Şimdi Ara

Yılın en çok beklenen bilim kurgu filmi Dune'dan son fragman geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • general4242 kullanıcısına yanıt

    LOTR ve Star Wars çıktığında türünün ilk örnekleriydi. Sinema ve efekt teknolojisi bu kadar ilerlemiş olmamasına rağmen kusursuzlardı. En önemlisi insanlar bilim kurgu ve fantastik içeriklere doymamıştı o dönem. Dune bir LOTR ve Star Wars asla olmaz. Fakat bunun nedeni tamamiyle çekildiği tarih ve bu tarz filmlerin gırla oluşu şu dönemde. O yüzden kötü olmasa da sıradan gelecektir. Hobbit bile LOTR'la aynı evrende geçmesine rağmen, izlenildi ve kenara atıldı. En büyük nedenlerden biri de CGI ve yeşil perde olayları. Hobbit'te bunun hışmına uğramıştı haklı olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ambarad -- 9 Ekim 2021; 21:56:49 >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Amiga 500'de oynamıştım ben bunu zamanında. Tankın namlusu 2 saatte dönerdi. Amiga 1200'de çok daha hızlıydı. Bu tarzın atası resmen.

  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    eski oyun oynayamıyorum grafik takıntım var :(

  • TechVET kullanıcısına yanıt
    Bu oyunu çıktığı sene oynadım bende. Ya 98 di yada 99 du hatırlamıyorum 3-4 yaşındayım işte.

    O kum canavarı kumun içinde piksel piksel siyah nokta olarak gözükürdü ben acayip korkardım onu görünce. Hala o tedirginliği, çıkardığı elektrik sesini ve gerginliği hissetmek için nelerimi vermezdim . 640 a 480 oynadığım bi oyundu büyük ihtimalle ve fpsde 60 ın altındaydı. O kum canavarını çıkınca oyunun müziğide değişiyordu sanırım bide yeryüzüne çıkıp bi askeri veya tankı yutunca ohaaaaa derdim. Elektrik sesi çok güzeldi onun ve askerlerle hunharca ona ateş ederdim ölsün diye.

    Ah ah ne yıllardı ya benim tedirgin olarak oynadığım ilk strateji oyunuydu. O zamanlar oyunları babamla beraber oynardık bi o otururdu ben seyrederdim bide ben oynardım. O hep benden daha iyi oynardı strateji oyunlarını çünkü konulara hakimdi ben değildim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben aşağı yukarı 25 yaşındaydım o zaman ve kum canavarı çıkınca ben de korkardım mühimmat gidecek diye :)

  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Evet katılıyorum 2000 lerde kaldı diye ondan dedim Star Wars daha eski tabi ama.
    Dune gercekten kaliteli iyi bir film olabilir ama mesela fragmandan bile bir his alamadım o eski tatları vermiyor zaten çok doyduk her şeye.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yaş 37, zerre meraklandırmıyor. İşin içinde çoluk çocuk aşkı oldumu film hardcore bir yapım olmaktan ödün vermiş gibi hissettiriyor.


    Bir de see dizisini izliyorum sanki.

  • Şu çocuğu görünce izleyesim gelmedi.

  • general4242 kullanıcısına yanıt

    İyi bir edebiyat okuruyumdur en iyisi olmasa da, fantastik edebiyata da baya yıllarımı verdim  

    Bana göre Dune LOTR’dan da, Star Wars’dan da daha doygun, olgun bir seridir. Dune bir roman olarak aslında Siyaset Bilimi kitabıdır, teoloji kitabıdır, sosyoloji kitabıdır.


    Dolayısıyla filmine de eserin olgunluğu yansırsa ben beklentilerin boşa çıkmayacağını, herkesin çok memnun olacağını düşünüyorum. Eğer yönetmen yanılır ve “yeni LOTR yapıyorum” havasına girerse Dune’un derinliği ve doygunluğuna çok yazık eder.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lan olm oyunu bitireli 36 yıl oldu filmi yeni mi geliyo . filmde bolca acknowledge sir ve kum kurdu göreceğiz sanırım :)

  • Arkaplanlarda çok fazla GreenScreen kullanılmış. Ve bukadar yüksek bütçeye rağmen Kalitesiz kullanılmış. LOTRDE bile arkaplandaki greenscreenler sırıtmıyor gerçek hissi veriyor.

    Hani şu TVde cıkan eski dandik bilim kurgu filmleri olur ya Arkaplandaki fakeligi hemen farkedersiniz. Buda öyle maalesef.

    biraz dikkatli bakarak hemen seçebiliyosunuz. Bu cok can sıkıcı bi durum. Bukadar yüksek bütçeli ve 2022 de gelecek film için kabul edilemez buluyorum.

    Muhtemelen filmin yüksek bütçesini görsel efektlerden kısıp Oyuncu kostüm diğer calısanlar gibi bolca dagıtıldı. Asıl görsellik kısmıysa maalesef hüsran. Umarım senaryo iyi olur söyle 3 3.5 saatlik yavaş ilerleyen karakterlerin gelişimlerini izleyebilecegimiz film olur.

  • Matriksin oluşma nedeni olan makineler ve insanlar savaşı Dune kitabından esinlenme.


    Dune kitabının her bir ayrıntısı hollywood filmine dönüştü.

    Mal mal yorum yapmadan önce kitap oku.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Harvester under attack" dune oyunun meşhur repliği idi. Kaplumbağımın adını harvester koymuştum.
    Sanırım strateji oyunlarının atalarındandır.
    Her iki filminide izledim. Eski klasik olan güzeldi.
    Ancak konu aslında İsa Mesihin klasik hikayesi yani bir bilimkurgu değil aslında.
    Yeni filme bakacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Warcraft 1 in yapımcılarının oyun yapmadıkları zamanda oynadıkları ve ilham aldıkları oyun. Mouse un tek click olduğu zamanlar:) m'ye bas click yap a'ya bas click yap.

  • Bana birileri gelip al bu 170 milyon doları film çek dese heralde böyle bir film çekerim. Yok ya hikayeyi daha iyi anlatırdım heralde.

    Ne dövüş sahneleri güzel, ne savaş. Ana karakterleri islememişler bile.

    Adam gibi savaş yok, efektler dandik. Bu parayı neye harcadılar acaba..

    Bide çığlık atan bir kadın var sürekli, hakkını helal etsin çok sövdüm kendisine.

  • kitabını okumadım. oyunun oynamadım. açıkçası dune hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. çok film ve dizi izlerim ama bu filme gelecek olursak filmde çoğu yerde uyuyasım geldi. çok ağır ilerledi. ve çok karmaşıktı. LOTR un yanından geçemez film konusunda. sinematografi desen greenscreen bariz belli ediyor kendini. zendaya oynuyor diye bin reklam yapıldı. karının toplam filmdeki süresi 10 dk bile değil.

    yani normalde 20 lira kaybetsem umrumda olmaz ama filme verdiğim 20 lira ve 3 saatime acıdım resmen. keşke filme uyarlamada biraz aksiyon sürükleyicilik ve heyecan katsalarmış.

  • Film güzeldi, devamını heyecanla bekliyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.