Şimdi Ara

Zehir gibi kafalar ziyan oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ulan cidden güzel işler yapabilecek insanlar var, sırf bu forumda bile.. Ama herkes mecbur geçim kaygısıyla meslekler seçiyor bir cacık olmuyor, kimsede potansiyeli kullanamıyor istediği işi yapıp.. üzülüyorum içimi dökeyim dedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Herkesin eşit olduğu varsayılarak ezberci ve dayatmacı bir şekilde eğitim veriliyor. İnsanların yeteneği konusunda kendini geliştirmesi yerine gelecek kaygısı yüzünden saatlerce soru çözüp asıl yeteneğinden uzak olan daha az faydalı olbileceği ama daha çok para kazabileceği meslekler seçmeye zorlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 25 Mart 2016; 3:24:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle tabi.

    Bizi kendi halimize bıraksalar ve bazj şeyler için ön ayak olsalar ezberletmeseler, öğretseler neler yaparız varya.

    Kendi adıma konuşayım aklımda bi sürü plan var projeler çılgın işler ama şimdi bunların peşinden koşmak yerine 13. Yüzyılda yazılan eserleri ve işime yaramayacak formülleri ezberliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komodoejderi -- 25 Mart 2016; 2:52:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun tek bir nedeni var, sistem.

    bu ülkede çark böyle dönüyor, öyle.

    bunu değiştirecek güç de bizde ama birçoğumuz bunun farkına varamadan ölüp gidecek.
    farkına varanlar da hiçbir zaman örgütlenemeyecek, farkına varamayanların farkına varmasını sağlayamayacak.

    sad but true...
  • Üniversiteye girdikten sonra da aslında "bunun için miydi?" sorusunu kendinize soracaksınız.Tabi ki gerçekten iyi bir üniversiteye gitmediyseniz.Çünkü neredeyse tamamında sistem aynı.Deney yok,rapor yok,laboratuvar araç-gereçlerini kullanma yok.Peki ne var? Son 10 yılın çıkmış sorularını bol bol fotokopiciler de bulursunuz.Yapmanız gereken iş basit.Çıkmış soruları ezberle ve sınava gir.Hoca 10 yerine 20 sorsun tak tak yap.Sonra ne mi olacak? Hiçbir sosyal,kültürel veya teknolojik faaliyete katılmayan,dil bilmeyen,mühendisler için tornavida tutmamış onlarca işsiz.Kesinlikle sistem sorunlu.Bu sistemin çarkına çomak sokmayan gençler ise değirmene sadece su taşıyor.
  • Siyasiler, psikologlar, bakanlar, yapımcılar, oyuncular... Hepsi halkı oyalamaktan ibaret.
    Neden?

    Bir insanın gelişim süreci, vücudundaki hormonlardan, bedensel büyümeden ziyade kendini tanıyarak olur. Doğduğu andan itibarende bu süreç başlar.

    Klasik örnektir. Herkes yaşamıştır. Eline kalem alıp, çizsek duvarı ya sopa yerdik ya bağırtı dinlerdik -ben bu konuda şanslıydım ve şimdilerde bu durum biraz biraz eridi, berhüdarım-

    Velhasıl..çocuk çizecek, onlar "karalamak" olarak görecekler ama çocuk "çizecek" bir şeyler anlatacak. Doğrusu bu! Al kalemi elinden, döv, sustur, bir daha yaparsa repeat.

    Sırf neden? Boya badana parası ödenmesin.

    Halbuki çocuğa kendi odasını çizme boyama hakkı verilse, o onu anlar. Aykırı davranması için sebep yoktur, çünkü içinden çıkan yansımaları eliyle resmedeceği alanı vardır. Çoğu yetişkinin dahi anlamayacağı şeyi anlar "Burası benim alanım, istediğimi yaparım ama başka alanlara zarar vermemeliyim."

    En basiti bu.

    Bizi kandırdıkları nokta ise kendisini tanımayan insanın ruhsal dengesi yerinde olmaz. Hep kendini bir şeyler için zorlamış veya zorlattırılmıştır. Bir şeye vereceği tepki farklıyken, kalıba sokulan tepkiler onun için yeterli olmuştur, kendisiyle cebelleşmekten artık yorulmuştur, umursamıyordur. Kendini tanıyamayıp, anlatamadıkça boğukur sonrasında agresif, sinirli, karamsar vb. birçok gereksiz aslında olmaması gereken duyguyular fır dönsün.. Hey yavrum hey.

    Önce çocukluktan başlamalı bu eğitim. Gidip SBS iken TEOG sınavına çevir sonra da çocuklar düzelsin diye medet um. Nereye düzelsin o çocuk ya? 12-13 yılını yemişsin. Kendisiyld ilgili bir fikri yok. Kontrolü yok.

    Velasılkelam biz yandık, bari sönmek yerine ışık olalım da gelecek nesillere faydalı olalım. Tek gayem bu, parasında da, egosunda da değilim işin.

    İçimi döktüm eyi oldu, allaa emanetsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fail-i.mechul.domates -- 25 Mart 2016; 6:00:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Muhendislikte oyle cikmis soru hesapla olayi yok beyler(ortak ders haric mat fiz gibi)

    Bilgisayar icin konusuyorum enazindan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ambale A kullanıcısına yanıt
    Kardeş işte benden bahsediyorsun kafa her türlü pis(ç)lige çalişir ama sinava çalişmiyor işte 3 senedir sinava giriyorum yerimde sayikliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz konuşmaya devam edin ben deneme çözüyorum.
  • Krdş türkiye bura ne bekli10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezberci olabilirler ama siz mantığını kavramak için çaba gösteriyor musunuz.herkesin ağzında aynı laf dönüyor yok okullar ezberci yok her şey sınav mı.

    Eleştirme işini herkes yapar önemli olan hayatınıza uygulayabilmekte.niliyorum haklısınız ve bu iş zor ama çaba göstermeniz gerek.

    mantığını kavrayınca çoğu olayın, sınav stresi olmadan çok rahat sınavları geçeceksiniz sınav düşüneceğiniz belki de son dert olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece zehir gibi kafaya sahip olmak yetmiyor. Hayallerin peşinden koşturacak cesaret lazım. Sistem böyle deyip sisteme uyduktan sonra zehir gibi kafanın bir önemi kalmıyor. Evet sistem b*k gibi ama bu yüzden hayallerinden vazgeçiyorsa birisi mutsuzluğa mahkumdur.

    İyi kötü herkesin yetenekli olduğu bir alan vardır. Sistem kişinin bu yeteneğini bulmasını sağlayıp o alanda yol almasını sağlamalıdır. Her şeyden biraz öğretelim kafasıyla olmaz. Sistem bozuk olunca 18 yaşına gelmiş ama yeteneklerinden, ilgi alanlarından bi haber insanlar ortaya çıkıyor. Bölüm seçerken de doğal olarak iş imkanı, para gibi kriterlere önem veriliyor. Yeteneklerinden, ilgi alanlarından bi haber olmayanların çoğu ise yukarıda ki gibi sistem böyle deyip hayallerinden vazgeçiyor çünkü ilgi alanları Türkiyede iş yapmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.