Şimdi Ara

YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. / SAY 17. / TYT 9. ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
269
Favori
94.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Ben Ümit Can Evleksiz 2020 YKS ve 2020 MSÜ sinavlarina girip belli bir derece elde ettim. Elimden geldigince ara siniflara ve sinav yilinda olanlara tavsiyeler vermeye çalisacagim. Çözdügüm kaynaklar hakkinda yorum yapip begendiklerimi sizlere de önerecegim. Sizden gelen sorularla içerigi zenginlestirmeyi düsünüyorum. Sorularinizi özelden yazmak yerine bu konuya cevap olarak yazarsaniz herkesin faydalanmasini saglayabiliriz.

    SINAV SONUÇLARIM


    YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. /  SAY 17. /  TYT 9. ]
    YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. /  SAY 17. /  TYT 9. ]


    NASIL BIR ÖGRENCIYDIM / ARA SINIFLARA TAVSIYELER

    Öncelikle 9-10'da kesinlikle sinav bilincim yoktu. Hiçbir seyi YKS için yapmadim ki o zamanlar YKS de yoktu zaten. Okulda anlatilanlar haricinde ekstra çabam olmadi, sadece okulda anlatilan konuyu tam anlamadiysam ya da tekrar etmem gerekiyorsa internete basvurdum. Youtube ve Google'dan ilgili konu hakkinda bilgi toplamaya çalistim.

    9. sinifin ortalarindan itibaren matematige olan ilgimi fark ettim ve artik 9'daki konular bana yetmemeye basladi. Tüm derslerin ilgili konularini hizlica ögrendikten sonra matematikten merak ettigim seyleri ögrenirdim. Ögrendigim konularin hangi sinifa ait oldugunu bile bilmiyordum çogu zaman. 10. sinifin sonunda neredeyse tüm AYT bitmisti. Tamaminin bitmesi 11'in basini bulacakti.

    Bizim sayisal hocalarimiz her konudan sonra o konuyla ilgili test çözme ödevleri verirdi. Bunun da getirdigi bir disiplin vardi. Böylelikle belli dönemler sadece bir konuya odaklanir o konuyu yok edene kadar çalisirdim. Arkadaslarimla da sürekli bilgi alisverisinde bulunurdum. Ara siniflar genel anlamda böyle geçti. Kaynak sayisi olarak matematikten 15 civari, fen derslerinden her sene ortalama üçer-dörder olmak üzere 7-8 tane bitirmistim. Edebiyat, tarih, cografya gibi derslerde ya 2 ya 3 kaynak çözdüm her sene. Herhangi bir dersten sadece 1 kaynak çözmemistim hiçbir yil.

    10'dan 11e geçerkenki yaz hiç ders çalismadim. Kendimi tamamen tasarima adadim. Ders zamani nasil ders çalisiyorsam bu dönemde de ayni sekilde tasarimla ilgilendim. Isten maddi kazanç saglanabilecegini görünce buraya yüklenmeye karar verdim. :D Çalisma disiplinin oturttugum için 8-10 saatlik çalismalari rahatlikla bulabiliyordum. Ciddi manada son hafta hariç tek saniye bile okul dersi çalismadim. 9-10'u saglam geçirmis birine ayni seyi tavsiye ederim. Sadece son hafta Trigonometride ilerlemek için Endemik Trigonometri fasikülünü sifirdan bitirdim, bu kadar. Ancak sunu vurgulayayim. Öylesine yogunlasirdim ki rüyamda uyanikken kafama takilan trigonometrik denklem problemleriyle falan ugrasirdim sabah uyanir uyanmaz çözüm bulmaya çalisirdim.

    9-10. siniflariniz süper verimli geçmediyse yazin eksik oldugunuz konulara yönelik çalisma yapmanizi tavsiye ederim. Ama bir konuya çalisirken diger eksiklerinizi düsünüp "bu bitince daha su var, ondan sonra su var" gibi bir psikolojiye bürünürseniz verim alamazsiniz. Bunun önüne geçmek için ben kendime haftalik görevler verirdim, sadece oraya odaklanirdim. Bunu siddetle tavsiye ederim.


    11. SINIF + TYT/AYT

    11in basindan itibaren önümdeki YKS realitesinin farkinda varmaya basladim. Dershanede de sene basinda bir iki TYT denemesi yapilinca iyice sinav havasina büründüm. Ilk TYT denemem 115ti ama kendimi biyolojide eksik hissediyordum (Hatta o ilk denemede biyoloji yanlisim vardi) Biyolojiyle TYT tekrarina baslamam gerekiyor diye karar verdim. Ancak 1-2 ay gerçek manada TYT baslayamadim. Bu sürenin sonunda Selin Hoca kanalindan TYT'yi tam anlamiyla tekrar etmeye karar verdim. Daha önce 9-10'da birkaç kez izlemistim. TYT çalismalarimi genelde 11. sinif fen derslerindeki ilgili konuyu bitirdigimde, rahata çiktigimda yapiyordum. Örnegin sinir sistemini okulda hocadan dinledim. Testimi çözdüm. Bir iki kere tekrar yaptim. Sonra TYT'den konu çalismasina basladim. 9 ve 10'da kullandigim defterlerdeki bilgiler ile yeni ögrendigim bilgileri harmanladigim bir defter olusturdum ve TYT adina o defterde eksik birakmamaya çalistim. Ara siniflarda temel düzeyde hiçbir konuda eksigim olmadigi için çalismalarim "neyi unutmus olabilirim, atladigim bir sey var mi" seklindeydi.

    Bunun haricinde yaziliya yakin zamanlar haricinde haftada bir tane olmak üzere TYT genel denemelerine basladim. Netlerim asagi yukari ayniydi (113-115 falan) Hedefim konulari saglamlastirip 120leri görebilmekti ama henüz o zamanlar TYT adina neyle karsilasacagimi tam bilmiyordum. Aslinda TYT'de netleri belirleyen seyin konulari temel düzeyde bildikten sonra sinav ani, sinav psiklojisi ve motivasyon oldugunu bilmiyordum. Tüm ayrintilari ögrendikçe netlerimin artacagini saniyordum. Halbuki o yüksek netlerin sebebi TYT denemelerine karsi büyük bir istek duyuyor olmam, çözmekten mutluluk duymamdir. Sonra zamanla siradanlastikça netlerimde düsüs yasandi ve 100'lere kadar geriledim. 100 üstünde kaldigim sürece bunun normal bir durum oldugumu hocalarimdan ögrenince netleri pek dert etmemeye basladim.

    11. sinifta sayisalsaniz her fen dersinden en az 3 tane kaynak çözme taraftariyim. Hafizaniz çok iyiyse 2 de olabilir. Ben bol tekrari sevdigim için bolca kaynak alip çözmüstüm. Kendi sorularim kadar bana gelen sorularla da ilgilendigim için birim zamandan çok yüksek verim almistim. Sinava hazirlanirken mutlaka yaninizda soru sorabileceginiz bir arkadasiniz olsun derim.

    11'in ortalarindan itibaren AYT denemelerine basladim. AYT Fenim o dönemler rezaletti. Endemik TG denemeleri sayesinde AYT ile tanismistim. Ilk netim 55 ti. Bunun 36,25'i matematik 18-19'u fendi. Bu denemeler sayesinde henüz bilmedigim fen konularina merakim artti ve ögrenmek için çok yüksek motivasyon elde ettim. Yapamadigim sorulari konulari tam bilmesem de 12'lere ve hocalara sordum. Az da olsa bir seyler ögrendim. Buradan su sonucu çikarmanizi istiyorum: Konulariniz yarimsa bile deneme çözebilirsiniz ama sadece deneme odakli çalismaniz dogru olmaz. Denemeler tadimlik çözülmeli böyle zamanlarda.

    11 dersleri rayina oturmustu, çok hizli bir sekilde okuldan konuyu aliyor, evde testimi çözüyordum. TYT'de de isler yolundaydi. 11'in ikinci dönemi 12 fizikten de bir seyler ögreneyim dedim ve buldugum bir tane LYS Fizik kaynaginin yanina Çap'in ilgili fasiküllerini ekleyerek 12 fizige esasli bir baslangiç yaptim. Matematik hocam ilerlememi kontrol ediyordu. Her hafta ya da 2 haftada bir 1 ünite bitirmeye çalisiyordum. Tabi ki o dönemdeki çalismalarim Fizikte 14 yaptiracak seviyede degildi ama yine de ise baslamak gerekliydi. Ayni zamanda okuldaki kimyacimiz da 11 bittikten sonra 12 konularina giris yapti ve sinifin genelinin aksine ben o dersleri takip ettim. 100% verim alamasam da ne koparsam kârdir gözüyle baktigimdan çok sey elde ettim. Yani 11 bittiginde fen derslerinden de 12'ye girmis ve hatta fizikte neredeyse bitirmistim. 11. sinifi "En basta sadece 11 ile baslayip isleri yoluna koydukça üzerine yeni seyler ekleyerek devam ettim" seklinde özetleyebilirim.

    11. sinifi matematik ve Türkçe adina fazla konu çalismasi yapmasam da bu derslerden bol brans denemesi çözerek tamamladim. Bu derslerdeki bilgiler fazla unutulacak gibi gelmedigi için konu tekrariyla zaman kaybetmedim sürekli deneme çözdüm. Eger ufak tefek eksikleriniz varsa onlari kapatabilir bu süreçte de deneme çözebilirsiniz. Eger ciddi eksikleriniz varsa 11'den artan zamanlarinizi 11 çalisir gibi bu derslerden konu çalismalarina ayirabilirsiniz.

    11'in ortalarindan itibaren bos buldugum her yerde çantamdan sosyal ve fen denemeleri çikarip çözerdim. Zaman çalmadigi için inanilmaz verimli bir çalismaydi benim için. Eger konulariniz tam olmasa bile 15 civari yapiyorsaniz tam gaz brans denemeleri çözün derim. 12'yi kesinlikle beklemeyin tyt sosyal-fen brans denemelerinde. Özellikle tarihteki konu eksiklerinizi kesinlikle hesaba bile katmadan çözün. Ama yanlis yaptiginiz her sorudan mutlaka bir seyler ögrenin. Soruyu anlasaniz bile 1 gün sonra gidip baska birine sorun ya da laf arasinda bir muhabbetini yapin. Çünkü bu konular okulda gösterilmiyor, yazilida çikmiyor. Muhtemelen en yakin aylar sonra ayni bilgiye denk gelecekseniz. Eger bu sekilde tekrarini yapmazsaniz o denemeyi çözmenizin pek bir manasi olmayacaktir. Konu çalismalarini kesinlikle kitaplara hapsetmeyin. Denemede Nesa Serahs Dandanakan savaslarini yanlis yaptiysaniz açim bir Selçuklu Kurulus belgeseli izleyin. Üstüne bir de SElçuklu haritasi açip inceleyin mesela. Bu sekilde ilginç Yanlis yaptiginiz soruyla bu belgeseli, görselleri birbirine bagladiginiz için unutma ihtimaliniz çok azalacaktir. Ben yepyeni aklimda tutmamin zor oldugu bir bilgi ögrendigim zaman absürd sekilde baska bir seylerle birlestirmeye çalisirdim. VErdigim örnek asiri absürd degil ama bazen Google'da ya da Youtube'da bulamayacaginiz bilgi olur. O bilgiyi o konuyla hiçbir alakasi olmayan birine bile anlatabilirsiniz. VErdigi bana ne seklindeki tepki bile o bilgiyi sizin aklinizda tutacaktir. Bu sekilde hatirlamayi kolaylastiran teknikler denemistim. Sunu da ekleyeyim mantigi olan hiçbir seyi ezberlemeye çalismayin. Önce birine bu konun mantigi ne, nereden geliyor diye sorun. Mantigini ögrenirseniz hiçbir seye ihtiyaciniz kalmayacak. Birinin bilmedigini digeri bilebilecegi için genis bir ders çevreniz olursa faydaniza.


    LISENIN SON YAZI / ÖN 12. SINIF ÇALISMALARI


    Evet geldik son yaza. Bu dönem kesinlikle en siki çalismaniz gereken dönemlerden biri. Benim teknigim yine haftalik konu bitirme odakliydi. Ama bu sefer günlük detaylara girmeye de basladim. Hafta içinde neleri yapmam gerektigini belirledikten sonra bir çizelgeye gün gün planimi yaziyordum. Her gün mutlaka paragraf problem çözüyord ve bunu günlük çizelgemin en basina koyuyordum. Bunu sagladigi disiplin haricinde söyle çok büyük bir artisi var: Sabah erkenden kalkip (Günesten önce) birtakim isleri hallediyorsunuz tamamladikça yanina isaret koyuyorsunuz. Süreç içinde bir seyleri basardiginizi gördükçe sikilmadan devam edebiliyorsunuz.

    Günlük planimda genelde sunlar oluyordu: PP , AYT Fen Konu Çalismasi , TYT Fen test , TYT'den brans denemeleri(Genelde sosyal ve fenden 2-3 tane digerlerinden birer tane -bazen matematikten hiç çözmüyordum- , TYT Sosyal konu çalismasi, genel deneme.

    Yaz boyu her gün deneme çözdüm diyemem ama 30-35 günlük deneme kampim olmustu. O kampta her gün çözdüm bazen 2 bazen de 3 deneme çözerek sirtimda bir yük haline dönüsen onlarca adet denemeden kurtulmustum. Iste o dönemde deneme çözmeyi gayet siradan bir sey haline getirdim. Denemelere odaklanma açisindan büyük bir zarara ugratti beni. Daha önce 120 neti de gördügümden yüksek bir motivasyonla çözemiyordum, deneme disiplinimi kaybettim. 12'nin basinda biraz geri kazanmis olsam da sonra tekrar kaybettim ve sinava kadar TYT denemeleri benim için heyecan verici bir sey olmaktan çikti. Sadece bazi Türkiye Geneli denemelere yüksek motivasyonla girmistim. Çünkü orada önemli hedeflerimiz vardi.

    Bu yüzden size önerim asiri deneme çözerek deneme heyecaninizi sifirlamayin. Özellkle TYT denemelerinde deneme sevki çok önemli bir faktör. Bu süreçte benim yaptigim en büyük hata buydu. Disiplinden kopuk bir deneme çözüs tarzim vardi. Hocalar izin verdigi için fazla zaman kaybetmemek adina 60-70 dakikada bitirip çiktigim çok deneme oldu. Halbuki yapilmasi gereken orada oturup yanlislari cevap anahtarindan bakarak degil, sinavdan çikmadan geri dönerek bizzat tespit etmek. Çok erken bitiriyorsaniz bile en azindan takildiginiz tüm sorulara tekrar dönün. Üzerinde biraz daha düsünün. Tek çözüsten sonra hemen cevap anahtarindan kontrol ederek kendinizi hazira alistirmayin.


    Denemede zaman probleminiz varsa öncelikle bilgi eksiklerinizi kapatmanizi tavsiye ederim. Bilgi eksigi oldugu halde benim zaman sikintim var diyen birisi aslinda asil probleminin farkinda degildir. Bunun için fenden sosyalden tüm temel bilgileri alin. Sonrasinda zamanlama için plan yapin. Benim zamani iyi degerlendirmek için yaptigim en önemli sey her gün paragraf çözmek (asiri klise oldu artik bunu yapmazsaniz ayip edersiniz) ve brans denemelerindeki sorulari tek okuyusta bitirmeye çalismakti. Hiza oynayabileceginiz ders bana göre Türkçe. Türkçeyi 45-50 dakikadan fazla zamanda bitiriyorsaniz buraya bir el atmaniz gerekmekte. Dil bilgisi eksiginiz varsa onu acilen kapatin. Sonrasinda sürekli Türkçe denemesi. Ayrica Türkçede yanls yaptiginiz paragraf sorularini hiç dert etmeyin. Paragraf sorulariyla alakali temel kavramlari biliyorsaniz yayinevlerinin sorularini yanlis yapmaniz bosuna sizi üzmesin. Benim de Türkçem çok kötüydü, 12'de kimi dönemler her denemede 3-4 Türkçe yanlisi yapiyordum. Denemelerimin ezici oranda çogunlugunda yanlislarimin en az 50%'si Türkçedendi.


    12. SINIF ÇALISMALARI

    Asil büyük maratona geldik. Bu maratonda kendi adima okulun ve kursumun yaptigi haftalik denemeler benim deneme formumu korumama büyük katkida bulundu. Bunun haricinde yazdan kalan 12 fen konulari sene basinda benim asil önem verdigim kisimdi. Eksik konularimi bir an önce kapatmak için fasiküllerden ve soru bankalarindan bolca soru çözdüm. Yazin edindigim sabah erkenden kalkip ise baslama aliskanligi ve yapacaklarimi kagida dökme rutinimi verimli bir sekilde devam ettirmeye özen gösterdim. Kaynak ayrimi yapmadan konulari kavramaya yönelik yaptigim bu çalismalar sonucunda benim için ileride yapacagim kapsamli tarih cografya çalismalarini saymazsak TYT-AYT sayisal bitmisti. (Ekimin sonlari Kasimin baslari olabilir. Kasimin ortalari da olabilir.)

    Bundan sonra bana düsen konularin üzerinden sürekli geçmek ve denemelere devam etmekti. 11'de ve yazin felsefe ve din derslerini tamamen halletmistim. Tarih ve Cografya'ya da çok kez çalismistim ama bir seyler eksikti. Denemelerde rahatlikla soru kaçirabiliyordum. Bunu AYT konularim varken TYT sosyale tam odaklanamamaya bagliyorum. Örnegin yazin tarihte bir konuyu izleyip 2 tane kaynaktan temizlemeyi 1 günde yapmaya çalisiyordum. Evet zaman kazandiriyordu ama uzun vadede verimsiz bir çalismaydi çünkü tekrar yapmiyordum.
    Bu tür eksiklerimin farkinda varmamdan itibaren sayisal adina yaptigim ayrintili konu tekrarlarini saymazsak yaptigim çalismalarin çok büyük bir kismi sosyaldi. Sinava girene kadar içim disim sosyal dersleri olmustu adeta.

    Sinava hazirlanirken beni motive eden seylerden biri burslardi. Özellikle ilk 100 bursunu almayi çok istiyordum. Sayisaldan ilk 100'e girmenin ne kadar zor oldugunu da biliyordum çünkü ham siralamadan bana yardimci olacak bir OBP'm yoktu. :) Hem bu nedenle hem de öylesine izledigim Rüstü Hoca Divan edebiyati videolari neticesinde esit agirlik çalismaya basladim. Hocalarima bu fikri sordugumda çogunlukla olumlu dönüt aldim. Okuldaki edebiyat ögretmenim ile plan yapip resmen EA serüvenim basladi. Bu Kasimin sonlarina denk geliyor.
    Basta hizli bir sekilde edebiyat 9-10'u bitirsem de 11'den itibaren isin içine yazar-eser de girdigi için çok yavaslamistim. Bir konudan çözdügüm 4-5 kaynaktaki ayrica izledigim videolardaki tüm eserleri bilmek zorunda hissediyordum. Hocalarim defalarca çalistigim kadar ayrintili çikmayacagini, ÖSYM tarihinde böyle bir sey olmadigini belirtseler de içim rahat etmedigi için okuldaki fen derslerinde edebiyat çalisacak kadar yogun EA yüklemesi yaptim. Bunu kimseye önermem. Çok çalisacaksaniz bile sürekli farkli ayrintilara girmek yerine ÖSYM'nin dikkat ettigi yerlerin üzerinden birkaç kez geçin. Özellikle dönemlerin özellikleri, akimlarin savunduklari ana ilkeleri ve bunun yansimalarini bol örneklerle irdeleyin. Örnegin Garip akimini ögrendikten sonra gidip Oktay Rifat'in yazdigi 80 tane eseri ezberlemek yerine Garip akimina ait 20 tane siir okuyun ve genel özellikleri o siirlerde görmeye çalisin. Böyle yaparsaniz soru yakalama ihtimaliniz artacaktir.

    TYT Tarih için yaptigim çalismalar bana hiçbir sey katmadi desem yeridir. Ne zaman ki AYT tarih çalismaya basladim o zaman tarihi ögrendim ve TYT netlerim de artti. Tarih çalisirken gördügünüz tüm bilgilere bu detay TYT'de böyle çikmaz gözüyle bakarsaniz çikmayacak olsa bile gereken dikkati odagi saglayamadiginiz için gerçek manada hiçbir sey ögrenemiyorsunuz. Psikolojik olarak ögrenmeye hazir olmaniz lazim.

    Net koparmak için asgari çalismayi yapmak yerine konuyu gerçekten ögrenip net derdinden kurtulmaya çalismanizi öneririm.

    Tarihte böyle bir çalisma beni ileri tasidi. 11. Sinifa kadar tarih bilgim çok kötüydü. Yorum sorularini bile yapamiyordum ama 12'de kazandigim bu anlayis sayesinde büyük ölçüde temel hatlariyla tarihi ögrenmis oldum.


    TYT Cografya adina kullandigim ve güzel buldugum bazi materyalleri asagiya birakacagim. Haritadan çalismanizi kesinlikle tavsiye ederim. Yazin çizin yasayin ve ögrenin. Gerçekten cografyanin özeti bu. Sürekli tekrar etmeyi unutmayin. Ögrendiginiz yeni bilgiyi ertesi gün tekrar etmiyorsaniz o günkü çalismaniza yazik edersiniz.

    Ben düzenli tekrar edebilmek için whatsapp'tan Tarih Cografya ve Edebiyat gruplari olusturdum, içinde sadece benim bulundugum. Yeni ilginç bir bilgi ögrendigimde oraya kaydediyordum. Sikildigim zamanlar telefonu ya da bilgisayari elime alip oradaki bilgileri tekrar ediyordum. Sonuçta kagida not almiyordum bu yüzden not alirken düz metin yerine internetten buldugum görsellerle not almayi tercih ettim.

    Bunu kesin yapin olmazsa olmaz demiyorum ama benzer bir sey yaparak tekrarlarinizi kolay hale getirebilirsiniz. Esas olan kendinizi fazla yipratmadan ögrendiginiz yeni bilgileri birkaç defa daha görüp tekrar edebilmek. Çok daha pratik olani siz bulabilirsiniz. Kimi zaman da odamdaki tahtami bu amaçla kullandim mesela.

    Isterseniz suraya Cografya grubuna attigim bir notu birakayim:

    YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. /  SAY 17. /  TYT 9. ]
    YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. /  SAY 17. /  TYT 9. ]

    Burada fay hatlarini ve tektonik gölleri isaretledim ve iki bilgiyi tek görsele yerlestirmis oldum. Tabi ilk isaretleme sirasinda isimlerini de okuyorum. Daha sonraki çalismalarimda ismi kendi basima hatirlayayim diye ilk harfi yaziyorum sadece. (Bu arada bu çok uç bir örnek, gidip tektonik göl örneklerine çok fazla çalismayin. Ben beni psikolojik olarak bu örnekleri bilmemek yiprattigi için çalistim sinavda çikmasina ihtimal dahi vermiyordum)

    Edebiyat not örnekleri:

    YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. /  SAY 17. /  TYT 9. ]
    YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. /  SAY 17. /  TYT 9. ]
    YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. /  SAY 17. /  TYT 9. ]



    SINAV SÜRECIM HAKKINDA BAZI KRITIK NOKTALAR

    1 - İşe bir yerden baslamak ve bunun için motivasyon bulmak

    11e geçtigimde biyoloji konusunda kendimi yetersiz görüyordum. YKS hazirliklarina da baslamam gerektiginin farkindaydim. Zamaninda yaptigim biyoloji çalismalari yazililara yönelikti ve birçok seyi kisa zamanda unutuyordum bu yüzden farkli bir metotla 11de "Biyoloji sorunumu kökten çözecegim artik!" diyerek ise koyuldum. Bunun için de artik ezberlerimi kelimeler üzerinden degil sekiller ve olaylarin zihinde canlandirilmasi üzerinden yaptim. Daha önce deftere her seyi yazar ve yazililar için bu defterdeki adeta kelimeleri ezberlerdim olaylarin detayina inemezdim. Vizyonum da ancak o defter kadar olurdu. Bu yüzden farkli bir metoda geçerek YKS çalismalari için bir motivasyon saglamis oldum ve is bir noktadan basladiktan sonra gerisi ilk adimin verdigi heyecanla kendiliginden geldi

    2 - Özgün Olabilmek

    Benim çalisma sistemim teknoloji endeksliydi. Sinav gününe kadar bilgisayar, telefon ve internet kullanimini kisitlamadim. Aksine bunlardan ders adina verim almaya çalistim. Tekrar metodu olarak bilgisayarda masaüstünde küçük notlar bulundurma ve az önce gösterdigim whatsapp gruplari bunun bir örnegi.

    3 - Disiplin Konusunda Zorluk Çektigim Yerlerde Yapay Zaruret Olusturma

    11. sinifta 11 çalisirken o bilgilerin kisa vadede bana gerekecegini bildigim ve iliklerime kadar hissettigim için 11 çalisirken herhangi bir sorun hissetmiyordum. Ayni zamanda haftalik çözdügüm denemeler de TYT çalismalarim için disiplin sagliyordu. Ancak 2. Dönem 12. Sinif konularina çalisirken bunun kisa vadede getirisi yok gibiydi. Dolayisiyla çalisirken "Aman ya buna simdi çalismasan ne kaybederim, hem kimse çalismiyor zaten, seneye hallederim."gibi düsüncelere dalmam ve disiplini kaybetmem isten bile degildi. Bunun için matematik hocamdan bana her ünite için son tarih vermesini istedim ve bu süre zarfinda o konuyu bitirmeye çalistim. Bu sayede güzel bir disiplin ve motivasyon bulabilmistim. Siz de benzer bir sey yapabilirsiniz. Örnegin alt siniflardan arkadaslarim ortak kitaplarini birlikte zaman belirleyerek çözüyor. Bu da onlara disiplin katiyor. Ne de olsa kimse arkadaslari üniteyi bitirmisken geride kalmayi istemez.
    Disiplini saglamayip gereken zamanda isi bitiremeyince belki maddi açidan bir sey kaybetmeyiz ama sözümüzde durmak isteyecegimizden bitirmek için normal hale göre daha fazla gayret gösteririz. Sunu da eklemek isterim ki yapamayacaginiz isler altindan kalkmayacaginiz yükler için söz vermeyin. Yarardan çok zarar verirsiniz kendinize. Bu hususta sizi en iyi siz taniyorsunuz. Biraz kendinizi zorlayin, tahmin ettiginizden daha fazla potansiyele sahip oldugunuzu da unutmayin.

    4 - Çalisirken Gereksiz Detaylara Takılmamak

    Günde Kaç Saat?
    Günde Kaç Soru?
    Üstteki Soruya 3-4 saat diyip halimden memnun oldugum günler de oldu 15 saat diyip bugün hiçbir sey yapamadim dedigim günler de oldu.
    Alttaki Soruya 200 soru diyip halimden memnun oldugum günler de oldu 1000 soru diyip bugün hiçbir sey yapamadim dedigim günler de oldu. (CTRLC CTRLV)

    Bu sorularin cevaplari her ne kadar nicel veriler sunsa da bu veriler sizin için pek de önemli olmayan veriler aslinda. Bakmaniz gereken sey yilin bu döneminde bu günlerde kendime biçtigim vazife nedir ve ben bunu ne oranda yerine getirdim. Ben son dönemde kendime günde 7-8 deneme çözeyim dedigim için 15 saati yetersiz buldum ama nisbeten daha hafif çalismam gereken günlerde 3-4 saat bile vicdanen rahatlatti. Makul bir haftalik/günlük plan olusturduktan sonra o plana uymaya gayret göstermeniz yeterli. Yüzde yüz uyum olmasa da olur :)
    Not: Günde 7-8 denemeyi asla denemeyin. Ben denemelerim bitmiyor ne yapacagim seklindeki telaslarim nedeniyle böyle davranmistim. O "hizli" dönemlerde kendime çok az sey katmisimdir :D
    Ayrica üstteki klise sorulara yer yer "Hangi Kaynagi çözen sinavda derece yapar, Hangi kanal en iyisi" gibi sorulari da ekleyebiliriz çünkü henüz çalisma disiplinin oturtmamis kisiler için kaynak ya da kanal hiç önemli degil. Hedefinize yönelik size katki sagliyorsa oradan yararlanin bu kadar basit.

    Yaptigim haftalik/günlük plandan iki örnek birakayim:

    Okul günleri:

    YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. /  SAY 17. /  TYT 9. ]


    Tatil günleri:

    YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. /  SAY 17. /  TYT 9. ]


    KAYNAK INCELEMELERIM

    Matematik:

    YKS Matematik adina çok sey çözmedim çünkü 9-10'da büyük ölçüde matematik bitmisti. Zaten matematik çalismam hiç denecek kadar az oldugu için esit agirlik ve sözel çalismaya zaman bulabilmistim.

    - Endemik Fasikülleri : Apotemi kadar meshur degil ama bence en kaliteli fasiküllerden biri
    - Apotemi Fasikülleri : Derece ögrencilerinin vazgeçilmezi. Ben sadece Türev'ini çözdüm. Digerlerine de kefil olabilirim yine de :)
    - Sonuç Derece : Matematik adina ciddi manada kaliteli sorulari olan bir yayin ancak ben 11-12'de kullanmadim. Son 2 yilda ne ettiler ne yaptilar bilemiyorum.
    - 345 : TYT AYT SB alin çözün denecek kadar net saglam bir yayin. Ben TYT'sini çözdüm. AYT'sindeki sorularin önemli bir kismini arkadaslarim sayesinde gördüm. Klasik testlerini geçerek de çözebilirsiniz. Bunun için "acaba"lariniz olmasin.
    - KafaDengi : LYS'sini kullandim. Çok zorlayan sorulari var. Son dönemde ismini pek duyamiyorum ancak güzel bir kitap.
    - Acil : AYT Soru bankasini sari sayfalari geçerek çözdüm. Çok begendim
    - Karekök : Ara siniflarda çözdüm. Çok basitti. Ara siniflarin alip kullanabilecegi ilk kaynak olabilir. Ancak TYT-AYT kitaplari sanirim o kadar basit degil. Ben Karekök hayrani degilim ama kötülemem de. Fazla incelemedim
    - Gür : Bunun fasiküllerini çok begeniyorum. Isi gücü fasikül çözmek olan arkadaslar Endemik Apoteminin yaninda bunu da çözebilir.
    - Paraf Yeni Nesil: f/p bakımından en kötü kitap. İşlevsiz bir iPhone olarak nitelendiriyorum. 120ye 80yapmak sizin için rutin olduysa keyfine bunu da çözüp girebilirsiniz.


    - Endemik Deneme : Yoksa sen hala çözmedin mi?
    - Bilgi Sarmal Deneme: Hayran kaldigimi söyleyemem. Orta düzey için çözülebilir. Sekli biraz abartiyorlar yer yer.
    - 345 Deneme : Ben bu listeye eklemesem de zaten neredeyse hepiniz alip çözecektiniz. Fazla bir sey dememe gerek yok
    - 3D Deneme : Sekli abartabiliyor. Yine de çözülmeli. 345 ve 3D nin Kagit/baski kalitesini çok begeniyorum. Benim gibi fiziki özelliklere dikkat edenlerin hosuna gidecektir.
    - Toprak Deneme : Kolay-orta. Kaliteli soru orani fazla degil.


    Türkçe:

    Kaynaklarin çok önemli oldugunu düsünmedigim ders

    - Endemik SB : Saglamdir çözülebilir. Paragraflarini pek begenmiyorum, dil bilgisi kısmı çok daha güzel.
    - Supara SB : Endemik ile ayni yayin grubu. Ikisini birden çözmeyin, Birini çözebilirsiniz.
    - Bilgi Sarmal SB : Bunu da çok begeniyorum. Hatta Endemik'ten bir tik iyi olabilir.
    - Paragrafik ve ParagrafikS : Bana paragrafi sevdiren kitaplar. Ne desem az. Zorlar, gelistirir. Hem uzun hem yoğun sorulari çok. Ileri seviye saglam 2 kitap.
    - Bilgi Sarmal SB ve Deneme : Türkçede en sağlam yayınlardan biridir. Çözülmeli
    - Limit : Bu yayının paragraflarını pek beğenmiyorum. Genelde doğru cevabı öğrensem de ikna olamıyordum. Ama yoğun paragflara alışmak için çözülebilir.
    - Yanıt SB : Çok kapsamlı, geliştirici bir kitap. Eğer sadece 1 ya da 2 kitap çözeyim diyorsanız bu olabilir. Kendi içerisinde tekrar sistemi var o özelliği çok iyi. Ancak çok uzun olması bazen bezdiriyor.


    - Paraf Deneme : Paragrafları Limit'ten çok farklı değil. Ben ikisinde de zorlandım ancak sınava tekrar girecek olsam tekrar çözerdim. Dil bilgisinde tüm konularınız bittikten sonra bu denemeyi çözün derim.
    - 345 Deneme : Müthiş bir deneme diyemem. Ama asla kötü değil. Mutlaka çözün. Zaten genelde anlamda branş denemelerinde fazla seçici olmanızı önermem. Ne bulduysanız çözün. Sadece yayınlar hakkında bilgi sahibi olup hangisini ne zaman çözeceğinize dikkat edin.
    - 3D Deneme : Sonlara doğru gerçekten zorladı, yıprattı.
    - Hız ve Renk Deneme : Piyasanın en basit denemesidir. Dışarıda çay bahçesinde (çok sesli bir ortam) güya zor denemesini 17 dakikada 40 net yaptıktan sonra kitabı attım. Gerçekten çok basit. İlk çözeceğiniz deneme olabilir.
    - Madalyon Deneme : 2020 YKS'nin underrated yayınlarından biri olabilir. Çok zor değil ama kaliteli, çözümü zevkli bir denemeydi.
    - Apotemi Deneme : Dil bilgisinde kıyıda köşede kalmış, nisbeten önemsiz bilgileri sorguluyor. Paragraf sorularını beğeniyordum.
    - Toprak Deneme : Kolay-orta ama kesinlikle kaliteli bir deneme.


    Fizik:

    Olaylara, kavramlara karşı olan yanlış anlaşılmalarınızı düzeltmek için mutlaka bol soru çözmeniz bol sorgulamanız gereken bir ders. Kaynak kalitesi bu kısımda çok önemli.

    - Eksen AYT: Sorguladığı bilgileri ve ÖSYM'ye yakınlığı ile yerli yerine bir kitap. Konu özetlisini kullanmıştım.
    - Bilgi Sarmal AYT SB: Müfredat ayarına çok hoş bir kitap.
    - Supara TYT AYT SB: Açıkçası beklentimin biraz altında kaldı diyebilirim. Endemik yayın grubundan biraz daha iyisni beklerdim. Orta seviye AYT SB isteyenler alabilir
    - Nihat Bilgin SB: KEndini zorlamak isteyenler çözebilir. Müfredat dışına da kaçabilir ama bunu sorun etmeye gerek yok
    - 345 SB: Gerçekten güzel ve gündelik hayata bağlantılı soruları var. Çözülebilir. Ancak ilk kaynak olarak değil
    - 3D TYT SB: TYT için abartı bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ama ben kapsamlı bir TYT temizliği yapacağım diyorsanız tek başına bile yeterli olabilir
    - Çap Konu Fasikülleri: Eksik konulara nokta atışı yapabileceğiniz çok güzel fasiküller. Pek bir olumsuzluk görmedim bu fasiküllerde
    - Apotemi Modern Fizik SB: SAdece 12. sınıf konularını içeren ama gerçekten zorlayan, konu kısımlarında ise derinlere inen bir kitap. Derece öğrencileri çözmelidir.
    - Birey B TYT AYT SB: FAzla bir esprisini görmedim. Ne çok zor ne çok basit. Temel ve sıradan bir kitap. Yeni başlıyorsanız 1.ya da 2. SB olabilir.
    - MF Kazanım AYT SB: Zorluk bakımından doruk burada diyebiliriz. Lisenin çok üzerine çıkar. Bazı temel kabullenmelerimizi sorgulatır.
    - Yayın Denizi SB: Orta zorlukta kaliteli bir kitap. Çözebilirsiniz
    - Ekstrem TYT Fen SB: Şimdi satışta mı bilmiyorum ama tek fen kaynağı olarak kesinlikle iş görür.
    - Okyanus SB: Fizik bilginiz 0 ise ilk olarak çözebileceğiniz kitap. Orta seviyeyseniz dahi kitap çok basit gelecektir


    - Hız ve Renk AYT Fizik Deneme: Harika bir deneme de diyemeyiz, çöp de diyemeyiz. Alıp almamak size kalmış.
    - 345 AYT Fen Deneme: Mutlaka çözülmeli, her sorusu iyice analiz edilmeli
    - 345 TYT Fen Deneme: AYT'si gibi kaliteli, özenli bir kitap.
    - Apotemi AYT Fen Deneme: Zor fen denemeleri isteyenler mutlaka çözmeli. İllaki birkaç tane ne alaka dedirten saçma soru olabilir ama takılmamak lazım. Çözülebilir
    - Endemik TYT Fen Deneme: Bir iki hatalı sorusu vardı sanırım ama genel manada kaliteli ve çözülmesi gereken bir deneme
    - Endemik AYT Fizik Deneme:
    - Paraf AYT Deneme: Ufkumuzu zorlayan güzel bir deneme. Ben çok kasmayacağım diyenler almayabilir.
    - Paraf TYT Fen Deneme: Fazla geliştiriciliği olduğunu söyleyemem ama kıyıda köşede kalmış ayrıntıları yakalamak ve öğrenilen temel bilgileri hızlıca tekrar edebilmek açısından faydalı.
    - Bilgi Sarmal TYT Fen Deneme: En sevdiğim fen denemelerinden birisidir. Mutlaka çözün derim. Fizik kısmının yazılması olmasa da hata ayıklanması ve geliştirilmesinde rol almıştım Hasan Hocamız sağ olsun.
    - Bilgi Sarmal AYT Fizik Deneme: Müfredatı çok iyi analiz edip, ÖSYM tarafından öğrencilerden istenen bilgileri sorgulayan bir deneme. Çözülmeli.
    - 3D AYT Fen Deneme: Yer yer zorlayan, kaliteli bir deneme. Mutlaka çözülmeli.
    - Fenometre Fen Deneme: Keşke bitmese dediğim süper bir denemeydi.
    - Aydın AYT Deneme: Ciddi manada zorlayıcı bir deneme


    Kimya:

    Kaynaklar arasında genelde dağlar kadar fark olmuyor. ÖSYM'nin sorduğu sorular genelde her kitapta bulunan, hocaların anlattığı temel düzey bilgilerden oluşuyor. Aşırı fazla SB çözmeye gerek yok.

    - Test Okul AYT Konu Anlatımlı: Dershanemizin verdiği, 11deki bilgileri tekrar etmemi ve 12deki eksiklerimi kapatmamı sağlayan güzel bir kitap.
    - Birey B AYT SB : Orta düzey güzel bir kitap. Ekstra diyebileceğimiz fazla sorusu yok ancak mevzu kimya olunca çok da sorun değil
    - Palme AYT : Beğenerek çözdüğüm bir kitap. Yeteri kadar soru ve soru çeşidi var.
    - Apotemi TYT-AYT SB : Çok abartı bulduğum bir kitap. Müfredat dışında gereksiz fazla çıkılmış. Kimyada maalesef pek önermiyorum.
    - Supara TYT-AYT : Çok beğendiğimi söyleyemem. Orta seviye bir kitap. TYT Kısmı faydalı olabilir.
    - Çap Fasikülleri : Organik Kimya'da kullanmıştım. Konu anlatımlısının soru sayısı çok değil ama ka + sb yapılması çok da mantıklı değil. Farklı yayınlardan çözmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Bunun haricinde herhangi birini alırsanız da kesinlikle pişman olmazsınız. Ben çok beğenmiştim, yeterince öğreticiydi
    - Farklı Kadro Organik : Organik Kimya'da en çok beğendiğim kitaptı. Yer yer seviyesi yukarılara çıksa da genel anlamda çok zevkli bir kitap.
    - Aydın AYT : Kendim çözmedim yeterince objektif olamayabilirim ancak getirilen sorular ve dışarıdan yaptığım gözlemlere göre kesinlikle alıp çözmeliyim dediğim bir kitaptı. Son zamanlarda fark ettiğim için alamamıştım
    - Orbital Organik : Ufak konu özetlerini de içeren güzel bir kitap. Tavsiye ederim. Farklı Kadro'nun zorluk bakımından bir tık altında ama yine onun kadar güzel.

    - Endemik AYT Deneme: Çözülür
    - Bilgi Sarmal AYT Deneme: Çözülür
    - Aydın AYT Deneme: Çözülür
    - Orbital TYT Deneme: Çözülür
    - Paraf AYT Deneme: Seviyesi sınavın üzerinde. Bu seviye isteyenler çözebilir ama gerek var mı orası size kalmış. Ben olsam çözerdim ki çözdüm :)
    - Palme AYT Deneme: Çözmedim ama nedeni zaman bulamamış olmaktı. İnceleme fırsatım oldu ve beğenmiştim
    - Apotemi AYT Fen Deneme: Derece isteyen öğrencilerin çözmesi gerekiyor bana kalırsa


    Biyoloji:

    Kaynaklar genelde eksiklerin giderilmesi, bilgilerin tekrar edilmesinde kullanılmalı. Kağıt üzerinde sadece konu anlatımı okuyarak da fullenebilecek bir ders ama bol soru çözerseniz konu anlatımındaki eksiklerinizi giderirsiniz.

    - Test Okul AYT Konu Anlatımlı: Belli bir temeliniz varsa eksiklerinizi kapatmanız konusunda faydalı olabilecek çok güzel bir kitap. Ben 12'de çözüp memnun kalmıştım. TYT'si de güzeldi, bir şeyler katan ilginç bilgiler tarzı notları çok hoşuma gidiyordu.
    - KafaDengi AYT Nar SB : Zor ve seçici oranı yüksek bir kaynak. İlk kaynak olarak çözmeyin. Fayda sağlayacaktır. Yan taraflardaki bilgiler de işime yarıyordu. (Yeni baskısı hakkında pek bir bilgim yok yan tarafttaki bilgiler olayı kaldırılmış olabilir)
    - Palme AYT SB : Mutlaka çözün, sınava öyle girin diyebileceğim güzel ve kapsamlı bir kaynak
    - Karekök TYT SB : TYT adına benim ilk çözdüğüm beni çok ileriye taşıyan bir kaynak. Herhangi bir olumsuzluğu yok
    - Paraf TYT SB : Son kaynak olarak çözülebilir, müfredatın sınırlarını zorluyor. İstisnai durumlara çok değiniyor. Çözmeden de fullersiniz ancak biyolojiye ilginiz varsa tasarımıyla da size hoş gelecektir
    - Paraf AYT SB : TYT hakkında söylediklerim aynen geçerli. Gereklilik konusunda AYT Biyolojinin bir tık önde olduğunu düşünüyorum. Çözerken keyif verdiğini söyleyebilirim.
    - Supara TYT/AYT SB : Öğretici bir kitap ama arada moral bozucu olabiliyor. TYT AYT tek kitap arıyorsanız çözebilirsiniz
    - Ekstrem TYT Fen SB : Fen derslerini bir kitapta çözmek istiyorsanız kesinlikle öneririm. Her dersini çok beğemiştim. Sanırım kimyası biraz fazla ayrıntılıydı ancak sorun teşkil edeceğini sanmıyorum, tabi ki zamanınız çok kısıtlı değilse.
    - Endemik SB : Supara ile aynı yayın grubu ama Supara'dan biraz daha güzel ve özenli bir kitap. Çözebilirsiniz.
    - Hız ve Renk AYT SB : Hız ve Renk yayınlarına hayran olmasan da biyoloji kitabını severek çözmüştüm. Sade, şık bir kitap
    - Apotemi Sistemler : Maraton testleri aşırı zor ama konu kısımları ve temel kazanım soruları sizi ileri taşır.
    - Çap Sistemler : Görselli konu anlatımları ve soru kalitesi ile beğenerek çözdüğüm ama bitiremeden kaybettiğim kitap. Sistemlerde eksiğiniz varsa ya da kapsamlı bir tekrar lazımsa bunu kullanabilirsiniz
    - Çap Bitki : Bitki ünitesi için özel bir kitap alacaksanız şiddetle tavsiye ederim. Başka kaynaklardan elde ettiğiniz bilgileri de bu kitabın boş kısımlarına not alarak harika bir kaynak elde etmiştim ben :)

    - Endemik AYT Deneme : Branş denemesi olarak çok kaynak çözmeniz gerektiği için bunu da alın çözün :)
    - Bilgi Sarmal AYT Deneme : Çözülmesi gereken bir branş denemesi. Sorular gerçekten bir şeyler katacaktır.
    - Biyotik AYT Deneme : Müfredatın çok iyi analiz edildiğini ancak sorulardaki şıkların özensiz düzenlendiğini gördüm. Almanızı tavsiye ederim
    - Ekstrem TYT/AYT Deneme : Endemik ile aynı yayın grubu. TYT/AYT branş denemesi olarak çok beğenmiştim
    - Apotemi AYT Fen Deneme : Seviyesi gerçekten yukarılarda olan ancak derece öğrencilerinin çözmesi gereken bir kitap
    - Paraf AYT Deneme : YKS ile uzaktan yakından alakası olmayan birçok sorusu vardı. Biyoloji okuyacak öğrenciler sınav sonrası yaz tatilinde alıp çözebilir. AYT Fen branş denemeleri arasından birini almayacaksanız o kitap biyoloji olabilir.


    Tarih:

    TYT kısmında 1, AYT kısmında 2-3 soru bankası ayrıca bol bol bölüm denemesi çözülmesi gerektiğine inanıyorum. AYT adına bir hocadan düzenli takip etmenizi de tavsiye ederim. Ramazan Yetgin / Selami Yalçın / M. Celal Özyıldız dan dersler dinlemiştim ben. Özellikle Ramazan Yetgin AYT Oynatma Listesinin hazine olduğunu düşünüyorum. TYT içinse Sosyal Hocam kanalı (Eskiden Tonguçtaydı) iyidir.
    "TYT Tarih zaten yorum, bilgi çıkmıyor" anlayışından kurtulmanızı istiyorum :D

    - Endemik TYT Tarih : Temel düzey bilgiler içeren yorum sorularıyla sınav ayarında çok hoş bir kitap.
    - Nitelik AYT Konu Anlatım : Kitabın biraz sıkışık olması dışında sorun yok
    - Seviye AYT Soru Bankası : Her sorusu dikkatli analiz edilmeli. Çok beğendiğim bir kitap.
    - Sadık Uygun AYT SB : Seviyeye göre çok daha zor bir kitap. Ancak bu kitabı bitiren biri tarih adına ne var ne yoksa her şeyi öğrenir. TAbi bu kaynağı çözmeden önce konu anlatım kısmında eksik bırakmamak lazım. Aksi halde kitabın 70% 'i falan boş kalabilir. Eşit Ağırlıkçılara pek önermem, sözeller çözebilir.
    - Çıkmış Sorular : KPSS, YGS, LYS çıkmış sorular tarihte çok önemli bence.
    - Seviye El Kitabı : Çok özet, tekrar haricinde fazla işe yaramaz
    - Limit El Kitabı : El kitabı alacaksanız bunu öneririm.

    - Benim Hocam AYT Deneme : Zorlayıcı güzel bir denemeydi. Hızlı çözüp atarsanız pek bir şey katamayabilirsiniz kendinize
    - Hız ve Renk TYT Deneme : Yazın çözüp beğenmiştim. TYT Tarih denemesi alacaksanız (halen satıştaysa) bunu alabilirsiniz
    - Delta Kültür TYT Deneme : TYT Tarih denemesi ama AYT ayarında. AYT'de gelecek olan yorum sorularında ilerlemek için çözebilirsiniz. Kağıt kalitesi çok iyi değildi ayrıca renksiz bir kitaptı.


    Coğrafya:
    Felsefe:
    Din Kültürü:
    Branş Denemeleri (Bazıları ders ders ayırdığım kısımda var zaten) :
    KAMP + GENEL DENEME:







    Sorulariniz dahilinde konuyu sekillendirebiliriz. Atladigim bir yer varsa bildirebilirsiniz.

    SSS

    * Hangi Üniversite: Boğaziçi
    * Hangi Bölüm : Bilgisayar Mühendisliği
    * Hangi Liseden Mezunsun : TOBB Osmaniye Fen Lisesi
    * Hangi Kursa Gittin : Artı Bilim (Osmaniye)
    * YKS'de Hangi Soruların Yanlış :
    + TYT Türk - Anlamca Kesinlik
    + TYT FenF - Fizik Balonlu deney sorusu
    + AYT Coğ1 - 1992 KEİ
    + AYT Tar2 - 2. İnönü ve Darüşşifa
    + AYT Coğ2 - 1ve3 / 2ve4 yanılsaması
    + AYT Fels - Mantık ilkeleri(Thesus Gemisi) ve Sosyal Bilişli soru
    + AYT DinK - Milenyum Tarikatları
    + AYT Kimy - "ml=0" olan atom sayısı = "11"
    (Böyle bakınca çok fazla yanlışım çıkmış ya )

    * MSÜ'de Hangi Soruların Yanlış :
    + MSÜ Mat - Çokgen sorusu. (15gen) (İlk yanlış çözmüşüm sonra düzeltmeme rağmen optiği değiştirmeyi unutmuşum)
    + MSÜ Mat - Öncüllü küme sorusu (Doğru yaptığımı sanıyordum
    + MSÜ Fen - Kimya ters ozmozlu soru


    YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. /  SAY 17. /  TYT 9. ]
    YKS TAVSİYE / KAYNAK ÖNERİSİ - umitcan.evleksiz - [ EA 1. / SÖZ 4. /  SAY 17. /  TYT 9. ]





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D92479D6 -- 20 Eylül 2020; 21:1:52 >







  • Beğendiğim/Yararlandığım Materyal ve Kanallar:

    -http://www.biyolojiportali.com/ :

    YKS Biyoloji Adına Bulunmaz Hint Kumaşı. Ücretsiz olmasını aklım almıyor. PDF de mevcut

    -https://www.cografyadefterim.com/wp-content/uploads/2017/11/TYT-Yeni-Web.pdf :

    Çok Sağlam TYT Coğrafya Notları

    -https://www.youtube.com/watch?v=86QSxLWU_J8&list=PLMD8asMNhn2tLXcFoU_-zbXYs2Qb4mbzC :

    Fizik Adına Bu Oynatma Listesindeki Videolar Gerçekten Ufuk açıcı

    -https://www.youtube.com/watch?v=tWg4T0pbk_4&list=PL9Nr-FlX1uQMH98UTg6YZo489QtrppuwL :

    Biyoloji Fundamentals Animasyonlu Anlatım

    -https://www.youtube.com/channel/UCYO_jab_esuFRV4b17AJtAw (YKS Değil)

    Matematikte benim vizyonu genişleten mükemmel bir kanal. Tatil günlerinizde, boş zamanlarınızda mutlaka faydalanın. Kısa vadede netlerinizde artış sağlarsınız demiyorum ama matematiksel düşünmeyi öğretecektir.

    -https://www.turkedebiyati.org/

    Yazar-eser ezberlerken günde yaklaşık 27bin kez girdiğim site

    - felsefe.gen.tr

    Felsefe'de yanlış yaptığım sorudan sonra Google'un sorgu yerine aradığım kelimeden sonra eklediğim son ek. Konuları buradan sağlamlaştırdım diyebilirim

    - kariyermemur.com

    Tarih için konu okumaları yaptığım KPSS sitesi. KPSS olmasına aldanmadan okuyabilirsiniz. Çok beğeniyorum. Kırım Savaşı sayfasını 800 kere okumuştum :D

    -http://cografyaharita.com/

    Haritalarımı buradan çıkardım. Esaslı bir TYT Coğrafya çalışması yapacaksanız burası sizin meskeniniz olsun.

    -https://www.youtube.com/user/EugeneKhutoryansky/videos -https://www.youtube.com/channel/UCeikv3JwcHmsCEVfTMBZN4Q/videos

    Fizik animasyonları. Konuları görsel ve dinamik olarak kavramanın çok önemli olduğunu düşünüyorum
    Uzun zamandır foruma girmedim, hiçbir şey yazmadım ta ki bu konuyu görene kadar. Duygularımı paylaşmak için telefonumu yazdım siteden kod geldi kodu girip hesabıma girdim o kadar uzun süre girmemiştim yani.

    Gerçekten helal olsun kardeşim. Büyük ihtimal üniversite sınavları tarihinin en iyi öğrencisisin. Bütün alanlarda bu başarıları elde etmek çok çok büyük bir başarı. Allah yardımcın olsun yolun açık olsun.

    VAY BE!
    bu işin asıl olayı bence motivasyon ve disiplin 2018 de mezun oldum lisede 4 yıl yattım sınava da girmedim 2 senede tüm derslerden toplam 15 kitap çözmemişimdir
    tebrik ederim hocam çok da samimi birisiniz youtube kanalı açsanız izleyeceğim nadir kanallardan olur:) genelde derece yapanlar çalışmadım zekiyim kompleksine girer ama siz dürüstlükle anlatmıssınız her şeyi,eminim bundan sonra da çok başarılı bi hayatınız olur yolunuz açık olsun...
  • Beğendiğim/Yararlandığım Materyal ve Kanallar:

    -http://www.biyolojiportali.com/ :

    YKS Biyoloji Adına Bulunmaz Hint Kumaşı. Ücretsiz olmasını aklım almıyor. PDF de mevcut

    -https://www.cografyadefterim.com/wp-content/uploads/2017/11/TYT-Yeni-Web.pdf :

    Çok Sağlam TYT Coğrafya Notları

    -https://www.youtube.com/watch?v=86QSxLWU_J8&list=PLMD8asMNhn2tLXcFoU_-zbXYs2Qb4mbzC :

    Fizik Adına Bu Oynatma Listesindeki Videolar Gerçekten Ufuk açıcı

    -https://www.youtube.com/watch?v=tWg4T0pbk_4&list=PL9Nr-FlX1uQMH98UTg6YZo489QtrppuwL :

    Biyoloji Fundamentals Animasyonlu Anlatım

    -https://www.youtube.com/channel/UCYO_jab_esuFRV4b17AJtAw (YKS Değil)

    Matematikte benim vizyonu genişleten mükemmel bir kanal. Tatil günlerinizde, boş zamanlarınızda mutlaka faydalanın. Kısa vadede netlerinizde artış sağlarsınız demiyorum ama matematiksel düşünmeyi öğretecektir.

    -https://www.turkedebiyati.org/

    Yazar-eser ezberlerken günde yaklaşık 27bin kez girdiğim site

    - felsefe.gen.tr

    Felsefe'de yanlış yaptığım sorudan sonra Google'un sorgu yerine aradığım kelimeden sonra eklediğim son ek. Konuları buradan sağlamlaştırdım diyebilirim

    - kariyermemur.com

    Tarih için konu okumaları yaptığım KPSS sitesi. KPSS olmasına aldanmadan okuyabilirsiniz. Çok beğeniyorum. Kırım Savaşı sayfasını 800 kere okumuştum :D

    -http://cografyaharita.com/

    Haritalarımı buradan çıkardım. Esaslı bir TYT Coğrafya çalışması yapacaksanız burası sizin meskeniniz olsun.

    -https://www.youtube.com/user/EugeneKhutoryansky/videos -https://www.youtube.com/channel/UCeikv3JwcHmsCEVfTMBZN4Q/videos

    Fizik animasyonları. Konuları görsel ve dinamik olarak kavramanın çok önemli olduğunu düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D92479D6 -- 2 Ağustos 2020; 11:12:28 >




  • Ben Neyi Farklı Yaptım?

    -

    edit: Bu kısma hiç giriş yapamadım ama bir videonun konusu olacağını da tahmin etmezdim
    Linki bırakıyorum:https://www.youtube.com/watch?v=WZxf6GD3yIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D92479D6 -- 16 Ağustos 2020; 0:2:24 >
  • Tebrik ederim hocam başarılarının devamını dilerim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam okumadım ama tekrar hazırlanacak olsam ezberleyeceğim bir yazı cidden çok büyük başarı tebrikler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başlık parselledim ilerde çocuklarıma göstericem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler de hocam bir iki dakika bekleseydiniz daha iyi olurdu.
  • Niye ki hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tüm forum bunu bekliyodu,sonunda :)
  • Hocam ben inşallah bu sene sayısaldan yerleşeceğim için okumadım hepsini,ama bir yerde son 3 ay kala tm başladığını okumuştum. Doğruysa nasıl ilerlediğini sorabilir miyim ? Seneye tyt koruyup tm ilk 100 deneme planım var da.

    Edit: Tamam ondan da bahsetmişsin. Pardon :) Okuyup sorularımı yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schwarzbite -- 31 Temmuz 2020; 20:30:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OHA OHA OHA HOCAM

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Favori konulara eklendi mezun senesinde baya yardımcı olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam harika olmuş 👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kanka hangi bölümden tercih yapcan ona gore hesaplama yapalim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel bir hikaye olmuş.11. sınıfa geçmeden neredeyse AYT'yi bitirmek?Süpersiniz hocam,sonuna kadar haketmişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne olur ne olmaz ilk birkaç mesaj bana ait olmalıydı 2 tane koparabildim. 15 saniye kuralından ötürü :)
  • ocakta misin yavru kurt ...
    tebrik ederim bu arada
    bahceli kıyak cekmis size heralde galiba sanırsam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aposperitis -- 31 Temmuz 2020; 21:39:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: konstantinosubukenadam

    Çok güzel bir hikaye olmuş.11. sınıfa geçmeden neredeyse AYT'yi bitirmek?Süpersiniz hocam,sonuna kadar haketmişsiniz.
    Bu matematik adına geçerli ve AYT bitirmek için değil matematik öğrenmek için yaptığım bir çalışmaydı :) Zaten LTİ'yi bilmem rağmen atladığım ufak tefek konular bunun ispatı. (Diziler seriler gibi)
  • sonunda hocam diğer dersler için de tavsiyelerinizi bekliyoruz. tekrardan tebrik ederim çok mütevazı bir insansınız vallahi. kendim kazanmış gibi sevindim açıkçası.
  • Normal biri bu kadar yazi yazsa “kimse bunu okumakla ugrasmaz” diye yorum yapan bi ton adam cikardi ama iste sampiyon yazinca dogal olarak herkes de bi saygi oluyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.