Şimdi Ara

Yurtdışından Ps5 Getirmek (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
395
Cevap
19
Favori
234.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Havalimanı gümrüğünden geçerken PS5 i büyük duty free poşetine koyun gümrük memurunun gözüne sokmayın 1 tane geçirdim ben 1 hafta önce sorun olmadı.
  • grimer kullanıcısına yanıt

    Uçakla geliyor ama ürün sıfır kutulu arkadaşımın Türkiye vatandaşlığı yok oturma izni var bir de iki sıfır cep telefonu getirecek ailesiyle geliyor bir problem olur mu ticaret bakanlığını aradım playsation konusunu havaalani gümrüğü ayayın dedi eşya sınırlaması yaparlar mı beyan etmesi gerekir mi

  • sebatet S kullanıcısına yanıt

    Hangi havaalanindan geçirdiniz benim sıfır kutulu geçer valizde geçerse problem olur mu

  • Vitone V kullanıcısına yanıt

    Ps sorun olmaz. Telefonlar için bir şey diyemem. Gümrüğe beyan etse bile telefonda herkesin 3 yıl içinde 1 hakkı var diye biliyorum.

  • hebelehubele H kullanıcısına yanıt

    Merhaba yanıt için teşekkür ederim. Yurtdışına kargoya verdim umarım sorunsuz gider. Gelirken tekrar birini bulursam uçakla getireceğim. Buradaki arkadaşlardan dubaiye giden olursa almak için masraflarını öderim.


    sony türkiyeden çıktı gitti artık sanırım istesek de yaptıramayız parasıyla

  • grimer kullanıcısına yanıt

    Biliyorum %20 vergi orani var diyorlar beyan vermeden geçerse ceza yazarlar mı?

  • Vitone V kullanıcısına yanıt

    Avrupa'dan gelen ürünler için vergi %18 diğer ülkelerde %20. Yakalanırsa %36 ve %40 olarak uygulanır.

  • kome6ever K kullanıcısına yanıt

    sony türkiyeden çıkmadı garantiye devam ediyor. dubai vb bölgelerin ürünlerinde garanti yok.

  • hebelehubele H kullanıcısına yanıt

    Neye dayanarak soyluyorsunuz? Pazarlama biriminde ve IT bolumunde calisan arkadaslarim isten cikarildi ofis tamamen kapatildi. Sony playstation bolumu telefonu calismiyor numaralar iptal edildi. Websitesi destek sayfasindan hic bir sekilde ulasim saglanamiyor. Sadece yetkili sony servisi uzerinden satis sonrasi destegini devam ettiriyorlar hepsi bu. Kamera grubundan cikmiyorlar.

  • kome6ever K kullanıcısına yanıt

    ses ve tvde küçülmeye gittiler. Artık kendisi bunları getirmeyecek. haberler var internette tararsanız görebilirsiniz.


    satılan ps5in üzerinde ilgili etiket var, garanti belgesi de eurasialı. Yeni ithalat.


    millet enayi olduğu için 2 kat para vermiyor, garantisinden dolayı eurasia tercih ediyorlar. Sizin ürün 1 yıl önce de alınmış olsaydı benzeri olacaktı.

  • grimer kullanıcısına yanıt

    Arkadaşıma söleyim yabancı hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi geçirmeye çalışsın kendinin gibi geçirsin playsation 5 o nerden bilecek ne olursa olsun artık bu kadar kısıtlayıcı bir ülke görmedim doğuda tırdan telefonlar geçiyor onları engellemiyorlar bir playsation 5 için 430 euro sınırmış böyle saçma bir sistem başka bir ülkede yok

  • hebelehubele H kullanıcısına yanıt

    +Avrupadan alınan ürünlerin Türkiye de 1 yıl garantisi geçerli diye bilgi verdiler bana, 1ay öne aramıştım.

  • Vitone V kullanıcısına yanıt

    bu 430 euro olayı kesin midir? millet ps5'leri nasıl geçiriyor o zaman anlamadım. Dubai'den arkadaşım getirecekti haber vereyim bari.

  • grimer kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba,

    Almanyadan Ps5 getirteceğim. 430Euroyu aşan kısım için vergi ödemeye de razıyım ancak şöyle bir yazı gördüm mfa.gov.tr de : "Yolcu beraberinde getirilen elektronik cihazlar için bir ödeme yapmak gerekir mi?

    Evet, ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek olan elektronik cihazlardan bir defaya mahsus olmak üzere karşılarında gösterilen ücretler "Bandrol ücreti" adı altında TRT adına gümrük idarelerince tahsil edilmektedir."

    %18lik vergi dışında ayrıca bandrol ücreti de ödenecek mi? Bu konuda bilginiz var mı? Teşekkürler

  • SrknBsr S kullanıcısına yanıt

    Ek 9 da bulunan ürünler kişisel eşya muafiyetinde olduğundan bir tane sorunsuz olarak getirebilir. Bandrol ücreti konsollarda bulunmuyor diye biliyorum, listeden kontrol edin hocam. Getiren kişi vergi falan vermeden direkt geçirecek.

  • cellat_006 kullanıcısına yanıt

    Hocam 430 Euro ayrı değerlendiriliyor. Şöyle örnek vereyim; ek 9 içindeki tüm ürünlerden birer tane getirdin diyelim, ps5, video kamera, laptop vb. Bunlar eğer senin kişisel eşyansa, yurtdışından aldın ve Türkiye de kullacaksan bunlar 430 Euro ya dahil değil. Tüm bunları alıp artı olarak 430 Euro luk hediye kapsamında ürün alabilirsin. Ama alacağın hediye kapsamındaki ürünler içerisinde ek 9 da yer alan ürünlerden bedeli düşük de olsa alamazsın. 1 tane ps5 1 tane de Xbox aldın diyelim. İkisini de kullanmak için alsan da Xbox ın fiyatı 270 Euro civarında, bunun direkt olarak vergisini ödemen gerekir.

  • Vitone V kullanıcısına yanıt

    İstanbul havalimanından geçtim sorun olmaz hocam geçersiniz

  • grimer kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim

  • Arkadaşlar, dün akşam Sabiha Gökçen'den Fransa Fnac mağazasından aldığım PS5 ile sorunsuz bir şekilde ülkeye giriş yaptım. Kapalı açılmamış kutu ve mağaza poşedinde, bavula koymadan, elimde taşıyarak geçtim, herhangi bir ödeme yapmadım. Elinizdeki tüm çantalar gümrük xray'inden geçiriliyor bu arada. Bilginize.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 007jami -- 29 Mart 2023; 13:18:52 >
  • Geçen hafta Almanya'dan telefon ile ps5 aldım ikisinide el bagajında getirdim bizim gibi bir çok insan vardı hiçbir şekilde sorma durumu olmadı elimde kocaman kutuyla havalimanında gezdim görüldü . Sorun yoktu

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.