Şimdi Ara

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!) (149. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.986
Cevap
22
Favori
160.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
206 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7 yıl çık uzun bir süre

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azerbaycan yarın cumhurbaşkanını seçecek

    Azerbaycan Merkezi Seçim Kurulu Başkanı Mezahir Penahov, cumhurbaşkanı seçiminde başlıca konunun şeffaflığın temin edilmesi olduğunu belirterek, "Tam şeffaf bir seçim hayata geçireceğiz." dedi.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Penahov, yarın yapılacak cumhurbaşkanı seçimine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

    İlk kez Azerbaycan topraklarının tamamında bir seçim yapacaklarına işaret eden Penahov, yarının Azerbaycan halkı için büyük önem taşıdığını vurguladı.

    Penahov, Azerbaycan topraklarının bir kısmının 30 yıl işgal altında bulunduğunu, şimdi ise ülkenin toprak bütünlüğünün tam temin edildiğini belirterek, işgalden kurtarılan 26 bölgede sandık kurduklarını aktardı.

    Ülkede 6,5 milyon seçmen bulduğunu, 6 bin 500'den fazla sandık kurulduğunu bildiren Penahov, "Başlıca konu, şeffaflığın temin edilmesidir. Seçimi yaklaşık 800'ü yabancı 90 binden fazla gözlemci izleyecek. Ayrıca 200'den fazla yabancı gazeteci seçimi takip edecek. 1000 sandıkta web kamera kuruldu. Tam şeffaf bir seçim hayata geçireceğiz." diye konuştu.

    - 7 YILLIK DÖNEM İÇİN 7 ADAY YARIŞACAK

    Azerbaycan halkı, cumhurbaşkanı seçimi için yarın sandık başına gidecek.

    Mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yeniden aday olduğu seçimde, 7 aday, 7 yıllık dönemde Azerbaycan'ı yönetmek için yarışacak.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Azerbaycan’dan depremin yıl dönümünde dayanışma mesajı: "Biz tek millet, iki devletiz"

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 6 Şubat depremlerinin birinci yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj gönderdi.

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaşanan felaketin Türkiye'yi olduğu kadar Azerbaycan'ı da derinden sarstığını vurgulayarak, o zor günlerde Azerbaycan halkının kardeş Türk halkı ile tek yürek olduğunu belirtti.

    Aliyev, Azerbaycan halkı ve devletinin, deprem haberinin ilk dakikalarından itibaren hiçbir yardım çağrısı beklemeden kardeşlik görevini yerine getirmek için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti.

    "BİZ TEK MİLLET, İKİ DEVLETİZ"

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesajında Aliyev, "Türkiye hükümeti, sizin kararlı liderliğinizde, depremin yarattığı büyük yıkımın ortadan kaldırılması, etkilenen bölgenin yeniden canlandırılması, evsiz kalan milyonlarca insana konut sağlanması için var gücüyle çalışıyor. Şu anda Azerbaycan da Kahramanmaraş ilinde insani faaliyetlerini sürdürürerek imar, ihya çalışmalarına ve sosyal tesislerin inşasına yakından katılmaktadır. Bu asil ve onurlu görevde Türkiye'nin yanında olmaktan büyük gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda yer alan bilgiye göre Sayın Aliyev'in mesajı şu şekilde:

    "Sayın Cumhurbaşkanı,
    Aziz kardeşim,
    Şubat 2023'te Türkiye'de meydana gelen ve on binlerce insanın ölümüne neden olan korkunç depremlerin üzerinden bir yıl geçiyor. Bu facia sonucu hayatını kaybeden kardeşlerimizin aziz hatırasını derin saygı ve hürmetle anıyor, Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ise sabır diliyorum.
    Bu felaket, Türkiye'yi olduğu kadar Azerbaycan'ı da derinden sarstı. O zor günlerde halkımız, Türk halkı ile bir yürek olarak facianın acısını paylaştı, kederini birlikte yaşadı. Deprem haberinin ilk dakikalarından itibaren hiçbir yardım çağrısı beklemeden Azerbaycan halkı ve devleti kardeşlik görevini yerine getirmek için tüm imkanlarını seferber etti. Meydana gelen şiddetli depremin sonuçlarının ortadan kaldırılması ve arama kurtarma çalışmalarında görev alan arama kurtarma ekiplerimiz, doktorlarımız ve gönüllülerimiz Türk meslektaşlarıyla büyük bir cesaret, kararlılık ve fedakarca omuz omuza çalıştı. Devlet ve özel kurumların yanı sıra küçükten büyüğe her bir vatandaşımız depremzedelere destek ve manevi destek sağlamak için elinden geleni yaptı.

    Türkiye hükümeti, sizin kararlı liderliğinizde, depremin yarattığı büyük yıkımın ortadan kaldırılması, etkilenen bölgenin yeniden canlandırılması, evsiz kalan milyonlarca insana konut sağlanması için var gücüyle çalışıyor. Şu anda Azerbaycan da Kahramanmaraş ilinde insani faaliyetlerini sürdürürerek imar, ihya çalışmalarına ve sosyal tesislerin inşasına yakından katılmaktadır. Bu asil ve onurlu görevde Türkiye'nin yanında olmaktan büyük gurur duyuyoruz.

    Bütün bunlar Azerbaycan-Türkiye sarsılmaz birliğinin ve dayanışmasının bir sonraki tezahürü olarak kardeşlik tarihine ebedi olarak kazındı. Türkiye, iyi günde de kötü günde de Azerbaycan'ın yanında olduğu gibi, biz de her zaman Türkiye'nin yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz tek millet, iki devletiz.

    Sizin liderliğiniz, Türk halkının mücadele azmi, dayanışma ruhu ve güçlü iradesi sayesinde güçlü Türkiye devletinin bu zorlukların üstesinden bir an önce geleceğinden ve bu acı sınavdan onurla ve daha da güçlenerek çıkacağından eminim.

    Bu acı günde bir kez daha Türkiye'nin kederini paylaşıyor, Size, hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına, kardeş Türkiye halkına hem kendi adıma hem de Azerbaycan halkı adına başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Azerbaycan'da cumhurbaşkanı seçimi için oy verme işlemi başladı

    Azerbaycan'da erken cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanma işlemi başladı.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Azerbaycanlılar, yeniden aday olan mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de dahil toplam 7 aday arasından, 7 yıl Azerbaycan'ı yönetecek yeni cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanıyor.

    Oy verme işlemi yerel saatle 08.00'de başladı. Cumhurbaşkanı seçimi için yurt içi ve yurt dışında 6 bin 500 sandık kuruldu. Son verilere göre ülkede 6,5 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor. Yurt dışında yaşayan Azerbaycan vatandaşları, oylarını yaşadıkları ülkelerdeki Azerbaycan büyükelçiliklerinde kurulan sandıklarda kullanabilecek.

    Seçimi farklı uluslararası örgüt ve ülkelerden yaklaşık 800 yabancı, 90 bin yerli gözlemci izliyor. Yerli basının yanı sıra yaklaşık 200 yabancı gazeteci de seçimi takip ediyor.

    Oy verme işlemi yerel saatle 19.00'da sona erecek.

    Seçimde Yeni Azerbaycan Partisinin adayı mevcut Cumhurbaşkanı Aliyev'in yanı sıra Milli Cephe Partisi Genel Başkanı Razi Nurullayev, Büyük Kuruluş Partisi Genel Başkanı Fazıl Mustafa, Büyük Azerbaycan Partisi Genel Başkanı Elşad Musayev, Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev ile bağımsız adaylar Zahid Oruç ve Fuat Aliyev yarışıyor.

    İşgalden kurtarılan bölgelerde de sandıklar kuruldu

    Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı bölgelerde de sandıklar kuruldu. Böylece 30 yıl aradan sonra ilk kez Azerbaycan'ın tüm topraklarında seçim yapılıyor.

    Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da, bir zamanlar ayrılıkçı Ermeni yönetimin "başkent" olarak kullandığı Hankendi'de, Hocalı'da, Hocavend'de, Ağdere'de, Ağdam'da, Cebrayıl'da, Fuzuli'de, Zengilan'da, Gubadlı'da, Laçın'da ve Kelbecer'de 22 binden fazla seçmen Azerbaycan Cumhurbaşkanını seçebilmek için oy kullanabilecek.

    Cumhurbaşkanı seçiminin 7 yılda bir yapıldığı Azerbaycan'da son seçim, 11 Nisan 2018'de yapılmıştı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, erken cumhurbaşkanı seçiminin 7 Şubat'ta yapılmasına ilişkin karar almıştı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Aliyev oyunu işgalden kurtarılan 'Hankendi'de kullandı

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, erken cumhurbaşkanı seçiminde oyunu kullandığı şehir dikkatleri çekti. Aliyev oyunu, işgalden kurtarılan ve bir zamanlar ayrılıkçı Ermeni yönetimin başkenti olan Hankendi’de kullandı.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Azerbaycan’da cumhurbaşkanı seçimi için oy verme işlemi yerel saatle 08.00’de başladı.

    Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva ve çocuklarıyla Ermeni güçlerinin işgalinden kurtarılan Karabağ’ın en büyük şehri Hankendi’deki 122 numaralı seçim bölgesinin 14. seçim merkezinde oylarını kullandı.

    Oy verme işlemi yerel saatle 19.00’da sona erecek. Yaklaşık 6,5 milyon seçmen, ülke genelinde 6 bin 537 sandıkta oy kullanabilecek.

    Yurt dışında yaşayan Azerbaycan vatandaşları ise 37 ülkede kurulan 49 sandıkta tercihlerini yapabilecek. Azerbaycan'a bağlı Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nde de 6 seçim bölgesi oluşturuldu.

    Azerbaycan'ın Ermenistan işgalinden kurtardığı bölgelerde de sandıklar kuruldu. Böylece 30 yıl aradan sonra ilk kez Azerbaycan'ın tüm topraklarında cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanılıyor.

    Bir zamanlar ayrılıkçı Ermeni yönetimin başkentiydi, bugün Azerbaycan'ın şehri

    Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da, bir zamanlar ayrılıkçı Ermeni yönetimin "başkent" olarak kullandığı Hankendi'de, Hocalı'da, Hocavend'de, Ağdere'de, Ağdam'da, Cebrayıl'da, Fuzuli'de, Zengilan'da, Gubadlı'da, Laçın'da ve Kelbecer'de 22 binden fazla seçmen oy kullanabilecek.

    Mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yeniden aday olduğu seçimde, 7 aday, 7 yıllık dönemde Azerbaycan'ı yönetmek için yarışıyor.

    Seçimi yaklaşık 800'ü yabancı 90 binden fazla gözlemci ve 200'den fazla yabancı gazeteci takip edecek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Aliyev kazanacak tabii ki de Azerbaycan maalesef ama maalesef tıpkı Eski SSCB ülkelerinde olduğu gibi -ki Baltık ülkelerini ayırıyorum- sonucu baştan belli bir seçim yapıyorlar bu da bir gerçek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Can851 kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan hepsinde seçim mantığı aynı. Demokratik bir seçim olmuş. Sembolik bir seçim.

  • Azerbaycan'da sandık çıkış anketine göre, İlham Aliyev cumhurbaşkanı seçiminde oyların yüzde 93.9'unu aldı.


    Azerbaycan'da erken cumhurbaşkanı seçimi için yerel saat 08.00'da başlayan oy verme işlemi 19.00'da sona erdi.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Erken cumhurbaşkanı seçimi için yurtiçi ve yurtdışında kurulan sandıkların yanı sıra Azerbaycan-Ermenistan savaşına neden olan bölgelerde de oy verme işlemi gerçekleştirildi.

    Merkez Seçim Komisyonunun verilerine göre ülkede yaklaşık 6,5 milyon kayıtlı seçmenin oy kullanma süresi yerel saatle 19.00'da sona erdi.

    Yurtdışında yaşayan Azerbaycan vatandaşları, oylarını yaşadıkları ülkelerdeki Azerbaycan büyükelçiliklerinde kurulan sandıklarda kullandı.

    Seçimi farklı uluslararası örgüt ve ülkelerden yaklaşık 800 yabancı, 90 bin yerli gözlemci izledi. Yerli basının yanı sıra yaklaşık 200 yabancı gazeteci de seçimi takip etti.

    Seçimde Yeni Azerbaycan Partisinin adayı mevcut Cumhurbaşkanı Aliyev'in yanı sıra Milli Cephe Partisi Genel Başkanı Razi Nurullayev, Büyük Kuruluş Partisi Genel Başkanı Fazıl Mustafa, Büyük Azerbaycan Partisi Genel Başkanı Elşad Musayev, Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev ile bağımsız adaylar Zahid Oruç ve Fuat Aliyev yarıştı.

    Sandıkların kapanmasından sonra oy sayımına başlandı. Azerbaycan'da sandık çıkış anketine göre, İlham Aliyev cumhurbaşkanı seçiminde oyların yüzde 93.9'unu aldı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Hayret %150 çıkar diye düşünüyordum seçim yapıldı mı yapıldı demek için yapılan seçim kimse kusura bakmasın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Demokrasi şöleni

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Azerbaycan'da, Diğer Türki ülkelerinde, Tacikistan'da, Ermenistan'da, Belarus'da, Venezuela'da iktidarı da muhalefeti de Putin dizayn ediyor. Aynı şekil kendi ülkesindeki muhalifleri de...


    Yoksa ciddi anlamda Rus uydu devletlerinin yönetici kılıklı kukla diktatör adaylık için karşısına çıkıp da suspus olmak yerine ortalığı ayağa kaldıran adaya cehennemi yaşatıyorlar


    Örnek: Navalny, İbadoğlu, Kozlov, Guaido vs




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 8 Şubat 2024; 0:27:40 >
  • %93.9

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt
    Ve Sayın Aliyev seçimi yeniden kazandı.

    Diğer adaylara baktım Elçibey’in ülküsünü devam ettirebilecek kimse göremedim ne yalan söyleyim.

    Aliyev’in seçilmesi yine daha mantıklı idi diğer adaylara göre, bakalım 2031-2032 yılların da olması planlanan seçim de neler olacak…
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yokizm58

    Ve Sayın Aliyev seçimi yeniden kazandı.

    Diğer adaylara baktım Elçibey’in ülküsünü devam ettirebilecek kimse göremedim ne yalan söyleyim.

    Aliyev’in seçilmesi yine daha mantıklı idi diğer adaylara göre, bakalım 2031-2032 yılların da olması planlanan seçim de neler olacak…
    Beklentini yüksek tutma derim yine Aliyev alır seçimi %86.6 ile 😃

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt

    Ortada %93,9 gibi oran varken 2031-2032 yıllarındaki seçimde sürpriz beklemiyorsunuz değil mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azerbaycan'dan kısas operasyonu: 4 Ermeni askeri öldürüldü


    Azerbaycan, Ermenistan'dan açılan ateş sonucu sınırda nöbet tutan Azerbaycan askerinin yaralanması üzerine "kısas operasyonu" düzenledi. Ermenistan, dört askerin öldüğünü ve beşincisinin de yaralandığını açıkladı. Moskova, iki taraf için de itidal çağrısında bulundu.


    Azerbaycan sınır güvenliği, bir Azerbaycan askerinin yaralandığı Ermenistan provokasyonuna karşılık "kısas operasyonu" düzenlediğini açıkladı.

    Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Azerbaycan birliklerinin Ermeni mevzilerine açtığı ateş sonucu 4 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı" denildi.


    Çatışma, Siunik'in güney bölgesindeki Nerkin Hand köyü yakınlarında meydana geldi.


    Bakü de Ermeni birliklerinin pazartesi günü geç saatlerde Tovuz bölgesindeki Kokhanabi köyüne iki kez ateş açtığını açıkladı.


    Ermenistan, iddianın "gerçeklikle örtüşmediğini" savunarak iddiayı reddetti.


    MOSKOVA'DAN İTİDAL ÇAĞRISI


    Geçmişte iki ülke arasındaki gerilimin ana arabulucusu olan ancak son yıllarda Ukrayna işgali nedeniyle çıkmaza giren Rusya, sükunet çağrısında bulundu ve çatışmaları "endişe verici" olarak nitelendirdi.


    Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Karşı tarafın provokatif olarak görebileceği her türlü eylemden kaçınmak için her iki tarafı da itidal göstermeye çağırıyoruz" dedi. 


    AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI


    Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'la yürütülen barış sürecine sadık olduklarını duyurdu.


    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sınırda yaşanan son gerginliğin Ermenistan'ın provokasyonuna yanıt niteliği taşıdığı belirtildi.


    Açıklamada, "Azerbaycan, barış sürecine sadıktır, Ermenistan tarafını bu yöndeki çabaları tehlikeye atabilecek askeri gerginliklerden kaçınmaya çağırmaktadır" ifadesi yer aldı.



    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)
    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)www.ntv.com.tr
    Azerbaycan'dan kısas operasyonu: 4 Ermeni askeri öldürüldü
    https://www.ntv.com.tr/amp/dunya/azerbaycandan-kisas-operasyonu-4-ermeni-askeri-olduruldu,uD_Fx23WuEKaSA4o2fuQKg




  • Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Aliyev yemin ederek görevine başladı


    Ülkesinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini art arda 5. kez kazanan İlham Aliyev, Azerbaycan Milli Meclisi'nde yemin ederek resmen görevine başladı. Ülkede yeni dönemin başladığını, bu döneme alnı açık, yüzü ak, başı dik girdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Aliyev, "Türk Devletleri Teşkilatı"na vurgu yaptı. Aliyev, "Türk dünyası bizim ailemizdir. Türk Devletleri Teşkilatının küresel alanda önemli bir aktör ve güç merkezi haline gelmesi için ortak çaba sarf etmeliyiz. Bunu ancak birlikte başarabiliriz." dedi.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Milli Meclisi'nde yemin ederek resmen göreve başlamasının ardından konuşma yaptı.

    Kendisine bir kez daha itimat gösteren Azerbaycan halkına teşekkür eden Aliyev, ülkenin kapsamlı kalkınması ve toprak bütünlüğünün korunması için elinden gelen her şeyi yapacağını belirtti.

    Ermenistan'la müzakere sürecinden, 2. Karabağ Savaşı'ndan ve Eylül 2023'te hayata geçirilen antiterör operasyonundan bahseden Aliyev, "Şimdi yeni dönem başlıyor. Bu döneme alnı açık, yüzü ak, başı dik giriyoruz. Bu dönemin büyük başarıları olacaktır. Şimdiye kadar tüm görevleri yerine getirdik. Her zaman hedefimiz güçlü Azerbaycan olmuştur." diye konuştu.

    Cumhurbaşkanı seçiminde oyunu, bir zamanlar ayrılıkçı Ermenilerin başkent olarak kullandığı Hankendi'de kullandığını hatırlatan Aliyev, "Hankendi'de kullandığım oy, kutuya attığım pusula öylesine bir pusula değildi. O pusula Ermeni ayrılıkçıların tabutuna çakılan son çiviydi." ifadelerini kullandı.

    Aliyev, "Dünya, 3. Dünya Savaşı'na çok yakındır. Bazıları bu savaşın artık başladığını düşünüyor. Azerbaycan ordusu ise gücünü savaşta gösterdi. Ermenistan ve bu ülkeyi askeri yönden destekleyenler bilmelidir ki bizi hiçbir şey durduramaz. Eğer bize karşı toprak iddialarına son verilmezse, eğer Ermenistan kendi yasalarını düzene koymazsa barış anlaşması olmayacaktır." şeklinde konuştu.

    Yeni dönemde orduyu ve savunma sanayisini güçlendireceklerini söyleyen Aliyev, 2024'te savunma sanayine en az 1 milyar manat yatırım yapılacaklarını, silah üretimini artıracaklarını bildirdi.

    KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN HAKKINDA HABERLER (Ermenistan İle Yeni Bir Savaş Yükleniyor!)

    MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE VURGU

    Aliyev, Karabağ konusunun milli mesele olduğunu ve tüm Azerbaycan halkını birleştirdiğini belirterek, "Bu konu çözüme kavuştu. Bizim milli birliğimiz daimi olmalıdır. Çünkü Azerbaycan'ın önemi ve dünyada oynadığı rol artmaktadır." dedi.

    Genç neslin önemine vurgu yapan Aliyev, "Biz, milli ve manevi değerlere bağlı gençlik yetiştirmeliyiz. Gençlerimizi milli ruhta ve geleneksel değerler temelinde yetiştirmek devletin ve her ailenin görevidir." ifadelerini kullandı.

    Aliyev, sivil toplumu güçlendirecekleri, Karabağ ve Doğu Zengezur'un imar ve ihyasını sürdüreceklerini, ekonomiyi geliştireceklerini, yoksulluk ve işsizliğe yönelik faaliyetlerini devam ettireceklerini aktardı.

    Azerbaycan'da teknolojinin gelişmesine önem vereceklerine, yenilenebilir enerji atılımlarını sürdüreceklerine işaret eden Aliyev, petrol ve doğal gaz ihracı ile ulaştırma alanındaki projeleri büyüterek devam ettireceklerini dile getirdi.

    "TÜRK DÜNYASI BİZİM AİLEMİZDİR"

    Aliyev, bugüne kadar yaptıkları gibi bağımsız dış politika sürdüreceklerini belirterek, şunları kaydetti:

    "Öncelikle Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Açıkça söylemek istiyorum ki bu bizim için önceliktir. Türk Devletleri Teşkilatı bizim için temel uluslararası organizasyondur, çünkü o bizim ailemizdir. Bizim başka ailemiz yok. Türk dünyası bizim ailemizdir. Türk Devletleri Teşkilatının küresel alanda önemli bir aktör ve güç merkezi haline gelmesi için ortak çaba sarf etmeliyiz. Bunu ancak birlikte başarabiliriz."

    ALİYEV, ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ

    Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yemin töreninin ardından eşi Mihriban Aliyeva ile şehitlikleri ziyaret etti.

    Önce merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını ziyaret eden İlham Aliyev, daha sonra 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Şehitler Hıyabanı'nı ziyaret ederek buradaki Ebedi Ateş Anıtı'na çiçek bıraktı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt
    Beni etkileyen unsurlar:

    1 - Yüce Kitabımız Kur’an I Kerim ile yemin etmesi.

    2 - Türk bayrağımızı meclis önünde eğilerek öpüp yemine başlaması.

    3 - Türk devletleri ve birliğin den bahsetmesi. (Buda demek oluyor ki, Sovyet alışkanlıkları şükürler olsun ki en azından Can Azerbaycan da bitiyor.)

    4 - Şehitlerimizi ziyaret etmesi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.