Şimdi Ara

Z5500+AUDIGY 2 ALDIM.COAX BAĞLANTI YAPTIM SONUÇ INPUT:COAX/EFFECT: STEREO!!! YARDIM LÜTFEN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bu forumu yaklaşık bir aydır takip ederken burda yazılanları gördükten sonra Z5500 set + Audigy 2 ZS ses kartı aldım.sete diyecek bir kelime bulamıyorum ama ardından bu seti dijital kullanabilmek için coaxiel kablo ve ucuna takmak için mono dönüştürü edindim fakat bağladığımda input:coax / effect:stereo/stereo*2/PL2 movieve PL 2 Music seçenekleri var ama DTS Digital yok. Ayrıca DTS video açınca sesi DTS ye getirdiğimde ses gelmiyor.Bu dijital bağlantı olayını yapamadım galiba.DVD ile ses kartı arasında SPDIF kablosunu da taktım halbuki.Star Wars serisi DVD lerde de coax 'ın altında aynı seçenekler var ve PL2 Modu haricinde centerdan ses alamıyorum.Delircem artık uğraşmaktan lütfen bir fikir verebilir misiniz? (AUDIO CONSOLE'DA Z5500 DECODER DİYE BİR SEÇENEK YOK SADECE AUDIGY SEÇİLEBİLİYOR DECODER OLARAK VE SPDIF KISMINDA UNVALID SIGNAL DİYOR NEDENSE)...







  • Ses kartının sürücülerini tam ve doğru yüklemişsen:
    İlk olarak denetim masası-Audio HQ-Device Controls seçilir. Ordan digital output samplinf rate'in 48khz olmasına dikkat edilir. Hemen yandaki başlıktan Decoder seçilir. Analog bağlantı için Use Installed decoder, dijital bağlantı için ise s/pdif pass through.. seçilir. Daha sonra close diyip bu pencereler kapanır.
    Ardından creative speaker settings'den digital output only işaretlenir. Analoga geçerken de bu işaret kaldırılır.
    Son olarak da decoderin coax seçeneği seçilir. İlk etapta decoderin lcd ekranında no digital data yazmalıdır.
    Bundan sonra elimizdeki dvd filmini dvd-rom'a takarız. Ardından uygun dvd izleme yazılımını açarız. (power dvd veya win dvd öneririm.) Yalnız dvd yazılımından ses seçeneklerinden sesi s/pdif seçtiğimizden emin oluruz. En son olarak da play tuşuna basarız. Film başladığında kumanda ile effect tuşuna basarak prologic II'nin seçili kalmasını sağlarız. Zaten dolby digital yazarsa başka bir seçenek hakkı vermez. Dts olayını decoder üzerinden seçemezsiniz. Kullandığınız dvd'de eğer dts kodu kullanılmışsa o zaman önce filmin ses seçeneklerinden dts seçilir, zaten o andan itibaren play dediğinizde decoderin ekranında dts yazacaktır. Hepsi bu.. Kolay gelsin..
    Not: Müzik ve oyun uygulamalarında kesinlikle Audigy2 zs'nin eax tercihi her zaman daha iyidir, o yüzden dvd olayınız bitince aynı işlemleri tersinden yaparak analog bağlantıya geçmeyi öneririm. Kumandadan direct seçmeniz ilk adım olacaktır. Diğerleri ise yukarda anlattıklarımın tersidir..




  • Wolverine ayarları anlattığın şekilde yaptım ve işe yaradı! Çok teşekkür ederim yardımın için. Bu forumu hoparlör seti almak için araştırma yaparken buldum ve hem seti alırken hem seti kurup ayarları yaparken benim için çok faydalı oldu.Diğer başlıklar altında yer alan tüm övgüleri hakedecek bir set bu Z5500. Müzik ve oyunda zaten çok iyidi ama DVD de dijitale alınca setin farkı daha da ortaya çıktı. yalnız divxlerle ilgili bir sorunum var.divxlerden dijital sinyal almak mümkün mü? AC3 codecli divxler dijital ses verir mi? herhangibir tavsiyen varmı?hangi modda izlemeli divxleri ?
  • Öncelikle sorununu çözebilmişsek ne mutlu bize..
    Ac-3 kodlu olmasa bile divx filmleri de z5500 ile izleyebilirsin. Tek yapman gereken aynı ayarlarla filmi izlemeye başlaman. Decoderin ekranında prologic II movie (music değil) yazıyorsa olay tamam demektir. Gerisi izlemek...Prologic II movie ile ses kodu 5.1 olmasa bile en kötü ihtimalle konuşma seslerini center'a alıp diğer sesleri de diğer uydulara dağıtıyor. Eğer 5.1 (ac-3) kodlu bir divx izlersen yine aynı ayarları yapıyorsun, tabi bu sefer de ekrana prologic II movie yazıyor ama film ac-3 kodlu olduğu için ses 5.1 gibi geliyor.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Theoden

    Wolverine ayarları anlattığın şekilde yaptım ve işe yaradı! Çok teşekkür ederim yardımın için. Bu forumu hoparlör seti almak için araştırma yaparken buldum ve hem seti alırken hem seti kurup ayarları yaparken benim için çok faydalı oldu.Diğer başlıklar altında yer alan tüm övgüleri hakedecek bir set bu Z5500. Müzik ve oyunda zaten çok iyidi ama DVD de dijitale alınca setin farkı daha da ortaya çıktı. yalnız divxlerle ilgili bir sorunum var.divxlerden dijital sinyal almak mümkün mü? AC3 codecli divxler dijital ses verir mi? herhangibir tavsiyen varmı?hangi modda izlemeli divxleri ?




  • tamamdır wolverine.tekrar sağolasın uğraşmaktan kurtardın beni.artık tek sorunum kaldı sesi istediğim kadar açamıyorum tabi buna sorun denilebilrse
  • O en büyük sorun..
    quote:

    Orjinalden alıntı: Theoden

    tamamdır wolverine.tekrar sağolasın uğraşmaktan kurtardın beni.artık tek sorunum kaldı sesi istediğim kadar açamıyorum tabi buna sorun denilebilrse
  • quote:

    ek sorunum kaldı sesi istediğim kadar açamıyorum tabi buna sorun denilebilrse

    aynen bende
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.