Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

YIL 2005-2008 O GÜN BÜTÜN PC LER KAPATILIYORDU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadşkar 2005-2008 arasında o gun internet kafedeki bütün bilgisayarları kapatıyorduk. Çunku o gün PC lere virüs girme günüydü. Bunu her yıl yapıyorduk . Bütün Türkiye'de durum aynı idi acaba bu bir şehir efsanesi miydi yoksa gercekmiydi hatırlayan varmı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 6 Aralık 2023; 22:17:6 >



  • Vay be ingilterede yasiyordum o seneler
  • Genelde MSN, Mail veya çeşitli yollarla virüs bulaşıyordu ama kapatılmasında ki ana sebep CIH virüsüydü. Çernobilin tarihi gelince zamanın geçmesi için insanlar bios saatini ya ileri alıyordu ya da kapatıp 2 gün sonra açıyorlardı.


    Virüs, bilgisayarın çernobilin patlama gününe geldiğinde tüm sistemi enfekte edip bilgisayarın biosuna kendini yazıp cihazı açılmaz hale getiriyordu. Şimdi ki zararlı yazılımlar scamware, ransomware veya spyware, miner dediğimiz hiç uğraşılmamış zararlı yazılımlar. Bir wannacry, petya vardı ama diğerleri hiç eskisi kadar uğraşılmıyor.


    Daha çok bilgi çalmak, şantajla para kazanmak için saldırılıyor. Önceden hacktivism vardı, özgürlük vardı, insanlar tepkilerini vandalizm ile veriyordu çok kızdıkları bir şey için. Kadıköyde yazıcıoğlunda ki bilgisayarcılar iyi paralar kırdılar o zamanlar. Abe PC'ye virüs girdi format at, bios gidik bilmem ne birde içinden parça çalan çakal esnaflar yok mu... Sayelerinde PC üreticileri artık ram ve ssdleri dahil lehimli halde yapıp bilgisayarı satmaya başladı.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.