Şimdi Ara

Yurtiçi bir çözüm mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yurtiçi hosting hizmeti iyi bir çözüm diyenlere...

    Cuma günü gördüğünüz gibi yurtiçi hosting hizmeti dahi alsanız TTnet altyapısının yetersiz olduğu ortaya çıktı. Arıza olduğu zaman isterse serverınız 500m ötedeki bir data centerda olsun erişemiyorsunuz...

    Çözüm ise TTnet omurgasına alternatif olacak yeni omurgalar kurmak...



  • Haklısınız biz en iyi yerdeyiz. Ama ne oluyor giremiyoruz yok böyle bir şey. Yinede yurt için erişim hızı bakımından verimli fakat gereksiz pahalı.

    Alternatif omurgalar tabii ki oluşturulabilir ama herkes TT ADSL ve TT'ye bağlanan kablo kullandığı sürece hiç bir şey elde edemeyiz. Hatta VPop'ları yani telefonla bağlanmayı bile bir iki senedir ele geçirdi.

    Şimdilik kurulacak tüm omurgalar TT'ye bağlanacaktır. En iyi çözüm alt yapı hizmetlerinin TT'nin her şehre bölünerek özelleştirilmesi böylece rekabet ve hizmet kalitesi sunulabilir.

    Bugün bir yurt içi hosting kullanacak olsanız bandwith bedeli için direkt TT'ye bakar olduk başka şansımız var mı yok.
  • Yatırım yapan firma yok. Yapanların hepsi Telekomun hatlarını kullanıyorlar. Yeni omurga için çalışan firma yok. Olsa bile sadece kağıt üzerinde kalıyor bu çalışmalar.
  • çift yönlü uydu ucuzlasada ona geçsek karasal hatlardan bağımsız, internet kesilmiyo..
  • ta4cmj, uydu artık eski teknoloji kabul edilmekte, yani fiberin avantajların çoğu uyduda yok. düzgünce işletildikten sonra karasal hatlar da gayet güzel çalışır.
  • Günümüzde karasal hatlar en iyi çözüm...
  • Karasal omurga oluşturulsa kim ile kim arasında ne amaçla oluşturulacak soru burda yatmakta. Şu anda tüm internet kullanıcıları Turk Telekom üzerine geçti veya geçmek üzere. Halbuki bölgesel telekom şirketleri ya da aynı bölgede birden fazla şirket olsa seçenek olsa ne güzel olur.

    Fiber optik kablolar hem inanılmaz hızlılar, hem inanılmaz dayanıklılar hemde inanılmaz düşük gecikmeye sahipler sonuç fiberler Türkiye'de bile her apartmana çekilecektir bundan 10 sene sonra mı olur daha geç mi olur bilinmez ama hiç bir başka teknolojinin bunu aşabileceği düşünülemez.

    Bence Telekom en kısa sürede bu işten çıkmalı yerini özel şirketlere devretmeli satılırkende ufak mantıklı parçalara bölünüp satılırsa herkes için iyi olur. Birde alternatif Internet teknolojileri yeni telekom şirketleri için çok önemli. Mesela Wi-Fi hot spot, WiMax, BPL ya da diğer adı ile PLC gibi teknolojiler yeni büyeyen şirketler oluşturacaktır.

    Sorun ise kanımca herşeyi özelleştirme sürecinde tıkayabilen yargı mantığından ileri gelmekte. Hükümet bunu değiştirinceye kadar olayları şimdilik iyi işletilmiş KİT zihniyetinde çözmeye çalışıyor bence yine de bunada alkış tutmak gerek. Diğer yandan bu bölünme esnasında da çok işe yarayacaktır. Ben şimdilik gidişi iyi bulmaktayım herşeyi özelleştirme niyetinde olan en azından liberal bir hükümete sahibiz bunların olmadığı zamanlarıda gördük.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.