Şimdi Ara

Yurtdışından kask almak ve vergileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eu ülkesinden birinden kask almak istiyorum ve 150 dolar üstü vergileri hesapladım ödeyebilirim dedim fakat araştırdığım zaman kask kadar bı o kadar vergi istiyorlar bunun sebebi nedir neden %18 yazıp yüzde yüz vergi alıyorlar konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghost1_ -- 3 Ocak 2023; 6:29:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 180 euroluk kask aldım.3800 tl masraf ödedim.Bir kere 150 euro üzeri müşavir tutmanız gerekiyor.Kask olduğu için tareks güvenlik belgesi almanız lazım ortalama 700 tl gibi bir ücreti var.Müşavire 800 tl masraf verdim.Bunun yanında noterden imza beyanı ve tareks vekalet ücreti vergi.adamlar direk ithalatçı muamelesi yapiyor.

  • Gb moto satış bayisi varmış kaskın sordum dışardan getirmeyle aynı fiyat hemen hemen fakat vergi vs gümrük işleri uğraşmıyorsun ama sadece İstanbulda satış bayileri var ve eve kargo yok en kısa zamanda gitmeyi düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sizin gibi yurt dışından sipariş geçecektim ama kaba taslak bir hesaplamayla neredeyse Türkiye fiyatlarına geliyordu, bir ton kağıt işiyle uğraşmakta cabası. Yurt dışından bir tanıdığınız gelecekse o zaman yurt dışından almak aşırı cazip oluyor. Hele Japonyadan gelecek birisi varsa çok kaliteli kasklar aşırı ucuza gelebiliyor.

  • 130 euroya bir kask buldum fc moto da burdaki ile arasında yarı yarıya fark var ürünün mü 150 euro altında olması gerekiyor extra vergiler odememek icin ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.