Şimdi Ara

Yerli otomobil tasarımının beğenilme oranı açıklandı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
11.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    Evet iste demokrasi saygi anlayisinizda bu.sizden olmayana ban..utopya kuracagim diyorsun bu durum sizofren degilde nedir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kimse de demiyor ki bunu kim alacak.
    Ayrıca geçeriz üretime he he
  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    250 bin mi :) sizin gibi insanlari gorunce bu ulkede hala iyimser insanlar var diyip bende umutlaniyorum.... lakin hasbel kader bu arac seri uretime gecerse (insallah gecer cani gonulden istiyorum) bugunun kurundan satis fiyati minumum 400k... bunu lansmandaki araclar ve iddia edilen tum teknik ozellikleri sunmalari haliinde diyorum.... bakin bu post burda kalsin gunu gelince birlikte bakalim, insallah ben yanilirim da siz hakli cikarsiniz bunu samimiyetle soyluyorum....

  • Burada halk denilen topluluk büyük ihtimalle güzel konumdaki beyaz yakalıları içeriyor. Dışarda bir sürü yeni passat, bmw, mercedes görüyoruz. Onlar kim ve bunları nasıl alabiliyorsa hedef onlar. Bu araba en temizinden 450-500 bin olacak. Aynı özelliklere sahip 4x4, 80kwh+ pil, preimum iç malzeme araçlar eqc, ipace fiyatları ortadadır. Bu araçlar 600 bine giderken bizim 250den vermemiz mümkün değil. Pil bizim değil, arge ücreti de çıkarılacak falan derken bize gösterilen araçlar bize gitmez. Mümkün değil. Tesla Model 3'ü sipariş edit reverse engineerring yapan ve ismi açıklanmayan büyük alman araç şirketi güç elektroniğinin nasıl bu kadar uygun ve güzel yapabildiklerine şaştıklarını söylediği iddaa edilmişti. O alet bile 35bin dolardan başlıyor. Kırpılmışın kırpılmışı gibi bir şey. Bu forumda gezen adamlar bunu alacak konumda olamayacak büyük ihtimalle. 2030'a kadar çıkarılacak kaç model olduğu açıklanmıştı. Şu an aklımda yok ama o modellerin sonlarına doğru haya kırpılmış 250-300 km menzillisi kur böyle kalırsa 300 bandına belki iner.





  • Aracın tasarımı harika, bu bir gerçek. Satışa çıkarsa çok ama çok ciddi bir sorunu yoksa yurt içinde mutlaka çok satacaktır. Şahsen ben almayı çok istiyorum. Tabi fabrika kurulacak da üretilip satışa çıkacak vs bunlar biraz düşük ihtimaller gibi geliyor.

  • Sevgili Cumhurbaşkanımız Erdoğan neyi halk için yapmış ki otomobili halk için yapsın? Çok övündüğü bir kaç projeden örnekler vereyim halk için olup olmadığına siz kara verin: İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu; Dilovası (Osmangazi Köprüsü) - İzmir birinci sınıf araç ile gidiş 239,25?. Avrasya Tüneli tek geçiş otomobil; 23,30?. Yavuz Sultan Selim köprüsü tek seferlik geçiş ücreti birinci sınıf araç 21,90?. Kuzey Marmara Otoyolun ücretini saymıyorum bile. Şimdi tablo ortada, bu tablo ile yerli otomobilin halk için üretileceği ve halkın alabileceği bir fiyatta olmasını beklemek en naif tabir ile saflıktır :)

  • symbiat kullanıcısına yanıt
    Ha 250 bin, ha 400 bin. Birşey değiştirmez. Neticede alamayacak adam yine alamayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac genel olarak beğenildi..beğenmediğiniz birsey varsa belirtinde bilelim..belki farkında değilsiniz ama turkiye hem tarihsel geçmişi, hemde müslüman bir toplum olmasıyla bölgesel güç..hakkaten problemsiz bir araç seri üretime girerse ve makul bir fiyata satılsa talebe yetişemezler..

  • Bu aracı devletin halkına ithal araçla aynı fiyattan satma ihtimali %99

    (Eşit:2030 yılında ilk siparişler açılır)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaB0 -- 7 Ocak 2020; 11:20:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tasarımının çalıntı olduğu ile ilgili benim kafam karışık. Eğer çalıntı ise niye hiç bir firma veya kuruluş veya tasarım şirketi Türkiyeyi dava etmiyor? Öyle ya bütün tasarımlar patentli ve bu yüzden kimse kimsenin eserinin ürününün aynısını kafasına göre kopyalayamaz. Ama şu ana kadar çalıntı iddiasına rağmen kimse tasarım bana ait demedi. Demek ki tasarım patenti Türkiye'ye ait ve orijinal olmuyor mu o zaman?

  • Bir de şu sürekli asgari ücretli bunu alamaz geyiğini bırakın lütfen. Asgari ücret adı üzerinde işe yeni başlayan deneyimsiz ve tecrübesiz kişinin alacağı maaş oluyor. Yani bir liseli öğrenci Mc Donals'da hamburger satsa daha işe ilk girişte sana asgari ücret verirler. Bu ücret ile bu lüks arabayı alamazsınız geyiğini de sadece salaklar kanar.

  • Elektrik kaçak oranının yüzde 20 olduğu ülkemde ne yazık ki elektrikli araçlar tasarruf ve temiz çevre değil daha fazla bütçe açığı, vergi ve baraj yapmak zorunda kalmaya neden olacaktır. Elektriği kaçak kullanan kişilerin alacağı ilk şey elektrikli araba ve motosiklet oluyor zaten, neden acaba?

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Hocam asgari ücretli çalışan oranı %40 oranlarında. Dolayısı ile çokda sizin söylediğiniz gibi değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Satın alamayacağı arabaya sevinen bizden başka ülke yoktur bunu üzerine basa basa sosyal hayatta da söylüyorum. Sana ne faydası var neyine seviniyorsun sen evini buz dolabını doldurabiliyormusun istediğin bilgisayarı telefonu alabiliyormusun hayır. Çevremde ''yaw araba çööh eyi olmuş 2023 de uçacağız'' diyenlerin hepsi akşamları metrobüs bekleyen tipler

    Araba 150 k olsa ne olacak 300 k olsa ne olacak 10 milyon asgari ücretli için nasıl olsa bir şey değişmez. Zaten biraz teknolojiyi takip eden biri böyle bir aracın bugün çıksa 200k dan aşağı olmayacağını bilir. Sözde 2022 de çıkacakmış o zaman ki dolar kurundan fiyatını siz hayal edin Neyse hedef 2053 de dünya lideri olmak diyordu anlaşılan bir şey kalmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 7 Ocak 2020; 12:17:50 >




  • 2019 nissan kaşkai en çok satılan suv= 170b-280b tl. 2019 2.el
    2019 pejo 3008 2.en çok satılan suv...= 210b-300b tl iken,
    tamam araç satışları düştü ama bu kadar arabaları kim alıyor? halkta para var ama dersini aldı, eskisi gibi harcamıyor. doğru yapıyor.
    yerli olsun olmasın elektrikli araçta:
    1- 300 lira yerine 30 liraya depo dolacak,
    2- servis masrafı yok,
    3- 90,000km 160,000km bakımı yok.
    4- 2 Adet bagaj var. bir üst sınıf hacminde bagaj kapasitesi.
    5- ağırlık merkezi aşağıda, yol tutuş takla atma kaydırma güvenlik en üst seviyede.
    6- sessiz, dizel motor sesi yok.
    7- kırmızı ışıkta durduğunuzda pencerenizi açarsınız egzoz kokusu gelmez.
    8- şarj istasyonlarının bu sebeple artması bile bir avantaj. yoksa 20 yılda zor artardı.
    9- benzinin cari açıka etkisi azalacak. ülke dışına paramız gitmeyecek.
    yani elektriklinin nesi tartışılıyor? ne dezavantajı var? yerli olsun olmasın ne fark eder?
    yerli araba alınabilir seviyede olacaksa demekki fiyat kaşkai 3008 seviyesinde olacak. millet kaşkai ye değilde togg a para verecek.
    elektrikli suv jaguar 750b tl, audi 800b tl iken 250b-300b tl ye elektrikli bırak yerlisini, sibirya malı olsun iyi değil mi? ileride clio smart vs tarzında küçüğü çıkar oda daha ucuz olur. bu bir başlangıç. elektrikli araba üretme ile benzinli araba üretmek aynısı değil. elektrikli araba türkiye için bir devrim. isterse 10 yılda üretilsin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Hocam ilginc bir uretim tahmini. Fabrika kapasitesi 175 bin diyorlar.
    Bu da demek oluyor 4. yilda fabrika sadece yuzde 50 kapasitesini kullaniyor olacak.

    Bu arada 2023 icin yazilan rakamlar nerdeyse CLionun satisi kadar:) 2025 icin yazilan rakamlar Passatin satislarinin 5 kati falan:)

    Alıntıları Göster
    Fabrikanın ilk üretime başlayacağı yılda kapasitesi 175 bin olmaz, o ileride ulaşması planlanan rakamdır.

    2023'te Türkiye'de 1 Milyon araç satılacağı var sayılarak hesap yapılmış.
    2019 yılında Türkiye de sadece 222 elektrikli araç satıldığı düşünülürse hedefler fazla iyimser.

    2023-2025 yıllarına tüm markalar elektrikli araçlarda yüksek satış hedefleyerek çalışıyor.
    Bizimde bir yerlerden yarışa katılmamız önemli.
    Sarj istasyonları konusunda bir anlaşma sağlarsak Avrupada da pazara çıkabiliriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vs-fb

    Hocam asgari ücretli çalışan oranı %40 oranlarında. Dolayısı ile çokda sizin söylediğiniz gibi değil.
    Yanılıyorsunuz. Özel sektördeki işçilerin çoğunun maaşı yüksek olsa da primi asgari ücretten ödenir ve devlete de böyle bildirirler. Çünkü yüksek sgk primi işverene ağır gelir ve maaşları düşük gösterir, gerçek maaşı elden verir. İşçi de işten atılmamak için sesini çıkartmaz, oysa çoğu çalışanın maaşı asgari ücretin iki üç katıdır. %40 Doğru değil. Rakamlar bu yüzden yanlıştır.

    İşçiye yazık olur çünkü emekliliğinde asgari ücretten emeklilik maaşı alır. Patronlar hep cebini doldurur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 7 Ocak 2020; 14:34:22 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    O konuda haklısınız çoğu firma öyle yapıyor, ancak kurumsal firmalarda bu artık geçmişte kaldı.
    Asgari ücret olmasa da çalışanların ortalama aylığı bence 2500-3500 arasındadır. Daha fazla olduğunu zannetmiyorum. Bu fiyat aralığı için bile ev yada arabanın çok gerçekçi olacağını zannetmiyorum. Tabi bunlar eve tek maaş girmesi durumunda. Öyle evler de artık çok fazla kalmamıştır muhtemelen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vs-fb kullanıcısına yanıt
    Ama yine de herkesin yeni işe başlayan vasıfsız bir genç ile yıllarca aynı maaşı aldığını düşünmek saflıktır. Kaldı ki bu asgari ücretli genç bile bir iki sene sonra terfi alıp maaşının artmasını bekler artmaz ise işten ayrılıyor. Bu da bir gerçek.
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Asıl gerçek olan, asgari ücret yada 1000 TL dahi fazlasına adam gibi bir ev yada araba alınamayacak olması bence. Buna yeni çıkacak araba da dahil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.