Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (151. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.671
Cevap
56
Favori
188.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sadays S kullanıcısına yanıt

    İkindi namazında Er kişi niyetine kılınacakmış namazı... 


    Şaka bir yana ; aynı tarz sıkıntının Dune'da da olduğu söyleniyor ama gerçeklik payını bilemiyorum tabii ki.Benimkisi sadece duyundan ibaret.Umarım Dune kullanıcılarında bir sıkıntı yoktur , onlar bari sorunsuzca kullanır bu uygulamaları.


    Ama şunu net olarak anlıyoruz ki : Netflix lisans vermediği müddetçe yazılımsal anlamda bunu illegal olarak aşma şansı yok firmanın.Aşsalar bile , kısa süreli yani farkedilene kadar eskisi gibi gelip geçici bir kullanım olacaktır.


    Amazon Prime Video'ya gelirsek ; Bu konu zaten gündemde yok ve hiç olmadı da.


    Asıl garip olan bence YouTube 4K konusu : İlk başlarda ana ekranda yüklü gelen ikona tıklayarak YouTube uygulamasını kolayca yükleyip kullanabiliyorduk cihazda.Her ne kadar HDR'yi TV ekranında aktif olarak göremesemde ve HDR olan videolarda takılmalar yaşasamda en azından YouTube mevcuttu cihazda diyebiliyordum.Sonraki yazılımlarda ise ana ekrandaki bu ikon da gelmez oldu ve artık cihaz tamamıyla sade bir medya oynatıcı konumunda gelmeye başladı kullanıcılara.


    Belkide olması gereken buydu ama ilk başlardaki tanıtımlarda cihaz için " Widevine L1 Uyumluluğu ve YouTube 4K HDR için VP9 Profile 2 " desteğinden bahsedildi.Bugün bu destek konusunda yazılanlar , Futeko'nun satış sitesindeki tanıtımda hâlâ mevcut ve kaldırılmamış durumda.Ama bu uyumluluk ve destek bize şu an için cihazda bir artı sağlamıyor ki. 


    Firma için ise mazaret hazır ve zaten sıkıntı yok. 


    Çünkü en başından beri " Biz Streamer cihazı değiliz ve bu tür uygulamarın garantisini vermiyoruz " demişlerdi.Haklı çıktılar ve söyledikleri gibi bahsedilen bu uygulamalarda süreklilik sağlayamadılar cihazlarında.


    Ama ne gariptir ki bu uygulamaları cihazlardan kaldırınca da kimse yaygara koparmadı , sorumlu tutmadı firmayı.Öylesine ki bugün bile ; Zidoo forumda ne Netflix , ne de YouTube konusu gündeme bile gelmiyor artık diyebilirim.


    Benim adım hıdır , söyleyeceklerim budur... 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 15 Eylül 2021; 19:58:53 >




  • Ulen niye senelerce bu çinlilerle savaştığımızı anladım iki milletin de işi yalan dolan bir ipte iki cambaz oynamaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt

    Zidoo'da Netflix olduğu sırada kıyaslama yapmışsınızdır; TV'deki uygulama mı daha başarılı görüntü veriyordu, yoksa Zidoo mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt

    Eee tabii ki cihazın ilk tanıtıldığı dönemden bahsediyorum. 


    Çünkü o günlerde cihazda ; hem Netflix, hem de Youtube uygulamasına ait ikonlar ana menüde hazır geliyor ve yükleme sonrası kullanılabiliyordu.


    Bu uygulamalara ait o dönemdeki görüşlerim ise ; konu başlığının ilk sayfasındaki inceleme mesajımda hâlâ mevcut durumda, oradan okuyabilirsiniz... 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu chipsetin Netflixi kötü gösterme ihtimali yok ama firma tırt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    Eee tabii ki cihazın ilk tanıtıldığı dönemden bahsediyorum. 


    Çünkü o günlerde cihazda ; hem Netflix, hem de Youtube uygulamasına ait ikonlar ana menüde hazır geliyor ve yükleme sonrası kullanılabiliyordu.


    Bu uygulamalara ait o dönemdeki görüşlerim ise ; konu başlığının ilk sayfasındaki inceleme mesajımda hâlâ mevcut durumda, oradan okuyabilirsiniz... 

    Okumuşum ama okuduğumu unutmuşum zamanla.

    Anlattığınıza göre baya fark yaratıyormuş. Herkese lisans vermeyerek korsanı durduracağını sanıyor herhâlde. :/


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadays

    Bu chipsetin Netflixi kötü gösterme ihtimali yok ama firma tırt

    Netflix konusunda Shield Zidoo'nun bir tık üstü demiştiniz değil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır ben öyle bir şey demedim her zaman Apple tv nvidiadan 1 tık iyidir

    Papirus zidoo netflixte 1 tık apple tvden iyi dediğine göre sanmam

    ben test etmedim sadece Papirus değil

    sakgoz79 da aynısını söylemişti zidoo netflixte çok iyi demişti ama sonunu getiremedi çok üzücü nefret ediyorum nvidia shieldden ama kullanmaya devam ediyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bantı tekrar başa saracağım belki ama ben Zidoo'daki Netflix lisansı konusunun para ile alakalı olduğunu hâlá düşünmüyorum şahsen.

    Adamlar piyasadaki diğer cihazlardan daha iyi olmak için Dolby Vision VS10 teknolojisini kullanan ilk medya oynatıcıyı çıkardı , en iyi altyazı menüsünü oluşturdu, Home Theatre gibi kendine ait bir afişleme uygulamasını sıfırdan yarattı, yazılımla ilgili sürekli destekleri zaten gelen güncellemelerle adından söz ettiriyor.

    Derken bu süreçte Roon Ready desteği geliyor cihazlarına ve bu desteğe sahip bir sürü üst segment cihazın arasında 6 yıllık bir Çin firması olarak gururla yer alıyorsun.

    Yeri gelmişken, Zidoo cihazlarına gelen bu Roon Ready desteğini yabana atmayın arkadaşlar.Bizlere birşey ifade etmiyor belki ama ülkemiz şartlarında yüksek kalan fiyat politikası açısından tercih edilmemesi ve yoğun bir kullanıcı kitlesi olmaması gayet normal.Çünkü yıllık abonelikle alındığında bile aylığı 10$'a gelen bir uygulamadan bahsediyoruz.Oysa yurtdışında kendini kabul ettirmiş ve kullananların hayran kaldığı bu uygulamanın desteğine sahip Hi-Fi partnerlerine bir bakın fırsat bulduğunuzda.Hi-Fi konusunda kendini kabul ettirmiş onlarca elit firmanın isimlerini göreceksiniz.

    Kısacası Netflix ve Youtube sıkıntılarının arkasında bizim bilmediğimiz ve bir türlü öğrenemediğimiz başka şeyler var ve konu parasal bir mevzu değil bence.

    Düiünsenize cihaz görüntü konusunda zaten kendini kabul ettirmiş, yazılım desteği dersen firma zaten arkasında.MiBox gibi, Tivo gibi, Fire TV Stick gibi çok daha ucuz Streamer cihazlarının bile Netflix lisansı ( daha doğrusu Android TV lisansı ) alabildiği bir dönemde, Zidoo onlardan daha kaliteli bir donanıma sahip cihazken parayı bastırıp neden lisans almasın ki? Aldığında çatır çatır ürün satar sonuçta.

    Buradaki sıkıntı Netflix'in katı kuralları gibi gözüküyor.Zidoo, Netflix lisansı alsa ana menüsünü bu kadar özgür kullanamayacak ve ekranında Android TV arayüzüne geçmek zorunda kalacak.Tabii ki geçmesine geçer öyle bir arayüze ama demek ki bu tarz bir geçiş ya da kısıtlama, cihazın medya oynatımı detayına olumsuz yansıyacak ki firma bunu gündemine bile almıyor ve bir türlü mesafe kaydedilemiyor lisans konusunda.Dolayısıyla da firma her sorduklarında " Ben Streamer cihazı değilim " diye cevap veriyor.

    Aslında Zidoo " Bana fırsat tanınırsa bu donanım ve yazılım kapasitemle Netflix'i dahi harika oynatırım " diye zamanında bir nevi gövde gösterisi yapmış oldu zaten piyasada.Ama bu kadar bağımsız bir özgürlüğü Netflix istemiyor maalesef.

    Sonuç olarak Zidoo harika bir medya oynatıcı ama Streamer platformu için lisans konusuna bilerek eğilmiyor kanaatimce...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 16 Eylül 2021; 1:37:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hepsi varsayım firmadan tık yok

    Arkadaş ben başvurdum Netflixe bize lisans vermedi diyor mu yok demiyor

    senin dediğin gibi bir sürü Çinli cihazda var netflix desteği

    Bence çakal bunlar keşke nvidia gibi bir cihazda realtek 1619 chipsetli bir model olsa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beelink GS King'de de yok diye biliyorum.(Kuruluyor da 480p çalışıyor sanırım.) Aynı Zidoo'da olduğu gibi işletim sistemi de klasik Android arayüzüne sahip değil. Netflix gerçekten buna takıldığı için lisans vermiyorsa fena saçmalıyor bence.
    Disney+, Hulu ve diğer platformlarda durum nedir bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Evet, bu lisans Mibox'ta var ama dediğim gibi Android TV Launcher arayüzüne sahip bir cihaz Mibox. 


    Bu arayüzden muaf cihazlarda var piyasada ama alelade bir Çin cihazındaki gibi basitçe bir ara yüz kullanamıyorlar.Mesela Amazon Stick ve Roku'yu buna örnek verebilirim.Kendilerine has arayüzleri var bu cihazların ama belli ki belli bir standarda uyuyorlar demek ki.


    Diğer yandan bu cihazların geneline baktığımızda USB girişli olan cihazların hepsi KODI kullanıyor yani kendine has bir medya oynatıcıya sahip değiller.Çünkü öncelikleri , Streamer platformlarına ait yayınlar ve medya oynatmak gibi bir düşünceleri yok.Cihazlarına sonradan yüklenecek KODI uygulaması , medyaları ne kadar oynatırsa kafi onlar için.


    İşte Zidoo tam burada ayrılıyor onlardan.Firmanın önceliği medya dosyalarını en iyi şekilde oynatmak , o kadar.Streamer umrunda değil.


    Bunu önceden de yazmıştım ama tekrar yazayım :


    Bir zamanlar Netflix'in web sitesinde bizzat kendi yorumunu okudum.Keşke ekran görüntüsü alsaymışım da saklasaymışım.


    Netflix resmen yazmıştı kendi sitesindeki bir paragrafta : " Zidoo gibi cihazlarda ( özellikle Zidoo'nun ismini net olarak yazdığını belirteyim bu arada ) hiçbir zaman Netflix lisansı olmayacak. "


    Yani daha eskilerden bir kapışma, bir restleşme var aralarında.Yoksa Mibox gibi cihazlarda olan bir lisans Zidoo'da neden olmasın.


    Velhasıl karışık işler aziz dostum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 16 Eylül 2021; 13:44:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    Evet, bu lisans Mibox'ta var ama dediğim gibi Android TV Launcher arayüzüne sahip bir cihaz Mibox. 


    Bu arayüzden muaf cihazlarda var piyasada ama alelade bir Çin cihazındaki gibi basitçe bir ara yüz kullanamıyorlar.Mesela Amazon Stick ve Roku'yu buna örnek verebilirim.Kendilerine has arayüzleri var bu cihazların ama belli ki belli bir standarda uyuyorlar demek ki.


    Diğer yandan bu cihazların geneline baktığımızda USB girişli olan cihazların hepsi KODI kullanıyor yani kendine has bir medya oynatıcıya sahip değiller.Çünkü öncelikleri , Streamer platformlarına ait yayınlar ve medya oynatmak gibi bir düşünceleri yok.Cihazlarına sonradan yüklenecek KODI uygulaması , medyaları ne kadar oynatırsa kafi onlar için.


    İşte Zidoo tam burada ayrılıyor onlardan.Firmanın önceliği medya dosyalarını en iyi şekilde oynatmak , o kadar.Streamer umrunda değil.


    Bunu önceden de yazmıştım ama tekrar yazayım :


    Bir zamanlar Netflix'in web sitesinde bizzat kendi yorumunu okudum.Keşke ekran görüntüsü alsaymışım da saklasaymışım.


    Netflix resmen yazmıştı kendi sitesindeki bir paragrafta : " Zidoo gibi cihazlarda ( özellikle Zidoo'nun ismini net olarak yazdığını belirteyim bu arada ) hiçbir zaman Netflix lisansı olmayacak. "


    Yani daha eskilerden bir kapışma, bir restleşme var aralarında.Yoksa Mibox gibi cihazlarda olan bir lisans Zidoo'da neden olmasın.


    Velhasıl karışık işler aziz dostum...

    Yani herkese çay, Şakire çay yok demiş  





  • Zidoo ilerde sırf straemer için bir cihaz geliştirip öteki rakiplerini de ezer belki.
    Bu arada Oppo'larda da Netflix yoktu değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 16 Eylül 2021; 14:42:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt

    Bence ezeceğini de ispatladı zaten Zidoo ama ilerde Streamer işine soyunur mu , işte onu zaman gösterecek.


    Bu arada Oppo cihazlarında Netflix lisansı yok bildiğim kadarıyla...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 17 Eylül 2021; 2:7:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    evet ama oppo hdmi in girişinden video işleyebiliyor sen bir streamer alıp oppo kalitesinde izleyebiliyorsun zidoo kayıt yapıyor şaka gibi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaliteyi Oppo belirliyorsa, HDMI in'e bağlanacak kaynak stramer cihazın Mi Box veya Apple TV olması arasında bir fark olmaz mı?

    Böyle bir imkân varsa steamer ile sınırlamaya da gerek yok. Dileyen uydu alıcı da bağlayabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denemek lazım ben sadece teknik konuşuyorum

    bir kere hdcp koruması yüzünden hdmi bölücü gerekir sonra bir streamer her yer alet kablo görüntü bu şekilde alanlar oldu ama görüntünün kalitesi konusunda bir şey okumadım yurt dışı forumlarda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada eğer ki yanlış hatırlamıyorsam önceki mesajlardan birinde ; Zidoo Z9X'in verdiği görüntü kalitesinin Oppo'ya yakın olduğu yazılmıştı.

    İki cihaz arasındaki fiyat farkını mukayese edince bu fiyata böyle bir görüntü kalitesi sunan Zidoo'nunda hakkını vermek lazım bence.

    Sonuçta ne demiş atalarımız " Yiğidi öldür ama hakkını yeme "...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz Zidoonun görüntü kalitesine mi laf ettik

    Hdmi in kabiliyetini konuşuyoruz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.