Şimdi Ara

Yol masrafım yıllık 2,135₺ Arttı! (km de 11 kuruş fazla yakıyor)[EDIT: İŞTEN AYRILDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
9.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÜST EDİT : istifa ettim arkadaşlar. Ay sonu çıkıyorum işten.

    ÜST EDİT-2 : İşten ayrıldım. Yeni yere başladım. Git gel toplam yaklaşık 13 km arada köprüde yok otobüsten ucuza geliyor artık yol masrafım :)

    Az önce bir konuya yazdım. Sonra bir yanlışlık olmalı dedim kontrol ettim yazdığım yazıyı. Maalesef yanlışlık yokmuş. :(

    Yaptığım hesabı anlatayım size:

    2016'nın Eylül ayları civarı araba aldım. 2 sene olmadı daha yani. 1,5 seneyi geçmiş ama.

    53 litre mazot alıyor araba. İstanbul'da yaşıyorum. Mazot litre fiyatı 3.80 TL idi. 200TLye depo doluyordu. Şu an mazot 5.53 TL yani depo 293 TL'ye doluyor. (depoda 93₺ fark)

    Km'de ortalama 6.5 litre yaktığını varsayarsak 24.7 kuruştan 35.94 kuruşa yükselmiş. (Km'de 11.24 kuruş fark)

    Ayda 800 km yol yapıyorum, bu da 89.92 TL'lik fark oluşturuyor. Yılda 1.079 TL mazot farkı demek oda.

    İş yerim Anadolu yakasında olduğundan köprü geçiyorum her gün. 4.75 TL'den 8.75 TL'ye çıktı oda. Günde 4 ayda 88 TL. Senede 1.056 TL köprü ücreti farkı. Neredeyse mazot farkına eşit.

    Köprü ve mazotu birleştirirsek arabayı aldığım zamandan bu zamana yaptığım yol masrafı ayda 301 TL'den 479 TL'ye yani 178 TL, yılda ise 2.135 TL artmış. Bu sadece zamlara verdiğim fark. Yani senede yaptığım yol masrafı 2.135 TL artmış.

    Ayda 200 TL yol ücreti alıyorum. Gelen zammın sadece 22 TL fazlası yani. İki paket sigara parası(sigara kullanmıyorum aklıma bu geldi şu an). Aldığım yıllık yol ücreti ise(2,400TL) gelen zammın sadece 265 TL fazlası. Böyle giderse bu farkta bir kaç ay sonra kapanır, aldığım yol parası sadece zammı karşılar diye tahmin ediyorum.

    200₺ şirketten alıyorum 100₺ de kendim koyar rahat rahat gider gelirim diyorken şu an cebimden 100 liranın üstüne 178 lira daha toplamda 278 lira çıkıyor aldığım yol parasının yarısı kadar harcarken şimdi 1.5 katına yakın para harcıyorum sadece yola...




    SON EDİT : Mazot ucuzmuş o zamanlar 6,38TL bugün fiyatı 13/01/2019



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb.1907 -- 13 Mart 2019; 16:22:41 >



  • Hahahhahahhahhah güzel güldüm bu yorumunuza. Devleti tüccar yaptınız Allah iyiliğinizi versin. Aracın vergisini yatırırken pazarlık yapalım bari. Devletten hizmet alırken de aynı şekilde.


    Devlet ve vatandaş arasındaki alışverişin hiç bir getirisi ya da götürüsü yoktur. Sadece devletin giderlerinin karşılanabilmesini sağlarsınız. Aslolan ihracattır. Yurt dışına, başka ülkelere "bir şeyler" satarak ülkenize para getirmektir. Kendi ülkenize ne yaparsanız yapın, kendi vatandaşınıza ne hizmet sunarsanız sunun, kendi vatandaşınızdan ne vergi alırsanız alın, ekonominizi yurt dışından para getirerek büyütürsünüz. Amerika'nın, Almanya'nın iyi yaptığı şey bu. Almanya bütçe fazlası veriyor mesela. Nasıl veriyor? Ülkenin ekonomisindeki para miktarı değişmeden nasıl bir ülke bütçe fazlası verir? Çünkü dışarıdan satın aldığından çok dışarıya satıyor. Otomobilden gideceğim. Almanya'da tüm polis otomobilleri Volkswagen, BMW yerine göre Mercedes'tir. Kamunun ihtiyaçları kendi öz kaynakları ile karşılanır. Volkswagen'in mesela Alman halkının her ihtiyacına cevap verecek bir modeli vardır, dolayısı ile ülkede yerli malı kullanımı vardır. Bununla birlikte bir de -Almanya'ya göre- yurt dışına araç satışı yapılır, bu da ülkeye ekstra para sokar.

    Bizim ülkemiz ise her konuda her şeyden elini eteğini çekiyor, devletin işlettiği kurum kalmadı neredeyse. İşin daha komik tarafı daha da taşeronlaşmaya gidiyoruz. "Adam gelsin köprüyü yapsın, ben ona yıllık 40 bin araç parasını ödeyeyim, yıllarca o kazansın sonra köprü benim olsun". Şimdi köprüden yıllık 40 bin araç ve aşağısı geçiyorsa, zarar. Çünkü yıllık olarak şirkete o kadar aracın parasını ödeyeceksiniz. Ha ama hazineden çıkar ama vatandaştan çıkar, bir yerden çıkar ki hazineden çıkan kısım da vatandaştan çıkıyor. Neyse konu bu değil, mesela yıllık 65 bin araç geçti. Bu daha büyük zarar. Evet hazine zarar etmedi ama 65 bin araçlık para şirkete verildi. Şirket eğer yerli ve öz milli bir şirketse, bu parayı ülke içerisinde kullanacaksa tamam. Ama yabancı bir şirketse mesela? Uçtu paracıklar.. Kaldı ki şirket yerli ise bile vatandaşlar yerli mal bulamıyorlar ki kullansınlar, olanı da beğenmiyorlar gerçi, o paracıklar gene yabancı devletlere uçacak.

    E peki hazıra dağ dayanır mı? Dayanmıyor ve her geçen gün bir önceki günü arar hale geliyoruz. Çünkü her geçen gün milli servetimizi eritiyoruz. Yani burası Türkiye Cumhuriyeti Anonim Şirketi ya da Türkiye Cumhuriyeti Ticaret ve LTD ŞTİ değil. Bu mantıkla bakmayın olaya.
    Değeri 10.000TL etmeyen arabaları 30.000TL'ler verip alıyoruz zaten (Benim arabamın değerini yazdım). Oradan 20.000 girmiş bir kere. Aldıktan sonra da rahat rahat işime gidemeyeceksem arabam ha olmuş ha olmamış ne farkı var bunu anlatır mısın biraz? Salona mı koycam arabayı, gece yatmadan izlemek için mi aldım arabayı, içinde müzik mi dinlicem ya da, ne yapıcam arabayı ben kullanmadıktan sonra?
    Çözümlere bak arkadaş

    -Araban var, binme
    -Bakımı var ,muayenesi var, mazotu var. Binme
    -Tamam binmedim. MTV'si sigortası kaskosu var. O zaman arabayı sat.

    Çok manyak bir algoritma var. Bu algoritma çöküşe doğru gidiyor. Bunu herkes farkında. Kimse ses çıkaramıyor. Geçen blog sitelerinde yorum okuyorum. Adam asgari ücretle ev geçindirmeye çalışıyor, adamın biri halinize şükretmeyip elinizdekilerle yetinmeyi bilmiyorsunuz diyor. Ulan elde avuçta ne var da yetineceğiz?
  • Hocam ona mtvyi falanda eklesenize daha çok eğlenceli bir tablo ortaya çıkar. Ha birde kurdan dolayı artan bakım/arıza masraflarını eklersek
  • kendindenvazgeçenadam K kullanıcısına yanıt
    Ona başlarsam uyuyamam
  • Hocam Türkiye gibi güçlü ekonomisi olan bir millete 200 liraya depo doldurmak yakışmaz. Pompaya yanaştı mı 300-350 lira vereceksiniz ki zenginliğiniz belli olsun(!). Öyle düşünün.
  • Daha durun yav daha yeni başlıyoruz
  • Hocam sen yine iyisin. Sirketten 200TL yol parasi aliyorsun. Alamayanlar napsin?
  • Evinizi işinizin yakınına taşıyın o zaman. Günde iş yerine gidiş dönüş için 80 kilometre yol hemde karşısa otur 9 TL hergün köprü parası vermek sizinki kadar ince hesap yapanın harcı değil maalesef.
  • Arabayı Temmuz ayında değiştirdim.

    Ben aldığımda yıllık mtv si 1035 liraydı şükürler olsun %40 yerine %25 MTV yi geçirdiler 1293 lira yıllık mtv sahibi olduk 260 tl buradan geçti.

    İlk aldığımda motorin 4.70 di şimdi 5,60 arada tam 90 kuruş fark var 100 km de araç ortalama 5,5 litre yakıyor ve ben yılda 14 bin km civarı yol yapıyorum
    140*4,70*5,5= 3600
    140*5,60*5,5= 4300 buradanda 700 tl geçmiş ettimi ikisinin toplamı 1000 tl.
    benim maaşıma ocak ayında gelen zammın 6 aylık toplamını sadece arabanın mtv ve benzinine gelen zam almış götürmüş. Temmuz ayında gelecek zamda zaten bir üst vergi dilimine girdiğimiz için daha gelemeden eriyip gidiyor.

    Ne diyelim bunada şükür
  • ben de bir hesap yaptım
    haftada 80 liralık lpg ile şeheriçi 270 km yol gidiyom
    senede 52 hafta olduğuna göre senelik 4.160 tl ile 14.000 km yol gideyom
  • şöyle bir sene sonrayı düşünün
    ardından iki sene sonrayı da
    son olarak 5 sene sonrasını da düşünün.

    bu 3 adet gelecek süreçte bu ülkenin daha iyi bir seviyeye gelebileceğine inanan var mı?

    Ekonomik olarak, yaşam ferahlığı olarak, güvenlik olarak, mutluluk olarak, insan hakları olarak?

    Gün, günden kötü geliyor.
  • kış ve yaz lastiklerinde ötv %20 arttı. lastik değişim zamanı gelince bir de ordan opecekler seni. 1 sene önce tanesini 175 e aldığım lastik 210 olmuş. 4 lastikte 140 tl yapıyor.
  • Çare

    Yol masrafım yıllık 2,135₺ Arttı! (km de 11 kuruş fazla yakıyor)[EDIT: İŞTEN AYRILDIM]
  • Hadi insan dolardı, varil fiyatıydı filan derken akaryakıt zamlarını bir şekilde hazmediyor, ama neredeyse yakıt kadar köprü masrafı var. İşte bunun hazmı cidden zor!!!
  • mbulur M kullanıcısına yanıt
    günde 80 km yaptığımı kim söyledi size ?
  • Fedocular toplanmis yine
  • münzevii M kullanıcısına yanıt
    köprü fiyatı gerçekten çok canımı sıkıyor benimde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Astekiv

    Çare

    Yol masrafım yıllık 2,135₺ Arttı! (km de 11 kuruş fazla yakıyor)[EDIT: İŞTEN AYRILDIM]
    Yakında Ronaldo’yu alacaklar Başakşehir’e.
  • ZeroDisquiet kullanıcısına yanıt
    Sorma hocam on bin bakımı geldi 300de oraya gitti haftasonu. Durum fena.
  • Sizde biraz fedöcülük sezdim gibi
  • 2016 Eylül 'deki maaşın ile bugünkü maaşını da aldığın net ile yazabilir misin?? Olaya sadece bir yerden bakmak değil çok yönden bakmak mesele..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.