Şimdi Ara

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) (150. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.986
Cevap
22
Favori
160.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yokizm58

    Beni etkileyen unsurlar:

    1 - Yüce Kitabımız Kur’an I Kerim ile yemin etmesi.

    2 - Türk bayrağımızı meclis önünde eğilerek öpüp yemine başlaması.

    3 - Türk devletleri ve birliğin den bahsetmesi. (Buda demek oluyor ki, Sovyet alışkanlıkları şükürler olsun ki en azından Can Azerbaycan da bitiyor.)

    4 - Şehitlerimizi ziyaret etmesi.
    Sizi üzmek istemem ama Azerbaycan'da Kırgızistan' da Kazakistan' da Türkmenistan' da Özbekistan' da SSCB etkisinden ve alışkanlıklarından kolay kolay çıkamazlar içlerine işledi çünkü bir kere 70 yıldan fazla süre SSCB içinde kaldılar ve her türlü asimilasyonu yaşadılar ki Kazakistan SSCB' den kendi isteği ile değil birlik yıkıldığı için mecbur çıkmak zorunda kaldı Kırgızistan' da Rusça halen bugün resmi dil keza Kazakistan' da da Rusça ikinci resmi dil ve yeni yeni etkilerini sökmeye başlıyor latin alfabeye geçiş aşamasını yeni başlattı yani kısaca Sovyet alışkanlıklarından çıkmaları zor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Yeni bir yükseköğretim modeli: Türkiye - Azerbaycan Üniversitesi açılıyor


    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in imzaladığı mutabakat zaptı kapsamında Türkiye - Azerbaycan Üniversitesi kurulacak.


    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 19 Şubat tarihinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmek üzere Ankara’ya geldi. Görüşme sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in başkanlığında, iki ülke arasında anlaşmalara imza atıldı.


    Bu anlaşmalardan biri olan Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu ile Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanlığı Arasında Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin Kurulmasına Dair Mutabakat Zaptı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Emrullayev tarafından imzalandı.


    YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakü’de ortak üniversite kurulmasına yönelik çalışmalar tamamlandı.


    BU YIL İÇİNDE FAALİYETE GEÇECEK


    Yeni bir yükseköğretim modeli olarak uluslararası öğrencilere hitap edecek olan Türkiye- Azerbaycan Üniveristesinin bu yıl içinde faaliyete geçmesi planlanıyor. Türkiye başta sağlık, mühendislik ve bilişim alanlarındaki birikimini Azerbaycan’a taşımış olacak.


    Ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarının yürütüleceği Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi ile nitelikli insan gücü yetiştirilmesi ve her iki ülkenin bilimsel araştırma potansiyelinin bir araya getirilmesi hedefleniyor.



    bengü türk - milletin televizyonu
    Yeni bir yükseköğretim modeli: Türkiye- Azerbaycan Üniversitesi açılıyor
    https://www.benguturk.com/yeni-bir-yuksekogretim-modeli-turkiye-azerbaycan-universitesi-aciliyor/amp
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Avrupa Parlamentosu Azerbaycan'ı tehdit etti!



    Avrupa Parlamentosu, Ermenistan'a yönelik bir saldırı durumunda Azerbaycan'a yaptırım uygulayacağını açıkladı.


    Avrupa Parlamentosu (AP), 28 Şubat 2024 tarihinde Dış Politika, Güvenlik ve Savunma Politikasına ilişkin iki kararı kabul etti. Kabul edilen kararla birlikte, Ermenistan'a yönelik bir saldırı durumunda Azerbaycan'a derhal yaptırım uygulanmasını ve Azerbaycan ile stratejik enerji ortaklığına ilişkin mutabakat zaptının askıya alınmasını talep edildi.


    AP'DEN AZERBAYCAN'A TEHDİT 


    Ayrıca kararda Azerbaycan'ın askeri ve siyasi liderliğine yönelik hedefli ve kişisel yaptırımların uygulamaya konması için hazırlık yapılması, Ermenistan'a yönelik herhangi bir askeri saldırı durumunda ülkeden petrol ve gaz ithalatının askıya alınması belirtilerek Azerbaycan tehdit edildi.


    AB DIŞ İLİŞKİLER VE GÜVENLİK POLİTİKASINDAN SORUMLU TEMSİLCİSİNEN KÜSTAH TEHDİT


    Öte yandan kabul edilen kararlarda, aynı zamanda Avrupa Birliği'nin (AB) Ermenistan'daki izleme misyonunun yetkilerinin genişletilmesi ve Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki kalış süresinin uzatılması da talep edildi. AB'nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Temsilcisi Peter Stano, bu hafta başında Bakü'ye yönelik yaptırımların uygulanmasının son çare olabileceğini ifade etmişti.


    AZERBAYCAN'IN ERMENİSTAN'A SALDIRMA NİYETİ YOK


    Aynı gün 28 Şubat'ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise, Almanya Ekonomi Komitesi Harms Michael'ın Doğu Komitesi Başkanı Doğu Komitesi Başkanı Michael'ın başkanlığındaki heyeti kabul ederek, ülkenin Ermenistan'a saldırma niyetinde olmadığını söylemişti.








  • Ermenistan'dan savaş uyarısı


    Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sınır köyleri konusunda uzlaşmayı reddetmeleri halinde, Azerbaycan'ın hafta sonu savaş başlatacağını öne sürdü.

    Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, dikkat çekici bir açıklama yaptı.

    Rus devlet haber ajansı TASS'ın bildirdiğine göre, Paşinyan, sınır köyleri konusunda uzlaşmayı reddetmeleri halinde, Azerbaycan'ın hafta sonu savaş başlatacağını öne sürdü. 

    Azerbaycan, ay başında, Ermenistan kontrolündeki 4 köyün geri verilmesini itemişti.

    Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "Ermenistan'ın işgali altında bulunan ve eksklav olmayan 4 köy (Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı) tartışmasız Azerbaycan'a aittir ve derhal geri verilmelidir. Ermenistan'ın işgali altında bulunan 4 eksklav köyün (Yukarı Eskipara, Sofulu, Berhudarlı ve Kerki) geri verilmesi konusu sınırları belirleme süreci kapsamında çözülecektir" ifadeleri kullanılmıştı.


    https://www.ntv.com.tr/amp/dunya/ermenistandan-savas-uyarisi,pBxWhVfPu0y3FIcG7p6c0Q

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt
    Paşinyan mitin elemanı herhalde

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.