Şimdi Ara

'Yıl sonunda zarar, Osmangazi köprüsünün maliyetini geçecek' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
605
Cevap
6
Favori
26.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ufo U kullanıcısına yanıt
    Elinin altında Google yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krayt_dragon

    Devlet kâr amacı güden bir kuruluş değildir arkadaşım sende bunu öğren önce. Devletin parası yok demek ki gitti başka kuruma yaptırdı bunda anlaşılmayacak ne var bende onu anlamıyorum. Para olsa kendi yapar millette ucuza geçerdi ama yapamadılar çünkü suriyelilere, orduya , saraya para yetiştirmekten hazinede para kalmadı. Şimdi köprü yapıldı orada duruyor ilerde daha çok işe yarayacak yatırım nede olsa.
    Ben akpli değilim ayrıca.

    Devletin 1 kopru yapmaya parasi yok ama, 1 milyari basip saray yapiyor 100milyonluk ucak aliyor, yetmiyor bir de yazlik saray yaptiriyor.

    Siva siva, acikta yer kalmasin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krayt_dragon

    Anladım sizin mantığa göre bir şey yapılacak ve anında kâr etmeye başlıyacak kimseye bir zararı olmayacak evet bu işlerde öyle yürüyor zaten.

    Kimse anında kar etsin demiyor. Devletin ise parası yok değil var. Bu projeyi yapanlar devlet bankalarından kredi aldılar. Ya geçiş garantisi vermezsin, özel sektör riskini alır girer, istediği fiyatı koyar devletten bir kuruş çıkmaz ya da devlet inşaatı yapar cüzi bir ücret koyar köprü maliyetini çıkarınca da para alınmaz vatandaştan.



    Kredi devlet bankasından, geçiş garantisi devletten. Böyle projeyi bana versinler ben yapayım bundan ballı iş mi olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boldrex -- 8 Temmuz 2017; 21:23:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: operadakises

    Kemal efendi feröcüler için yürüyüş yapıp fetöcüler için adalet arayacağına çıksın CHP vekilleri bu konu hakkında soru önergesi versin.kuru kuru açıklama yapmakla olmuyor bu işler.açıklama dersen dh'de her gün bu konuların feriştahı yapılıyor.senin muhalefet olarak işin ne milletin sorunlarını meclis kürsüsünden anlatmak.sonra ulaştırma bakanının bu iddialara cevap vermesi gerekir.eğer durum CHP'li vekilin söylediği gibiyse bakanın derhal istifa etmesi sorumluların hesap vermesi lazım.ama şahsi fikrim kuvvetle muhtemel CHP yine rakamlarla oynamış ve milleti kandırmaya çalışıyordur.

    Soru onergesi yeni anayasa ile kalkti bu birincisi. Yani Akp kaldirdi. Ikinci olarak bunu gundeme getiren zaten CHPli vekil . Yani nasil okuyorsunuz okudugunuzu nasol anliyorsunuz ben sasiyorum. Yani bilmiyorum Amerika radyo dalgalariyla milletin beyniyle mi oynuyor anlamal mumkun degil. Rakamlarla oynadigini dusunuyormus hoc mi haber okumadin hic mi arastirmadin her yerde yaziliyor ciziliyor. Neler yapildi ne zaman istifa etti bir bakan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 1 Temmuz 2017; 14:44:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • krayt_dragon K kullanıcısına yanıt
    Şunu yazmaya utanır insan. Hadi kuldan utanmıyorsunuz da Allah'dan da mı korkmuyorsunuz be kardeşim ya. Şu an başta senin desteklemediğin bir parti olsaydı ve bu hareketi o yapsaydı neler yazmıştın kim bilir. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
  • Ortadaki hesap şu. Örnek ilkokul mantığyla yazayım da itiraz olmasın:

    Amerikada 10 yıllık tahvilin faizi yüzde 2,5(ikibuçuk)

    Yani 1 milyar doları olan bir yatırımcı amerikan tahviline yatırsa bunu 10 sene sonra alacağı miktar 25 milyon $ birleşik faizle olsa olsa 35-40 milyon $.

    Oysa osmangazi vs e 1 milyar $ yatıran kişi belirlenen fahiş geçiş fiyatları ve millet ve devlet tarafından ödenecek normal ve garanti ücretler ile 17 yılda 1 milyar $ ı 3 e katlayacak 3 milyar $ yapacak.

    Böyle yağlı ballı kaymaklı börek dünyada eşi benzeri olmuş mudur?

    Maşallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trapspeed


    quote:

    Orijinalden alıntı: m_alone

    Maliyet konusunda çok fazla bilgi kirliliği var, Trtworld deki habere göre

    köprü 1.3 milyar dolar
    İst-izmir otoyolu ve köprü 6.3 milyar dolar
    Sözleşme 17 yılmış.
    Günlük 40 bin araç 40 dolardan garanti edilmiş
    Günde 1.6 milyon dolars
    Yılda 580 milyon dolar

    Şimdi devlet ödemeyi sadece köprü için yapıyorsa köprü 3 yılda kendini amorti ediyor 14 yıl kar.

    40 bin geçiş garantisi sadece köprü için, diğer etaplarla birlikte 115 bin geçiş garantisi var.

    3 yılda kendini amorti edecek bir iş imalat süresiyle birlikte 19 yılla ihale edildiyse vay vay vay.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kanatlarım Var Ruhumda

    Aktroller konuya bekleniyor.

    Geç kaldınız; yukarıda 3 4 tane aktroll geldi bile. Bahçeyi savunan köoek misali köprüyü savunuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vernon Schillinger -- 1 Temmuz 2017; 14:54:55 >
  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    Ne partisinden bahsediyorsun partiler benim umrumda bile değil. Siz böyle boş boş konuşurken adamlar icraat yapıp oyları topluyor sonra kuduruyorsunuz böyle akplilerde biz yaptık kıskanıyorlar diye dolanıyor ortalıkta. Ortada olan bir gerçekten bahsediyorum hala saçma sapan şeyler yazıyorsun. Hiç mi aklın yok nedir anlamıyorum ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgt

    Yahu 2.5 milyon tl para mi? Devlet size hizmet için dev ihaleler yapiyor sizin işiniz ancak eleştirmek.



    15 yil önce karne ile ekmek dağıtılıyordu, bmw mercedes hayaldi artik sokaklar luks araclar ile doldu. Kopruler avrupa ile anadoluyu birlestiriyor.

    Muhalesef kafasi zam yapalim demisler, devlet gerekirse zarar edecek ama halk demokrasiden milli iradeden ve hizmetten geri kalmayacak. Cunku halk en iyisine layiktir.



    8 saatlik izmir yolu 3 saate indi izmir istanbul arasi artan ticaret sayesinde 2.5 milyon zarar etse ticaretten 100 milyon kazandik bundan neden kimse bahsetmiyor?



    Devlet büyüyor, halk kazaniyor, muhalefet bile kazaniyor ama tek söylenen muhalefet nedense?

    Ya birader acıyorum ya. Cidden acıyorum. Eskiden senin gibi insanlara kızardım. Şimdi ise acıyorum. Çünkü ülke cahilliğin pençesinde kıvranıyor.

    1. Neden karne ile ekmek dağıtılıyordu ? Büyük buhran, ikinci dünya savaşı, osmanlının bıraktığı enkaz...

    https://tibbiyelihikmet.wordpress.com/2015/02/26/tek-parti-doneminde-ekmek-neden-karneyle-dagitiliyordu/

    2. BMW ve Mercedes daha da yaygınlaşacak akape ile alakası yok. Sebebi; Şirketlerin globalleşme ve teknoloji gelişimi.

    3. Atatürk'ün devletçilik ilkesine bir bak bakalım. Aydınlanma yaşacaksın.

    4. "8 saatlik izmir yolu 3 saate indi izmir istanbul arasi" En gerizekalı insan bile gelecek 10 yıl içinde bu sürenin daha da kısalacağını bilir. Sebep: TEKNOLOJİ. Yani akape ile alakası yok.

    5. "ticaret sayesinde 2.5 milyon zarar etse ticaretten 100 milyon kazandik bundan neden kimse bahsetmiyor? " Bunu okurken beyin hücrelerim ağladı.

    http://www.ekonomi.gov.tr/portal/faces/home

    6. Her ne olursa olsun herhangi bir ideolojiyi papağan gibi başkalarının dedikleriyle savunma kardeş. Hiç Bir İdeoloji, Uğrunda Ölmek İçin Kutsal Değildir.

    "Eğer bir gün sözlerim ilimle ters düşerse ilimi seçin"

    Atatürk






  • Bir kuruşum geçtiyse zıkkım olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah akıl fikir versin. Her hafta geçmek zorunda kalırsın inşAllah. Bide fazlasını hakediyorsun diyorsun ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hani anladık yandaşa milyarlarca dolar aktarıyorsunuz da konyadaki mevlananın bahçesini bile ağaçları kesip beton yapmışlar . o kaç kuruşluk iş ki ona bile kıydınız
  • olsun yol yabti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paralel evrendeki bir zavallının hezeyanları bu otobanın maliyeti finansman ile birlikte 15 milyar dolar olacak verilen garanti çeyreğinin maliyeti etmez az akıllı olsanız ülkeye hizmet edenlere yardımcı olursunuz yapılan iyi işlerde aksaklık olabilir ama istemezükçülüğün sonu hep hüsran olmuştur. Dikili ağacı olmayanların elinde kendinizi oyuncak etmeyin.2002de Türkiye tüm vergi gelirinin %87si faize harcıyor ülke talan edilmiş halde el açan bushun kucağına helikopter borcu sildirmeye gidilen ülkenin tüm fonlarının imfnin sıradan maaşlı elemanının kontrolünde olduğu borç verilerek ülkenin koalisyonda olsa seçilmiş başbakanı Ecevit'in bile egemenlik hakkının İmf memurunca kısıtlandığı İmf tahsildarı ithal bakan kemal Derviş'in başbakanın 10 gün telefonlarına çıkmadığını hatırlayın. Ak Parti Tayyip Erdoğan buradan aldı ülkeyi kucak açan mazlum ve mağdurların umut kapısı yaptı.İstanbul emniyet müdürlerini belirleyen çetelerden mafyalardan Tayyip Erdoğan temizledi. Bunlar bitti yerine seçilmiş hükümeti güç zehirlenmesi ile 17-25 Aralık ve yıkabileceğini sanan Fetullahçı Terör örgütü çıktı.Tayyip Erdoğan bunlar ilede milletinin desteği ile mücadele etti.Halkı ve halkın iktidar olarak seçtiklerini küçümseyerek iftiralar atarak elde edebileceğiniz hiçbir şey Yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    böyle mantıklı yazınca: terörist misin? diye sorarlar adama. Eeey Ozoz ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto


    quote:

    Orijinalden alıntı: operadakises

    Kemal efendi feröcüler için yürüyüş yapıp fetöcüler için adalet arayacağına çıksın CHP vekilleri bu konu hakkında soru önergesi versin.kuru kuru açıklama yapmakla olmuyor bu işler.açıklama dersen dh'de her gün bu konuların feriştahı yapılıyor.senin muhalefet olarak işin ne milletin sorunlarını meclis kürsüsünden anlatmak.sonra ulaştırma bakanının bu iddialara cevap vermesi gerekir.eğer durum CHP'li vekilin söylediği gibiyse bakanın derhal istifa etmesi sorumluların hesap vermesi lazım.ama şahsi fikrim kuvvetle muhtemel CHP yine rakamlarla oynamış ve milleti kandırmaya çalışıyordur.

    Soru onergesi yeni anayasa ile kalkti bu birincisi. Yani Akp kaldirdi. Ikinci olarak bunu gundeme getiren zaten CHPli vekil . Yani nasil okuyorsunuz okudugunuzu nasol anliyorsunuz ben sasiyorum. Yani bilmiyorum Amerika radyo dalgalariyla milletin beyniyle mi oynuyor anlamal mumkun degil. Rakamlarla oynadigini dusunuyormus hoc mi haber okumadin hic mi arastirmadin her yerde yaziliyor ciziliyor. Neler yapildi ne zaman istifa etti bir bakan?

    haha yeni anayasayla gensoru vermek kaldırıldı.
    aaa burda bak ne varmış merto.12 haziran tarihli chp"nin verdiği gensoru kabul edilmemiş.yani referandumdan yaklaşık 2 ay sonra. hayır anlamıyorum nereden uyduruyorsunuz gensoru verilmesi kaldırıldı tarzı sallamasyon haberleri.görende ciddi sanacak şakacı şey seni.
    http://www.memurlar.net/haber/674117/bakan-celik-hakkinda-verilen-gensoru-kabul-edilmedi.html

    sakin ol şampiyon.istifa etsin dedim.kötümü dedim.ne yani ben mi istifa edeyim.madem ortada böyle bir devleti zarara uğratmak var.çıksın chp kullansın bunu.eline böyle bir koz geçmiş.boş boş işlerle uğraşıp teröristlere kol kanat gereceklerine halkın yanında olsunlar.ama chp"de öyle bir lider var ki aman aman ak pari istese daha kötüsü olamazdı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: operadakises

    Kemal efendi feröcüler için yürüyüş yapıp fetöcüler için adalet arayacağına çıksın CHP vekilleri bu konu hakkında soru önergesi versin.kuru kuru açıklama yapmakla olmuyor bu işler.açıklama dersen dh'de her gün bu konuların feriştahı yapılıyor.senin muhalefet olarak işin ne milletin sorunlarını meclis kürsüsünden anlatmak.sonra ulaştırma bakanının bu iddialara cevap vermesi gerekir.eğer durum CHP'li vekilin söylediği gibiyse bakanın derhal istifa etmesi sorumluların hesap vermesi lazım.ama şahsi fikrim kuvvetle muhtemel CHP yine rakamlarla oynamış ve milleti kandırmaya çalışıyordur.

    Bu nasıl bir at gözlüğüdür Allah aşkına ? Ne demek rakamlarla oynanmıştır. Maliyetler yapılan uzun soluklu sözleşmeler yap işlet devret modeli köprüler gözünün önündeyken bu neyin görmemezlikten gelinişidir. Hani nerde bir kişi bile yalanladı mı ? Yalan değil çünkü kardeş Daha yeni Maliye bakanımız ne dedi biliyor musun? Mehmet Şimşek : Ya borçlanacağız yada vergilerde artış yoluna gideceğiz. Ne oldu söylesene başkanlık kabul edildi. Şahlandık mı ? Refah düzeyimiz artacaktı. Her şey artık kolayca halledilecek ve Ülkece kalkınacaktık. Ulan şuanda bir şey almaya kalksan ve boşver ya neyse 2 ay sonra alırım desen fiyatı nerdeyse 2 katına çıkıyor. Bu kadar kötüye giden bir ekonomi , adaletsizlik , vurdumduymazlık , sorunların üstünün kapatılmaya çalışılması , yalanı daha büyük bir yalanla örtmeye çalışma işleri vb. işler göz önündeyken nasıl bir akıl tutulmasıdır bu yarabbi ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: krayt_dragon

    İleride insanların geliri artar yolları kullanan çoğalır köprüyü kullanmak daha cazip gelir kar etmeye başlar şu an belli ki zarar edecek ama zaman ilerledikçe zararını kapatacağını düşünüyorum. Benim düşüncem bu arkadaşlar zarar ettiği besbelli ortada etmiyor dememiştim zaten daha uzun yıllar çalışacağı için zararını karşılayacaktır.

    Bu ülkede sen ne zaman insanların gelirinin zamlardan daha fazla olduğunu.

    Köprü geçişine %10 zam gelde maaşa %3 zam gelir. Senin dediğin fark her zaman açılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.