Şimdi Ara

Zengin olmadığım için kahroluyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
2.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu hayatta her şeyden önemli sağlıktan da önemli bir şey varsa o da paradır.Sağlığın vardır ama 3 kuruşa bedenini ve tüm zamanını satarsın,zengin olsan en azından hasta da olsan gider evinde yatarsın,en üzücüsü de istediğim kadar çalışayım,başarılı yetenekli olayım asla zengin olamayacağım çünkü zengin olmanın tek yolu zengin bir ailede doğmak,ne kadar başarılı olursam olayım patronumu daha fazla zengin etmekten başka bir şeye yaramayacak.




  • Alıntı

    metni:
    çünkü zengin olmanın tek yolu zengin bir ailede doğmak

    Bill gates in ailesi fakirdi.

  • Sağlıktan başkası pek de mühim değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAYAT BİTTİİ H kullanıcısına yanıt
    Bill Gates in büyük dedesi belediye başkanı,dedesi bir bankanin genel müdürü babası da çok ünlü bir avukat annesi de yine bir bankada yönetim kurulu başkanıydı herhalde,bu mu fakirlik:)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam periyodik olarak aynı konuları açıyorsunuz ama yine de yazasım geldi.

    Ray Dalio, Peter Lynch gibi insanları araştırmanızı öneriyorum. Bunlar sadece ilk etapta aklıma gelenler, çok cok daha fazlası var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sehoka kullanıcısına yanıt

    Çünkü insanların bu basit gerçeği idrak edememesi sinirimi bozuyor

    Sen de aynısını yapıyorsun şu an,instagramda kafasında burger king şapkasıyla jeff bezosu paylaşıp bak çok çalışırsan sen de zengin olursun saçmalığını insanlara satmaları ve insanların da buna inanması sinirimi bozuyor,bir kişi de demiyor ki tuvalete,uykuya bile zaman ayırmasan günde 24 saat çalışsan zengin olabilir misin

  • Şu an bu forumdaki herkes zaten zengin olmak için burada. Zengin olmak için çalışıyoruz. Okumak direkt olarak zengin yapmayabilir ama okumanın yaratacağı ortam ve durumlar zenginliğe ulaşmada aracı.

  • YKS2024Hedef15000 kullanıcısına yanıt

    Ya bi git sen zaten hayal aleminde yaşıyorsun,üniversitedeki ortam seni zengin yapacak aynen kanzi

  • Hocam doktor olacaksın minimum 3 k dolar para geçecek eline , bu kadar takma kafaya. Milyarder olmana gerek yok mutlu olmak için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

    Ben hayal satmıyorum, direk tecrübeleri söylüyorum.

    Zengin sayılabilecek çevrelerde tanıdıklarım oldu. (Geçen postunuza da yazdım bunu, sizin zenginlik tanımınız nasıl bilmiyorum.)

    Bir kaç milyon dolarlık evlerde oturan, okul hastane sahibi; çocuklarına hediye olarak BMW M5 alabilen, kollarında 1 milyon liralık saat olan kişiler bunlar.

    Hepsi çalışarak kazandı, ticarete atıldılar ve işlerini büyütmeye çalıştılar. Babadan kalan mal varlıkları yok denecek kadar azdı maalesef. Para kazanmak istiyorsanız serbest piyasada bulunacaksınız öyle ben kazanamam diyip kenara çekilmek ne bize ne size yakışır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sehoka kullanıcısına yanıt

    Çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz. Adam doktor olacak alacağı maaş belli, gidip organ mafyasının doktoru mu olsun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sehoka kullanıcısına yanıt
    Zenginlik tanımım direkt üretim araçlarına falan sahip olmak yani fabrika,holding,şirket sahibi falan olmak bunun da tek yolu aileden zengin olmak ha şöyle bir şey var o ilk zengin olan nasıl oldu diyeceksiniz o da bir hırsızlık yaparsın yakalanmazsan zengin olur gidersin yakalanırsan hırsız olursun,şans yani o da

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zengin olmadığım için kahroluyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAYAT BİTTİİ H kullanıcısına yanıt

    Hiç alakası bile yok, bill gates bilgisayarın ilk çıktığı dönemlerde ilkokul ve ortaokulda bilgisayara sahip olan birisi. O dönem onun altında olan bilgisayar sadece 2-3 üniversitede vardı öyle düşün :)

  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

    Yorumları da postu da tam olarak böyle okudum.

  • Infernix kullanıcısına yanıt

    dislike butonu olsa birkaç hesap açıp onallardan da basardım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behindhand -- 10 Nisan 2024; 0:38:35 >
  • Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

    Abi zaten okumak şu dünyada yapabileceğin en kolay şey bence. Oturup ders çalışmak zengin etse herkes ders çalışırdı, zengin etmez çünkü ders çalışmak okumak baya kolay. Okul zengin etmeeeeeezzzzzzzz etmezzz abi, bunu insanların kafasına vura vura anlatmak lazım. Herkesin bi vizyonunu açmak lazım, çok komik geliyor bana milletin beklentileri. Yahu özel okul fiyatı 300 bin lira olmuş yıllık bak, ilkokul orta okul lise her yıl hesaplasan aradaki opportunity costu koysan, 20 sene eğitime harcadığın toplam parayı (opportunity cost ile hesaplarsan eğer) çocuk iyi bir yerde işe girerse belki 20-30-40 yılda amorti edecek :D Onun yerine, o yıllık 300bin lirayı her yıl düzgün hisse senetlerine, ppf, veya farklı yatırım araçlarında değerlendirsen çocuk 23-24 yaşında çocuğa versen al bu senin özel okul parandı diye, çocuk zaten finansal özgür olmuş olacak kendiliğinden. Okul dediğin şey baya boş ve waste of time bir şey bence. Zevkine ve sosyallik için okunur, onun dışında çok bir şey beklememek lazım. Farklı fırsatlara bakmak lazım çevrede.



    Aileden zengin muhabbetine de çok katılmıyorum, sıfırdan zengin olan insanlar bir sürü var illaki. Zaten aileden zengin olsa bile, o zenginliği başlatan biri sıfırdan gelmiş olacak öyle bak. Birike birike öyle absürt zengin olunmuyor, bir jenerasyonda biri iyi para kazanıyor sonrakine aktarılıyor.





  • behindhand kullanıcısına yanıt

    Neden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Infernix kullanıcısına yanıt

    Aylık gelir ile zengin olan sayısı çok azdır, çok üst düzey pozisyonlarda çalışacaksınız ki senelik 7-8 milyon TL gibi kazançlarınız olacak. Esas parayı yatırım yaparak kazanirsiniz diye düşünüyorum ve ben de bir genç olarak buna yönelik hareket ediyorum. Anladığım kadarıyla 30-40m dolar serveti olup bunun makul bir kısmını da gelire cevirebilmis birisine zengin dersiniz.

    Burada isim vermek istemiyorum ama piyasada yıllık bir kaç milyon dolar kazandığını bildiğim bir kaç doktor var. Bunların pek çoğu bu paraları etik yollarla (hepsi diyemiyorum babamın oğlu değiller sonuçta, belki bir kısmının illegal işlere bulaşmışligi var.) kazanıyor.

    Ha ama şuna katılıyorum, babadan zengin olmakla kendi başına servet inşaa etmek arasında çok dehşet fark var. 55-60 yaşına gelince faydasını gördüğün bir şeyi adam nefes almaya ilk başladığından beri elde etmiş ve hayatta da daha rahat seçimler yapabilme hakkına sahip olmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sehoka kullanıcısına yanıt

    Daha rahat seçimler falan da hikaye; iyi eğitimli, durumu iyi olan hangi aile çocuğuna bırakıyor seçimleri? Bizim tanıdıklarımız var; zengin değiller, ama iyi pozisyonda, güzel maaş alan insalar. Çocuklarının hayatını daha doğmadan planladılar; Amerika'da doğurdular, daha kreşten parayı döküp en iyilerine yolladılar vs... Bu çocuk ileride büyük ihtimalle Amerika'da üniversite okur, bilemedin en kötü Koç'a yollarlar. Çocuk rahat seçim yapsın diye abuk sabuk şeylerle zaman kaybetmesine, hayatını yakmasına, yanlış seçimler yapmasına falan izin verirler mi sanıyorsunuz?


    Bu arada, konuda Bill Gates'in adı geçmiş; fakirlikten gelip zengin olma konusunda en kötü örneklerden biridir kendisi. Annesi finans ve bankacılık alanında üst düzey yöneticiydi, babası Seattle'ın en ünlü avukatlarından, büyükbabası bile bankanın başındaymış. İş hayatında yükselmesinde de ailesinin bağlantılarını kullanmış aynı zamanda. 1980'de IBM'den ortaklık almasının nedeni annesinin IBM ile birlikte çalışması ve IBM'in ceosunu yakından tanıyor olmasıydı.

    En iyi okullara gönderilmesinden, Harvard terk olmasından falan bahsetmeye gerek yok sanırım.


    Fakirlikten gelip çok zengin olanlara örnek, mesela Eren Bali olabilir. Bu başlıkta çoğu kişinin aradığı örnektir kendisi; hem fakirlikten geliyor hem de iyi eğitim ve başarıyla yükseliyor hayatta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 10 Nisan 2024; 3:36:6 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.