Şimdi Ara

Z Kuşağı Duygusuz Olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 'Z' Kuşağı Duygusuz Olacak!

    Birçok düşünürün son insan olarak gördüğü ve 2003 yılından itibaren doğmaya başlayan 'Z' kuşağı için, dev şirketler şimdiden reklam stratejileri hazırlıyor. Bu kuşağın paranoyak, duygusuz, yalnız ve tek tip olacağı öngörülüyor.

    X,Y ve Milenyum kuşağı derken sıra geldi 'Z' kuşağına. 21. yüzyılın ilk kuşağı olan ve pek çok düşünüre göre son insan olarak adlandırılan bu kuşağın mensupları 2003'den itibaren doğmaya başladı. Henüz bebek olmalarına rağmen, dev şirketler onları kendilerine bağlayacak reklam stratejileri bile geliştirmeye başladı. Pek çok araştırmacı da dikkatini bu kuşak üzerine toplamış durumda. Ülkemizde de bu gizemli konuya işaret eden kitaplardan 'Z Son İnsan mı'? kitabının yazarı ve aynı zamanda reklam strateji danışmanı olan Hakan Senbir, 'Z' kuşağının paranoyak, zeki, güvensiz, tek tip, kadınsı, dijital ve yalnız bir nesil olacağını iddia ediyor.

    'Bizden beş kat hızlı olacaklar'
    'Z' kuşağının sosyal ve içsel yaşamının ne olacağına dair kafa yoran en önemli yazarlardan biri ise felsefeci Franciz Fukuyama idi. Fukuyama da 'Z'den sonraki tüm kuşakların birbirine benzeyeceğini, kuşak çatışmasının ortadan kalkacağını, daha doğrusu hiçbir çelişkinin ve çatışmanın yaşanmayacağını savunuyordu. Hakan Senbir, "Çelişkisiz olacaklar, çünkü sorgulamaya vakitleri bile olmayacak, hayatları şimdikinden 5 kat daha hızlı olacak. Sistemi olduğu gibi kabul edecekler, giyecekleri eşyalar, yiyecekleri yemekler ve eğlenecekleri mekanlar sistem tarafından belirlenmiş olacak, hayatları abluka altına alınacak, her hareketleri kontrol edilecek. Dolayısıyla da hiçbir zaman çelişki ve çatışma yaşayacakları bir ortamda bulunamayacaklar. Çelişkisizlik hayatlarını aynılaştıracak ve tek tipleştirecek. Bence sıkıcı bir hayat olacak ve sanat tamamen ortadan kalkacak" diyor 'Z' kuşağıyla ilgili.

    Senbir, "Bir şirkete bağlı olmadan internet üzerinde evden iş yapma yaygın hale gelecek diye düşünüyorum. Danışmanlık da önemli bir meslek grubu haline gelecek. İş dünyası globalleşecek. Örneğin Türkiye'deki bir şirket, vereceği işi iyi yapacağına inandığını Fransa'dan birine internet üzerinden iş verebilecek. Çalıştığı kişiyle yüzyüze görüşmediği için güvensizlikler de başgösterecek. Hayatının büyük bir bölümünü sanal alemde geçiren 'Z' kişisinin en değer verdiği şey ise güven olacak, güvensizlik de paranoyalara yol açabilecek. Sürekli kapalı mekanlarda yaşamak ise kapalı alan fobisini yaygınlaştıracak."

    'Z Amazonlar geliyor'
    'Z' kuşağının kadın hakimiyetinde olacağına ve Z-amazonlar devrinin başlayabileceğine de işaret eden Senbir, İngilizce'nin de dünyanın tek konuştuğu dil haline gelebileceğine de dikkat çekiyor. Senbir, bu kuşağın, herşeyden biraz bilen ve yüzeysel bir kuşak olacağına da işaret ediyor.

    Mesajlar bilinçaltına
    Bu kuşağın üyelerinin reklam ve pazarlama şirketleri tarafından devamlı bir bombardımana tabi tutulacağının da altını çizen Senbir, "Mesajlar bilinçaltına yönelik olacak. Örneğin Z çocuğu bilgisayar oyunu oynarken yüzlerce logo görüp bunları bilinçaltına atacak. Bu süreç zaten başladı" diyor. 'Z' kuşağında bireyselliğin de ön planda olacağına değinen Senbir, "Bireysellik özendirilecek ve ödüllendirilecek; tüketim hareketleri kontrol edilecek" dedi.

    kaynak : Haberzade, 29.07.2004



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deutscher -- 10 Ağustos 2004, 14:10:38 >







  • son zamanlarda okuduğum,en güzel yazılardan biriydi,eline sağlık.

    george orwell,in animals öngörüleride çokca eleştirilmiş,

    ütöpik olmakla suçlanmıştı,bununlaberaber;

    günümüzde yaşadığımız kontrollerle ilgili gelişmeler,

    orwell,in endişelerinin çoğunu haklı çıkardı ve bir çokdüşünür,şaşkın ve kararsız bir konumda,

    yinede insanoğlu bir yolunu bulur,bulabilir diye düşünüyorum..
  • bu z kuşağı denilen olay ismi z harfi ile başlayanlarımı ilgilendiriyor çözemedim de
  • Nasıl olur böyle şey ya !!!
  • Sacma,olabilmesi muhtemel seyleri saptayip uzerine ironi ve kelime oyunu yapmislar,sende tahminlerini yazip efendim E=mc² insanidir dersin olur biter,bi nevi felsefe..
  • Adam hakli cikti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden haklı dragon ball z izleyenler anladı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.