Şimdi Ara

Yıllık bakımı yetkili serviste yaptırmak - iyi niyet garantisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.


    2016 model seat leon dsg arabam var.


    İlerde dsg konusunda bir arıza yaşadığım zaman periyodik bakımları yetkili servislerde yaptırmamın bir avantaj yaratacağını düşünüyordum fakat sonradan bunun belli bir süresi olduğunu öğrendim. Yani benim durumum için dsg'de bir sorun yaşarsam servis yıllık bakımı kendilerinde yaptırmama bakmaksızın arızanın tamamını hiç bir indirim vs yapmadan bizden isteyebiliyormuş.


    Sormak istediğim şey şu ben ilerde şanzumandan kaynaklı bir mekatronik arızası yaşadığım zaman servis bakımları kendilerinde yaptırmamdan dolayı bana ücret konusunda yardımcı oluyor mu yoksa yıllık bakımı serviste yaptırmamın hiç bir avantajı olmayıp büyük arızalarda ücretin tamamını bizlerden isteyebiliyorlar mı ? Bu durumda yıllık bakımları yetkili serviste yaptırmak ne derece mantıklı ?




  • kardeş bakım işte yaa . alttan tapayı açıyorsun yağ boşalıyor . bujiyi alıyorsun uygun anahtar ile yerine takıyorsun , iş değil yani . ben yıllardım kendi aracımın bakımını kendim yapıyorum.


    hatta servislerde artık tapayla da uğraşmıyorlar sokuyor yağ çubuğundan vakumu bitti gitti.

  • Maddi imkan elverişliyse her zaman daha iyidir servis, cunki dısarıda kaliteli parçalarlada bakım yapsan 1250 tutuyor ben geçen ay 1,6 tdi bakım ıcın fiyat aldım 1280 demişlerdi

    Ama bana uzak oldugu ıcın servis git gel 400km, yakıt masrafınıda dusununce kaliteli parça alıp kendim yaptım bakımını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iş biraz çevredeki servis imkanlarına bağlı, biraz da şans işi. Çevrede iyi ustalar varsa ve 5 sene sonra dsg patlarsa yetkili servise fazladan vereceğiniz para ile şanzıman rahat onarılır, çevrede iyi usta yoksa ve iki sene sonra dsg patlayıp servisten indirim alınırsa servis avantajlı olur.


    Eskiden şu markanın yetkili servisi iyi/ kötü durumu vardı, şu anda ise servisten servise çok fark ediyor, servis kalitesi her yerde aynı olan marka yok. Vw grupta dsg patlayınca sağlam indirim alan da hiç indirim alamayan da çok, psa grupta adblue patlatınca da aynı, toyotada boya atınca da aynı.

  • İyi niyet filan bitti hikaye geçen arkadaş 13 bin lira ödedi Passat dsgye  mecburen her fani gibi sen de tadacaksin DSG nin güzel mesariflerini hem sol ayagim cennete hem de cebimden para çıkmasın yok eyle dunya 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 26 Mart 2022; 8:34:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi niyet,uzatılmış garanti imkanlarının şartları ara ara değişir, servis size net bilgiyi verir.
    Yalnız arkadaşların dediği gibi kaliteli bakım sanayide de bir ucuz değil. Ucuz olanların çoğu uydur kaydır iş yapıyor.
    Daha yeni iş yaptırdım sanayi de bir de bizim adamımız sonuçta işin yarısı eksik. Ben araçlardan anladığım için düzelttirebiliyorum, işi bilmeyen o şekilde aylarca kullanır sonradan da bir dünya masraf ederdi. Serviste de hata olabilir ama kaydı kuydu var en olmadı dava açabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi niyette uzatılmış garanti de hep yalan. ciddi para edecek bişey olunca bütün servisler çamura yatıyor . yıllarca yağ buji değiştirmeye kazıklandığın yanına kar kalıyor .

  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    kardeş bakım işte yaa . alttan tapayı açıyorsun yağ boşalıyor . bujiyi alıyorsun uygun anahtar ile yerine takıyorsun , iş değil yani . ben yıllardım kendi aracımın bakımını kendim yapıyorum.


    hatta servislerde artık tapayla da uğraşmıyorlar sokuyor yağ çubuğundan vakumu bitti gitti.

  • 2016 Leon için zaten bitmiş olmalı iyi niyet garantisi. Sonuçta 5 yıl sürer bu garanti. 5 yıllık sürede indirim tanımlıyorlar ama süre sonunda geçmişte yapılanlara bakılmaz ve her ürün normal fiyatından verilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yönde yetkili servis size resmi bir güvence vermez.Yasal garantinin ve uzatılmış garantinin durumu bellidir .Ancak iyi niyet garantisi diye yasal bir nitelendirme yoktur.İsterseler garantiye almazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakıma yetkili ne istiyor sanayi ne istiyor ona bakman gerekir.arada uçuk fark yoksa yetkili iyidir.

    şanzıman iyi niyet tamamen şans işi, olası arızada indirim yapılır sanayi fiyatına gelebilir, veya sanayide yaptırılır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    bu dediğini beceremeyen bir sürü yer gördüm. Araç daha 100 bin km de her yerden yağ terlemesi var, contalar yağ kaçırmış ( kalitesiz yağ kullanımı ve/veya fazla yağ katılması) , yağ filtresini bir takıyorlar sanki bir daha çıkartılmayacak vs vs. Bu kadar paraya bu kadar iş der geçer sanayi de çoğunluk. Kendin değiştirmek opsiyon tabi basit bir iş ama herkes yapmak istemiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serviste bakım iyi niyet garantisinde önemli bir etken


    Akrabamın 2016 octavia dsg bozuldu 15 bin civarı fatura çıkardılar kendisi 600-700 TL bir şey ödedi


    Aracı yetkili servis bakımlıydı hiç sorun çıkarmadı doğuş oto

  • Psa grubu araçlar için eurorepar servislere gitmek mantıklı mı? Garanti bozulmuyor deniliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normql bakimi ustaya falan yaptirmaniza gerek yok. Alin yaginizi yag filtrenizi bi benzinlikte degistirin yagini. Hava polen filtresi de 2 video izleseniz ogrenirsiniz. Yani ya yetkili serviste yapin ya kendiniz yapin. Hicbir usta araciniza sizin kadar iy davranmayacak cunku

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi niyet için Belirli bir süre vermiyorlar. Yani 5 yılda 7 yılda olabilir diyorlar net konuşmuyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhaba cevaplar için teşekkürler. Vw yetkili servisi ile konuya dair görüştüğümde iyi niyet garantisinin 5 yıl boyunca yetkili servise bakımlarının yapılması dahilinde geçerli olduğu söylendi. Benim 2016 model için süre geçmiş gibi görünüyor.

  • szymek61 S kullanıcısına yanıt

    Eurorepar PSA'nın zaten. O yüzden bozmuyor olabilir, sormak lazım. Kaldı ki yeni opellerde servis eurorepar parça kullanıyor zaten.

  • ksenophanes kullanıcısına yanıt

    Dediğinizden benim anladığım aracın son 5 yıldır bakımları serviste yapıldıysa iyi niyetin geçerli olduğu. Aracın 2016 model olması ile alakasını kuramadım.

  • Tamirhane adlı youtube kanalında dsg arızalarının çoğunun basınçı ayarlayan bir tüpün gevşemesinden kaynaklandığını söylüyorlar. Gevşemeyecek tipte bir tüp imal edilmiş Almanya’da. Kanalın dsg ile ilgili videolarına bakıp daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

    Aracınız 2016 model yani 6 yaşında bir araç. Kolay kolay garantiye sokmazlar diye düşünüyorum. En fazla indirim olur. Oda 30-40 binin indirilmiş hali ne olacaksa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cricet C kullanıcısına yanıt

    Yetkili servis fiyatları uçtu gitti. Kasım 2021 de 1450 TL ye yaptırdım. Bu yıl en az 2-2,3 bin TL olacağını düşünüyorum. Eurorepar 1000 li rakamlara yaptırmak mümkün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.