Şimdi Ara

Z68 Anakart seçiminde yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İntel i5 2500k işlemci için bir anakart almayı düşünüyorum ama anlayacağınız üzere kararsız kaldım. İki kartı da kullananlar memnun. Kafama takılan birkaç şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum burda.

    İlk olarak MSI Z68A-GD80(G3):

    Kartın gen3 desteklemesi artı bir yön. Ama 1600mhz ram için o.c lazım galiba. Bir de üzerinde 3 adet usb 2.0 konnektör var sanırsam. Haf 932'nin ön panelinde ise 4. Bu durumda 1 tane usb portu açıkta mı kalacak yoksa hepsine bağlantı yapılabilir mi? Pek bilgim yok bu konularda. Kasa içi bağlantılar filan



    İkinci kart ise ASUS P8Z68-V:

    Asus gen3'ü desteklemiyor. Hoş, forumda gen3 için ivy bridge'ler lazım gibi birşeyler dönüyor ama... Sonra PS/2 yuvası yok, niyeyse bunu da dert edindim.

    Konuyu açmadan önce çok düşünmüştüm bu mu bu mu diye. Eksiler artılar çıkarıyordum birbirlerine göre ama yazıya dökmeye gelince pek fazla şey dökemedim buraya.

    Neyse. Ana fikir belli zaten. ASUS P8Z68-V mi yoksa MSI Z68A-GD80(G3) mü? Ram ve usb konusunda herhangi bir sıkıntı yoksa gönlüm gd80'den yana, bunu da söyliyim







  • Ben de şuan aynı araştırmaları yapıyorum , aşağıdaki sitede çeşitli anakartların aldığı ödülleri vs. gösteriyor. Sadece "V" olan değilde "V-PRO" modelinin pek çok ödül aldığı görülmekte.

    http://motherboardnews.com/2011/05/11/z68-motherboard-review-roundup/

    Asuslarda Dual Boot sorunu filan çıkıyor diyorlar ama sanırım basit bir BIOS güncellemesi ile bu durum giderilebilir. Sırf bu yüzden vazgeçmeyi düşündüm ama yapıaln incelemleri görünce yeniden "V-PRO" modelinde karar kıldım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.