Şimdi Ara

Yol masrafım yıllık 2,135₺ Arttı! (km de 11 kuruş fazla yakıyor)[EDIT: İŞTEN AYRILDIM] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
9.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Toplu taşıma adı ile verilen hizmet trafiğe, hava kirliliğine ve bütçeye olumlu yansır. Kendi aracınızla konforlu gitmek istiyorsanız bu türlü giderleri dert etmeyeceksiniz. Devlet büyük bir şirkettir ve ülkeye hizmet verebilmesi için gelirinin olması gerekir. Sen diyorsun ki zam geldi. Tamam devlet zamla aldığı yakıtı sana eski fiyatına satsın birkaç yıl sonra da batsın ülke. Yeter ki sen işine arabayla git. Maaşını alamadığın zaman ağlarsın devlet beni mağdur etti, hakkımı alamıyorum. Bunu okuyan da beni bir tarafa yakıştırmasın yazdığım gibi objektif okusun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baysal61

    Toplu taşıma adı ile verilen hizmet trafiğe, hava kirliliğine ve bütçeye olumlu yansır. Kendi aracınızla konforlu gitmek istiyorsanız bu türlü giderleri dert etmeyeceksiniz. Devlet büyük bir şirkettir ve ülkeye hizmet verebilmesi için gelirinin olması gerekir. Sen diyorsun ki zam geldi. Tamam devlet zamla aldığı yakıtı sana eski fiyatına satsın birkaç yıl sonra da batsın ülke. Yeter ki sen işine arabayla git. Maaşını alamadığın zaman ağlarsın devlet beni mağdur etti, hakkımı alamıyorum. Bunu okuyan da beni bir tarafa yakıştırmasın yazdığım gibi objektif okusun.
    Hahahhahahhahhah güzel güldüm bu yorumunuza. Devleti tüccar yaptınız Allah iyiliğinizi versin. Aracın vergisini yatırırken pazarlık yapalım bari. Devletten hizmet alırken de aynı şekilde.


    Devlet ve vatandaş arasındaki alışverişin hiç bir getirisi ya da götürüsü yoktur. Sadece devletin giderlerinin karşılanabilmesini sağlarsınız. Aslolan ihracattır. Yurt dışına, başka ülkelere "bir şeyler" satarak ülkenize para getirmektir. Kendi ülkenize ne yaparsanız yapın, kendi vatandaşınıza ne hizmet sunarsanız sunun, kendi vatandaşınızdan ne vergi alırsanız alın, ekonominizi yurt dışından para getirerek büyütürsünüz. Amerika'nın, Almanya'nın iyi yaptığı şey bu. Almanya bütçe fazlası veriyor mesela. Nasıl veriyor? Ülkenin ekonomisindeki para miktarı değişmeden nasıl bir ülke bütçe fazlası verir? Çünkü dışarıdan satın aldığından çok dışarıya satıyor. Otomobilden gideceğim. Almanya'da tüm polis otomobilleri Volkswagen, BMW yerine göre Mercedes'tir. Kamunun ihtiyaçları kendi öz kaynakları ile karşılanır. Volkswagen'in mesela Alman halkının her ihtiyacına cevap verecek bir modeli vardır, dolayısı ile ülkede yerli malı kullanımı vardır. Bununla birlikte bir de -Almanya'ya göre- yurt dışına araç satışı yapılır, bu da ülkeye ekstra para sokar.

    Bizim ülkemiz ise her konuda her şeyden elini eteğini çekiyor, devletin işlettiği kurum kalmadı neredeyse. İşin daha komik tarafı daha da taşeronlaşmaya gidiyoruz. "Adam gelsin köprüyü yapsın, ben ona yıllık 40 bin araç parasını ödeyeyim, yıllarca o kazansın sonra köprü benim olsun". Şimdi köprüden yıllık 40 bin araç ve aşağısı geçiyorsa, zarar. Çünkü yıllık olarak şirkete o kadar aracın parasını ödeyeceksiniz. Ha ama hazineden çıkar ama vatandaştan çıkar, bir yerden çıkar ki hazineden çıkan kısım da vatandaştan çıkıyor. Neyse konu bu değil, mesela yıllık 65 bin araç geçti. Bu daha büyük zarar. Evet hazine zarar etmedi ama 65 bin araçlık para şirkete verildi. Şirket eğer yerli ve öz milli bir şirketse, bu parayı ülke içerisinde kullanacaksa tamam. Ama yabancı bir şirketse mesela? Uçtu paracıklar.. Kaldı ki şirket yerli ise bile vatandaşlar yerli mal bulamıyorlar ki kullansınlar, olanı da beğenmiyorlar gerçi, o paracıklar gene yabancı devletlere uçacak.

    E peki hazıra dağ dayanır mı? Dayanmıyor ve her geçen gün bir önceki günü arar hale geliyoruz. Çünkü her geçen gün milli servetimizi eritiyoruz. Yani burası Türkiye Cumhuriyeti Anonim Şirketi ya da Türkiye Cumhuriyeti Ticaret ve LTD ŞTİ değil. Bu mantıkla bakmayın olaya.




  • Hiç zam gelmese de ödenen para az değil, köprü geçişleri hariç benzer masrafımız var sizin de şirketten aldığını eklersek aynı noktadayız ama benim şöyle bir durumum var; çocuğu okula, hanımı işe bırakıyorum, servis 200 TL, 2 adet mavi kart 410 desek toplam 610 TL yol parası çıkar ortaya bu paraya ben haftasonu-yaz tatili memlekete git gel falan herşey dahil yakıt masrafımı ve hatta periyodik bakımı bile karşılıyorum. Tek başına istanbul'da köprü geçerek işe gidip gelmek elbette masraflı olacaktır, toplu taşıma güzergahınıza uysaydı kullanırdınız ukalalık yapmaya gerek yok ama bu şekliyle biraz lüks oluyor ve şartlar da bu yani.
  • Ortalama bir araca binip işine gidip gelmeye dahi lüks diyen insanlar var.. Ne yaşattılar sizi bu kadar sindirirken?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baysal61 B kullanıcısına yanıt
    Değeri 10.000TL etmeyen arabaları 30.000TL'ler verip alıyoruz zaten (Benim arabamın değerini yazdım). Oradan 20.000 girmiş bir kere. Aldıktan sonra da rahat rahat işime gidemeyeceksem arabam ha olmuş ha olmamış ne farkı var bunu anlatır mısın biraz? Salona mı koycam arabayı, gece yatmadan izlemek için mi aldım arabayı, içinde müzik mi dinlicem ya da, ne yapıcam arabayı ben kullanmadıktan sonra?
  • hocu, benim maaş senin mazot parana yetmiyor
  • Çözümlere bak arkadaş

    -Araban var, binme
    -Bakımı var ,muayenesi var, mazotu var. Binme
    -Tamam binmedim. MTV'si sigortası kaskosu var. O zaman arabayı sat.

    Çok manyak bir algoritma var. Bu algoritma çöküşe doğru gidiyor. Bunu herkes farkında. Kimse ses çıkaramıyor. Geçen blog sitelerinde yorum okuyorum. Adam asgari ücretle ev geçindirmeye çalışıyor, adamın biri halinize şükretmeyip elinizdekilerle yetinmeyi bilmiyorsunuz diyor. Ulan elde avuçta ne var da yetineceğiz?
  • Makarnaya zam gelmedi diğer zamlar beni ilgilendirmiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık otomobili olan kişi lüsk e girdi..farkında olmadan level atladık..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • konu kilit üye ban hep 50 liralık almayı öğrenememiş
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Devlet vatandaştan aldığı vergilerle büyür yazdım mı acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baysal61

    Devlet vatandaştan aldığı vergilerle büyür yazdım mı acaba?
    Devlet bir şirkettir, hizmet verebilmesi için geliri olmalıdır demişsiniz. Ben de diyorum ki, eğer devletin tek geliri vatandaşından aldığın vergi ise gene batar diyorum ben de. Yani devletin gelir için vatandaşa vergiyi yaslamak yerine, ülkeye dışarıdan para sokacak bir politika izlemesi lazım diyorum ben de.

    Eğer devlet dışarıdan ülkeye yeterince para sokabiliyorsa, vatandaşından bu kadar ağır vergiler almadan da devamlılığını sağlayabilir. Bununla beraber vergi kaçakçılığını önleyebilse, bordro mahkumlarının sırtına bu kadar binmesine de gerek kalmaz.

    Ama fiş fatura kesmeyen iş yerlerini takip etmek yerine, maaşını alamadan vergisi kesilen bordro mahkumlarına, akaryakıta, alkole, abanmak daha kolaydır.




  • baysal61 B kullanıcısına yanıt
    Devletin zam yaptığı şey nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb.1907 -- 20 Nisan 2018; 17:53:29 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fb.1907 kullanıcısına yanıt
    Daha büyük resme odaklan diyeyim sana. Küçük düşünme. Fabrikan var hayal et üretim yapıyorsun işçilerini doyurmak ve fabrikayı faaliyette tutmak için. Verdiğin hizmeti yani ürettiğin ürünü kaça satarsın? Fiyatı nasıl belirlersin. Bunu düşün sadece.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Devletin yurt dışı satışına ve ülkemizde üretilenler ürünler için verdiği tanıtım desteği, yurt dışı kira desteği gibi destekler var. Fuar destekleri var. Bunların hepsi yurt içi üreticileri üretime teşvik etmek ve ülkeye para girdisi sağlamak içindir. Muhalefet olmak için çabalamayın. Rica ediyorum bir olup nasıl daha iyi oluruz diye çabalayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baysal61

    Devletin yurt dışı satışına ve ülkemizde üretilenler ürünler için verdiği tanıtım desteği, yurt dışı kira desteği gibi destekler var. Fuar destekleri var. Bunların hepsi yurt içi üreticileri üretime teşvik etmek ve ülkeye para girdisi sağlamak içindir. Muhalefet olmak için çabalamayın. Rica ediyorum bir olup nasıl daha iyi oluruz diye çabalayın.
    Benim dediğimden bu anlama nasıl çıktınız anlamadım ama, ülkede ne çiftçiye ne üreticiye adam akıllı bir destek yok. Mesela size bir örnek: Çiftçilere bir kart veriyorsunuz atıyorum "Çiftlik Kart", bu kart traktörde takılı durur tıpkı bir kamyondaki takograf gibi ve motor çalışma saatini takip eder (Hatta biraz gelişmiş bir sistemle motor yükü de takip edilebilir). Belli bir çalışma saatine karşılık belli bir miktar ÖTV'siz mazot verir (Ortalama bir traktörün atıyorum 8 saatlik çalışmasına karşılık yine atıyorum 100 litre mi mazot yakıyor, 8 saatlık motor çalışma saati ilerlemiş bir traktöre 100 litre ÖTV'siz mazot hakkı tanır), böylece hem çiftçiye ucuz mazot verirsiniz, hem el altından satışı önlersiniz. Sistem de uzun yol araçlarındaki takograf usulü denetimlere maruz kalır ve cihaza müdahale v.b tespit edilirse araç bağlama / ilgili kişiyi sistemin kara listesine alma gibi caydırıcı cezalar uygularsınız. Bu şekilde çiftçiye yardımcı olursunuz, o zaman inanırım tarıma desteğe mesela.

    Oysa bizim ülkemize yurt dışından tarım ürünü getirilerek daha da tarım ve hayvancılıkla uğraşan kişilerin beli bükülüyor.




  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Keşke size bunu anlatabilecek kadar vaktim olsaydı.
  • şu hesapları ben yapsam kafayı yemiştim artışlardan herhal

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baysal61

    Keşke size bunu anlatabilecek kadar vaktim olsaydı.
    Merak etmeyin neyin ne olduğunu biliyorum. Tahmin ettiğinizden daha fazla hem de.
    Keşke ben de iyi bir kaç kelam edebilseydim ama ne yazık ki 1950'lerden bu güne kadar hiç bir şey iyi olmamış neredeyse.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Ben daha da geriye gideyim ilk cumhurbaşkanımızın vefatından sonra işler hiç iyi gitmemeye başladı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.