Şimdi Ara

youkmu hesaplı thunderbolt dönüştürücüler usb3.0 için vs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • youkmu hesaplı thunderbolt dönüştürücüler usb3.0 için vs

    arkadaşlar heryere baktım. şöyle Thunderbolt portunu USB 3.0 yada sd-cf kart okuyucu gibi kullanabilmemeizi sağlayan hiç dönüştürücü yok.

    ethernet çıkışına dönüştüren var oda 30 usd.

    wok mum zor. şık güzel bir aparat yapmak ?

    thunderbolt çıkışına takılınabilen 2-3 adet usb çıkışı olan aynı zamanda sd ve cf çıkışı olan bi aparat yapmaları çok mu zor ?

    his you piyasada. zaten thunderbolt > kart okuyucu yok gibi birşey.

    wok mu zor bu thunderbolt ile ilgili birşeyler yapmak ???

    macbook pro var 2 tane thunderbolt var atıl kullanılmıyor.
    ethernet yok. hdmi var bende 2 tane de usb 3.0 var.

    dvi yada vga ile bir monitör vs kullansam yığınla thunderbolt dönüştürücü var benim işime yaramıyorlar







  • Gerçekten atıl duruyor, ferrarisi olup dağda yaşayan gibiyiz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belkinin yapmış olduğu thunderbolt dock station var ama 1100 tl. yurtiçi yurtdışı fiyat aynı.

    şimdi ne olur yani ? thunderbolt > sd/cf card reader olsa ? thunderbolt > 3x usb3.0 port olsa ?? thunderbolt > ? 3. şeyi bulamadım :D aklıma gelmedi ...

    şu yukarıdakiler yok. olsada kullansak. 15 dolar 20 dolar verip usb > sd / cf card okuyucu yada usb port alıyoruz. 5-10 dolar daha versek thunderbolt alsak ? bunu yapan adam aynı parayı harcayacak zaten. maliyet açısından.

    2 tane thunderbolt var ama takılan alet edavat sıfır bende :(((
    Devamlı ethernet ile bağlanan biri değilim. ama ihtiyacım olsa 20-25 tl harcayıp usb ethernet dönüştürücüsü alacam. apple daki thunderbolt ethernet 99 tl . yuh :D
  • Abi dock'lar tabi pahalı olur. Bu kadar port için pci-e kapısını kullanıyor ve üstelik farklı voltaj değerine sahip bir sürü port içeriyor :D . Bunun içinde kim bilir içinde nasıl bir işlemci var. Çinliler yaparsa belki aşağıda ki gibi birşeyi 100 dolara piyasa sürer :)

    http://www.amazon.com/OWC-Thunderbolt-Cable-Support-Ethernet/dp/B00UUCZPTO/ref=sr_1_17?ie=UTF8&qid=1452617438&sr=8-17&keywords=thunderbolt+dock




  • ucu boşta olsa şu thunderbolta bi kablo takacam :D inada bindi iş !!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur@

    ucu boşta olsa şu thunderbolta bi kablo takacam :D inada bindi iş !!


    Buraya bakacan başka çare yok, 5 gün ile 40 gün arasında geldiğini deneyimledim. :)

    http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20160112101821&SearchText=thunderbolt+
  • Ilk 10 Sayfa hep Dvi vega hdmi donusturucu . 1-2 tane 3.0 adaptor Vardi bird 72 dolar digeri 270 Falan (((

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thunderbolt dönüştürücüler yapısı gereği pahalıdır. Bu kablo uçlarında elektronik devreler vardır. Hdmi vga dönüştürücüler ise bilgisayar zaten mini-display port desteklediği için thunderbolt kablo ucuzdur.Diğer kablolar anlattığım gibi mini devreler olduğu için pahalıdır. Yani bilgisayarınızda olan thunderbolt zaten harici ekranı destekliyor..Hatta thunderbolt bağlantılı harici bir ekran kartı olsa, aynen bilgisayarınızı harici ekran kartlıya bile çevirebilirsiniz. Yani thınderbolt o derece hızlı dır...Yapısı gereği. Yanlışım varsa düzeltin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaddafi

    Thunderbolt dönüştürücüler yapısı gereği pahalıdır. Bu kablo uçlarında elektronik devreler vardır. Hdmi vga dönüştürücüler ise bilgisayar zaten mini-display port desteklediği için thunderbolt kablo ucuzdur.Diğer kablolar anlattığım gibi mini devreler olduğu için pahalıdır. Yani bilgisayarınızda olan thunderbolt zaten harici ekranı destekliyor..Hatta thunderbolt bağlantılı harici bir ekran kartı olsa, aynen bilgisayarınızı harici ekran kartlıya bile çevirebilirsiniz. Yani thınderbolt o derece hızlı dır...Yapısı gereği. Yanlışım varsa düzeltin.

    Evet doğru bunun yanında thunderbolt 3 ile 24 pinli sisteme geçildi. Yani hem usb/thunderbolt aynı yapıya geçmiş oldu. Hemde aralarındaki dönüştürme işleminin maliyeti düştü. Kötü tarafı thunderbolt 1 ve 2'li donanımlar için dönüştürücü almak gerekebilir. İyi tarafı ise usb'li dockları ve görüntü kablolarını daha ucuza bulabiliriz. Sonuçta 40 gbps gibi bir hız ve 100 watt gibi ciddi bir rakam var. 100 watt'la raid kutularını dc adaptör olmadan kullanır hatta doğrudan monitörü bile besleyebiliriz. Bir bakmışsınız Apple biraz daha enerji tasarrufu yapmayı başarıp Thunderbolt display'ın yenisini thunderbolt'tan beslenecek şekilde yapabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pena kutusu -- 20 Ocak 2016; 10:44:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • şöyle birşey yapamazlar mı ?

    https://www.sabrent.com/category/usb-hubs/HB-MACR/

    thunderbolt kullanarak. ?

    şu an bunda 3 tane 3.0 var ama 3 tane usb3.0 alıp hepsinden aynı performansı bekleyemeyiz . performans düşer . ama thunderbolt olursa permormans düşmez diye düşündüm maksimumm hızda transfer yaparız.

    valla hızı düşse bile yapsalar iyi olurdu.

    2 tane usb3.0 portum var. onları kullanıyorum. sd card okuyucu kısmına ise 128gb sd kart taktım hafıza olarak.

    3. bir usb takmak istediğimde bir tane hd yi çıkarmam gerekiyor. şöyle thunderbolt kullanabilsek. 2 tane var thunderbolt çıkışı. kullanamıyoruz ((((




  • Hadi denim gidip alayım thunderbolt to firewire ve thunderbolt to ethernet . ama en ucuzu 99 lira ile apple store da var.

    vary bilen gören şunlardan birini hesaplı alabileceğim bi yer ?
  • Arkadaşlar ben de Thunderbolt to HDMI kablo arıyorum. iMac'e hdmi bir ekran bağlayıp ikinci ekran olarak kullanmak için. Var mı alabileceğim bildiğiniz bir yer?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C-TRanger

    Arkadaşlar ben de Thunderbolt to HDMI kablo arıyorum. iMac'e hdmi bir ekran bağlayıp ikinci ekran olarak kullanmak için. Var mı alabileceğim bildiğiniz bir yer?

    ondan heryerde var. amazon alibaba ebay. apple store. apple store da bu kablolar fix. 99 lira. yalnız bu dönüştürücü. belki kabloda vardır apple store da.

    gentled internette dönüştürücü var onun ucuna sen istediğin kabloyu takıyorsun.

    marka olarak belkin tavsiye ederim. belki thunderbolt to hdmi olarak 1.5 - 2 mt lik kablosu bile vardır.
  • ben de Thunderbolt to ethernet kablo arıyorum.
  • TB ler hiçbir zaman USB ler kadar yaygınlaşamayacak. Analog bir sistem değil ki usb gibi. Her tb kablosunda özel bir çip bulunuyor aksine donanımı tanıyamaz.

    Fiyatlar normal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işin özü her türlü thunderbolt apartı pahalı. sadece profesyoneller kullanıyor çok yaygınlaşmadığı için de fiyatları düşmüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazeran

    işin özü her türlü thunderbolt apartı pahalı. sadece profesyoneller kullanıyor çok yaygınlaşmadığı için de fiyatları düşmüyor.

    +1
  • Thunderbolt to usb aparatı alın bi tane çok ucuz. Thunderboltunuzu dönüştürün usb'e. Sonra microsd usb vs. Ne istiyorsanız bi hub alın hepsinin takılabildigi. Onu da dönüştürücünün usb girişine takın kullanın. Az düz mantık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iCankat

    Thunderbolt to usb aparatı alın bi tane çok ucuz. Thunderboltunuzu dönüştürün usb'e. Sonra microsd usb vs. Ne istiyorsanız bi hub alın hepsinin takılabildigi. Onu da dönüştürücünün usb girişine takın kullanın. Az düz mantık.

    o ucuz dediğin şey nerde kaç para acaba ? paylaşabilir misin link.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.