Şimdi Ara

Yurdışından gelen telefon hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Kuzenim İsviçre'den İngiltere'ye bir telefon gönderdi. Telefonu orada kullanamamışlar Türkiye'ye bana yollayacaklar. Şimdi bu telefona imei kaydı yaptırsam, yaptırdıktan sonra kapanma ihtimali var mı ? Pasaport ile açılan telefonlar uzun süreli kullanılamaz diye bir şeyler duydum. Doğru mudur ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilgame

    Merhaba arkadaşlar. Kuzenim İsviçre'den İngiltere'ye bir telefon gönderdi. Telefonu orada kullanamamışlar Türkiye'ye bana yollayacaklar. Şimdi bu telefona imei kaydı yaptırsam, yaptırdıktan sonra kapanma ihtimali var mı ? Pasaport ile açılan telefonlar uzun süreli kullanılamaz diye bir şeyler duydum. Doğru mudur ?

    Gereklı şeylerı yaparsan kapanmaz , en az 100 liran gider

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonun simkildi yoksa eğer pasaport kaydı yaptırdıktan sonra hiç kapanmaz. ancak simkildi varsa sadece kilitli olduğu operatörü çalıştırır diğer operatörleri çalıştırmaz.
    Avrupa'da satılan cihazla simkilitsiz diye biliyorum bu sebeple pasaport kaydı yaptıktan sonra kapanmaz.
  • Unlocked ise çok kolay.
    115 lira verip ülkeye 30 gün içinde giriş yapmış birinin pasaportuna kaydettiriyorsun daha sonra ömür boyu kapanmadan kullanıyorsun istediğin hatla.

    Sim-locked ise işin biraz zor
  • Bu arada pasaport kaydı ücreti: 115 TL vergi dairesinden veya bankalardan ödeyebilirsiniz. Yurt dışından gelen kişinin TC numarası ve İMEİ numarası gerekli.
    daha sonra da yurt dışından gelen kişinin e-devlet şifresi ile e-devlet üzerinden ek ücret ödemeden kayıt yaptırabilirsiniz. Yurt dışından gelen kişi T.C. vatandaşı değilse pasaport kaydı geçici olarak yapılıyor ve sadece 6 ay süreli oluyor. T.C. vatandaşı ise böyle bir problem yok, kalıcı kayıt yapılıyor.
    e-devlet şifresi ile uğraşmak istemiyorsanız operatör bayilerinden ücret ödeyerek ( 50 TL'ye varan) kayıt yaptırabilirsiniz.
  • İsviçre'den göndermiş ama İngiltere'de kullanamamışsa,büyük ihtimal simkilitlidir,
    Onu netleştirin,
    Simkilitli değilse arkadaşlar gerekli bilgiyi vermiş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.