Şimdi Ara

YEŞİL PASAPORT KALDIRILMALI MI YOKSA HERKESE Mİ VERİLMELİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Düşünceleriniz


    serkan j. inci (@srkninci) on Xtwitter
    Yeşil pasaport bir sınıfsal ayrımcılıktır. Eşitlik ilkesine aykırıdır. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir uygulama yok. Zaten olsa insanlar ayağa kalkar. Ama bu cahil millete yediriyorlar.
    https://twitter.com/srkninci/status/1782936866288714212



  • Bende yoksa kimsede olmasın ideolojisi bizim ülkede çok popüler malesef.

    Adam memur olmuş ülkesine dönmesi hemen hemen garanti, yurtdışına çıkıp ufkunu açmasının ne gibi bir zararı var acaba, sen gidemiyorsun diye gidebilene niye ceza kesiyorsun.
    Ne toksik negatif insanlarsınız.
    (Bordo pasaportluyum)
  • Tabii ki herkese verilmeli. 'Yeşil pasaport' denilen çoğu sıradan ülkelerin pasaportlarının sağladığı seyahat özgürlüğünü sağlıyor. Zaten buradan anlıyoruz ki porblem vize uygulayan diğer ülkelerde değil, sağlık ve sosyal sigortayla ilgili karşılıklı güvencelerle ilgili.


    Başka bir ayrımcılık da anne ve babadan birisinin yeşil pasaport hakkı varsa kız çocukları evleninceye kadar, erkek çocukları ise 18 yaşına kadar faydalanıyor. Eğer evlenmeyi tercih etmezlerse kız çocukları yaşamı boyunca faydalanırken erkek çocukları faydalanamıyor.


    Ama bu ayrım da olmamalı, sigortasını ve vergisini ödeyen her vatandaş için devlet üzerine düşeni yaparak, ancak resmiyetin yapabileceği uluslararası gerekli bürokratik anlaşmaları yaparak güvence görevini yerine getirmeli.


    Bu aynı zamanda Gümrük Birliği içindeki serbest ticaret anlaşmalarının sonucu olarak da Türk ekonomisi aleyhine dezavantaj yaratıyor. Çoğu küçük firma veya endüstri alanında çalışan profesyoneller Türkiye'deki etkinliklere gelebilyorlar, günübirlik seyahatlerle, ani kararlarla Türk firmalarıyla toplantılar yapabiliyorlar. Türk mühendisleri ise Avrupa firmalarına ayını şekilde gidemiyor. Bazen endüstri fuarlarına bile katılamıyorlar. Çünkü vize randevularının tarihleri fuar, konferans gibi önemli etkinliklerin çok önceden ilan edilen tarihlerinden bile daha ilerde. Ancak her sene vizelerini yenileyip sürekli seyahat halinde olursanız denk getirebiliyorsunuz. Veya akademik, ticari herhangi bir bağlantı sayesinde ululasarsı seyahatlerinizi diğer ülkelerdeki meslektaşlarınız seviyesinde tutuabiliyor, alanınızda rekabetinizi koruyabiliyorsunuz. Bunu yapmak için de buradaki projelerden vazgeçiyoruz veya vazgeçenler oluyor. Türkiye böylece çift yönlü kaybediyor.


    Ayrıca bu vize hizmetleri için devletler Türk vatandaşlarından para alıyorlar. Bunlar da ülkenin parası, kaynakları sayılır.





  • Benimkini 25 yasini gecince aldilar ;(

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

    Kız çocuk - erkek çocuk ayrımı yok. Anne veya babadan birisi yeşil pasaporta sahip çocuklar 18 yaşına kadar şartsız yeşil pasaport sahibi olabilir. 25 - 18 arasında ise aile ile birlikte ikamet etmek, herhangi bir işte çalışmamak, evli olmamak ve öğrenci olmak şartları aranır. 25 yaşından sonra yeşil pasaport alamaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 24 Nisan 2024; 19:16:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşitlik ilkesine aykırıdır.

  • Bende yoksa kimsede olmasın ideolojisi bizim ülkede çok popüler malesef.

    Adam memur olmuş ülkesine dönmesi hemen hemen garanti, yurtdışına çıkıp ufkunu açmasının ne gibi bir zararı var acaba, sen gidemiyorsun diye gidebilene niye ceza kesiyorsun.
    Ne toksik negatif insanlarsınız.
    (Bordo pasaportluyum)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Serkan İnci cahili yine cahilce bir tweet atmış, peşine de cahilleri takmış.


    - Memur diye bir toplumsal sınıf yoktır. Dolayısıyla ortada sınıfsal ayrımcılık yok.


    - Yeşil pasaport sadece memurlara verilmez ve bütün memurlar da yeşil pasaport sahibi olamaz. Bir memurun yeşil pasaport sahibi olabilmesi için en az 3. kademe memur olması gerekir. Bu da en az 10 yıl anlamına gelir. Memurlar dışında milli sporculara, belirli miktarda ihracat yapanlara, belediye başkanlarına, en az 15 yıllık avukatlara da yeşil pasaport verilir.


    - Yeşil pasaport ile dünyanın her yerine vizesiz gidilemez. Bu durum ülkeler arası anlaşmaya bağlıdır. Yeşil pasaport devletin yurt dışına çıkacakların geri döneceğine dair verdiği garantinin belgesidir. Herkese verilirse bordo pasaporttan bir farkı kalmaz. Yeşil pasaport anlaşması yapılan ülkeler anlaşmayı reddeder. Olması gereken şey bütün pasaportlara vizenin kalkmasıdır.


    - Başka ülkelerde böyle bir uygulama yok demiş. Bunu neye dayanarak söylüyor? Mesela Tanzanya ile AB arasındaki vize şartlarını biliyor mu? Bilmiyor tabii ki, sallıyor.


    - Yeşil pasaportun kaldırılması için ne gibi bir sebep var? Bordo pasaportlulara ne faydası olacak? Haset mi besliyorsunuz yurt dışında gezebilen memurlara? Pragramtik açıdan düşünecek olursak memurların yeşil pasaport sahibi olması size fayda sağlıyor aslında. Memurlar yurt dışına çıkmayıp Türkiye'de tatil yapsalar artan talepten dolayı siz daha fazla ücrete tatil yapacaksınız.


    Not: Memur değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 24 Nisan 2024; 20:17:11 >




  • Bence sadece devlet memurlarina verilmeli ve memurluga atanir atanmaz bekleme suresi olmadan bu hakka erismeli. Bunun disinda kimse kullanamamali. bomb has been planted

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Geçen seneye kadar geçinemiyoruz diye ağlayan tüm memurlar altına toplanmış linç ediyor. Benim memur akrabalar da prag turu falan paylaşıyor whatsapp gruplarında. Vize falan yok, maaşlar dolar bazında yükseldi. Hayat size güzel.”


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atanamayan memur adayı konusu…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memur kesin geri döner öyle mi? :) Memurdan daha çok kazananan (min 2-3 kat) yüz binlerce insan var. Kesin dönecek birileri varsa onlarda kesin döner. Memur anca memur olduğu kafaya sahip olduğu için (aklım rahat olsun. heyecana gerek yok vb) döner derseler inanırım. Ama yok atanamadı edemedi felan gerek yok böyle şeylere. Daha çok çalışmak daha çok kazanmak isteyen bir kesim var arkadaşlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kambinan -- 27 Nisan 2024; 3:6:23 >
  • Komik ve cahilce bir yorum.

  • Sadece yeşil pasaport değil, memurluk da zamanla kaldırılmalı. Ortalık devletten iş bekleyen işsiz ordusundan geçilmiyor.

  • Memurluk ile birlikte kaldirilmasi gerekendir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ipini koparan ulkeyi terk etmeye baslayinca AB ulkeleri mecburen yesil pasaport dayatmasi yapti yani geri donusu % 90 olacak statuye sahip insanlara verildi

  • ülkede 10 milyon avrupalı gibi yaşayan türk var ve bunlarda zaten yeşil pasaport var ancak geri kalan 75 milyonu sokakta karşıma alıp konuşmam bile bundan dolayı avrupadaki adam seni istemiyor


    ayrıca yeşil pasaport yalnızca memura verilmiyor özel meslekte belli yılı dolduranlarada veriliyor örneğin 25 yıllık avukat ve eşlerine




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 27 Nisan 2024; 13:32:23 >
  • konudaki mesajların özeti:
    - memur olan olmayana sövmüş
    - memur olmayan da uygulamayı eleştirmiş

    özele yeşil pasaport veriliyor diye birşey yok avukata verildi diye böyle denemez. mesela ben çok büyük bir firmada 15 yıllık mühendisim ama bende yok yeşil pasaport. benden çok daha az kazanan ve daha az yıldır çalışan, diploma olarak da çok gerimde olan sürüyle devlet çalışanına var ama bende yok. hoş, bizim şirketten biri Avrupa'ya başvuru yapınca red almıyor pek ama yine de sonuçta benim devletim bana o pasaportu vermiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.