Şimdi Ara

yurt dışından araba ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar yardımcı olursanız sevinirim. öncelikle kendim TC vatandaşıyım ve babamda çift vatandaş (ırak-tc). bu önümüzdeki şubat ayında ıraktan araba almak istiyorum tr de sürebilmek için.malum oradaki araba piyasası burdakinin 3 te 1 i fiyatta.şubat ayında ırağa gidicem kısmetse ve oradan 3 yaşını doldurmamış bir araç almak istiyorum.forumda okuduğum bilgilere göre 6 ay kullanabilme hakkım oluyormuş(arabayı TC plaka yapmıyacağım) burada ve sonraki 6 ay da arabanın orada yatması gerekiyormuş.benim öğrenmek istediğim iki şey var :

    1-ıraktan arabayı burada 6 ay kullandıktan sonra ırağa gidip o kullandığım arabayı satıp başka bir araba almam ve bu 6 ay hakkını tekrardan başlatmam mümkünmü. yani ismimle alakalı birşeymi yoksa sadece başka araba alıp 6 ay daha kullanabilirmiyim?

    2-ırağa gittiğimde babam gibi bende çift vatandaş elde etmiş olucam.çifte vatandaşlar için herhangi bir avantaj olmadığınıda okudum tabi forumdan.neyse ben 6 ay kullanıp sonra ırağa gittiğimde o kullandığım arabayı babama satar ve babam tr ye getirirse ve benim kullanmam için bana vekalet verirse bir sorun olurmu yani gene 6 ay olayından yırtmış oluyormuyum?

    yani anlayacağınız ben o arabayı orda 6 ay bırakmadan nasıl tekrardan 6 ay kullanabilme şansını yaratabilirim.o arabayla veya yeni başka bir arabayla. teşekkürler











  • kısaca cevaplamaya çalışayım
    1.yabancı plakalı araçla tr ye giriş yapacak olan kişi en az 6 ay yurt dışında ikamet etmiş olmalı
    2.araçla giriş yapan kişi,araçsız çıkamaz yurt dışına.
    yani şöyle özetleyebiliriz,çift vatandaş olman bi avantaj sağlamıyo sana,vekalet olayı da yaş,mesela baban hak kazanmış araçla giriş yapmaya,aracı burda bırakıp çıkış yapamaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.