Şimdi Ara

Youtube gelirine %38 vergi geldi. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
2
Favori
9.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu %38 vergi geldi geyiğinin ana çıkış noktasının Mesut Çevik'in dün çektiği video olduğunu düşünerek bu yorumu yazıyorum.

    İlk önce şunu belirtmek gerekiyor, yeni gelen bir şey yok. Türkiye de devamlı gelir elde eden herkesin zaten bu kazancını vergilendirmesi gerekiyor. Yıllardır şirketler bu şekilde vergilendiriliyordu zaten ve Youtuberlar da buna dahildi. Bu haberlerin çıkmasının nedeni, bunların AĞIRLIKLI olarak kontrolüne başlanmasıyla alakalı. Bunların derken artık youtuberların değil, Adsense üzerinden kazanç sağlayan herkesin ağırlıklı bir şekilde kontrolüne başlandı. Web sitesinden Google reklam yayını yaparak para kazananlarda yine şu an mercek altındalar.
    Özetlemek gerekirse, bu yeni bir şey değil, zaten bir çok adsense kazancı sağlayan yayıncı bunların vergisini hali hazırda veriyordu, şu an vermeyenler vergi dairesine çağırıldıkları için sanki youtuberlara yeni vergi gelmiş gibi lanse ediliyor ama bu doğru değil. Vergi hep vardı, denetim son yıllarda başladı ve tabana doğru iniliyor, o yüzden ses çıkıyor.

    Devamında, %38 vergi, youtuberlara özel bir şey değil. Türkiye de ki bir çok şirket zaten böyle vergilendirilir. KDV değişir sadece satılan malzemeye göre. Atıyorum gıda da kdv %8, bazı ürünlerde %1 ama bir çok üründe %18 kdv var. Bir powerbank aldın, %18KDV+%20 gelir vergisi vardır bunun içinde, youtuber'da aynı şekilde kendi kazançları için bu vergiyi ödüyor, diğer şirketlerden hiç bir farkı yok yani.

    %38 vergi fazla mı değil mi konusuna gelince evet fazla ama %38 vergi direk alınmıyor. Çevik'in videosunda da küçük bir bölümde bahsedilmiş ama herkes büyük ihtimal video başlığını okuyup geçmiş. Böyle olunca sanki gelen 2000 liranın 1400 lirasını direk devlete vereceklermiş gibi bir algı oluşmuş ama olay böyle değil. Burada bir gelir-gider hesaplaması var.

    Atıyorum 2000 lira gelirin var bu ay. Bundan tüm faturalarını (doğalgaz,su,elektrik,internet,cep tel) düşüyorsun. Market harcamalarını düşünüyorsun. İşinle alakalı tüm elektronik harcamaları düşüyorsun. Muhasebeci giderini düşüyorsun. Benzin giderlerini düşüyorsun. Restoranta gittin yemek yedin onu da düşüyorsun yani kısacası işinle alakalı diyebileceğin her türlü gideri düşüyorsun. Bütün bunlardan sonra bu vergi alınıyor. 2000 lira gelirin var, 2000 lira da giderin var ödemen gereken vergi = 0 TL. 10 bin lira gelirin var, 8 bin lira giderin var, 2000 lira üzerinden kdv ve gelir vergilerin hesaplanıyor. Senin 10 bin lira gelirin var şak ver 5 bin lirayı değil yani

    Bu vergi fazla mı derseniz evet yine fazla çünkü bu vergi oranı normal esnafa göre düzenlenmiş ama internet üzerinden çalışanlar normal esnaf değil. Normal esnaf, atıyorum kasap, 1000 satışından 50 tanesine fatura keser ve giderleriyle gelirlerini orantılar küçük bir miktar vergi çıkar onuda öder geçer ama internet üzerinden çalışanlar 1000 satış yaptıysa hepsine fatura kesmesi gerekir çünkü elden para alamaz. Elden para alanlara göre şekillendirilen vergilendirme oranlarının, elden para almayanlara da uygulanması pek doğru değil. Benden 20 kat kazanmış dönerci 500 lira gelir vergisi öderken, ben 2000 lira ödüyorsam burada bir adaletsizlik var demektir.




  • Abicim siz ne kadar bencil heriflersiniz ya. Bu zihniyet ben yapamıyorum başkasıda yapamasın zihniyeti. Cidden biraz insan olmayı öğrenin düşünün bencil olmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kjkszpjmr2 K kullanıcısına yanıt
    Peki sende yap abicim doluda olsa boşta olsa bir içerik üret. Basit ise sende yap. Bunları aşın biri bişey kazanıyorsa kovalıyordur. Sen o kazanıyor diye hayıflanıyorsan kendin kovalayamadığın için yapıyorsun.
    Bu şekilde düşünenlerde aynı.

    Evet kimisi boş içerik üreterek de kazanıyor. O niye kazanıyor diye değil ben bu boş içeriği neden izliyorum diye düşünmelisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filozof1281

    Abicim siz ne kadar bencil heriflersiniz ya. Bu zihniyet ben yapamıyorum başkasıda yapamasın zihniyeti. Cidden biraz insan olmayı öğrenin düşünün bencil olmayın
    Yazdığımı okudunuz mu zaten ben ne yazmışım insana katkı örnek olabilecek kanal bilgilendirici değer kazandırılıp kişi sayısı az.Zaten bunlar Reyting ve abone sayısı artırmak için binbir türlü çakallık işinden giriyorlar eli yüzü düzgün çizgisini bozmayan kişide az.

    Zaten Türkiye'de YouTube vb hangi konumda olursa olsun özellikle göze batanlardan bunu alırlar küçük kendi halinde dolananlara bulaşmazlar.

    Ben yapmadım kimse yapmasın bencilsiniz demişsiniz.Ne yapılıyor ki atom mu parçalıyorlar sanki çoğu kötü örnek ve pek çok noktada araklama bilgi konusunda.Demem o ki Zaten özgün birşey sunan yok laga luga şeyler sadece YouTube değil pek çok mecrada kötü örnek teşkil edecek şekilde kullanıyor.Bundan dedim anlamışsındır umarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Yararlı ve az izlenen youtube kanalları için büyük zararı olur bu uygulamanın.

    Enes batur ve türevleri için alınsın fakat dediğim gibi yararlı ve az izlenen kanallar için sıkıntı.
  • filozof1281 kullanıcısına yanıt
    1-)O Boş içerikleri izleyen kimse bu söylediklerinizi ona söylemelisiniz.

    2-)İçerik üretmiyorum ama içerik üretmekten çok daha zor bir iş yaptığımdan emin olabilirsiniz.

    3-)O niye kazanıyor demiyorum. Haksız kazançtan bahsediyorum. Kimse kusura bakmasın inşaatta çalışan adam o içerik üreticiden binbir türlü daha çok zorluk çekiyor. Ama biri aylık 3 4 bin alıyor diğerinin kazancı kendisini geçindirmesini vs vs geçtim artık aylık yüzbinlerce liralık çekiliş yapmasını sağlıyor. Where is the adalet? Vicdanınıza sorun lütfen taraflı yorum yapmayın.

    4-)Bu dediğim kişiler genelde şebeklik yapıpta kazanan kişiler. Kimse kusura bakmasın ama şebeğe o kadar para veriliyorsa bu başta sistemin ikinci olarak da izleyicilerin sorunudur. Burda kim iyi bir eğitim kanalına vs bir laf attı? Hiç kimse. Ama bazı gereksizlere laf atılıyor. Bunun sebebini düşünmenizde yarar var.

    5-)Gerçekten şaka gibisiniz bu tarz kişileri savunduğunuz için. Adam para için stada atlamayı içerik olarak bulmuş siz de bu tarz kişileri savunuyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Diz çöktüremiyecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmiş yine anasından babasından daha çok yutıbırları savunan ergenler.Çok güzel haber

    Darısı futbolcuların başına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    tam sözlemek istediklerimi yazmışsın, iki gün sonra nefes vergisi gelse "ne diye koşup fazla hava tüketiyorsunuz" bile der bunlar.
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    Tamda bunu yazacaktım yazılmışını görmek güzel oldu ama like sayısı çok az...

    Bende şaşırıyorum nasıl bi halk bu böyle diye sonrada neden kimlerin nasıl iktidarda olduklarını anlıyorum ve bi sefer daha fark ediyorum ki bütün dünya gelişse bi geri biz kalırız.

    Ahlak 0 diyorduk bildiğin eksilere düşmüş.
  • Sponsorlardan parayı vuruyorlar zaten.

    Reynmen, Enes Batur gibilere bir şey olmaz, olan TeknoSeyir gibi kanallara olur.

    'Katıl' olayından elde edilen gelirin de azalması demek olur bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen burda iki küçük kızını kullanarak kanal açıp milyon tl lik havuzlu villa alan bir vatandaşı konuştuk

    bunlara çok sıkı denetim yapılmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miktar az. Kaçakları hemen şikayet ediyoruz.
  • filozof1281 kullanıcısına yanıt
    Konuyu okudum heralde youtubersiniz. Bu kadar savundugunuza gore. Bu ulkenin her gelir elde eden vatandasi vergi yukumlulugunu yerine getirmelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdiye kadar vergi yokmuymus,, demekki arada kaynamış, olur şey değil bu,,, hem vergi az olmuş

    tek olarak fazla gözüksede en az 3 adet vergi ve kesinti olmalı,, toplam oran en az yüzde 50 60 a ulasmali,, mesela yüzde 18 KDV, yüzde 25 ötv, yüzde 15 başka bir vergi, pay gibisinden

    vergi konusunda çok profesyonel olan hukumetimiz, bu işte çok acemice iş yapmış

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • filozof1281 kullanıcısına yanıt
    istememezlik gibi veya çekememezlik gibi algılamayın hocam,,, ülkemizde ne alırsan al, ister kafede içtiğin bir bardak çay, ister evine aldığın buzdolabı, ister tuvalet banyona yaptığın fayans,,,, neyi hesaplarsan hesapla ödediğin 1 tl nin yarısı vergidir,,,,,,,, beni şaşırtan bugüne kadar vergi olmayışı ve verginin tek kalem olması ile en fazla yüzde 38 olması,, hukumutimizin dünya da bir numara olduğu en iyi iş vergi dir bu gerçektir kimse aksini iddia edemez,,,, şunu da unutmayım ödediğin su elektrik dogalgaz telefon faturası vs bunlar dahil ödediğin paranın yarısı vergi dir,,,,,

    ufak ta bir örnek vereyim buzdolabı aldın yüzde 18 vergi sen ödüyorsun, yüzde 18 bayi dükkan ödüyor, 18 bayi bu işin fabrika dan mağazalara distribütör ödüyor, 18 fabrika kendi ödüyor böyle gidiyor bu iş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 4-5 aydır üzerine çalıştığım ve henüz bir hafta önce açtığım bir eğitim kanalım var. Hatta konusunu açmıştım fakat henüz video yüklemediğim için konuyu tekrardan düzenlemedim.
    https://forum.donanimhaber.com/turkiye-nin-en-kapsamli-ingilizce-egitim-kanalini-acmak-istiyorum-destek-ve-gorusleriniz--141651004-2

    Amacım zaten para kazanmak değil, insanlara İngilizce öğretmek fakat en azından yaptığım masrafları da çıkarayım istiyordum. Şimdi bu haberi duyunca moralim bozuldu cidden.

    Para kazanmayı aktif edip, yatacak olan parayı Payoneer hesabıma yönlendirsem sorun olur mu? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
    https://www.youtube.com/channel/UC6vEMh6ttDcgoOOtyGzJIDA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Englisher -- 9 Mayıs 2020; 21:1:43 >




  • Bende kazanıyorum ama şöyle bişey var dışarıdan baktıgınız gibi değil.

    Devlet youtube kasancından kdv alması saçma neden diyeveksiniz?

    Ben mal alıp satmıyorum.Google benim yerime vergi vermesi gerekiyor reklamı alıp satan o.Ama devlet googleden vergi alamadığı için benden çıkarıyor acısını.

    Devlet diyorki senden %38 kdv %25 ötv alacagım ayrıyetten %25 gelir vergisi üstüne bana diyorki şirket kur yoksa ceza keserim.Kazancın %88 ni benden aldı kaldı bana %12 ben bu para ile şirket açıp üstüne bide muhasebeci tutacakmışım şaka gibi 1 tl kaznasan bile yapman gerekiyor diyor.Ben ayda 500 tl kazanan adamım paranın %12si cebimde kalacak hem muhasebeciye para vereregim hemde şirket açacagım elektrik ve diğer giderlerimi saymadım bile gerisini sen düşün.Sizede şaşırtıcı gelmiyormu.

    Devlet şimdi 2013 yılıda dahil olmak üzere bulundugumuz tarihe kadar youtubede para kasanan herkese ihtarname göndermeye başladı.Kdv,ötv,gelir vergisi bunların üstüne 7 yıllık faiz ekleyip benden istiyor.7 yılda kazandıgım para 15 bin tl bana çıkardığı borç 55 bin tl.Ya kaçıp gidecem ülkede yoksa ben nasıl ödeyeyim bu parayı.İnanın iş bildiginiz gibi değil.

    Benden alması gereken tek şey gelir vergisidir başka bişe alması tamamen üçkagıt.Şirket kurmamızı istemesi Sırf kdv,ötv almak için.Yoksa alamıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.