Şimdi Ara

Yüksek faizi savunanlar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
1
Favori
5.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    50 milyar dolar olsa dolar 7 altına inerdi belki...Peki bu üretime teşvik eden birşey mi fabrika kurulmasına sağlayacak bir şey mi? ihracatçı üretici için doların 9-10 olması bile yeterlidir muhtemelen ayrıca bu seviye cari açığın oluşmayacağı bir rakamdır ama şimdi 13-14 kime fayda sağlayacak ki. Bu herkesin zararına olacak bir şey


    Erdoğan herkesi ve muhalefeti istediği gibi yönlendirip tuzağa düşürüyor. Akşener bile yağmur şemsiye örneği verdi. Peki bu durumda faiz enflasyonun sonucu mu olmakta. Bankalar sattığı parayı sadece piyasadan almaz ki MB'den alır kimse bankaya para yatırmasa bile kredi verecek parayı MBden alabilir zorunlu karşılık olarak 1 milyar verir 10 milyar MB faizinden alır yine vatandaşın dövize çevirmek için verdiği TL'ler de var. Yani kredi vermek üzere mevduat toplamak için enflasyon üzeri faiz vermek zorunda değil


    Erdoğan piyasanın bozulmasını faizi düşürmesinden olduğunu ama sonuç ne olursa olsun vatandaşı ve üreticiyi tefeciye ezdirmediği ezdirmeyeceği propagandası yapıyor muhalefetin çoğu da bunu destekleyecek açıklamalar yapıyor ve Erdoğan'ın tuzağına düşüp ekmeğine yağ sürüyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Aralık 2021; 18:52:41 >




  • zotacing kullanıcısına yanıt

    1.si bu kadar nakit para var mı? 2.si ise bu kadar nakit para olsa bile yurtiçine nasıl sokulacak koç'un sabancıların vs hisselerini alarak sokulacaksa niye koç ve sabancı zengin edilecek işletmeleri değer kazandırılarak... seçim önceleri ve faiz indirim yada yükseltmelerinde bunlar yapıldı zaten birkaç milyar dolar üzerinden ve adamlar bu işte para kazandılar seçimde ( belediye başkanlıkları vs)

  • Hiç kimse yüksek faizi savunmuyor. Sadece faizin nasıl düşeceği üzerinde uzlaşmazlık var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redeemertr kullanıcısına yanıt

    Dij gucler hesabi  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her şeye karşı hayali bir düşmanımız mevcuttur  

  • böyle yaparsan ben de seninkini okumam genç katılmıyorum de geç uğraştırma beni.

  • okuduklarımı cevapladım zaten... internetten ihtiyaç kredisi aylık faizi hesaplamadan ülkelerin borç faizini hesaplama yapan birine bunun hatalı olduğunu yazmamak lazımdı aslında ama üni. sınavına hazırlanan genç olduğunu sandım birde okuyanlar ülkelerin borcu böyle hesaplanıyor zannederler diye yazdıydım .Diyeceklerim bu kadar

  • köylü mehmet ağa da giriyor foruma %6.5'un ne kadar korkunç bir faiz olduğunu en iyi kredi çekerken anlarsın.4.9 üzeri vermedi 10 sene yok teşbihte kusur olmaz.şudur diye yazsan kimse okumaz.bi yaz bakim sen kaç yaşındasın ne mezunusun ne iş yaparsın bi alayım ifadenin nerenin alan kodusun da benimle ekonomi tartışıyorsun daha doğrusu okumayıp kaportama çizik atmaya çalışıyorsun çingen misin?yüreğin varsa yaz benimkiler sana evlat acısı gibi girecek.

  • birinin aylık birinin yıllık olduğunu bilmeyen köylü mehmet ağa bu hesapla bırak tarlalarını donunu bile kaptırır. Zaten köylüye kredi verenler ellerindeki tarlayı traktörünü bile el koydu... %5 üstü aylık faizmi olur bu Özal demirel zamanı bile epey yüksek bir faizdir

  • Ben onu bunu bilmem, paradan para kazanma zihniyeti yok edilmeden hiç bir şey değişmez. Sonuçlara takılıp kalmak boşa zaman kaybıdır.
    Yüksek faiz veya düşük faiz tek başına hiç bir gelişme sağlamaz. Temelde faiz düzeninin yok edilmesi gerekir. Faiz düzeni içinde faiz düşük olmalı veya faiz yüksek olmalı ki gelişelim diyenler ancak zenginleri daha zengin eder. Fakirlerin bu tür tartışmaları züğürt tesellisidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi Türü: Konut Kredisi

    Kredi Tutarı: 100,00 TL

    Faiz Oranı: %6,5

    Taksit Sayısı: 120 ay

    Taksit Tutarı: 6,50 TL

    Geri Ödenecek Toplam Tutar: 880,00 TL




    hesaplama.net
    Kredi Hesaplama - HESAPLAMA.NET
    https://kredi.hesaplama.net/hesaplama.do


    devlet kredisi diye bi hesaplama yok nasıl anlaşıyorlar bilemiyorum bu kadar yoktur da bir alıp 5 veriyorsundur en kötü.ne oldu bizim paralar uçtu.yunanistan gibi alsak ne olurdu bunun daha da düşüğü?bu kadar düşük krediyle battı adamlar.bize verseler 1 alıp 1.5 10 sene sonra versek ohoo.



    Kredi Türü: Konut Kredisi

    Kredi Tutarı: 100,00 TL

    Faiz Oranı: %1

    Taksit Sayısı: 120 ay

    Taksit Tutarı: 1,43 TL

    Geri Ödenecek Toplam Tutar: 172,78 TL

    Aylık Maliyet Oranı: %1,0000

    Yıllık Maliyet Oranı: %12,6825





  • Abi gruptaki ulkelere bakinca insanin hayat standarti dusuo zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar yazdık hala aylık hesaplıyorsun. Yıllık o faizler .Yıllık %6.5 çok düşük geliyor sanırım sana... Türkiyenin risk puanı 500e yakın bu da bazı ülkeler %1.5le alabilse de senin risk puanın nedeniyle 5 puan artıyor ve %6.5 ediyor yıllık

  • 100 $ lık ihracat yapmak için 92 $ lık ithalat yapmak gerekiyor, bu kadar dışa bağımlıyız..
    Buna karşılık üretilen ürünler tayvan endonezya somali gibi ülkelerin ürettiği ilkel ürünler , sen milleti köle yaparsan ucuz iş gücü onlarda da bolca var
    Bu şekilde ekonomi politikası oluşturup başarılı olacağına kalkınacağına inanan varsa akıl fikir ver ya rabbi!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek faiz hiç bir ülkeyi ihya etmez.


    Faiz zengini daha zengin yapar.


    Çünkü zengini varlıkları enflasyona karşı hep korur.


    Olan sabit gelirliye olur.


    Faiz fırsat eşitliğini ortadan kaldırır.


    Faize karşı olmak müslümanlıkla ilişkilendirilse de İngilizler de faize karşıdır ve dünyaca ünlü iktisatçı Keynes 1944 Bretton Woods ta faize karşı çıkmıştır.


    Fakat faiz ekonomilerde işler kötüye gittiği zaman bir mola alıp işleri düzletene kadar yatırımcıyı tutumak, kaçmasını engellemek için kullanılan bir enstrumandır.


    Muhalefet faizi savunmuyor. Faiz ile TL ye hakkettiği değeri verip yapısal reformlarla ekonomiyi düzeltmek ve sonrasında rasyonel faiz indirimleriyle piyasaları dengelemekten bahsediyor.


    Yüksek faizi hiç bir ekonomist savunmaz.

  • asau kullanıcısına yanıt

    Faiz düzenini yok edersen ortaçağ dönemine geri dönersin.

    Faiz dediğiniz olgu bir bıçak gibidir istersen adam öldürürsün istersen ekmek kesersin fakat kaldıramazsın çünkü kaldırmak finansal açıdan ekonomik harakiri yapmaktan farksızdır.


    Üstelik millete faiz kötüdür masalını yutturduktan sonra Türkiye veya dünyada enflasyon sorunu devam ediyorsa ve faiz yoksa bu ülkenin halkını göz göre göre soydugu anlamına gelir. Üstelik faizin olmadığı bir dünyada büyük projeler ve yatırımlar için gerekli sermayeyi bulamaz hale gelirsin.


    İnsanları topladıkları paralar ile sarı bur taş alıp onuda evinin bahçesine gömüp bir harita yaparak saklamaya teşvik edersin ki bu ekonominin büyüme hızını salyangoz seviyesine düşürür.


    Kısacası bugünün dincileri bile faizle mücadele ediyoruz adı altında faizin yandan yemişi goruntusunde olan katılım payı paravamlarini kullanıyorlardı emin ol faiz düzenini butirmediklerinden değil buturemeceklerinden çünkü bu şekilde kendi halklarını zayıflayıp millete kul köle yapacaklarını anlayabilmelerinden kaynaklanıyor.


    Faizle mücadele faizi ortadan kaldırmak ile olmaz. Sağlıklı bir ekonomi , dürüst ve çalışkan insanlar , isahlakinin düğü ortamlarda ekonomi güçlendikçe ve güven ortamı tesis edilip enflasyon ortadan kalktikva faizin kendi kendine ortadan kalkacagini bunun doğal bir süreç olduğunu göreceksiniz.


    Faiz ekonominin doğasında vardır. Yüksek faiz kendi başina kinandigi kadar kötü değildir . Bu kadar nefret edilmesinin nedeni aslında yüksek faizin olduğu ülkedeki yöneticilerin ve insanların ahlaksız , sefil ve tembel olduklarını gösteren bir belirteç olmasından kaynaklanır. Çünkü faizin yükseldiği ülkelerde yöneticiler , çalışanlar ve halk hepsinin kokusmuslugu yüksek seviyededir ve faiz bu yüzden yüksektir. Sen faizi ortadan kaldıran bile bu sadece kokusmuslugu belirteci olduğu için kokusmusluk ortadan kalkmaya ak sadece onu hedge edecek bir sistem ortadan kalkacagi için kokuşmuş toplum iyice spiral şeklinde sefalete suruklemecektir.


    Bu nedenle yüksek faizin kendisi ile savaşmak faiz kavramı ile yani yel değirmenleri ile savaşmak la olmaz. Başta kendin olmak üzere daire daire toplumun en altında en tepesine faizin yükselmesine neden olan kokusmusluk , çürüme ve yozlasmislik ile mücadeleyle olur. Emin ol şerefli , namuslu , iş ahlakı an bir toplum yarattitca faizin zaten kendiliğinden düştüğünü göreceksin.


    Şunu da unutmayın ekonomi istikrar arar , dinginlik arar . Faizde yüksek veya alçak olmasından çok eğer bu dinginliği ekonomiye verebiliyorsa bur ise yariyordur. Fakat bu araç ortadan kalktığında , ortada bir kaos oluşuyor ve birikmiş paraların nasıl ne mekaniklerle nerelere alabileceği anlasilamiyorsa bu her zenginleşme in bir kaos yaratıp tekrar fakirlesmeye neden olmasına yol açar. Faizlerin bir merkez tarafından değil piyasa tarafından belirlenmesi bastırılmaması veya gereğinden çok olmaması gerekir çünkü bu dinginliği bozar , dinginliği bozulması ise reel ekonomiye büyük zarar verir ve halkın çok zor oluşan ama çok kolay yıkılan güvenine zarar verir...



    Not: Tabiki herşey burada anlattığım kadar net ve kolay değil. Faizle ilgili birçok özel durum veya farklı yaklaşımların gerektiği anlar gerçekleşebilir . Bunlar o olayları kavrayıp faizin doğru veya yanlış kullanılması ile çok olumlu veya felaket sonuçlarda dogrutabilur fakat bunları tartisabilmek için önce faiz 101 dersini aşmış olmamız gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Aralık 2021; 9:56:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Enflasyonu düşürdükçe faizleri de düşüreceksin. Enflasyon düşmeden faizi indiremezsin. Enflasyonun altında faiz verirsen para değer kaybeder. Bir de şu var açıklanan enflasyon oranı gerçek mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne diyeyim bilmiyorumki. ciddi ciddi yazmışsınız bir de? aklım almıyor sizin gibi düşünen insanları...


    bir ülkedeki özgürlük, demokrasi, eğitim seviyesi, adalet, üretim seviyesi yükseldikçe enflasyon ve faiz zaten kendi kendine iner. para birimi de değer kazanır. sizde bunların hiçbiri olmayacak sonra faiz yüksek olan ülkeler bu durumdaymış diyeceksiniz. diğer herşeyi iyi yapmalısınızki paranız da değerlensin, faiz de düşsün, TL tüm para birimlerine karşı değer de kazansın. Bunu halen anlayamamanız üzücü. Umarım bu mesajımı biraz olsun düşünürsünüz....


    şu anki hükümet bunların hiçbirini beceremiyor, yapmak da istemiyor zaten...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canskru -- 6 Aralık 2021; 11:59:49 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.