Şimdi Ara

Telefonun Apple Türkiye Garantili Olduğunu Nasıl Anlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
28.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kutunun üzerinde sadece mobiltel logosu basılı vaziyette. İphone 6 32 gb alacağım Türk Telekom bayisinden 2.000tlye. Zorlu ve Akasya servislerinin hizmet verip vermediği nasıl anlaşılır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • a1586 veya a1589 modelleri olması gerekiyor tr garantisi için bildiğim kadarıyla
  • Model numarasının sonunda "TUR" yazıyorsa Türkiye garantilidir. Yerinde olsam imei numarasını checkcoverage.apple.com dan da sorgulatırım. Daha önce etkinleştirilmiş mi buradan öğrenebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BordooMaavi kullanıcısına yanıt
    Cok basit sekilde aldigin cihazdan emin olabilirsin. Bu konu bu forum genelinde belki 5000 kere yazildi. Cihazin part no.su TU/A ile bitiyorsa, iki yil garantili Turkiye cihazi demektir (Ayarlar-Genel- Hakkinda bolumunden gorebilirsin). Bu kadar basit. Asagidaki yaziyi oku, ornek kutu resmi bile koydum. Ayrica cok dikkatliyim dersen, SIM kart yuvasini cikardiginda orada yazan IMEI'yi de kutuda yazanla karsilastir.

    quote:


    Paralel ithalat olmadigi surece (artik yok denecek kadar az) tüm firmalar resmi distribütor ürünü olan 24 ay Apple Turkiye garantili (TU/A) cihaz satarlar. Bu cihazlara TU/A Turkiye cihazi diyoruz. Apple Turkiye garantisi demek, Apple Store ve KVK, Genpa, Başarı, Teleservice, APR (Pupa, Troy. Lydia) vb. tüm anlaşmalı servislerin garantisi demektir. Servislik durumda sana en yakin anlasmali servis merkezine gidersin. Ister Vatan'dan ister Bimeks'ten, ister Turkcell'den ister Hepsiburada'dan al, hic fark etmez, hepsi 24 ay Apple Turkiye garantilidir. Cihaz kapalı kutu ve TU/A olduğu sürece, ilk kez SIM kart taktığın an 24 aylık garantisi başlar. Hatta istersen mahalledeki telefoncudan al. Yeter ki kapali kutu, aktiflestirilmemis, IMEI no faturasina islenmis ve TU/A part nolu cihaz olsun. Zaten Turkiye cihazlarinin kutu etiketindeki yazilar da Turkcedir (asagida kutu ornegi var). Yalniz nereden alirsan al, cihazin daha once kullanilmadigina emin olmak icin "kutuyu acmadan once" cihazin seri nosunuhttps://checkcoverage.apple.com/tr/tr adresinden sorgula. Cihazi sorguladiginda, "Lutfen cihazinizi etkinlestirin" uyarisi veriyorsa sifir cihaz demektir. Yok, garanti bitis tarihi cikiyorsa, o cihaz daha once SIM kart takilarak kullanilmis demektir. Iade et.

    Ornek iPhone 7 Pus Turkiye cihazi (TU/A) kutusu:
    Telefonun Apple Türkiye Garantili Olduğunu Nasıl Anlarım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkür ederim konuyu açtıktan sonra buldum internette dediğiniz gibi kontrol ettim ve satın aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.