Şimdi Ara

Yerli otomobil tasarımının beğenilme oranı açıklandı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
11.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Steelo

    " Erdoğan ise yerli otomobilin fiyatı hakkında, "Halkımızın cebini rahatlıkla sıkıntıya sokmadan alabileceği otomobil noktasında olacak. O olmazsa sürümden kazanma felsefesi yürümez" dedi "

    Şimdi CB Erdoğan böyle demiş ama millet 200-250 bin diyor tahminen.200 bin civarı da halkımızın cebini sıkıntıya sokacak bir rakam.Eğer Erdoğanın bahsettiği halk kendi çevresi değil ise fiyatlar 200 binin altında olacaktır.
    Bu arabanın 200 bin lira olması için euronun 3-3,5 tl olması lazım benim mantığıma göre.

    Araç tasarım olarak görüntü olarak tam premium. Tesladan bile gelişmiş görünüşü var. Dikiz aynası yerine kamera, lüks detaylar, sürüş destek sistemleri ve o batarya ile bu araba direkt 500-600 bin liralık araç.

    Şu ana kadar açıklanan teşviklerin tamamı üretici için. Ya araç satıldığında vergi avantajı olacak (ki gümrük birliğine göre diğerlerine de vermesi gerekiyor). Ya da tanıtım vb. diye maliyetin bir kısmını hazineden karşılayacaklar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Tasarımının çalıntı olduğu ile ilgili benim kafam karışık. Eğer çalıntı ise niye hiç bir firma veya kuruluş veya tasarım şirketi Türkiyeyi dava etmiyor? Öyle ya bütün tasarımlar patentli ve bu yüzden kimse kimsenin eserinin ürününün aynısını kafasına göre kopyalayamaz. Ama şu ana kadar çalıntı iddiasına rağmen kimse tasarım bana ait demedi. Demek ki tasarım patenti Türkiye'ye ait ve orijinal olmuyor mu o zaman?
    Çalıntı değil, direkt olarak alınmış.

    Pininfarina dünyaca ünlü italyan bir tasarımcı. Otomobil, motosiklet tasarımları var. tasarım fuarında aracı sergiliyor ve ufak detaylar hariç bizimkinin aynısı. Bizimkiler bu firmadan satın almış tasarımı.

    Çalıntı kısmı şöyle, bizden biri çıkıp da bu aracı şurada tasarlattık demedi. Sanki Türkiye'de tasarlanmış gibi bir algı yaratıldı. Yolda yürüyen araç ise bu tasarım üzerine altyapının dışarıdan alınmasıyla oluşuyor.

    Ama bu sürecin böyle devam etmesi son derece normal, benim sıkıntım olması gereken bir şeyi açıkça söyleyememeleri ve bu sürede bu aracı yaptığımız izlenimini vermeye çalışmaları.

    Aslında TOGG Ceo'su röportajda bunu ifade etti, fakat medya olayı çarpıtıyor bayağı.




  • https://www.sabah.com.tr/galeri/otomobil/2020-yili-araba-fiyatlari-belli-oldu-iste-en-ucuz-otomobil-modelleri/23

    Lada Niva bile 145k dan satılırken dar / orta gelirli kesim nasıl elektrikli suv alabilsin?

    Yapılabilirlik elbette önemli ama alınabılırlık dahada önemli

    Bakın tosbağa hangi evrelerden gecmiş
    https://www.klasikotom.com/volkswagen-klasikleri/volkswagen-beetle-tarihcesi/
    https://onedio.com/haber/savasta-dogdu-barisin-simgesi-oldu-askina-doyamadigimiz-vosvos-un-okuyunca-cok-sasiracaginiz-hikayesi-824600

    Bu gibi hhikaye yazmamızın zor olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde vergiler baya ağır. Yani devlet vergilerden baya gelir elde ediyorken ülkede ucuz araç hayalin ötesine geçemez




  • Tasarımı gayet hoş bence. Ben beğendim. Hayırlısı olur umarım.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.