farklı bahsettiğiniz markaları 100.000 tl verip alan kitle sence z9x alır mı neymiş torrentten 4k indirecekmiş adam 4k filmi bahçesinde çektiriyorZidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) 

  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    Sebebi gayet basit : Daha Arsey Ticaret zamanında sıkıntılar vardı gümrük v.s işlemlerinde.Yani nispeten de iyi değildi şartlar aslında.Çünkü biz kullanıcılar buzdağı'nın altını görmüyorduk ve firma anlamında yaşanan sıkıntıları bilmiyorduk ki.

    Arsey Ticaret'in sahibi Sedat Bey'le birkaç kez görüşmüştük ve yaşanan sıkıntılardan bahsetmişti bana o dönemlerde ve daha fazla beklemesi hata olurdu.Sonrasında iyiki de beklememiş, süreç daha da kötüye gitti çünkü.

    Şöyle düşünün : Firma olarak para kazanmak için ürün İthal ediyorsunuz.Ama karşınıza öyle bürokratik engeller ve vergi yükü çıkıyor ki gümrükten mal çekmek bir dert, cüzi rakamlarla para kazanmak nerdeyse imkansız.Artı stres üzerine stres yükleniyorsunuz.Ama sonuca baktığınızda doğru dürüst kár da yok ortada.

    Eee, kâr marjını arttırsanız o fiyatlara Zidoo satabilmeniz çok zor.Arttırmazsanız da para kazanamayacağınız için her geçen gün eksiye gideceksiniz.Dolayısıyla Arsey Ticaret doğru olanı yaptı ve zamanında bıraktı Zidoo'yu.

    Peki sonrasında neden kimse almadı derseniz ; mantıklı değildi ki distribütörlük almak.Çünkü Türkiye'de yarın ne olacağını bilemiyordu kimse.

    Zidoo'da çözüm bulamadı bu işe.Hatta Arsey Ticaret'in bırakması sonrasında ; bir ara benden de distribütör konusunda yardımcı olmamı istemiş olsa da ( ki aziz dostum Sadays ile de paylaşmıştım o dönem bu gelişmeleri, iyi hatırlar ) bir gelişme sağlayamadı ve parası olan hiç kimse de riske girip bu distribütörlük işine soyunmadı.Param olsa bende soyunmazdım ki, neden soyunayım.

    Çünkü ekonominin güven vermediği bir ortamda üç kuruş para kazanacağım diye kimse parasını bu işe bağlayıp risk almaz.Nitekim almadı da.

    Zappiti konusuna gelirsek ; öncelikle Zidoo için bahsettiğiniz distribütürlüğü o markada da göremedik dikkat ederseniz.Yani kalkıp birisi bende Türkiye'de Zappiti satıyorum diyemedi, reklamını bile yapamadı. Derken bir baktık, Zappiti gitti.Aslında bana göre çok bile dayandı.

    Gitti diyorum , çünkü yıllarca piyasada çok daha ucuza satılan medya oynatıcıları, janjanlı bir kasa ile parası olan zengin kişilere fahiş fiyatlara satan açgözlü firmanın tekiydi Zappiti.Bundan sonrasında ise ne olur bilemeyiz, şimdilik muamma.

    Son olarak Signature modellne gelirsek ; o kadar gözünüzde büyütmeyin o modeli : Bundan yaklaşık 2 sene önce Zappiti Referance modeline sahip bir dostumun cihazını Zidoo Z9X ile yan yana kıyaslama şansım oldu.Görüntü konusunda kesinlikle o kadar fiyat farkına değecek bir şey yoktu inanın.Hatta o kadar uçuk fiyatlara satılan cihazın o dönemde yazılımı bile rayına oturmamıştı.Zappiti Referance modelinde beni etkileyen tek şey ; film izleme esnasında duyduğum sesteki farklılıktı ki bu da çok normal.Çünkü üzerinde ESS9038 DAC chipset olan High-End sınıfında bir üründü Zappiti Referance modeli ve tabii ki Zidoo Z9X'ten daha iyi bir ses verecekti.Yani Zappiti Referance modeli ile Zidoo Z9X'i değilde UHD 3000 serisini kıyaslasaydım onda da aynı coşkulu sesi alırdım.Çünkü Zidoo'nun Zappiti Referance modeli ile aynı segmentteki ürünü Zidoo UHD 3000 idi.

    Ama Zappiti'nin Signature modeli ile eşdeğer Zidoo'da ne var derseniz de ; Zidoo Neo X ve Zidoo Neo Alpha serilerine bakmak gerekir özellik anlamında.Ben olsam Zidoo'da seçeneğim varken Zappiti'ye kesinlikle para vermezdim.

    Neyse ; bundan sonra teknolojiye kavuşmamız ekonomik anlamda çok daha zor olacak diyeyim ve kapatayım konuyu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 6 Haziran 2023; 23:38:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    Coğrafya kaderdir. :( Aydınlattığınız için teşekkür ederim. Bu arada, Zappitti'nin de kaçtığını bilmiyordum. Sony de bir kaç ay önce Türkiye'den çekileceğini açıklamıştı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Abi, doğum gününüz kutlu olsun; sağlıklı, bereketli ve mutlu yaşlar dilerim size. 🎂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ediyorum hep beraber inşallah

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Sağlıkla, mutlulukla ve huzurla dolu nice yaşların olsun koca çınar.

    Sen hep yanımızda, aramızda ve sohbetlerimizde ol....

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    Zappiti gitti derken Türkiye'den gitti demedim.

    Firmanın kendisi sıkıntıda ve bununla ilgili geçenlerde kendisi de açıklama yaptı zaten...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    canımsın eyvallah Allah ağzımızın tadını bozmasın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saday üstadım nice sağlıklı ve mutlu yaşların olsun.

  • çok sağolun arkadaşlar

  • Gelelim Zidoo konusunda haberlere.

    Firmamız düşünmüş taşınmış , böyle bir ekonomik dönemde ben ne yapayım diye kafa yormuş ve yeni yeni modeller çıkarayım bari demiş.

    Hakikaten bazen firmaları anlamakta zorluk çekiyorum.Elinde zaten donanım anlamında sana hitap eden güçlü ve nerdeyse rayına oturmuş cihazlar varken sadece birkaç değişiklikle neden yeni yeni cihazlar çıkartasın ki !

    Neden bahsettiğime gelirsek : Bugün firmanın sitesine girip ürün kısmına baktığımda gördüğüm model tablosu şuydu.


    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

    Yani sizin anlayacağınız önceden paylaştığım Z9X Pro ve Z2000 Pro gibi modellere ilave olarak Zidoo Z20 Pro , Z2600 ve UHD5000 gibi yeni modeller de geliyor Zidoo'dan.

    Gelen ürünlerin geneline baktığımızda en göze batan detay chipset değişikliği.Yani şu anda Zidoo Z9X'te kullandığımız Realtek RTD1619DR chipset yerine RTD1619BPD ile gelmeleri.Bunun haricinde HDMI 2.1 desteği ve Android 11 sürümü ile gelmeleri gibi farklılıklarda var.Ayrıca XMOS ESS9068 DAC'lı ve yüksek bellek ile gelen HDD kızaklı modelleri de görüyoruz tabii ki.

    Ama şunu bilemiyoruz : Bu chipset değişikliği ve diğer teknolojik iyileştirmeler bize kullanımda ne kazandıracak ? Asıl merak edilen bu.Çünkü biz zaten elimizdeki Zidoo Z9X ve aynı chipsetli diğer modellerin performansından oldukça memnunuz.Son yazılım ile oldukça da stabil kullanımları var bu cihazların.

    Diyelim ki tüm bunlar önemli değişiklikler ama bu kadar çok ürün çeşitliliğine ne gerek var ? Çünkü firma adına bir o kadar fazla cihazın yazılımıyla uğraşmak demektir bu.Bence " Ne kadar fazla ürün çeşitliliği = O kadar karmaşa "...NET

    Özetle önümüzdeki dönemde Zidoo'daki ürün çeşitliği artacak olsa da ; Streamer platformlarına destek vermediği müddetçe ve sadece medya oynatıcı olarak kalmaya devam ettiği müddetçe bu yeni modellerle de piyasada pek birşeyler değişmeyecektir diye düşünüyorum.

    Son olarak Zidoo'nun mevcuttaki baz modellerini bile temin edemeyen bir ülke olarak gelecek yeni modellerini sadece bilgi anlamında paylaşmak ve alamamak ise bambaşka bir konu.O konuya değinmek bile istemiyorum artık.

    Bu yüzden izleyelim ve birlikte görelim gelişmeleri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 14 Haziran 2023; 20:18:56 >




  • Pro modellerin tümü siyah kasa ile yapılmış.

    Z9X Pro
    Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de satış fiyatı belli olsa da boynumuzun ölçüsünü alsak😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben kararsız kaldım yahuu z9x mi z9x pro mu?

    Geçen akşam beni delirtti manyak nvidia ulen dolu hddi kodi boş gösteriyor neyin kafasını yaşıyorsun arkadaş

    zidoonun oturmuş yazılımı nerede

    nerede google android tv kırk fırin somun yemesi lazım nvidianın lan daha mkvleri göremiyorsun sen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 14 Haziran 2023; 21:1:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt
    Hah şöyle, yiğidimin hakkını ver bakayım...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya abi kafayı yedirecek bana wireless kumanda aldım netflix donuyor kopyalayacak sanıyor kendini nvidianın wireless Bluetooth kartı bozuldu ne düşürdüm ne kırdım ne ısıttım yani şöyle düşün gs10 wireless kumanda ile kullanıyorum netflix açacakken android kumandaya geçiyorum usb sticki çıkarıyorum zaten wireless extender ile Nvidianın yanına ethernet kablo getirdim yani bir film izleyeceğim diye maymun ettim kendimi

    yani atsam atılmaz satsan satılmaz ingilizce bilsem nividadan kart isteyeceğim kaç para olursa olsun yıldım yaaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 14 Haziran 2023; 21:58:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 257258259260261
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.