Şimdi Ara

Z kuşağının en sevdiği markalar belli oldu: Liste sizi şaşırtabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Z kuşağının en sevdiği markalar belli oldu: Liste sizi şaşırtabilir



    Z kuşağı ya da Gen Z olarak da adlandırılan en genç neslin üyeleri artık 20’li yaşların ortalarına giriyor. Dolayısıyla hem iş gücünde hem de geniş bir pazarda çok daha aktifler. Bu durumun sonucu olarak firmaların Z kuşağına yönelik hamleleri de önem arz ediyor. Zira Z kuşağı tarafından sevilmeyen bir firma haline gelmeyi göze almak pek mantıklı bir pazarlama stratejisi değil.



    Morning Consult tarafından gerçekleştirilen pazar araştırmasında Z kuşağının yetişkinleri (18-25 yaş) mercek altına alınıyor. Araştırmada bu nesil arasında en popüler olan 40 marka sıralanıyor. Markaların sıralanması Z kuşağı mensuplarının firma hakkında ki olumlu ya da daha az olumlu görüşlerine göre şekilleniyor.



    Z kuşağının en çok sevdiği marka YouTube



    Z kuşağının en sevdiği markalar belli oldu: Liste sizi şaşırtabilir



    Z kuşağı yetişkinlerinin yüzde 86,23 gibi ezici bir çoğunluğu YouTube hakkında son derece olumlu bir izlenime sahip. YouTube’un ana markası Google ise listede yüzde 83,87 ile ikinci sırada yer almakta. Öte yandan üçüncü sırada ise yüzde 82,18 ile Netflix yer alıyor. Öte yandan yapılan araştırma 1 Mayıs - 1 Ağustos tarihleri arasında toplanan verilerle elde edilmiş durumda. Yapılan anketlerin örneklem büyüklüğü ise ABD'de bulunan 16.053 kişiye dayanıyor. 1997 ile 2004 arasında doğanlar arasından yapılan araştırmanın, 4000’den fazla marka ve ürün üzerindeki anketler sonucunda ortaya konduğunu belirtelim.



    Ayrıca Bkz.Instagram’ın reklamsız alternatifi daha ilk gün mağazadan kaldırıldı



    TikTok, Z kuşağı tarafından diğer kuşaklara oranla daha çok seviliyor



    Öte yandan son zamanların en popüler uygulaması olan TikTok’a olan olumlu görüş ise Z kuşağı arasında sadece yüzde 68,7. Bu oran TikTok’un ilk 40 markanın arkasında kalmasına neden oluyor. Öte yandan TikTok, tüm Z kuşağı tarafından en sevilen markalar arasına giremese de diğer yetişkin kuşaklarla kıyaslandığında ilk sırada yer alıyor.



    Z kuşağının en sevdiği markalar belli oldu: Liste sizi şaşırtabilir



    Z kuşağı yetişkinleri ile ile diğer yetişkinler arasındaki uygunluk farkı alınarak belirlenen diğer kuşaklara göre en çok sevilen markalar sıralamasına göre TikTok birinci, Discord ikinci sırada bulunuyor. Listenin devamında ise Snapchat, Instagram, Cash App ve Spotify konumlanıyor.



    Z kuşağı erkekleri vs Z kuşağı kadınları



    Z kuşağının en sevdiği markalar belli oldu: Liste sizi şaşırtabilir



    Z kuşağı erkeklerinin en sevdiği ilk dört marka şu şekilde sıralanıyor: YouTube, Gatorade, PlayStation, Google. Z kuşağı kadınlarının en sevdiği markalar ise YouTube, Google, Netflix ve Target olarak listeleniyor. Z kuşağı erkeklerinin, kadınlara oranla daha çok sevdiği markalar ise SpaceX, Logitech, Epic Games ve Activision olurken kadınların erkeklere oranlara daha çok sevdiği markalarsa Ultra Beauty, Elf, CoverGirl ve Sephora şeklinde sıralanıyor.



    Z kuşağını memnun etmek daha zor



    Yapılan araştırma sonucunda Z kuşağının memnun etmenin diğer kuşaklara nazaran daha zor olduğu ortaya konuyor. Z kuşağının favori marka tercih oranı, tüm yetişkinler için yüzde 33’e kıyasla yalnızca yüzde 27. Y kuşağının oranı ise yüzde 36.



    Ek olarak Z kuşağının en sevdiği markalara baktığımızda ise listenin en üst sırasında teknoloji markalarının olduğunu görüyoruz. Sıralamadaki ilk 4 markanın tamamı teknoloji odaklı. Ayrıca yiyecek ve içecek sektörü çatısı altındaki markalar, en sevilen 40 markanın yarısını oluşturuyor.




    Kaynak:https://morningconsult.com/gen-z-favorite-brands-2022/







  • ilk 4 görsel ve zihinsel olarak gençlerin duyguları, düşünceleri ile oynarken, sonraki 10 ise hormonları ile oynamakta.


    Dünya harbi bombok bir yere gidiyor. bende diyorum neden millet bu kadar amerikancı ... alman över olmuş liberal sosyalist takılıyorlar. z kuşağı eko sistemini kurmuş lanet siyonist amerika...

    Kim ne derse desin şu zamana kadar geliştirilmiş en harika platform youtube her konu da ama her konuda birşey var bir bilgisayar parçası mı alacaksın test videoları var bir film mi izleyeceksin fragmanları var eleştirileri parodileri var müzik mi dinlemek istedin klipler vs. herşey mevcut en enteresan videolardan tutta en komik videolara kadar var bence gelmiş geçmiş en baba platform youtube çünkü milyarlarca içerik üretici insana sahip

  • cokmu zor onları memnun etmek..Kiyamam Nasıl üzüldüm nasil...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Donanımhaber başlık konusunda şaşırtmadı gene teknoburadadaki çılgın konu başlıkları gibi olmuş volkan manavın sitesindeki haberler gibi

  • Bu yazı başlığına Amerikan z kuşağının sevdikleri diye yazılmalı. Bazı ürünler bir çok yerde olmayan şeyler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Trde tiktok 1.ci olmalı iq düşüren uyumama da olsa ergenlerin vazgeçilmezi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Starbucks'ın olmaması şaşırttı.

  • Komedyen çocuk seni burda işe almalarının nedeni gün boyu saçmala yada insanlıkla dalga geç diye galiba .

  • ilk 4 görsel ve zihinsel olarak gençlerin duyguları, düşünceleri ile oynarken, sonraki 10 ise hormonları ile oynamakta.


    Dünya harbi bombok bir yere gidiyor. bende diyorum neden millet bu kadar amerikancı ... alman över olmuş liberal sosyalist takılıyorlar. z kuşağı eko sistemini kurmuş lanet siyonist amerika...

  • Gatorade de ilkkez gördüm

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Onların Z kuşağı tanımı, abur cubur seven (Kanser olup 50 yaşını göremeyen.), Oyun konsolu internet online platformlarla eğlence seven (evlilik gibi ciddiyet sabır gerektiren işleri beceremeyen), pahalı spor giyim seven (ilerde evini geçindiremeyecek kredi batağına düşecek) şeklinde.

    İnşallah emperyal güçlerin siyonistlerin planları suya düşer kendi silahlarıyla kendi gençlerini vururlar, bizim gençlerimiz bu oyuna gelmez.

  • Siz neyin kafasini yasiyonuz la?

  • Bunu Türkiye'de yapın Erkekler ilk 5'te Steam olmazsa Z kuşağı değilim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oreo kadar kötü bir şey yok. Nasıl seviyorlar anlamak güç.

  • Şaşırmadım.

  • Z kuşağı pert bence. Zihniyet olarak bitik. Gerçekten kaliteli çok az insan görüyorum ne yazık ki.

  • Z kuşağı hayatı cebe sığmayan cep telefonlarında yaşamaktan artık biran önce vazgeçsinler.
  • Tiktok gençlerin bataklığı ve gerçekten ileride büyük sorunlara sebeb olacak bir oluşum. Son bir kaç gündür tiktok da iş amaçlı bir hesap açmıştım ve şu annesinin kafasını kesen çocuğun videolarını görmeye başladım bir gariptir de paylaşılan videoların hepsi katili haklı çıkarma ya da masum gösterme üzerine videolardı. Katilin evini paylaşmalar, balkonu göstermeler, katilin daha önce Gülen ve annesi ile olan videoları gösterme çabaları ve bunları paylaşan yaş grubu çoğunlukla 16-25 yaş arası çocuklar. Bu videoları görünce kendime burası bana göre bir platform değil dedim ve hesabı sildim. Gerçekten ileride büyük psikolojik sorunlara yer açacak bir platform ve isteyen istediğini yayınlıyor ve kimse de karışmıyor. Aşırı cahil kendisini daha tanıyamamış benliği oturmamış bir kitle var ünlüsüyle ünsüzü orada. Kesinlikle yasaklanmalı.





  • Kim ne derse desin şu zamana kadar geliştirilmiş en harika platform youtube her konu da ama her konuda birşey var bir bilgisayar parçası mı alacaksın test videoları var bir film mi izleyeceksin fragmanları var eleştirileri parodileri var müzik mi dinlemek istedin klipler vs. herşey mevcut en enteresan videolardan tutta en komik videolara kadar var bence gelmiş geçmiş en baba platform youtube çünkü milyarlarca içerik üretici insana sahip

  • Onlyfans¿

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.