Şimdi Ara

Yıllar sonra tekrardan sınava hazırlananlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
7
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygslysstudent

    Ben lise 2017 mezunuyum, bu sene bıraktım üni, siyaset okuyordum, sizin calısmalar nasıl? Evde hazırlanıyorum ve deneme için bi kuruma yazıldım

    Evde hazırlanıyorum ben de. Şuan istediğim netlerde değilim, fen anlamında ciddi konu eksiğim var. Denemeler için virüsten dolayı kuruma gidemiyorum evde yapmaya çalışıyorum. Sizin çalışmalar ne durumda hocam?

  • BlueEarth kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim umarım herkes hayallerine er ya da geç kavuşur..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim umarım hepimizin dilekleri olur..ben de çocuklarıma hayallere ulaşmanın yaşı ve zamanı olmadığını gösterebilmiş olurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin hayat şartları farklı.
    Ailesi zengin olduğu için çok düşük bir not ortalaması ile yabancı ülkelerde Tıp okuyup Türkiye ye gelip doktor olan öğrenciler var .
    Bu imkana sahip olamadığı için belli zamanında başka bir meslek seçmek zorunda kalıp şimdi mesleğini değiştirmek isteyebilir.

    Baba parası olsaydı Liseyi sonunculukla bitirdiği halde Bulgaristana gidip Tıp okuyabilirdi.

    Bazı aileler çocuğu başarılı olduğu halde üniversite okutamıyor.
    Geçen günlerde bir haber okudum .
    Çok başarılı olduğu halde babasının kendisini okutmayacağını anlayan biri intihar etmişti.

    Af ile 30 lu yaşlarda üniversiteye okuyup dönen bir çok kişi varsa bu yaşta tekrar kazanılıp da okunabilir.

    Benim peder zamanında öğretmenken sınava girmiş 35 yaşında Hukuk kazanmış. Okumuş , bitirmiş. Sadece 1 sene uzatmış.
    Üstelik İstanbul Üniversitesi ...


    Bir ara internette okumuştum .
    Ege ünüveristesinde bir doçent var .
    Bir çok tıp öğrencisi onu biliyor .
    35 -36 yaşında o da Fen öğretmeniyken Ege tıpı kazanıyor .

    Kendisi 5. Sınıfa gelince , kızı da aynı üniversitede tıp 1. Sınıf a başlıyor :)
    Nasıl yapmış bilmiyorum ama öğretmenliği de arada sürdürmüş.
    Sonra yetmemiş uzman olmuş.
    Hatta yetmemiş doçent olmuş.
    Orada bırakmış.
    40 yaşında tıp bitirip ardından uzmanlık , doçentlik yapılabiliyorsa sıfırdan üniversite de okunabilir .
    Tabi en güzeli zamanında okumak ama herkesin hayat şartları aynı değil.
    Ha 50 yaşında gidip tıp okunmaz ama 35 yaşında demek ki okunabiliyor .
    Bir sınırı var mutlaka . 50 yaşına yaklaşıp okumak garip olabilir ama orta yaşlarda olabilir .
    Sonuçta emeklilik yaşı 65-70 lere dayandı.
    Bir insan 40 yaşındayken hala çalışması gereken 25 yıl var .
    Belli bir yaşa kadar okunabilir diye düşünüyorum.

    Barış Hocanın biyoloji kanalını biliyorsunuz . Sanırım yaşı baya var . Bir üniverisite bitirip sonra Tıpa başlamış . Şimdi tıp 5. Sınıfta . Yanılmıyorsam yaşı 30 dan fazla .
    Neyise böyle örnekler var az değil.

    40 yaşında doktora (tıp doktorluğu değil) yapmak ve akademisyen olmak için 6 yılını verebiliyorsan yeniden bir üniversite de okunabilir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayetulkubra -- 22 Kasım 2020; 18:1:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ne güzel yazmışsınız; yazdıklarınız benim gibi çok kişiye umut oldu. Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar selamlar, azminizi tebrik ederim. bu azmin kaynağı ve sebebini merak ettim gerçekten. ben 2017 de liseden mezun oldum ve şu an 1. sınıfım (nispeten fena olmayan bir okul ve bölümde). bende acaba diyorum bazen. lisansüstü eğitim için veya diğer şeyler için geç mi kalıyorum tarzında vs. lisans mezunu olmayan hocalarımı anlıyorum biraz, ama hali hazırda üniversite mezunu arkadaşların farklı bir lisans derecesi için niye bu kadar emek verdiğini anlamış değilim. hikayelerinizi yazarsanız bilmek isterim.

  • bende sınava üni bırakıp hazırlanıyorum da bu kişi sayıları normaldir inşallah yoksa bi 10 milyon kişi girmesin korkmaya başladım

  • Denemeyin. Üni mezunuyum. Denedim olmuyor. Tavsiye etmiyorum hayatınıza bakın. ÖSYM gerçekten inek değilseniz hakkını veren salt zekayı ölçen bir sisteme sahip değil YKS, ALES, DGS, KPSS olmak üzere bütün sınavları çöp, çağdışı ve içler acısı ÖSYM sınavlarından yi derece yapabilmek için ciddi anlamda hayatsız olman lazım. Matematik yada Edebiyat temelin olmasıyla alakalı bir şey değil. (Son girdiğimde sadece 1 haftalık çalışmayla SOS1 35 NET yaptım ama Lise'de Edebiyat kurduydum ayrıca ezberim ve isim hafızam kuvvetlidir. Benlik bir şey yani. Genellemeyin.) Yani demem o ki ciddi anlamda hayatsız ve saygısız değilsen Lisede de pek oturup ders dinlememişsen Matematik temeli atmakla uğraşma iki sene zaten temel atmak sürüyor 3.sene konuyu kavramaya başlasan 4.sene anca istediğin puano yaparsın. Başkası 100birimlik ders çalışabilecekken sen 10birim çalışabiliyorsan o 10birimin ÖSYM için kıymeti yok aptal saptal bir şey. Bana kalırsa ülkede yüksek öğretimde, meslek seçiminde ve hatta Üniversite sayılarında köklü devrim yapılmalı ve merkezi sınavdan fakülteye özgü sınav sistemine geçilmeli. Her fakültenin kendi merkezi sınavı olmalı. Merkezi Sınav komünist işidir. Müfredat daraltılmalı. Sadece Matematikle haşır neşir olanı ödüllendiren aptal bir sistem. (Bak Matematik yapmak-çözmek veya analitik rasyonel düşünebilecek seviyede Matematik bilmek demiyorum psikopat seviyede Matematikten zevk almak Matematikle uğraşmayı sevmek diyorum.) Sınav düzeyinde Matematik yapmakla cilt cilt soru bankası bitirmek deneme çözmek aynı şey mi? Hele o aptal felsefi paragraf soruları okuduğunu anlamayı mı ölçüyor? ALES'e de girdim YKS'yede hatta YGS-LYS'de ne dediğimi gayet iyi biliyorum. Geçen sene burda sınav geriye çekilince göbek atan "kötü kadın evlatlarını" da gördüm. Böyle karakter yoksunu insanlara başarı bahşeden sisteme tüküreyim. Çok bir yorumum yok. Saygısız bir tip yukarda da var haddi olmadan başka birisinin kapasitesi hakkında densizce konuşmuş. Sen ÖSYM'nin nu aptal sınavını yapınca bey mi oldun başımıza başkasının kapasitesi hakkında yorum yapıyorsun.

    Diyeceğim bir şey yok bir hayatınız uğraşlarınız ve sorumluluklarınız varsa ve hele okul döneminde dersleriniz zaten kötüyse ÖSYM'nin aptal mentalitesiyle başarılı olma şansınız yok. Uğraşmayın kendinizi de kasmayın. Mümkünse ÖSYM denen zavallı kurumla muhattap olmadan hayatınızı inşa edecek bir yol bulun. Aptalları zeki zekileri aptal hissettiren bir kurumdur ÖSYM. İki kelimeyi bir araya getiremeyen eziklerin yelkenini şişirir. Hadi eyvallah.

    Mesajım zorunuza gittiyse bundan şeref duyarım. Nice yığılmalar yaşamanızı diliyorum. Sevimsiz insanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Graphic Violence -- 22 Kasım 2020; 22:0:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A8BF0E576

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    dhde nete göre sınıflara mi ayrildik abim hayirdir? ben mesela seni sag elimi cebime atip tek yumrukla bayiltabilirim. bu daha önemli bence :D herkesin ustun oldugu bi konu vardir. kimseyi hicbir konuda hor görme. bu mentalitenin sonucu kendinden ustun kisilere biat etmendir. sanirim ediyorsun da. ellerimden öptürürüm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumakla adam olunmuyor. Yorumuyla da adam olmadığını göstermiş. Kasmaya gerek yok. Herkesin hamuru vardır o hamurdan mamüldür bunların da mayası bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.