Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (190. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.000
Cevap
95
Favori
433.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dreamstar Smart Plus cihazı inceleyin.

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Selamlar


    Uzun suredir foruma girmiyordum. 9 ayri tag atilmis adima  . Sirayla yanitlayayim.


    KabloTV ozelinde konusacak olursam aslinda onlar uydudan gelen mpeg-ts akisa hic mudahale etmeden oldugu gibi paketliyorlar. Teorik olarak bir kayip olmamasi lazim yani goruntude. Tabi verdikleri stb cihazin goruntuyu islemesi bambaska bir konu. Ben conax modulle kullanirken oldukca memnundum.


    Tivibunun dsl tarafi yuzunden daha yukarilara cikacaklarini sanmiyorum hocam. 16 mbps adsl/vdsl kullananlarin da interneti kullanabilmesi lazim tivibu acikken  . Bir de bu bitrate degeri direkt olarak kalite artisi seklinde yorumlanmamali aslinda. Eldeki kaynagin kalitesinin onemi de fazla, kaynak kalitesi kotuyse bos yere sisirmekten baska bir sey degil. Onun yerine kablotv gibi dokunmadan indirmek daha mantikli olur kaliteyi korumak acisindan.


    Sizin yanit yazdiginiz @hashus000 nickli arkadasin siyah tonlari ile olan sorunu uydu alicisi ile ilgili olabilir. Direkt televizyonun tuneri ile yayinlari almak en mantiklisi olur.





  • Ustalarım Görüntü kalitesi güzel uhd olan iptv çalıştıran uydu alıcısı tavsiye alabilir miyim? Önceki kullandığım cihazım Vu+ Uno4k. Tavsiye edeceğiniz uydu alıcısının görüntüsü uno4k dan daha mı güzeldir. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,


    Anten, uydu alıcısı konularında pek bi bilgi sahibi değilim, dayımın evinde şu aşşağıda fotoğrafını görmüş olduğunuz scart girişli uydu alıcısı vardı fakat artık bu bozulmuş fhd güzel görüntü veren bir uydu alıcısı almak istiyoruz iptv falan değil sadece anten kablosuyla tv izleyecek.


    Gelen uydu alıcısına anten kablosunu taktıktan sonra görüntü direkt geliyor mu yoksa ayar yapmamız lazım mı bu konuda da bilgilendirebilirseniz sevinirim.

  • Android tabanlı Redline IP TV cihazını kullanmaktayım, diğer odadaki HD görüntüsü olan TV cihazımada kullanmak için (dahili wifi antenli, Linux işletim sistemli, Kayıt ve Time Shift özellikli, çanak anten girişli) bir cihaz alacağım, ancak piyasada o kadar çok cihaz var ki, yorumlara bakarak seçim yapamadım. 2000 TL bütçe ayırmakla beraber HD TV için 4K cihaz almanın doğru olmayacağını düşünüyorum, bu konuda uzman arkadaşlar bana 6-7 sene (güncelleme için) sorun çıkarmayacak bir cihaz tavsiye edebilir mi?

    NOT: Eski olmaları nedeniyle Samux HD Force Plus ve Hiremco Uydu alıcılarıma yazılım güncellemelerini yapamıyorum, bu nedenle tavsiyede bulunacak kişilerin çok eski cihazları tavsiye etmemelerini dilerim.

  • Arkadaşlar merhaba,


    İki sorum olacak, üstadlar yanıtlarsa çok mutlu olurum.


    1. Sorum: Konuya çok yabancıyım fakat 4-5 sayfa okuyarak biraz bilgi edindim. TCL 4K TV aldım. Bu TV'yi koyduğum oda da herhang bir uydu girişi yok. Bu odada ben ulusal kanalları hangi cihazla izleyebilirim? Dreamstar Smart Plus çok önerilmiş. Dreamstar W2 4K cihazda alabilirim önerinize göre. Bu cihazlarıı duvarda uydu alıcısı girişi olmadan doğrudan tv ile arasına montajlayabilir miyim? Yani herhangi bir antenim veya duvardan uydu girişim yok.
    2. Sorum: Diğer odaya TCL Google TV'yi taktığımda duvarda KabloNet bağlantısı mevcut. Kablonet bağlantısını duvara yapmama rağmen (iki tarafta iğne uçlu), kanalları ara dediğimde hiçbir kanal bulunamadı diyor. Önceleri dijital kanal aradığımı fark ettim, sonra ayarlardan analog kanal aramayı seçip yeniden kanal arattım fakat yine bulunamadı. Aynı odada eski televizyonu takıp, kanal aratınca 24-25 adet analog ulusal kanal bulurken, TCL ile analog aramalarında Kablonet kanallarını bulamıyorum. Bunun için özel bir ayar mı var acaba?


    Eğer vakti olup, sorularımı yanıtlayabilecek olursa şimdiden teşekkür ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalci07 -- 27 Mart 2023; 15:57:2 >




  • 1_ Dreamstar A5 cihaz almak daha mantıklı olur. Uydu kablo bağlantısı olmadan, ip üzerinden yerli / yabancı kanalları izleme imkanı var. İleride uydu kablosu bağlanabilir. Cihazda uydu anten girişi de mevcut.


    2_ TCL tv'deki karasal tuner, yalnızca sayısal yayınları alan bir tuner ise, analog kanalları bulamayacaktır.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Hocam çok güzel ve anlaşılır bir şekilde bilgi paylaşımları olmuş Emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.180. Sayfa sonrasını tek tek okudum ve notlarımı aldım.Kullandığım Tv Sony KDL 50W805C.Dreamstar A5 alıp herşeyi unutalım mı?Master,master Plus,S 10,Turbo 4K vb mi yoksa?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • myanbolu M kullanıcısına yanıt

    Dreamstar A5 cihaz; ağırlıklı olarak ip içinden gelen içerikleri izleyecekseniz, doğru edinim olacaktır.


    Ağırlıklı olarak uydu yayını izleyecekseniz, Hiremco s10 Turbo 4K cihaz doğru edinim olacaktır.


    Yani cihaz seçimini, izlemek istediğiniz yayın tipine göre yapmalısınız.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Genel de uydu kullanıyorum ama Master Plus 843,S 10 1299₺ A5 pro 1900₺ arada ki fark az gibi.A5 de L1 işlemci de olunca ne yapmalıyız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mevcutta yaklaşık 7 yıldır vu solo se kullanıyorum. Bu cihazı aratmayacak ve 4k destekli yeni bir cihaz arıyorum, hangi ürünü tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • myanbolu M kullanıcısına yanıt

    "Master Plus" cihazın işlemcisi gaydırı gubbak... Bu seride düz "Master" modelinde işlemci iyi, fakat düz master modeli piyasadan kalkalı 2 yıl oldu. Bazı web satış yerlerinde adamlar satış sayfasını güncellemedikleri için, düz master modeli satıyor gibi görünüyorlar ama master plus modeli cihaz gönderiyorlar. Bu seçeneği hiç düşünme yani...


    Önceki mesajımda belirttiğim gibi, Dreamstar A5 cihazın birincil kullanım amacı, ip içinden gelen yayın ve içerikleri izlemek içindir. Yani bu cihazın uydu işlevi tali'dir.


    s10 Turbo cihazın birincil kullanım amacı, uydu yayınlarını izlemek içindir. Tali işlevi ise, ip içinden gelen içerikleri izlemek içindir.


    Özetle; cihaz seçimini bu kriterler dahilinde yaparsanız, sonradan üzülmezsiniz.

  • from_anatolia kullanıcısına yanıt

    Vu+ serisinden devam edebilirsiniz.

  • Serkan Güzel kod adlı arkadaşımızın tavsiyesi ile Hiremco S10 Turbo 4k IP TV uydu alıcısı satın aldım ve çok memnunum, ancak şimdi çıtayı biraz daha yükselterek Enigma 2 işletim sistemli bir uydu alıcılı IP TV 4K cihaz almak istiyorum, ancak bu konuda çok bilgisiz olduğumdan 4 000 TL ye kadar hangi cihazı seçmeliyim, özellikle bu konuda üstad olan Serkan Beyin tavsiyesini bekliyorum. Niçin böyle bir cihaz almak istediğime gelince, firmalar yazılım desteklerini bir müddet sonra kesmektedirler, enigma cihazlar ise (yanlış bilmiyorsam) yazılım desteği açısından üreteciye tabi değilmiş. Elimde 2 tane uydu alıcısı (Samux HD Force Plus ve Hiremco Titanx HD Max) cihazı yazılım-güncelleme desteği olmadığından yeni kanalları yükleyemediğimden dolayı çöp oldu, bu cihazları vaktiyle şifreli kanalları çözme ve kayıt özelliklerinden dolayı bayağı fiyatlı satın almıştım, bu yüzden yazılım güncellemesi için satıcıya tabi olmayan Enigma 2 tabanlı cihazlara yöneldim, fakat bu konuda yardıma ihtiyacım var.





  • UHD segmentindeki enigma2 cihazları iki ana kategoriye ayırarak incelemek gerekir.


    Barındırdığı işlemcisi itibariyle;


    12 nano metre teknoloji düzeyine sahip cihazlar,


    ve


    28 nano metre teknoloji düzeyine sahip cihazlar,


    kategoriye ayırmak gerekmektedir.


    Neden ? Çünkü cihazlarda teknoloji düzeyi, aynı zamanda cihazın yeteneğini belirlemektedir.


    12 nano metre'lik enigma2( DreamOS ) cihazlar ; Dreambox One ve Two modelleridir. Amlogic s922x işlemci bulunmaktadır. İşlemcinin codec'lerle uyumu üst düzeydedir. Hızlı bir işlemcidir. Tavsiyem bu kategorideki cihazlardır.



    28 nano metre'lik enigma2 / DreamOS cihazlar ; Dreambox 900/920, Vu+ UHD serileri, GigaBlue UHD serileri vs... Broadcom UHD serisi işlemciler bulunmaktadır. Bu işlemcilerin codec tanıma sorunu bulunmaktadır. İşlemci hızları düşüktür. Isınma sorunu bulunmaktadır.


    Bu temel bilgilerden sonra, enigma2 cihazla aynı zamanda ip içinden gelen video ya da içerikler izlemek isteniyorsa, Dreambox One/Two modellerinden birini almak doğru karar olacaktır.


    Ağırlıklı olarak uydu yayını izlenecekse ve IP içinden gelen içerikler izlenmeyecekse ya da ara sıra göz atılacaksa, Dreambox 900/920, Vu+ UHD serileri, GigaBlue UHD serilerinden biri tercih edilebilir.





  • Serkan Güzel bey, hızlı ve açıklayıcı yanıtınız için çok teşekkür ederim.

  • Merhaba serkan bey,

    32 inç Lg televizyonum var ve şu anda uydu cihazım olmadığı için çalıştıramıyorum, Next 2000 Hd Fta uydu cihazım vardı, aslında çok da memnundum ama şimdi kullanamıyorum, sanırım entegre sorunu var çok ısınıyor, bu nedenle bir süre sonra kanal değiştirmiyor, üsteli yakın zamanda buna bir de akıllı kumanda almıştım ama oda elimde kaldı, bir next mini uydu cihazı aldım dün geldi, ne güncelleme yapabildi nede ip tv çalışmadı, bu gün iade ettim, sizin yorumlarınızı izledim ve 80 yaşındaki bu ihtiyar adam size güvendi.

    Şu anda televizyonum kapalı duruyor üstelik seçim zamanı, acilen tv nin arkasına takabileceğim 700 Tl yi geçmeyen çanaklı ve çanaksız kullanabileceğim bir uydu cihazına ihtiyacım var, bana tavsiyede bulunabilirmisiniz,

    Teşekkürler..

  • Merhaba,


    Dreamstar Smart Plus cihazı alabilirsiniz. Tabi anten girişine kablo takmalısınız.


    Anten girişine kablo takmadan kullanılabilecek bir cihaz arıyorsanız, bu cihazların genel adı, Tv box olarak anılmaktadır. Tabi tv box cihazlar internet bağlantısı olmadan çalışmaz !...


    Uydu cihazlarının aksine Tv box cihazlar internetten akan verileri tamponlama yapabilmek için geniş hafıza kapasitesine ihtiyaç duyar. Eğer herhangi bir tv box aygıt tamponlama yapmazsa, internet ortamından akan yayında donmalar, kesintiler olur. Yani tv box aygıtlarda tamponlama konusu önemlidir.


    Tamponlama yapabilen tv box cihazlar ise, android yazılımlı cihazlarıdır. Android yazılımlı cihazların en uygun fiyatlı olanları 1500 TL'den başlamaktadır.


    Dreamstar Smart Plus cihazın fiyatı limitleriniz civarındadır. Ama bu cihazı çanaklı kullanın. Cihazın ethernet portu da var. rj45 girişine internet kablosu bağlarsanız, internet ortamından gelen içerikleri de izlersiniz. Ama tabi internetten gelen içerikleri izlerken android cihazlar gibi tamponlama yapamayacağını da göz önünde bulundurun.





  • Çok teşekkür ediyorum, aklım hep para ödeyip elimde kalan next akıllı kumanda da kalıyor, next 2071 mi Dreamstar smart plusu mu tercih edeyim ?

  • Cihaz önerdim ya !...

  • 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.