Şimdi Ara

Zaman rolesi hakkinda yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
10.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar, oncelikle bu talebim sahsimla alakali deyil,kulucka makinesi yapmakta olan birkac genc arkadas en dusuk maliyetle bu isi becermeye calismakta ancak zaman rolesinin 2 saat durup 5 sn calisacak olanini almakta zorlanmaktadirlar, ve benden bu manada yardim isteyen arkadaslarda kucumsenmeyecek kadar coktur,ben mekanikciyim tavsiye ettigim hazir zaman roleleri bu manada amator hobi amacli calisan bu genc arkadaslarimizin alabilecegi kadar ucuz deyildir, simdi ben bu konu hakkinda bilgisi olan elektronikci arkadaslardan nasil bi sistemle ucuza 2 saat durup 5 saniye calisacak bi zaman rolesi amatorce yapilabilinir? yada haziri bulunubilir? bu konuda buraya yazacaginiz bilgi ve deneyimler bir cok hobici genc arkadasin isine yarayacak simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim..



  • sorun ufak bi elektronik devre ile de halledilebilir zaman ise T=R.C formülünde oldugu gibi direnç ve kondansatör seri bağlanıp değerleri ile oynayarak ayarlanabilir...
  • Gökhan Bey, fikrinizi biraz daha açarmısınız; Amatot birinin anlayabileceği şekilde..
  • ihtiyacın olan 2 tane zaman rölesidir. biri saat üzerinden diğeri saniye üzerinden çalışacak. çalışma şekli ise 2 saatlik zaman rölesinin süresi bittiğinde 5 saniyelik zaman rölesini çalıştıracak, 5 saniyelik zaman rölesinin süresi bittiğinde ise 2 saatlik zaman rölesi çalışacaktır. bunun dışında ancak pic kullanarak böyle bir devre yapılabilir.
  • bütçeleri ne kadar.çok pahalı olmayan zaman saatleri var.30-40 tl civarında.genelde 7 farklı proglamlama seçenekleri oluyor.size iki programlama lazım.varmıdır bilmiyorum ama varsa fiyatı daha da ucuzdur.istanbuldaysanız karaköyden bakabilirsiniz.

    kendileri elektronik devre yapacaklarsa sayıcı entegreleri kullanabilirler.gerekli malzeme için bir link var,geçenlerde görmüştüm:
    http://urun.gittigidiyor.com/Lojik-Kapi-ve-Sayici-Entegre-Kiti-30-Adet_W0QQidZZ21810801
  • Devre yapma gibi bir şansım yok... Ancak internetten bir zaman rölesi almam lazım. Fakat internette gördüklerimde minimum zaman ayarı 1 dakika... Bana gerekli olan minimum 10Sn olabilir.http://www.hepsiburada.com/elektronik-zaman-saati-8697548147148/productDetails.aspx?categoryid=464793&productid=hrapra8147148
  • abi sen bi flaşör rölesine baksana senin işine yarar heralde
  • 2 saat ve 5 saniye sabit ise.Size basit bir 12f675 ile uygulanmış bir devre işinizi görür.Maliyeti 15 - 20 lirayı bulur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EGEHAYDAR

    2 saat ve 5 saniye sabit ise.Size basit bir 12f675 ile uygulanmış bir devre işinizi görür.Maliyeti 15 - 20 lirayı bulur.



    sayin egehaydar bey!
    ilginize tesekkurler konuyu biraz acarsaniz sevinrim elektronik bilgim sifir ama elektrik mekanikte superim diyecek kadar ukalalasabilirim mlutfen bu konuyu benim anlayabilecegim sekilde neyi nereden nasil gibi sorulari cevaplayabilecek ve mumkunse bir sema ile buraya yazarsan cok sevinirim yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim
  • PIC 12F675 dediğim programlanabilir bir elemandır.Devreye enerji verdiğinizde
    röle 5 sn. boyunca çeker.5sn. sonunda da enerjisi kesilir ve 2 saat boyunca bekler.
    2 saat dolduğunda röle tekrar 5 sn boyunca çeker.Bu işlem siz devrenin enerjisini kesene kadar devam eder.
    Siz rölenin kontaklarına ne bağlarsanız ona kumanda edersiniz.(Sizin işinizde motor)
  • Basit olarak devresi de böyle.

  • otomasyonda kullanılan çivt ayarlı flaşör rölesi ihtiyacınızı görür.
    İNTER FL-2R
    2-60 saniye on 2-60 dakika off ve bu süreler ayarlanabilir.
    http://www.intertime.com.tr/pdfs/FL-2R.pdf
  • yıldız5 arkadaşım datasheet te 2-60 sn. arasında ayarlanabilecegini söylüyor.2-60 dakikayı ben göremedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EGEHAYDAR

    yıldız5 arkadaşım datasheet te 2-60 sn. arasında ayarlanabilecegini söylüyor.2-60 dakikayı ben göremedim.


    sn egehaydar
    role elimde mevcut iki ayrı ayar potu var pdf dosyasında çalışma karekteristiğinin hemen üzerinde
    contak outpu altında iki ayrı t var ilki tam görülüyor ikincisi ise 2- olarak kalmış. role aynen dediğim şekilde.
  • Merhaba,

    Eğer 1 hafta 10 gün gibi geniş bir zaman aralığınız varsa sizin için böyle bir devre yapıp gönderebilirim.

    Arkadaşlarınız sanırım imalatta kullanacaklar, Eğer plaket toplama becerileri varsa çizeceğim küçük bir plaketi bastırarak çoğaltabilirler.
  • Yapmak istediğimiz basit aslında... Yapılmak istenen; Bir motor var ve bu motoru saatte veya 2 saatte bi 1-2 Saniye çalışmasını sağlamak...
  •  Zaman rolesi hakkinda yardim

    Madem mekanikte çok iyisinn o zaman yukarıda gördüğün gibi bir saati al. saniye, akrep ve yelkovanı bakırdan yap. Bunlar birbirinin üzerinden geçerken koyacağın küçük fırçalar ile birbirlerine iletim olsun. Sonra kadranda her iki saatte bir bütün elemanların üst üste gelebileceği noktalara fırça koy. Yani demek istediğim birbirlerinin üzerinden geçerken saniyeden yelkovana, yelkovan akrebe, akrepden de kadrana iletim olsun. fazı saniyeye bağla kadrandaki fırçaları da röleye. bu mekanik sistem ile yaklaşık her iki saatte bir bütün fırçalar üst üste gelir ve iletim olur. röle açılır motoru devreye sokar.




  • Benu bende yapmak istemiştim fakat gücü yetmiyor, çok hafif bir engelde duruyor.
  • kardeş devreyle falan boşa uğraşma derim bence. ENTES SM-9 zaman rölesi al o işini tam olarak görür. şu anki fiyatı tahminen 25 tl civarındadır
  • benim sorunum şu yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.elimde mekanik zamanlayıcı 2 adet limit siviç ve çevirme motoru mevcut şimdiki çevirme her 3 saatte bir 15 dk. çevirme şeklinde oluyor. bu siviçleri kullanarak her 3 saatte bir sağa ya da sola dönsün istiyoum röle mi kullanmak lazım bunun çizimini ya da tarifini yapabilecek var mıdır acaba?
    Syg
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.