Şimdi Ara

Yurtdışında yaşam?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yurtdışından ev almak iş kurmak vs.. toplam ne kadar para gerektirir?
    ayrıca hangi ülkede en rahat ve en güzel yaşanır?

    önümüzdeki 50 sene boyunca



  • Sevgili acı hayat kardeşim öncelikle yurtdışında Avustralya'da yaşayan biri olarak burdan bahsedeyim. İngiltere Almanya'da da kısa süreli yaşadım ama oranın yerlileri sana oralarla ilgili daha net bilgi verir.

    Avustralya yaşam kalitesi bakımından dünyanın ilk bir kaç ülkesinden biridir diye bir ccümleyi heryerde okuruz. Gerçek yönleride var yanlış yönleride.

    1-Avustralya'da ev sahibi olmak fikrimce hayalden başka bir şey değildir. He sana ev sahibi olduğunu söyleyen Türklerin %99'u mortgage 30 sene boyunca kiralardan biraz daha yüksek taksit ödemesi gerektiğini söylemeyeceklerdir. Türkiye'de herhangi bir taşrada alabileceğin ortalama bir gecekondu ayarı evin satış fiyatı burda minimum 200.000$'dan başlamaktadır. Üstelik bu fiyat Queensland gibi kenar bir eylaetin fiyatıdır. Yok ben Sydney'den ev alacağım desen bir 100'lük daha koyuver.
    2-İş kurmak kolaydır ama bu konuda başlangıçta ya çok ciddi bir (120.000AU$) ya da arkanda bir babayiğit olmalıdır.
    3-Ortalam kişi başına gelir yıllık 21.000 AU$'dır ve YTL ile eş değerde bir parabirimidir.
    4-Sebze meyve zaruri tüketim ihtiyaçları Türkiye'nin 8 ila 15 katı arasında satış fiyatlarına sahiptir.
    5-Vergi olarak %10'luk sabit vergi uygulanmaktadır.
    6-Devlet dairelerinde bürokrasi yok denecek kadar azdır.
    7-Hiç bir yerde tuvalete gittiğiniz için para ödemezsiniz.
    8-Sokak arası park mafyaları yoktur ama devlet vardır. Şehir merkezi ve çevresinde devlet sizden park parasını tahsil eder.
    9-Irkçılık burda da hızla yükselme eğilimindedir ve bunda mevcut hükümetin etkisi aleni şekilde hissedilmektedir. Ancak Türkler açısından fazla bir problem yok gibi..
    10-Yiyecek içecek kalitesi ve çeşitliliği bakımından Türkiye'nin açık ara çok gerisindedir. Türkiye'deyken bazı şeylerin değerini bilmediğimizi dışarı çıkınca anladık:) hemen hemen her Türk'ün ortak görüşüdür bu.
    11-Araba almak çok kolaydır ve zahmetsizdir. Ehliyet almakta bir o kadar kolaydır. 10 soruluk bir test ve direksiyon sınavı hepsi bu..
    12-Türkiye'nin aksine yaya geçidinde durmayan birinin hayatı kaymış demektir. Kazara yayageçidinde biri varken geçen birinin yayadan özür dilemesi doğaldır. Çünkü bir şikayet alırsa ayvayı yer..
    13-Burası tam bir kadın imparatorluğudur. Erkekler önem sırasında kadınlar, çocuklar ve köpeklerden sonra gelir ve bu şaka değildir ve sakın test etmeye kalkmayın. Kadın erkek eşitsizliğinin başka bir şekli denebilecek kadar var yani..
    14- Benzinin litresi şu an biraz yükseldi ve 1.20 YTL civarında.


    ve daha böyle gidiyor.

    Kısaca burdan dandik bir evi 250.000 dolara alacağıma o paraya Türkiye'de saray yavrusu yaptırırm ve altıma arabayı çekerim işimide kurarım. Eğer Tğrkiye ile kıyaslama yapacak olursak aynı gıda ürünlerini almak (aklınıza gelecek her türlü sebze meyve vs) Türkiye'de asgari ücretli birinin burdaki insandan daha kaliteli besleneceği aşikardır. Aa bunu milletimize anlatmak basının yıllardır gözümüzü boyamasının önündeki engeli kırmak çok zordur.

    Bazı ortalama kalite ürünlerin fiyatları

    Domates (Kg) : 9 ila 10 $
    Maydonoz (50gr'lk demet) : $2
    Patates (4kg paket hormonlu) :$7
    Patates (4kg hormonsuz) : $16
    Patlıcan (kg) : $8
    Havuç (Kg) : $1.5
    Peynir (Taze kaşar Kg) : $9
    Karpuz (kg) : $1.5 Not: Dünyanın en kötü karpuzları burda denebilir
    Karnıbahar (1-1.5 kg) : $8
    Çikolata (200gr) : $4
    Yağ (500gr) : 2.5-3$
    Zeytinyağı 1 litre : $14
    Ayçiçek yağı veya Canola 1 litre: $9



    Ev kiraları haftalık olarak alınır ve 3 odalı kenar mahalle gecekondu tipli bir ev için kira $185'ten başlar daha aşağısını bulmak mucizedir. Ortalama bir semt ki bu Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Sultançifliği, Gazi mahallesi, Alibeyköy, Avcılar gibi yerlerdir bu ayarda 3 odalı bir ev için minimum haftalık kira $240'tan başlar.

    -Aylık su faturası ortalam bir ev için $150 civarıdır.
    -Elektrik 3 ayda bir gelir ve ortalama bir ev için bu $200-250 arası değişir
    -İnternet Yüzlerce farklı plan arasından bulunabilecek en iyisi kablo internettir ve heryerde yoktur. 9000kbps hız ve 7+14GB download limiti ile aylık $60 ödersiniz.
    -Toplu taşıma Türkiye'de ki kadar gelişmiş değildir o yzüden herkes araba kullanır. Trene binerseniz Aksaraydan Eminönü mesafesine gitmek için $$5.25 ödersiniz. 2 dolara yakın daha fazla öderseniz dönüşünüzde olur.


    Arabaların plakalarında Avustralya haritası içinde "WE ARE FULL- FUCK OFF" türünden yazıları çokça görürsünüz ki anlamını sormayın:)))

    Yunanlılar burda tam bir hakimiyet sağlamış durumdalar. Türkler gibi kendi içlerinde kavgalı ve parçalara bölünmüş değiller. Türk Türk'ten bir şeyi bedava beklerken Yunanlı Yunanlı kalkınsın diye ondan alışveriş eder. O yüzden olsa gerek Yunanlılar ekonomik olarak bir çok büyük firmanın sahibidir. Bir çok Türk yiyeceği burda Yunanlıların gibi algılanır.
    Türklerin yaptığı yegane iş burda kebabçılık ve dönerciliktir. %10 luk bir azınlık başka işlerdedir.




  • Türkiyeden başka yerde yaşamak gerçekten çok zor ve gittiğinde acyip arıyorsun ülkeni... Forever Türkiye
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Pasaklı

    Türkiyeden başka yerde yaşamak gerçekten çok zor ve gittiğinde acyip arıyorsun ülkeni... Forever Türkiye


    aynen dostum +100000

    daha sınırdan 100km uzaktayım ortalama turkıyeyı nasıl ozluyorum bı bılsenız. hep yurtdısında yasamak ısterdım amerıka almanya canadada çalışmak ısterdım.. sımdı tovbe ettım walla. turkıye gıbı yok herkese vatanı




  • Birde dikkatimi çeken buralarda Türkiye'nin aksine yol temzileme çalışmalarının nadir yapılmasına rağmen (o da biriken toz toprak için) yollarda çöp olmayışıdır. BUnun sebebi ise belediyelerin iyi çalışması değil halkın kirletmemesidir. Ama Türkiye'de sabah temizlenen bir cadde akşamı asla çıkaramaz! Bu da kirlilikten şikayet eden halkın kendi pisliğidir.
  • Belli aralıklarla Amerika ve İngiltere'de yaşadım, memleketim gibisi yok

    İstanbul gibi şehir ise hiç yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Always0007

    Belli aralıklarla Amerika ve İngiltere'de yaşadım, memleketim gibisi yok

    İstanbul gibi şehir ise hiç yok



    Aynen. Derlerdide abartılıyor sanırdık meğer gerçekmiş. İstanbul dünyanın başkenti olacak kadar güzel bir şehir..
  • Allah kolayık versin,babam yurtdışında,zor şey gurbet,ben de bilirim az da olsa
  • 12-Türkiye'nin aksine yaya geçidinde durmayan birinin hayatı kaymış demektir.

    Başka bişey okumama gerek yok.Bu benim için yeterli.
  • temmuzda washingtona gidiyorum ,bakalım görücez anyayı konyayı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: collossus

    12-Türkiye'nin aksine yaya geçidinde durmayan birinin hayatı kaymış demektir.

    Başka bişey okumama gerek yok.Bu benim için yeterli.


    Bence diğerlerini de oku yoksa her zaman yaya geçidinin ayrıcalıklıları arasında yer alabilirsin
  • @tefendi bir şey sormak istiyorum

    mesela istanbulda maslak, nişantaşı gibi semtlerde insanların konuşmasından tutunda giyim kuşamı her şeyleri çok güzel.ama mesela bağcılara vb gidiyorsunuz birden insanların konuşmaları değişiyor saygı azalıyor.

    sizin orda durum nasıl istanbuldaki gibi semtler arasındaki insanlarda uçurum var mı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: profuzman

    @tefendi bir şey sormak istiyorum

    mesela istanbulda maslak, nişantaşı gibi semtlerde insanların konuşmasından tutunda giyim kuşamı her şeyleri çok güzel.ama mesela bağcılara vb gidiyorsunuz birden insanların konuşmaları değişiyor saygı azalıyor.

    sizin orda durum nasıl istanbuldaki gibi semtler arasındaki insanlarda uçurum var mı



    Hocam aynen söylediğin gibi hiç bir fark yok. Sadece dil farklı o kadar. Semtten semte kişilerin davranışında büyük farklılıklar var. Çok afedersin ama her 2 kelemeden birini fcuk yapan insanlar çoğunluktadır, hani tıpkı bizimkilerin a..na koyim demesi gibi. Ama iki erkek bir bayan hakkıdna konuşuyrosa o bayana %99 beach, yani fahişe diye hitab ederler ve gayet normal karşılanır. Zaten halkın büyük çoğunluğu aynı kültür altında olduğu için bu tür konuşmalar normal karşılanır. Hatta televizyonda bir program var ve ordaki Şahan tipli bir adam 30 dakika boyunca fucken kelimesini aklına gelebilecek her konu için kullanıyor ve herkes buna gülüyor.
    Trafikte en ufak hata yapmaya gör hemen fırsat bu fırsat herkes orta parmakları çıkarır ve pencereden söver sayar. Nadiren sağduyulu insanlara rastlayabilirsin tabii.
    Eğer Türk halı ile buranınkini benzer bir olay için karşılaştıracak olursak tarafsız olarak söylüyorum Türk halkı (semt farketmeksizin) çok açık ara daha nazik, kibar ve anlayışlıdır.

    Özetle burdada semtten semte kişilerin karşıdakine saygı ve diğer davranışları farklılık göstermektedir ve bence Türkiye'ye kıyasla daha ağırdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tefendi -- 20 Mayıs 2007; 11:03:09 >




  • çoğu zaman görüyorum.Yurtdışında avrupada flan meyve çok pahalı.Hatta taneyle satıyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonix!

    çoğu zaman görüyorum.Yurtdışında avrupada flan meyve çok pahalı.Hatta taneyle satıyorlar.


    Dostum aynen öyle bak ilk mesajımda fiyatlara örnekler verdim. Basit bir hesap yapınca Türkiye'de aylık 850 YTL geliri olan birinin alım gücüyle burdakinin aynı. Ayrıca bir şey çok fazla dikkatimi çekiyor burdaki marketlerde. Bir ürün çeşidi diyelimki çocuk bezi, en tepeden en alt kaliteye kadar bir çok alternatifi var. Diyebilirisnizki ne güzel! Hayır bence güzel değil çünkü en alt kalitede ve çok satılan markanın ürününe Türkiye'de markete dahi sokmazlar. Ve bu adi ürünlerin satış hacmi çok yüksek. Yani halkın ekonomik durmunun o kadarda iyi olduğu söylenemez. Bazı semtlerde servise gittiğim evlerin %95'ine köpek soksanız yaşamaz yani o kadar berbat ve pis. genel olarak bunların kültüründe sokağını kirleteceğine evini kirlet kültür hakimdir. Bir başka şeyde yiyecelerde çok aşırı oranlarda hormon ve kimyasal madde kullanımı var. Türkiye'deyken şikaytet ettiğim bu konu burda aşmış olayı:))) 1 hafta içinde siyah suya dönüşen patlıcan görmemiştim hayatımda:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tefendi -- 20 Mayıs 2007; 11:12:54 >




  • memleketim gibisi var mı bende ddüşünüyordum yurtdışını ama öyle kolay değil oranın ortamına alışmak Türkiye deki gibi insanlar bulmak
    para falan bahane eğer orda kalacaksan zaten çalışmaya başlayacaksın.Türkiye den bir farkı yokmuş.3000$ dolar para veriyorlarsa atıyorum 1000$ dolar kira nerdeyse aynı hesaba geliyor.git gez kardeşim sen sadece gör geri gel ne yapacaksın yurtdışında hayat burda
  • cennet ya Türkiye
    quote:

    Orjinalden alıntı: Tefendi



    Domates (Kg) : 9 ila 10 $-------------------------------> neredeyse bir kasa domates fiyatı
    Maydonoz (50gr'lk demet) : $2-----------------------> demeti taş çatlasın 1 ytl
    Patates (4kg paket hormonlu) :$7--------------------> 3 kg 1 ytl
    Patates (4kg hormonsuz) : $16----------------------> 3kb 1 ytl
    Patlıcan (kg) : $8--------------------------------------> ortlalama 2 ytl (1-2 $)
    Havuç (Kg) : $1.5--------------------------------------> 1ytl
    Peynir (Taze kaşar Kg) : $9
    Karpuz (kg) : $1.5 Not: Dünyanın en kötü karpuzları burda denebilir----------> yeri geldiğinde kg si 35 kuruş
    Karnıbahar (1-1.5 kg) : $8
    Çikolata (200gr) : $4
    Yağ (500gr) : 2.5-3$
    Zeytinyağı 1 litre : $14
    Ayçiçek yağı veya Canola 1 litre: $9----------------->5 lt ayçiçek yağı









  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonix!

    cennet ya Türkiye
    quote:

    Orjinalden alıntı: Tefendi



    Domates (Kg) : 9 ila 10 $-------------------------------> neredeyse bir kasa domates fiyatı
    Maydonoz (50gr'lk demet) : $2-----------------------> demeti taş çatlasın 1 ytl
    Patates (4kg paket hormonlu) :$7--------------------> 3 kg 1 ytl
    Patates (4kg hormonsuz) : $16----------------------> 3kb 1 ytl
    Patlıcan (kg) : $8--------------------------------------> ortlalama 2 ytl (1-2 $)
    Havuç (Kg) : $1.5--------------------------------------> 1ytl
    Peynir (Taze kaşar Kg) : $9
    Karpuz (kg) : $1.5 Not: Dünyanın en kötü karpuzları burda denebilir----------> yeri geldiğinde kg si 35 kuruş
    Karnıbahar (1-1.5 kg) : $8
    Çikolata (200gr) : $4
    Yağ (500gr) : 2.5-3$
    Zeytinyağı 1 litre : $14
    Ayçiçek yağı veya Canola 1 litre: $9----------------->5 lt ayçiçek yağı










    Tabii hocam ne sandın. Birde ürünlerin kalite farkı var. Yiyeceğe teknoloji dokunmamalı! İlave olarak Türkiye'de çeşitlilik inanılmaz boyutlarda. Yani bir peynirin bile yüzlerce çeşidini bir semt içinde kolayca bulabiliyorsun ama burda tüm eyaleti gezsen gene bulamazsın. Örneğin tam yağlı beyaz peyniri parasıyla bile koca Avustralya'da bulamadım. Herşey lite olacak diye kireçten farksız beyaz peynirlere kilo başına $12 ödüyorlar. Türkiye'ye dönünce ilk işim beyaz peynir ve döner yemek olacak:))

    Burda avantaj olarak araba ve benzin fiyatlarının cuzuluğu var ve birazda mecburi çünkü benzin fiyatları arttıkça halk hükümete toplu taşıma sistemi getir diye baskıya başlıyor bunun masrafıda hükümetin işine gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tefendi -- 20 Mayıs 2007; 12:30:42 >




  • iSVEcten sELAmlar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.