Şimdi Ara

Yurtdışından bisiklet alırken gümrükte neler yapmam lazım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
13.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • TheDenier kullanıcısına yanıt
    Yurt dışından girişte yanınızda bir bisiklet sokabiliyorsunuz. Kutuyu açıp göstermeniz yeterli oluyor. Vergi vs hiç bir şey ödenmiyor. Sadece uçağa veriliş aşamasında sanırım 40-90 euro civarında bir ücreti oluyormuş, duyumlar bu yönde. İsterseniz kutuyu açıp istediğiniz yerde binebilirsiniz ama uçakta bisiklete pek dikkat edileceğini düşünmüyorum. Veloturk duymuşsunuzdur eurosport yorumcuları ve tv8 de ki ünlü aşçı Arda bisikletleri kolileyip uçakla seyahat etmişlerdi. Seyahat sonrası bisikletlerin fotoğrafları vardı ve görseydin emin ol kutuyu açmadan direk Türkiye'ye gelirsin

    ben ve bir arkadaşım almanya'dan bisikletleri alıp fransaya alpe d'huez çıkmayı düşünüyorduk ama alman vergi sistemi yada avrupada ki vergi sistemi okuduğumuzda öğrendik;'' Kdv iadesi alabilmek için Ab ülkeleri dışında bir yere gitmek gerekiyormuş. Schengen alıp insan gezmek istiyor ama vergi ödemesi için direk Tr giriş yapmak gerekiyor''... ağustos veya eylül ayına denk getirmeyi düşünüyorum istersen haberleşelim .Tour de france başlangıcı ile yeni sistemler kadrolar çıkacağı için beklemek istedim.




  • Hocam benim bütçe sınırlı yeni kadrolar gelse de faydalanamam.Fiyatlar düşmüyor zaten.Dolar daha fazla çıkmadan alayım diyorum.Yaz içinde almam lazım.3 ayın dışında üniversite varken çıkamam yurtdışına.

    İlk başta Canyon düşünüyordum. Şu modelihttps://www.canyon.com/en-tr/road/endurace/endurace-cf-9-0-di2.html

    Daha sonra aklım BMC'e kaydı.Ama bu ikisi bütçemi aşıyor normal koşulda.Belki elime para geçerse diye şu an aklımda tutuyorum.
    Özellikle beğendiğim model şu

    https://www.racycles.com/road/bmc/bmc-timemachine-tmr02-ultegra-bike-9824

    BMC'de hoşuma giden yukardaki kadro tipi.Aero tip yani sele borusu kalın dikdörtgen. Bakıyorum modellere düz kadroların bütün çekiş sistemi modelleriyle uygun fiyat kombinasyonları var ama bu aero kadronun en ucuzu şu altta ki.

    https://www.racycles.com/road/bmc/bmc-timemachine-tmr02-105-bike-9825

    Gel gelelim bu da 105 kullanmış. 105 kötü değil ama bi ultegra da değildir.O kadar para verip 105 kullanmak absürt olur.Ultegranın görünüşü hoşuma gidiyor.Dura-Ace zaten para yetmiyor.

    Ah işte ilk attığım BMC'nin fiyatı 1-2 milyar daha düşük olsa hiç durmayacağım koşa koşa gideceğim.




  • Bisikletler güzel, tespitte de haklısınız. 105 e o kadar para verilmez. Belki kadro hoşunuza gider o üstünde ki ekipmanı 0 iken satabilirsiniz yada kullanıp biraz elde para biriktirip istediğiniz grup seti alabilirsiniz. Vs vs böyle çok seçeneği düşünmüşsünüzdür zaten

    Dolar sıçrayışa geçti 0.20 kuruş artış yaşadı. Eli hızlıda tutmak gerekiyor ama insan içine sineni almak istiyor. Burdan gelişmeleri ve yurt dışı gümrük işlerinin nasıl olduğunu öğrendikçe güncellerim.
  • Bazi arkadaslar da belirtmis. Yakin bir ulkede iseniz gidin oraya gezmeye, donuste bisiklet satin alin ve geri donun, sinirdan surerek gectiginizde bir sey sormuyorlar. Ben Bulgaristan'dan almayi dusunuyorum sahsen.

    Eger sinirdan korkuyorsaniz bisiklet sporcusu lisansi da dusunebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 22 Mayıs 2016; 11:06:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Safak Akpınar

    Merhabalar.

    Almanyadan canyon marka bir bisiklet siparişi geçmek üzereyim. fiyatı 3000 dolar civarında olduğundan 1500 euro yu geçiyor. ithalat beyannameleri nasıl verilir. Bir gümrük müşaviri firma ile konuşmam gerekir mi bilemiyorum. Depo ve bir masraf ek olarak geldiğini biliyorum. Ankarada yenimahallede bulunan kargo merkezine gidip bu konuda bilgi alıcam ama beyanname en çok kafamı karıştırıyor. 1 tane olduğu için kar amaçlı olmadığı aşikar, şirket gibi muamele göreceğimi düşünmek istemiyorum şahıs olarak aldığımdan fazla bir zorluk çıkacağını düşünmüyorum. İşin içinde olan arkadaşlar varsa vergisi,deposu vs vs diğer masraflar ile ne kadar tutabilir paylaşırsanız sevinirim.

    Sakın öyle bir riske girmeyin beliniz bükülür.

    Bisikletforumda öyle bir arkadaş mağdur olup çok yüksek bedeller ödemişti.

    Bu bisikleti almak için Almanya/Koblenz'e gidip Canyon'dan almak sizin için en mantıklı ve ucuz seçenek.

    Bulabilirsen konunun linkini atarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Almanyadan canyon alip gelen var mi. Prosedut hangi havayolu ile getirdigi ve tax free konusunda bilgiye ihtiyacimiz var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tweezer

    Almanyadan canyon alip gelen var mi. Prosedut hangi havayolu ile getirdigi ve tax free konusunda bilgiye ihtiyacimiz var.

    1-Koblenz'e gidip fabrika'dan istediğiniz Canyon'u Almanya vergisi dahil ödeyip alıyorsunuz.
    2-Fabrika'da Türkiyeden geldiğinizi bisikleti Türkiye'ye götüreceğinizi söyleyip tax free için belgeleri alıyorsunuz.
    3-Almanyada havaalanında check-in yaparken bisikleti yanınızda götüreceğinizi ve tax free işlemi yapacağınızı söylüyorsunuz ve Almanya'da ürünü gümrüğe onaylatıyorsunuz.
    4-Türkiye'ye inince ürünü gümrükte onaylatıyorsunuz Türkiye'ye girdiğine dair.(Almanya'da kesin onaylanıyorda Türkiye'de bir onay daha varmı tam emin değilim.)
    5-Tax free belgesini Canyon'un muhasebe/finans yetkilisine gönderiyorsunuz.
    6-Verdiğiniz döviz hesabına vergi iadeniz yatıyor.




  • Başlık için teşekkürler çok güzel bilgiler paylaşılmış ancak bir soru işareti var. Yurt dışına bisiklet satınalmak için gideceğim gittiğim gün de geri döneceğim ( Almanya) ordan aldığım bisiklet 1500 euronun üstünde olabiliyormu ( uçakla getireceğim ) ayrıca mağazadan Almanya vergisiyle aldım , havaalanında vergi iadesi için işlemleri yaptım , sonra Türkiyeye girişte vergi ödeyecekmiyim ? Teşekkürler
  • Konu yarim kalmis.varmi beyler gidip yurt disindan ucakla getiren veya internetten siparis verip bisiklet getiren herkes sormus ancak yapan olmadi sanirim bende ona gore elektrikli bisiklet siparis vermeyi dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    merhaba, gümrükte problem yaşanmıyor mu? tır'ın neresinde getiriyorlar???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceteleci

    merhaba, gümrükte problem yaşanmıyor mu? tır'ın neresinde getiriyorlar???

    dorseye atıp getiriyorlar bir şekilde.bende tırcıya 300+500 800 lira verdim 2 ay önce iki bisikletide 800 liradan sattım
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    merhaba, tırcıyı nereden buldun böyle :) bir de gidip almış
  • Bu konuda güncel bilgiye sahip kimse varmı acaba?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.