Şimdi Ara

YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. / SAY 17. / TYT 9. ] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
269
Favori
94.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biliyorum hocam
    Namınızı duydum, tüm ortamlarda konuşuluyorsunuz

    ben de boun cmpe 17 girişliyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah kardeşim çok iyi yapmışsın. Tebrik ediyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tebrik ediyorum. Başarının devamını dilerim. Forumdan böyle bir başarı bizi gururlandırdı :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam tyt için denemelerin mı katkısı daha fazla oldu yoksa çözdüğünüz soru bankalarının mı
    Hangisi daha etkili oldu net artışında

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tameraisenxx T kullanıcısına yanıt
    Hangi netin soru bankası hangi netin denemelerden geldiğini nasıl anlayabilirim ki
    İkisi de lazım bence. Yeteri kadar soru pratiği yapmadan sırf deneme çözmek de doğru değil soru bankası çözmekten denemeye vakit bulamamak da. Eksiklerinize göre bunun dengesini kurarsınız ve ikisinden birden faydalanırsınız.
    Ayrıca TYT'de fazla bir net artışı yaşamadım ki Yüksek başlamış olmamdaki sebep konuları okul sürecinde çokça tekrar etmiş olmamdır muhtemelen




  • Hocam uyku konusuna da bir açıklık getirir misiniz uyku düzeninizi çok merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneşten önce kalkıyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TYT sosyal kaynaklarını da ekleyebilir misiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam gerçekten çok hak edilen bir başarı olmuş. Tebriklere bıkmışsındır ama bir kere de ben tebrik edeyim. Ben de 2020 YKS öğrencisiydim. Ben pek çalışmadım ve sayısalda 2k geldi. Bölüm ve üniversiteden memnunum fakat burs kazanamadım bu yüzden biraz tatmin olmadım.
    Seni ilk 100 mü tatmin ediyordu. Bu tatminkarlığa ulaşmak için mi bu kadar sıkı ve güzel bir çalışma gerçekleştirdin hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fikirlerine saygı duyuyorum ama seni tanımıyorum sen de beni tanımıyorsun. İnternet üzerinden tanımadığın birine lafın gelişi de olsa hakaret etmenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Arkadaş 100 çalıştıysa ben belki 5 çalışmışımdır. Ona kıyasla söyledim. Çözdüğü kaynakları vb. inceledim. Bunları çözmek için gerçekten çok çalışmak lazım.

    Her insanın farklı olabileceğinin de farkında olmak lazım.
    Günde 10-16 saat arası çalışıp ilk 100 bine giremeyen de var. Günde 3 saat çalışıp ilk 10 bine giren de var. Bunları farazi söylüyorum.
    Her insan farklı olduğu için farklı çalışma saatleri farklı başarıları farklı özellikleri var.Bu farklılıklar bizi biz yapıyor. Her insana saygı duymak gerektiğini düşünüyorum ve kişi özelinde yorum yaparken de bence bunun dikkate alınması gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anonxd A kullanıcısına yanıt
    Asıl hedefim aslında biraz değişkendi. Bakıldığında ilk 100 olması için EA çalıştım ama sayısaldan ilk 100 dışı gelseydi emeklerime üzülürdüm muhtemelen. Tabi EA'ya da çok sıkı çalışmaya gayret gösterdiğiminden ikisinden de birinciliği en büyük hedef olarak belirlemiştim kendime. Ama aklımın ucunda ara sıra sözel çözmek ve oradan derece yapmak vardı. Bunu baskılıyordum ama arada hocalarım hatırlatıyordu Örneğin sınavdan bir iki gün önce dersheneden bir hoca sen sözeli de çöz ne olur ne olmaz demişti sınavda o aklıma gelince onu da çözdüm.

    Sınav sonrası beklentim sayısal adına çok düşüktü. Bu açıdan beni çok mutlu eden bir sonuç geldiğini söyleyebilirim. Hamda ilk 30u yerleştirmeden ilk 20yi zor kurtarmıştım.
    Sınavdan çıktıktan sonraki beklentim 10k-20k arasıydı. AYT çıkışı fark ettiğim yanlışları görünce psikolojik olarak kendimi çok yıprattım ve biraz da abartarak böyle bir beklentiye girdim. Akşamında sonuçlar açıklanınca durumun öyle olmadığını gördüm ve en az birinciliği gördüğüm andaki kadar sevindim. Tabi sonrasında gelen sayısalda ilk 200 bile gelmez çok basitti gibi yorumlar tekrarda üzmüştü. Resmi sonuçların açıklandığı gün tekrar sevindim özellikle 1.likten dolayı ama insani bir özellik olarak zamanla etkisi azalıyor tabi. Sürekli aynı sevinci yaşamıyorsunuz :)

    Genel olarak böyle özetleyebilirim. Sonucun neyini beğenmiyorsun gibi yorumlar da alıyorum arada ama çok şükür sonuç beni istediğim yerlere getirdi. Sadece sınavdan hemen sonra biraz yıkılmıştım :)




  • MHD. kullanıcısına yanıt
    Sosyal ekleyeceğim ama TYT AYT diye ayırır mıyım bilemiyorum
  • anonxd A kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba ilk 2k demişsiniz bir soru sormak isterim. Tyt şu an 100 netlerde mezunum 6k tyt vardı 2019 da ,sizce full deneme mi gideyim şu an yoksa vakit çokken kitap bitiriyim mi TYT için . Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TETR4 -- 8 Eylül 2020; 22:24:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TETR4 T kullanıcısına yanıt
    Eksik konuları kitaptan halledip full denemeye geçmeni öneririm. Denemelerde de çözmekte zorlandığın bilgi eksikliğin olduğunu sezdiğin konuları konu anlatımından çalışıp test kitabından pekiştirmen fena olmaz.
    Bir de zor olan bazı konuları düzenli tekrar edebilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesajım bulunsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anonxd A kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum. Şu dersim de bir türlü ilerlemiyor dediğiniz ders varsa ondan soru bankası çözün bence. Psikolojik olarak da önemli bu.
  • Türkçü67 T kullanıcısına yanıt
    Tarihte gerçekten çözülmeli diye düşünüyorum ama felsefe grubunda fqzla soruya gerçekten hiç gerek yok. Temel düzeyde öğrenip deneme çözerseniz işinizi görürsünüz. Ama denemeden verim almaya çalışmalısınız. Coğrafyada ben çok soru bankası çözdüm ama şart değil. harita çalışmaları, ÖSYM nin üzerinde durduğu bilgiler gibi çalışmalar esas burada. Din kültürü için temel dini bilgiler varsa cidden hiç gerek yok. Ama orada eksikler varsa çözülebilir. Sistematik öğrenmey sağlar. Ben TYT Din çözdüm ama AYT din çözmedim. Temel konu çalışmaları yeterli olur rahatlıkla. Edebiyat ise çalışma stilinize bağlı. Ya aşırı aşırı aşırı tekrsr edeceksiniz ya da cidden çok kaynak çözeceksiniz. İkisini de orta seviye de yapabilirsiniz bu da 2-3 SB + her konu üzerinden en az 3-4 kez geçmek demek. edebiyatta konu tekrarı çok basit oluyor genelde




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.