Şimdi Ara

Yerli Ve Milli Yolcu Uçağımız 2019 Yılından Beri Göklerde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 28 Ekim 2022; 16:36:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Alman kapanan dornier uçak sirketinin üretim lisansları satın alındı zamanında. Yerli ve milli uçak dedikleri Dornier idi.
    Ha buna da karşı değilim. Böyle böyle bir üretim ve teknoloji kapasitesi kazanır ve ilerlersin.
    Ama onu da yapamadılar. Bu millete yalandan başka hicbirsey söylemediler.
    Askeri üretime gelince ASELSAN, Otokar, roketsan gibi kuruluşlar akp öncesi de büyük teknoloji argeleri yapıyorlardı ve askeri teknoloji gelistiriyorlardi. Akp den önce de dahil olmak uzere onlarca yılın arge ve teknolojik bilgi birikim ve deneyimle normal gelişim süreci içerisinde üstüne koymaya devam ettiler. Bu a parti veya b parti ile alakalı bir durum değil.

    Aksine bayraktar projesine yatırım kararı verildiğinde ilk modele göre çok daha üst düzey bir hava aracı olan ilk anka projesi sadece bayraktar ailesine destek vermek için ikinci plana atıldı. Ve devlet seçimini gerçek bir insansız hava aracı yerine maketten bozma ilk bayraktardan yana kullandı.Sonrasinda proje gelirlerini arge olarak doğru şekilde kullanan bayraktar daha da gelişti ve günümüzdeki duruma geldi. Eğer anka ilk projesini sunduğu ihalede hakettiği desteği alsaydı bugün bayraktardan çok daha gelişmiş ve bütün dünyanın parmak ısırdığı çok daha iyi bir insansız hava aracı olabilirdi diyebiliriz.
    Bütün yatırım proje ve argelerini Otokarin yaptığı ve yüzlerce milyon para akıttığı Altay tankında da Etem Sancak'a git BMC yi satın al dediler, gitti aldı ihaleyi bitmiş haliyle Otokarin elinden alıp BMC ye verdiler. Aynı adam kayırma, aynı örnek. Nerde Altay?

    Milgem ihalesini Koç grubundan nasıl çekip aldıklarını da herkes biliyor. Askeri yatırımda bile akp nin tek yaptığı yandaş doyurmaktir.

    İhaleler hakedenlere gitmiş olsaydı, bugünki teknolojik durumunuz çok daha ileri bir seviyedeydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lozanın gizli maddesine göre yerli yapımı uçakların Türkiyedeki alanlara inmesi yasak o yüzden uçak halen havada.2023 te inecek inşeAllah. 

  • Karadeniz'de yolcu uçağı rezervi bulunmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haber de kesin seçim öncesidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.