Şimdi Ara

Yerli otomobilin sedan versiyonu tanıtıldı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
0
Favori
15.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoksi

    Samimi cevap ver Mercedes yazsam bu mesajı yazacak mıydın ? Neden takildin bu iki markaya ?.araclar cidden benzedigi için mi ?

    https://www.motor1.com/news/143142/pininfarina-shanghai-electric-cuv-concepts/amp/?__twitter_impression=tru

    Mesela bu haberi gördün mü yorumun nedir ?


    Herkesin milliligi kendine hocam ben rafta dimes varsa cappy almayan adamım mevzu o değil.
    Yahu pininfarina bir tasarım ofisi. adamların işi tasarım satmak zaten. bizimkiler de 70-80 tasarım firması içinden pininfarina'yı seçmiş ve tasarımı onlara yaptırmışlar. Adamların da kendine has bir tasarım çizgisi var, otomobili dünyaca ünlü tasarımcımız Mert Günak ile beraber özelleştirilmiş şekilde tasarlamışlar. iki tasarımı da incelersen arada tasarım dili dışında farklar var. ayrıca iç dizayn tamamen farklı.
    Global pazara hitap edecek olan bir otomobili dünyaca ünlü bir tasarım ofisiyle çalışarak tasarlamak PR açısından da gayet başarılı. En ince detayına kadar yerli hastalığına tutulmak da saçmalık ve cahilce. Dünyada yüzde yüz yerli araç yapan firma mı var, biz daha yeni başladığımız işte neden böyle bir saçmalığa girişelim? bu ticari bir ürün, marka bizim, çalışanlar bizim, fabrika bizim, ürün bizim, neyin kafası bu ya. neyin hazımsızlığı hala.




  • b suv gelecek arkadaşlar yalnız 60-65 ay kadar sonra önce c - suv 2022 sonra c sedan 2024 sonra b suv 2026 ve 2028de mpv olacak
  • Elektrikli otomobil harcanan elektrik ve batarya üretimi ile benzin,mazot'tan daha çevreci midir?,bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?.

  • Kamerali ayna haric gerisini sevdim kamerali ayna mi olur kardesim ya duz ayna tercih ederim açıkçası

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aman Allahım bu nasıl kafa?Hala tescilli dolandırıcı ile Deletin teşvik ettiği hatta bizzat içinde olduğu projeyi karşılaştırma inadındalar?
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Tescilli dolandırıcı kim? Daha düne kadar baş tacı idi. Caprice gold patlayana kadar adam çatır çatır mal pazarladı. Hep de 28 şubat mağduru olarak görüldü. Adnan Oktar bile daha düne kadar karı oynatıyordu televizyonunda kim ne dedi ki? Yeter ki muhalif olmasın di mi? Şimdiye kadar çoktan şikayet butonuna basmışsındır kardeş. 10 gün garanti yasaklanırız artık. Hadi hayırlısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 28 Aralık 2019; 22:34:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

    O değil Tüm ledler ekranlar fonksiyonlar kapı kulbu kaplamaları ızgaralar aynalar vs vs kırpıldıktan sonra kim şuna 45000 euro verecek allasen.
    ekran kaldırılmayacakmış en boş donanımda bile. 45bin euro yu nerden duydun? Toyota nın en son kasası değil de önceki kasası satış rekorları kırdı ucuz diye. Alırken tipine mi baktılar dersin?
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Kafan mı güzel derken? Biraz edepli konuşun mahalle ağzına gerek yok. Ben de muhatap alıp cevap verdim yazık..
  • volkan3156 kullanıcısına yanıt
    Daha kibar sorayım o zaman,serhoş musun?
    Adamlara izah etmeye çalışıyorsun klasik aynı tepkiler.Ya şu projenin Jet Fadılla en ufak benzerliğini nasıl kurabiliyorsunuz inanılır gibi değil arkadaş.
    Nereden eleştireceğim diye dövünüyorsunuz ama bu olmamış onu diyorum.

    Neyse bunu da bloklayayım gitsin niye uğraşıyorsam ben de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 28 Aralık 2019; 22:53:6 >
  • Closer kullanıcısına yanıt
    Ekranın kaldırılmayacağını nereden duyduysan oradan.

    Rekabetçi bir fiyatla gelmesi lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilkerinanç

    Daha kibar sorayım o zaman,serhoş musun?
    Adamlara izah etmeye çalışıyorsun klasik aynı tepkiler.Ya şu projenin Jet Fadılla en ufak benzerliğini nasıl kurabiliyorsunuz inanılır gibi değil arkadaş.
    Nereden eleştireceğim diye dövünüyorsunuz ama bu olmamış onu diyorum.

    Neyse bunu da bloklayayım gitsin niye uğraşıyorsam ben de.
    https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/40-milyon-euro-resmen-cop-oldu-yerli-otomobil-gitti-turkiyenin-otomobili-geldi-40632238

    Yerli otomobilin sedan versiyonu tanıtıldı

    Bu nedir kardeş. 1. denemede 40.000.000 Euro şimdiki kur ile 266.000.000 Türk Lirası çöpe gitti. Bu da mı yalan. Bunuda mı görmezden gelelim?

    Senin dolandırıcı dediğin Fadıl Akgündüz sayesinde Reis o gün seçimleri kazanıp partisinin başına geçti. Acaba neden 2016 ya kadar serbestçe satışa devam etti dersin Fadıl abimiz?

    Siirt seçimi iptal edildi, Erdoğan seçildi

    YSK, Siirt’in Pervari ilçesi Doğanköyü’nde 706 seçmenin kayıtlı olduğu 17, 18 ve 19 numaralı sandıklarda sandık kurulları usulünce oluşturulmadığı için oy kullanılamadığı gerekçesiyle, Siirt’te Milletvekili Genel Seçimi’nin yenilenmesine karar verdi ve CHP milletvekili Ekrem Bilek, AKP Milletvekili Mervan Gül ve bağımsız Fadıl Akgündüz’e ait milletvekili tutanaklarını da iptal etti. Yüksek Seçim Kurulu’nun “3 Kasım’da milletvekili çıkaran partiler ancak tekrar milletvekili çıkarabilir” kararı üzerine, Siirt’te en çok oyu alan DEHAP da dahil olmak üzere diğer partiler seçimlere katılamadı. Akgündüz’ün yanı sıra CHP de kazandığı milletvekilliğini yitirdi. Ve AKP 9 Mart 2003’teki seçimde oyların yüzde 84.8’ini alarak Siirt’te 3 milletvekilliğini de kazandı. Erdoğan, Öner Gülyeşil ve Öner Ergenç vekil oldu.

    Gül’ün Başbakanlığı’ndaki 58. hükümetin istifası üzerine Erdoğan, 59. Hükümeti kurarak Başbakan oldu. Erdoğan, seçime katılmayarak kendisine yer açan Mervan Gül’ü de ilk yerel seçimde Siirt Belediye Başkanı yaptı. 22 Temmuz’da yapılan seçimin ardından da 29 Ağustos 2007’de Erdoğan’ın Başbakanlığı’nda 60. Hükümet kuruldu.

    http://www.gazetevatan.com/erdogan-116-gunde-nasil-basbakan-oldu--228155-gundem/

    Bu bizim 4. yerli oto denememiz. Önceki üçünün başarısız olmasının hiç bir anlamı yok mu sence? Ya da samimi olalım yüzde 70 yerli üretim yapan TEMSA'ya sahip çıksak. Adana Büyükşehir Belediye Başkanına düşmemeli bu iş.


    Yazını sonuna dikkat edin lütfen:
    Diğer bir tartışılan konu ise 40 milyon Euro’ya İsveçli Saab’dan alınan platformun ve prototip araçların akıbetiydi. TÜBİTAK’ın üzerinde çalıştığı bu projenin tamamen hata olduğunu ve rafa kalktığını belirten yetkililer, Türkiye’nin otomobilinin temellerinin sıfırdan atılacağı mesajını verdiler. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan da 5 babayiğide isterlerse bu projeyi de kullanabileceklerini söyleyip, “Ama istemezseniz de kullanmayın” diyerek mesajı verdi. Yani çok net ‘kullanmayın sıfırdan yapın’ dedi.

    Reis babayiğitlere aracı sıfırdan tasarlayıp yapın demiş ilk başarısız denemede. Onlar ne yaptı 8-10 Milyon Euro harcayıp 3 hazır modeli modifiye edip 3-4 milyon harcayıp lansman düzenlediler. Adamlar resmen reisi oyalamak için top çeviriyorlar bunu görmüyor musunuz? Böylece üzerlerindeki baskıyı dağıtıp 2023 seçimlerine fabrikayı yetiştiremedik diyecekler. Sonra da inşallah bir daha seçilemez diye hesap yapacaklar. Tabi bu sürede başka alanlardaki ( Fatih projesi, paralel ithalat yasası v.b.) ballı ihaleleri kapacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 28 Aralık 2019; 23:9:5 >




  • B segmenti çıkarsa alırsın üzülme onu da alamazsan yapacak birşey yok bedava verecek degiller bunları konuşmak için erken önce bir fabrika kurulsun banttan araba çıksın da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoksi

    millilikten buralarda geldi son olarak yazmış olayım.Ben yerli araba üretiminin yapılamayacağına inanlardan değilim.Sadece durumun gösteriş, rant ve hayal satmak olduğunu düşünüyorum.Bunu da şu alıntıyla belirtmiş olayım.

    yerli otomobil projesi gerçekten ciddi bir proje değil
    1- gerçekçi olmayan tasarım hedefleri var aracın. connectivity fonksiyonları, l2/l3 otonom sürüş ve 500 km sürüş menzili. 30 dk. da tam kapasite hızlı şarj. bu saydığım son iki teknik spekti dünyada yapabilen firma yok. kısaca karşımızda daha emekleden koşmaya çalışan bir bebek var. ciddiye almak mümkün değil.

    2- bu bahsi geçen tasarım hedeflerini gerçekleştirebileceğin kalifiye adamları türkiye içerisinde bulmak çok zor. linkedin'e girip togg'da çalışan bütün mühendislerin cv'sine baktım. inanın hepsi çok kalifiye ve kıymetli mühendisler. ford otosan'dan transfer edilen çok kişi var. yurt dışı masterı olan bir çok kişi var. ama bu ölçekte bir proje için kadro yetersiz.

    3- ar-ge projeleri gerçekten çok uzun zaman alıyor ve büyük yatırımlar istiyor. firmanın bu işi kısa vadede başarmasının tek yolu hazır teknolojiyi satın almak. bunu yaparsa rekabet imkanı kalmaz. mercedes'in 15.000 € ya ürettiği benzer modeli 30.000€'ya mal eder. örnek olarak almanya'da çalıştığım firma sadece bir modelin elektrikli motor geliştirmesi için 8 m€ para yatırdı.

    3- dünya otomobil pazarında bu kadar kısa bir sürede rekabetçi bir ürün geliştiremezsiniz. yani türkiye %100 yerli motorunu tasarlayıp üretebilir ama bu ürettiği motorun performansı alman ve japonların yanına bile yaklaşamaz. iran da araba üretiyor ama motoru sallıyorum 100 km'de 15 lt. benzin yakıyor.

    4- avrupa'da tüv araç onayı almak epey meşakkatli. eğer sadece yerli pazar için üretilecekse ölçek ekonomisini ve maliyetleri düşünerek mantıklı bir proje olmadığını anlayabilirsiniz. verimsiz bir işletmenin devlet tarafından desteklenmesi ise vergi verenlere yük olacaktır.

    5- elektrikli arabaları destekleyecek altyapı türkiye'de yok. kurulması da en iyi ihtimalle 5 seneden önce olmaz. şarj istasyonları ve güneş panelleri, invertörler hazır olmalı. elektrikte dışarı bağımlı iseniz ve doğalgazdan üretim yapıyorsanız, elektrikli araçlar size ne fayda sağlayacak?

    6- daha yeni kurulan bir firma için seçilen ürün stratejisi çok yanlış. en üst segmentlerde bir otomobil üretmek yerine öncelikle teknolojinin daha az kullanıldığı alt segmentlerde bir araç ile başlanmalı idi. bu proje, araba üretmine dahil fundemental ve tecrübe eksiği olan bir firma için çok büyük riskler içeriyor.

    daha benim bilmediğim ve sayamadığım bir çok neden...

    bu proje, günlük düşünen, çabuk gaza gelen ve çabuk unutan gariban halkımızı etkilmek için yapılmış bir pr çalışmasıdır. maalesef, kamudan alınan siparişler teslim edilemeden firma büyük ihtimalle batacak ve zararı vatandaş üstlenecektir. dilerim yanılırım.

    Alıntıları Göster
    Altına imzamı atarım. Eklemek istediğim tüm bu yazdıklarınızı ve daha fazlasını reisin teşviki! ile bu işe dört koldan! sarılan baba yiğitler de biliyor. Adamlar en az maliyetle hazır projeyi getirip reise karşı oyalama taktiği güdüyorlar. Bu taktik nasıl olsa 2023 seçimlerine kadar bizi götürür derdindeler. Gerisi Allah kerim diyerek takılıyorlar. Tabi bu proje ortakları yatıracakları ve boşa gidecek milyonlardan çok daha fazlasını kısa vadede ayrı ihalelerden kazanacaklarını da biliyorlardır. Tahminim sıradaki adım fabrikaya bir temel atılacak, teşvik alınacak, ardından bir aklı evvel çıkıp Honda 2021 de ülkemizdeki üretimi bitiriyor diyip o fabrikayı kullanalım diyecek. Fabrika yapımından vazgeçilecek. Alınan ve cepte kalan teşviklerle Honda ya teklif götürülecek. Honda makineleri söküp götürmenin maliyetinin yüksekliğinden yapılan düşük teklife evet diyecek. Böylece hiç cepten para harcamadan bu babayiğitlerimiz araba fabrikasına sahip olacaklar. Sonra da konjonktür değişti diyip elektrikliden vaz geçecekler ve yarı montaj, yarı yan sanayi benzinli sedan bir oto üretip piyasaya alım garantisi ile sürecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 29 Aralık 2019; 0:42:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

    Ekranın kaldırılmayacağını nereden duyduysan oradan.

    Rekabetçi bir fiyatla gelmesi lazım.
    Sıkıntılı mısın? Aç cnn de yapılan programı izle. Adamlar fiyat vermemiş, hatta fiyat vermenin doğru olmadığını belirtmişler. Sen de oturduğun koltuktan saf saf kafandan veya senin türevin birinden duyduğun laflar üzerine fiyat sıkıyorsun. Yahu araştırma yapmasını bile bilmiyorsunuz bari köstek olmayın be arkadaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli otomobilin sedan versiyonu tanıtıldı
    böylede güzel oldu. üstü açık modelde yapsınlar. tarihte ilk üstü açık 4 kişilik elektrikli arabayı biz üretmiş oluruz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.