Şimdi Ara

Yollardaki Kedi Gözü devresi yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar. Benim derdim şudur. Şimdi hani şu yollarda yanıp sönen kedi gözleri varya gündüzleri güneş enerjisiyle bataryaları şarj oluyor gece ışık veriyorlar. İşte bana öyle bi sistemin devresi lazım. Beniim çalıştıracağım lamba 4,5voltluk 1 adet yanıp sönen led bu lambanın hava karardığında kendiliğinden çalışmasını istiyorum hava aydınlandığında kendiliğinden sönmesi ve gündüzleyin bataryalar güneşden şarj olcak. Yani benim müdahale etmeme gerek duymadan kendi kendine çalışan solar bi eko sistem. Şimdi bunun için hangi malzemeleri kullanmam gerekli? En iyi performansı nasıl alırım? Şimdiden herkese teşekkürler.



  • Bir adet solar cell, bir adet led bir adet ldr bir adet devre(mikrodenetleyici ile çok rahat yaparsın en ucuz 16f628a-3ytl)
  • Hocam sağolasın verdiğin bilgi için ama elktronikde daha çok yeniyim. Bu malzemeleri birleştireceğim bir şema örneği varmıdır?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ebasal

    Hocam sağolasın verdiğin bilgi için ama elktronikde daha çok yeniyim. Bu malzemeleri birleştireceğim bir şema örneği varmıdır?



    www.google.com
  • O kedi gözlerinden bir tanesini yürütüp nasıl çalışıyor diye içini açıp bakmıştım.İnan elektronik adına çok az şey var o aletlerin içinde 2 tane 1.5v 150ma güneş pili bunun haricinde 2 adet 1.5v ni-cd pil ve yanıp sönmesi için basit bir devre.Elektronik sitelerinde bunun için gerekli şemaları rahatlıkla bulabileceğine inanıyorum
  • bilim ve teknik dergisinin kendimiz yapalım köşesinde, ağustos 2006 bölümünde güneş enerjili lamba devresi var. o senin işine yarayabilir.

    http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/index.htm
  • Hocam çok teşekkür ederim devre tam istediğim şey. Ama bi sorun var bu devredeki gerilim 1,2 volt. Bana ise 4,8 volt lazım. Bu devre üzerinde ne gibi değişiklikler yapmalıyım?

    http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/19/devre.jpg
  • Merhaba. Verdiğiniz bilgi için teşekkürler. Benim kullancağım led zaten 4.8 volt olduğu için seri bağlantı yapmama gerek kalmıycak? Birde neden pil voltajı 4.8 volt iken PV nin 6 volt olması lazım? Selamlar..
  • Arkadaşlar şekildeki devreyi yaptım. Çalışıyor. Yanlız bi kaç sorunum var. DC/DC dönüştürücü devresinin çalışma frekansı 130 kHz. Devrede kullanılan bobinin indü'k-tansı 300 mikro Henry (300uH) LED'den tepe değeri 30mA olan darbeli bir akım geçiyor. Darbe süresi ise 2 mikro saniye civarında. Şimdi sorum darbe süresini nasıl uzatabilirim. Ben led'in yanıp sönmesini istiyorum. Darbe süresini uzatmak işe yararmı? Birde DC/DC dönüştürücü tam olarak ne işe yarıyor bu devrede?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.