Şimdi Ara

Yerleşik ve usb bluetooth sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, daha önce win 7 kullanırken bilgisayarın bluetooth'na kablosuz kulaklık ile sorunsuz bağlanıyordum. Fakat mecburiyetten win11'e yükselttikten sonra yerleşik bluetooth kulaklığa bağlı iken her 15 - 20 dk.da bir bağlantı kesiliyordu. Her seferinde bluetooth'u aç kapa yaparak tekrar bağlanmak zorunda kalıyordum. Bir çok sürücü yükleyip kaldırdım çare olmadı.

    Ben de çözüm bulamayınca tp-link UB500 bluetooth usb alıcısı aldım. Fakat bu sefer de ekran resmindeki gibi aygıt yöneticisinde göründüğü halde sağ alt taraftaki menüde gözükmüyor ve kulaklığa bağlanmıyordu. Ancak aygıt yöneticisinden bu aygıtın sürücüsünü silersem ve aygıtı usb'den çıkarıp takarsam sorunsuz çalışmaya başlıyor. Ya da bilgisayarı kapatmadan önce usb bluetooth alıcısını usb'den çıkarırsam bilgisayar yeniden başladığında yine sorunsuz çalışıyor. Fakat usb'ye takılı kalırsa ve bilgisayarı o şekilde kapatıp bilgisayarı açtığımda çalışmıyor ve resimdeki gibi bir durum oluşuyor. Şimdi hem yerleşik hem de usb bluetooth cihazı ile sorunu çözmedim. Problemin çözümü konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.


    Bligisayar : Dell Inspiron 3542

    Servis Etiketi: 57MD732

    Yerleşik ve usb bluetooth sorunu




    Bu arada bluetooth sorun gidericiyi çalıştırınca cihaz çalışmaya başlıyor ama tabi yeniden başlatınca yine aynı görmüyor.


    Yerleşik ve usb bluetooth sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoopi -- 13 Şubat 2024; 21:3:48 >







  • Yerleşik bluetooth'u bios üzerinden kapatmayı deneyebilirsin eğer varsa ayarı. Yok ise Bluetooth driverlarını (pasif driverları özellikle) kaldırman gerekiyor. Aynı şey benimde başıma geldi. Ucuz aldığım kulaklık sorun yaratıyordu 3-5dakika sonra bağlantısı kesiliyor, kaliteli olanda bu sorun yoktu. Ancak bu Windows 11'e geçince başladı. Çözümü Windows başladığında arkaplanda çalışan küçük bir ses wav dosyası üreterek çözdüm. Böylece kulaklık kesilmeyi bıraktı.. Alternatif olarak böyle birşeyi yapabilirsin.

  • unraiser kullanıcısına yanıt

    biostan kapanmıyor malesef. Aygıt yöneticisinden kaldırsam bile bilgisayar yeniden başladığında tekrar yükleniyor. O yüzden yerleşik olanı aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktım. Usb olanı da bilgisayarı kapatmadan sürücüyü aygıt yöneticisinden silmek zorunda kalıyorum. Sanırım bunlar hep win11 saçmalığı.

    o wav dosyası hakkında biraz bilgi verebilir misiniz, nasıl bir dosya ne şekilde ayar yapmam gerek? Teşekkürler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.