Şimdi Ara

yürüyüş yaparken çok terlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yürüyüş bandında yürüyorum, 90-95 dakika kadar. süresini de sonradan uzattım. ortalama 6.8 km hızla. ama bu sıralar çok terlediğimi hissediyorum sizce sadece vücuttaki suyu mu atıyorum, kilo vermeye de yardımcı mıdır yani yağlar yakılıyor mudur? açık havada yürümüyorum, koşu bandı kapalı ortamda olduğu için daha mı zor kilo verdirir?



  • Koşu bandı motorlu ise dışarda yapılan yürüyüşe göre daha kolay olduğundan biraz daha zor kilo verdirdiğini söyleyebiliriz.
    Boyunuz ve kilonuz kaç acaba?

    Yürüyüşü olabildiği kadar hızlı yapın. Nabzınız 115-135 aralığında olsun. Süre konusundan tam emin değilim fakat 90 dakika fazla bir süre. Yarım saatten fazla yürüyüş, eğer yeterli kalori almıyorsanız ters tepebilir. Günde 2 kere yarım saat yürüyüş yaparsanız, tek seferde yapılan 90 dakikadan daha çok etki edecektir. (Bu konuda çok emin değilim)

    Ayrıca eğer daha yeni başladıysanız su atmanız çok normal. Fakat yeterli su içmeyi ihmal etmeyin.

    Kilo vermek istiyorsanız metabolizmanızı hızlandırmanız şart. Günde 2 kere spor yapmanız yardımcı olacaktır. Yeterli miktarda su içmeniz de yine metabolizmanızı hızlandıracaktır.

    İşin uzmanı değilim fakat günde 2 kez, 45'er dakika spor yaparak bu yaz 3 ayda 15 kilo verdim. 1 aydır da geri almadım.




  • spora yeni başlamadım yaklaşık 3,5 ay oluyor. 1.62 boyum, 76 kg yim. bu sıralar vücudumun direnci düştü gibi. sanırım az yemeyi ve sporu biraz abarttım, dengesini kuramadım yani. bunun için napabilirim ki.. verdiğim kiloyu geri almadan.. çünkü yemeye başlarsam önüne geçemeyecekmişim gibi geliyor hiç doymayacakmışım gibi düşünüyorum.. iştahım açıldı çünkü.. halsizlik baş dönmesi devamlı uyku hali var üzerimde.. bunlar vücudun direnç kaybetmesinden olabilir mi.. ne yapabilirim.. teşekkürler
  • bu arada değerlerim normal düzeyde. şeker kolesterol vb değerlerimin tümü normale yakın değerler. tansiyonum da öyle. ama bende bi gariplik var, direnç kaybettim baya baya hem de. diyetisyene mi gideyim ne önerirsiniz..
  • Diyetisyene gidebilirseniz mutlaka gidin. En kesin sonucu o şekilde alırsınız.

    Bence 1 hafta dinlenin. Gerçi sizin kilonuz düşük benim kiloma göre. Ben 95'ten 80'e indim. 85->80 arası ben bayaa abartmıştım. Çok zorlanıyordu vücudum hissediyordum. 80'e indikten sonra 1 hafta dinlendirdim kendimi. Kendimi toparladım, tekrar direnç kazandım. Sizde biraz dinlenin. Yemeği abartmayın fakat ihtiyacınız kadar yiyin. Harcadığınız kalori ile aldığınız kalori arasında 1000-1500 gibi fark varsa vücut korunma moduna gireceğinden uyku hali, halsizlik ve kilo kaybının yavaşlaması normal. Alınan-harcanan kaloriler arasında fark 500 olursa kilo verme yavaş olur ama zorlanmazsınız hiç.

    Yeterli beslenmek önemli. Yeterli besin almadığınızda zayıflıyorsunuz ama eziyet oluyor. Sporun süresini azaltın derim ben.
    Sabah yarım saat koşun. Kilonuz fazla olmadığı için dizleriniz zorlanmaz. Akşam da yarım saat yürüyüş yapın. Beslenmenize de çok dikkat edin. 5-6 öğün yiyin. Öğün atlamayın.




  • içeride dışarıda betonda yada koşu bandında (aynı yoğunlukta) yapılmasının yağ yakmayı kolaylaştırması yada zorlaştırması söz konusu değil. önemli olan kalp atım hızının faydalı kalp ritim aralığında olması. 120nin altına inmemeni 160 ın da üzerine çıkmamanı tavsiye ederim. terleme ile yakılan yağ arasında da bir ilişki yok kan dolaşımın arttığı için terliyorsun. halsizlik gibi nedenlerde overtraining`in sana göz kırptığının göstergesi açlık ve spor olayını abarttığın için vücudun isyan bayrağını çekmiş durumda. 2 hafta ara ver spora daha sonra madem koşu bandın var sabah kalıkınca ve akşam yatmadan önce 45-50dk kardio çalış, doğru beslen.
  • teşekkür ederim arkadaşlar önerileriniz için.. önüne geçemezsem ve can sıkıntısından yemek yemeye başlarsam diyetisyene ya da bi terapiste gitmeyi düşünüyorum zaten.. dediğiniz spor düzenini de oturturum umarım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.