Şimdi Ara

yıldız teknik elektrik mühendisliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba
    bu yıl yıldız teknik üniversitesi elektrik mühendisliği 1. sınıfı bitirdik hayırlısıyla. tercih dönemindeki arkadaşlara yardımcı olmak için birkaç şey yazayım dedim.
    ilk olarak neden elektrik mühendisliği ?
    http://blog.ahmetalpat.com/tr/elektrik-elektronik-muhendisi-elektrik-muhendisi-fark-ne-is-yaparlar/

    sebepleri sıralarsak eğer
    elektrik mühendisliği genel olarak 4 üniversitede bulunur ve mezunu az.İnşaat enerji yatırımları vs. son günlerde çok arttığı için iş bulması diğer temel mühendisliklere göre daha kolay gibi görünüyor.(kendi çıkarımımdır)
    ikinci olarak 4 temel alanı var bu bölümün. güç elektroniği elektrik makineleri elektrik tesisleri ve yenilenebilir enerji. bu alanların hepsinde iş bulabilme olanağınız var. yani çalışmak istediğiniz konu üzerinde arge olmasa bile satış veya projelendirme gibi alanlarda çalışabilirsiniz.(şahsi gözlemimdir). çalışmak istediğiniz alan türkiyede yok diye zor durumda kalma durumu bir nebze de olsa kayboluyor bence bu bölümde. ( kendi gözlemimdir)

    yıldız teknik hakkında birkaç şey yazarsak
    ders seçimleri vs insanı zorlayabiliyor.diğer kulüpleri bilmiyorum ama en azından bizim fakültedeki kulüpler güzel çalışıyor.seminerler proje yarışmaları vs. gayet güzel hocalar var. labaratuar konusunda pek bir bilgim yok daha fakültede lab dersi almadım. fakat diğer elektrik elektronik fakültelerinden daha kötü olabileceğini düşünmüyorum. okul içi bürokrasi işlemleri de zorlayabiliyor insanı bazen.

    bu yılki konferanslarda gördüğüm kadarıyla 5 6 yıl gibi bir sürede güzel şirketlerde müdürlüklere vs yükselen insanlar var. gayet güzel yerlere gelenler olduğunu gördüm.bu yıl bir şirkete ödev yapmaya gittiğimde bizim bölümden mezun bir abi eğer dışardan biri gelseydi kabul etmem zordu dedi.belki mezun olduğum yerden geliyorsunuz diye bi kıyak yapabilirdim demişti.-araya aracı koyup öyle gittik- yani aynı okul-bölümden mezun olanların iş hayatında birbirine sempatiyle yaklaştığını görmüş oldum. bunu da belirtmek isterim
    internetteki başka bir yorum
    https://eksisozluk.com/entry/24770126

    elektronik alanına gitmek istiyorum diyenler için bölümde elektronik dersleri de mevcut. ders programını incelemenizi öneririm
    http://www.elm.yildiz.edu.tr/images/files/BOLOGNA%20ELM_OGR_PLN_2015.pdf







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.